Zácpa u 5měsíčního, co pomůže?
Zdravím prosim o radu...zacali jsme s prikrmy mrkvickou a hrasek.. problem je,ze uz pet dni nekakal a boli brisko...dala jsem dve lzicky svestkove stavy od hippu,ale nevim jestli to neni malo...nepomaha to..cvicime s nozkama a nic ☹ malemu je 5 mes
2 je málo určitě, pokud je to ta vhodná od 4m, klidně deci, dvě. Pomáhá i odvar z ovesnych vloček, šlem, ta voda ve které se vařily, u nás spolehlivé. Přidat probiotika, více tuku do příkrmu.
Kojíš? Pokud ano, tak si projímavé věci můžeš dávat i sama a dítě je dostane přes mléko.
Kojim ale dokrmuji um, nemam tolik mleka....tak ja mu dam toho svestkoveho nektaru vice ..je od 4.mesice, prave sem se bala abych to neprehnala..jinak odvar z ovesnych vlocek nam vlastne taky radila doktorka ..
Um se dá udělat místo do obyč vody, že namočíš přes noc sušené svěstky do vody a do toho pak uděláš um. Je to chce chemicky neošetřené švestky.
@simina9111992 ahoj, zkus Hylak kapky,. můžou i kojenci, je to prebiotikum, pomáhá na trávení. Můžeš dávat mimču i dlouhodobě, než si zvykne na tuhou stravu.
@konik_mischel my davame biogaju,a to uz tak mesic.. jsou to taky probiotika,ale ty nam moc nepomohly, tak mozna ten hylak zkusim, je to bez predpisu?
Dej si koprovku nebo neco s koprem. Kdyz melo mimi zacpu a ja jeste kojila, tak po koprovce se krasne vykadilo. Kdyz jsem to zjistila, davala jsem si i vyluh z kopru, je to hnusne, ale ja byla stestim bez sebe, ze mimi se konecne vykandilo😉
me maa s prikrmy prestala kadit,musela jsem vymenit um,za nutrilon comfort proti zacpam a nasadit biogaiu,tedka kadi krasne.pokud to znej nedostanete ani rourkou,tak je vyborny easylax je to takovy miniklystyr pro deti,strikne se to do zadecku a temer okamzite zacne kadit,u nas 100% ucinne a je to prirodni.u nas nezabiralo nic ani svestky,ani ovar z oves.vlocek nebo lneneho seminka,ani pridat vice ovoce.doktorka pak nam nasadila lactulosu,davala jsem chvilku,s nutrilonem comfort se to krasne srovnalo.je potreba aby hodne pil
Dcera to také měla hned u prvních příkrmů...dávala jsem domácí meruňkový kompot a lžičku bílého jogurtu - ke svačince...pomohlo to...mazala jsem ji bepanthenem, aby se neodřela a nebolelo to ještě víc...snažte se vynechávat mrkev, která staví, rýži a naopak spíše zkuste něco vodovějšího, např. cuketu.
Dobrý den,nevím jestli to sem úplně patří.Mam syna 6m od narození je na UM. Stále bojujeme se zacpou, i když už je na prikrmech . Vyzkoušeli sme už pět druhů mlicek poslední na doporučení Dr je Nutrilon allergy care a stejně se nám nedaří. Dáváme šťávy švestkove, laktulozu,vlákninu,olej prikrmu a nic,čaje heřmánek a fenykl. Jediné co pomůže je rourka. Můžete mi prosím poradit co dělat? Děkuji

Taky s tím občas bojujeme, ještě jsem načetla, že kromě švestek pomáhá heřmánkový čaj nebo hrušky. No u nás to vliv nemá a nejpozději pátý den se nakonec vykadí bez ohledu na stravu... ☹. Naštěstí nemívá bolavé bříško... Ale taky už pořádně nevím co mu dávat, aby kadil častěji.