icon

Zácpa u dítěte: Jak zlepšit pitný režim?

terinkam
27. srp 2022

Dobrý den, prosím o radu. Sedmiletá dcera poslední 2,5 měsíce trpí na zácpy. Nejdříve jsem si myslela, že má počáteční fázi průjmu, ptz měla špinavé kalhotky. O pár dní později jsem přišla na to, že jde o obtékání stolice kolem tuhé části. Po podání čípku a zlepšení pitného režimu se situace zlepšila. Za měsíc se situace opakovala a po třech týdnech znovu. Příští týden budu volat pediatričce a ráda bych si přečetla i vaše názory. Stravovací návyky má dcera dobré, sladké prakticky nejí, ovoce hodně. Pitný režim je hrozný a v tom je určitě problém. Ale evidentně se mi nedaří jí dobrý pitný režim udržet. Jaké jsou vaše zkušenosti s Lepicolem? Lactolusu mi jedna lékarnice vymluvila, druhá doporučovala. Prosím o rady. Děkuji!

ekou
27. srp 2022

@terinkam a co zkusit actimel napoj? Dcera 2,5 let ma sem tam obdobny problem a actimel pomaha.

mishka87
27. srp 2022

@terinkam my s tím bojujeme dlouhodobě a kromě špatného pitného režimu je u nás ještě druhý problém. A to, že "nemá čas" si dojít na záchod. Prostě celý den něco dělá, hraje atd. a tím to v sobě drží, až si způsobí zácpu. Teď naposledy si došel na velkou až téměř po týdnu, i když jsme ho tam pořád posílali. Jednou to došlo až tak daleko, že nám doktorka řekla, ať dáme večer Fenolax a on se ráno vyprázdní. Bohužel se vyprázdnil během spánku a ani ho to nevzbudilo. Ale to už nebyl na velké 10 dní a měla jsem o něj strach. Od té doby mu občas "pohrozím" Fenolaxem a většinou si raději dojde sám.

victress
27. srp 2022

acidofilní mléko, meruňkový kompot, dostatek vlákniny, opravdu dobrý pitný režim!!!!
bez toho to nepůjde, prostě nutit do pití, zapisovat si, kolik za den vypila, zkusila bych přírodní cestu a ne hned nějaké Lepicoly, na to má času dost...

terinkam
autor
27. srp 2022

@ekou Děkuji za odpověď. Koupila jsem ho, snad to v začátcích pomůže.

ekou
27. srp 2022

@terinkam drzim palce, ono treba 1-2 dny to muze trvat. U male to zatim vzdy pomohlo. A pak jeste zkusit svestkovou stavu nebo svestkovy kompot.

terinkam
autor
27. srp 2022

@victress Díky! Hlavně s tím zapisováním příjmu tekutin máte pravdu.

terinkam
autor
27. srp 2022

@mishka87 U nás je to spíš problém s přijmem tekutin. Každopádně díky za zprávu a sdílení zkušenosti.