icon

Z porodnice s frejkovou peřinkou. Máte zkušenost?

25. čer 2021

Hezký den všem, narodila se nám druhá dcera a já, šťastná, že mám porod v pořádku za sebou, plná euforie, jsem se dozvěděla, že má dcera na pravé kyčli nález 2c a že má nosit frejkovu peřinku. Vím, že se dějí horší věci, mnohem horší věci, vím, že je to pro dobrou věc, ale jsem pár dní po porodu a pořád brečím. Peřinku nasazuji, ale všechno se ve mně při tom pohledu svírá, mám pocit, že mám celý ten začátek, který má být krásný, totálně zkažený, nedokážu se z toho dostat, ačkoliv to racionálně chápu. Myslela jsem, že už jsem ok, říkala jsem si, že těch 6 týdnů to další kontroly nějak zvládneme, ale přečetla jsem si různé diskuze a tak nějak pochopila, že je to léčba na delší dobu a kdoví, co dalšího muže (a nemusí, já vím) hrozit. V rodině nic takového nemáme , ani nespadám do žádné další rizikové kategorie, první dcera měla nožky v pořádku, nechápu to. Jsem z toho špatná, že
nemůže "fungovat" jako ostatní děti, nebo že ji to bude brzdit ve vývoji. Máte některá zkušenost? Budu moc ráda, děkuji.

Strana
z2
autor
26. čer 2021

@jelenice_zavodnice Ano, kompletní vyšetření měla v porodnici 2. nebo 3.den po narození s tím, že jsem dostala žádanku s výsledkem vyšetření, doporučením na frejkovou peřinku a s kontrolou v 6 týdnech. Upřímně, kdybychom měly nějaký menší nález, tak někoho jiného vyhledám, ale v případě pravé kyčle 2c je to asi bez komentáře.

me_druhe_ja
26. čer 2021

@blondynka400 Není to trápení a na vývoj to vliv nemá. Teda pokud nejseš typ "závodní" matky, jejíž dítě musí dělat všechno co nejdřív, aby se mohla pochlubit. Raději zdravé kyčle. Bavíme se o nálezu 2c či hůř. Tam je peřinka bez debat.

biciklissie
26. čer 2021

Chápu té, mě to taky kazilo "předvádění" miminka. Taky jsme na vesnici. Ale ono to spousta lidí zná a kdo ne, tak si to nechá vysvětlit. Věřím, že si brzo zvyknes. Držím pesti.

blondynka400
26. čer 2021

@me_druhe_ja já to prostě vidím jinak a nejen já.... A není to fakt o typu závodní/nezávodní matka.

budouci_maminka
27. čer 2021

Za mne ještě dodatek že ten další odborník i ten nález může posoudit jinak. Ptala jsi se na názor. Můj je ten že byt v tvé pozici šla bych si ještě pro "oponentni posudek". A to i vzhledem k tomu ze po ortopedech, fyzioterapeutech, magnetických rezonancich, rentgenech a ultrazvucich kvuli svemu pohybového aparátu lítám už rok.

Strana
z2