icon

Vyrážka

koralina178
17. únor 2016

Ahoj všem,

mám první miminko a pochopitelně jsem vystrašená ze všeho, co má Ella na sobě navíc 🙂 Když jsme se poprali s prdíky, tak se jí před cca 7 dny objevila vyrážka. Nejdřív ji měla jen na dekoltu a krku, po 3 dnech skoro zmizela, ale hned následující den se objevila na čelíčku, tvářičkách, pak ve vláskách a zase na krku. Dekolt se nám začal dnes osypávat znova. Myju malou jen v čisté vodě, prací prášek máme Persil a peru v něm už od začátku (malé byl v úterý měsíc) a vyrážku mažeme Excipial krémem. Přijde mi, že vždycky ráno a dopoledne je to horší, odpoledne a na večer se to zdá být o malinko lepší. Horečku nemáme, kadíme normálně. Prošla jsem různé články, knihy, diskuze a jediné, co mi z toho všeho vychází je buď dětské ,,akné", které zmizí samo, kopřivka (ale nekojím! - nemá tedy být z čeho), potničky a v nejhorším alergie na UM (máme Hipp). Co si mylíte Vy? 😢 K doktorce jsme objednané na pondělí - mám vydržet nebo k ní letět hned zítra? Malá vypadá celkem v pohodě, je sice maloučko neklidná, ale to můžou být i prdíky, nicméně to není žádná trága, spinká, ,,povídá si", papá taky hezky. Děkuji moc za názory a rady! 🙂

VyrážkaVyrážkaVyrážkaVyrážka
Strana
z2
odula
18. únor 2016

@koralina178 nebývá krev z bradavky natravena? Pokud se tyce nalezu ve stolici tak my jsme měli zelenej hlen a nitky. A ekzém. No sleduj to. Ono se stejně nedá nic moc jinyho delat. Testy na abkm totiž prý v tomhle věku nebývají prukazny. Držím palce 🙂 PS malá je nádherná 🙂

koralina178
autor
18. únor 2016

@odula Taky jsem se ptala a říkala, že ne vždy. Sleduju jí vlastně celý den 🙂 Pořád ji kontroluju i když spí 🙂 Děkuju moc! PS/ Děkujeme za pochvalu a musím říct, že toho pěkně zneužívá, že se líbí.. když potřebuje pozornost umí to pěkně rozjet 😉 🙂

avantgarda
18. únor 2016

Dcera měla podobnou vyrážku, když jí byl zhruba měsíc. Začalo to nenápadně na tvářích a pak to měla v celém obličeji a na hrudníku. Pomohlo omývat jí to odvarem z řepíku a mazat tenkou vrstvou Sudocremu.

lucka662006
19. únor 2016

@koralina178 drzim palce, aby pupinky brzo zmizely, jeste je opravdu dulezite, zda malou ta vyrazka svedi nebo ne...

Strana
z2