Z porodnice s frejkovou peřinkou. Máte zkušenost?
Hezký den všem, narodila se nám druhá dcera a já, šťastná, že mám porod v pořádku za sebou, plná euforie, jsem se dozvěděla, že má dcera na pravé kyčli nález 2c a že má nosit frejkovu peřinku. Vím, že se dějí horší věci, mnohem horší věci, vím, že je to pro dobrou věc, ale jsem pár dní po porodu a pořád brečím. Peřinku nasazuji, ale všechno se ve mně při tom pohledu svírá, mám pocit, že mám celý ten začátek, který má být krásný, totálně zkažený, nedokážu se z toho dostat, ačkoliv to racionálně chápu. Myslela jsem, že už jsem ok, říkala jsem si, že těch 6 týdnů to další kontroly nějak zvládneme, ale přečetla jsem si různé diskuze a tak nějak pochopila, že je to léčba na delší dobu a kdoví, co dalšího muže (a nemusí, já vím) hrozit. V rodině nic takového nemáme , ani nespadám do žádné další rizikové kategorie, první dcera měla nožky v pořádku, nechápu to. Jsem z toho špatná, že
nemůže "fungovat" jako ostatní děti, nebo že ji to bude brzdit ve vývoji. Máte některá zkušenost? Budu moc ráda, děkuji.
@blondynka400 Není to trápení a na vývoj to vliv nemá. Teda pokud nejseš typ "závodní" matky, jejíž dítě musí dělat všechno co nejdřív, aby se mohla pochlubit. Raději zdravé kyčle. Bavíme se o nálezu 2c či hůř. Tam je peřinka bez debat.
Chápu té, mě to taky kazilo "předvádění" miminka. Taky jsme na vesnici. Ale ono to spousta lidí zná a kdo ne, tak si to nechá vysvětlit. Věřím, že si brzo zvyknes. Držím pesti.
@me_druhe_ja já to prostě vidím jinak a nejen já.... A není to fakt o typu závodní/nezávodní matka.
Za mne ještě dodatek že ten další odborník i ten nález může posoudit jinak. Ptala jsi se na názor. Můj je ten že byt v tvé pozici šla bych si ještě pro "oponentni posudek". A to i vzhledem k tomu ze po ortopedech, fyzioterapeutech, magnetických rezonancich, rentgenech a ultrazvucich kvuli svemu pohybového aparátu lítám už rok.

@jelenice_zavodnice Ano, kompletní vyšetření měla v porodnici 2. nebo 3.den po narození s tím, že jsem dostala žádanku s výsledkem vyšetření, doporučením na frejkovou peřinku a s kontrolou v 6 týdnech. Upřímně, kdybychom měly nějaký menší nález, tak někoho jiného vyhledám, ale v případě pravé kyčle 2c je to asi bez komentáře.