Začínám propadat zoufalství

jancastromska
14. črc 2019

Ahoj už si nevím rady, v říjnu to budou 2 roky co má dcera atopický ekzém, můžu říct že jsme udělali snad vše co šlo, od diety a speciálních přípravků, byli jsme v lázních (nepomohly), speciální oblečení atd... Dcera už na kůži žádný ekzém nemá a přes noc když se moc neškrábe tak má kůži hladkou pěknou čistou ale stejně už to bude 3 měsíc co se celý den škrábe a pokud ji nezabavim, nejlépe procházkou a blbnutim na hřišti, tak by nic jiného než škrábání nedělala. Jsou to spíš ale takové záchvaty škrábání, někdy se nají v klidu jindy je to nesneditelné a musím ji krmit. Nevim jak jí pomoct,ani doktoři, těm je to fuk. Teď dostává homeopatika přímo od zkušené homeopatičky, i proti svědění a taky k ničemu. Ekzém nebo spíš svědění má zřejmě i proto tak dlouho, že si prodělala pár nemoci(zánět ledvin,rotaviry, pásový opar)a proto musí vyčistit střeva a ledviny ale už je to pár měsíců a svědění vůbec nekončí. Ani nebyla očkovaná, jen hexou až v 7 měsících. Já si ani neuvařím ani s ní nemůžu autem na výlet. Záchvaty svědění má kdekoliv kdykoliv takže ani nepoznám co to spustí. Nejraději bych šla k psychologovi, že už to má v hlavě, ale u tak malého dítěte asi nic nezmůže. Trápí někoho to samé?

korneliusa
14. črc 2019

Máte NT domácnost?

myladybug
14. črc 2019

Zkus na fb skupinku svet non toxic... Je tam hodne stejnych případů a rad

drakenn
14. črc 2019

Zkuste kineziologii. Lečte přes vás. Dále bylinnou léčku -ocista jater a slinivky.

martiniquest
14. črc 2019

Zamerila bych se na psychosomatickou pricinu a striktni dietu bez mleka, cukru a lepku - to jsou velmi problematicke potraviny, po jejichz vysazeni se zlepsuje zdravotni stav temer lidi.

lelec30
14. črc 2019

@jancastromska co jsem slysela ze zkusenosti jinych, tak je potreba ocista zevnitr. Pouzivaji aloe vera a prirodne probiotika. Kdyby jste chtela vice info, dejte mi vedet.

priefi
14. črc 2019

@jancastromska zkus koupel v manayupie, nam.to hodne pomohlo. Ale taky je mozne, ze si na skrabani zvykla a ono ji to uklidnuje.

jancastromska
autor
14. črc 2019

Děkuji NT v rámci možností, znám svět non toxic, ale jak někdo kupuje i netoxický nábytek a podlahy tak to fakt ne, prostě prostředky mám non toxic, lecime právě už dlouho vnitřně, střeva a ledviny. Právě že když měla ekzém tak se tak neskrabala jako teď když je pěkná kůže... Lepek podle doktorů vynechat nesmíme jinak se může stát že už ho tělo nikdy nepřijme, jen omezuji pšenici to je mrcha alergen, máme Nutrilon alergic, vejce taky nesmí sladké nekupuji ... Je to peklo, díky za rady

priefi
15. črc 2019

@jancastromska pokud je pricina v abkm, tak Nutrilon AC nemusi byt reseni, lepsi je neocate (je na predpism do roku muze pediatrm od roku alergo nebo gastro)

jancastromska
autor
17. črc 2019

@priefi na mléku je přímo napsane že je pro alergii na BKM a píše mi ji alergolog

pribylovapetra
17. črc 2019

@jancastromska vite co, pokud je ji vic nez 2 roky, tak bych to umělé mléko odbourala,treba ji v tom neco vadi a v tomto veku je nepotrebuje. Pokud snese treba mléčné zakysane,muzete nahradit jogurtem, pokud ne, vapnik je treba v maku pokud snese nebo treba brokolici.

priefi
17. črc 2019

@jancastromska ano, to ano, ale jedna se o mleko s hodne nastepenou bkm, kdezto v neocate je jeste mnohem vice nastepena. Syn ma abkm a dostava neocate. Ted mu ve 3 letech trochu alergie klesla a tak nam doporucila dr.na gastru zkusit prave nutrilon AC, ze se podava detem, ktere maji nizsi hodnoty alergie na mleko (syn mel 8,5 a ted mel kolem 3), avsak po konzultaci na koznim (syn ma i mastocitozu), zustali jsme na neocate, protoze nutrilon by mohl vyvolavat opet alergicke reakce a pri mastocitoze to je nezadouci