Zácpa u půlročního miminka, nic nepomáhá

20sarinka
22. lis 2016

Dobry den. Prosim o radu.. uz jsem zoufala. Doslova... mala je od 3.mesice napul na MM a napul na UM (HIPP). Cca od 4.mesice ma zacpu. Kakala jednou za 3 - 4 dny sama, ale pak 11 dnu nic. Byli jsme i ma ultrazvuku.. vse ok..pak se vykadila sama se silenym placem. Bobky trvde. Od te doby nekadi. Vzdy jedine s cipkem glycerinpvym a kdyz uz kadi musim ji pomahat. Roztahovat zadecek a tlacit na brisko. Zkousela jsem : svetskovou stavu HIPP dokonce az 60ml neredene. Nic. Hermankovy caj. Nic. Masaze, nahrivani. Zmena UM (BEBA), fenyklovy caj a dokonce i Lactulozu, ktere jsem se jakoze chemie branila...NIC. Nic z vyse uvedeneno nezmenilo ba ani nezlepsilo situaci... male bude pulrok a ja uz vazne nevim... pomazde jsou bobky tvrde hrozne.. a musim pomahat. Mnohdy na me bobek jen vykoukne a zas to vzda a je zpet uvnitr. Cca 20 dnu uz prikrmuju.. vyhybam se mrkvi bramborum.. stavi...PROSIM RADY CI ALESPON UTECHU ZE TO JEDNOU BUDE DOBRE.... ☹

vysivani
22. lis 2016

fenyklovym olejem masirovat brisko,pravidelne, videa jsou na youtube. Nekdo to nedoporucuje, ale kdyz jsem kojila a dala sobe k jidlu pomeranc, tak se to dostalo do mlika a ma to projimave ucinky, vyborna je cerstve udelana mrkvova stava pro mimi,pridat tam i hrusku,do odstavnovacepak ,fenykl caj, pul male lzicky denne nejakeho kvalitniho oleje, treba kokosovy,mandlovy(pro mimi),Ty nejez horkou cokoladu a jez spis projimave jidla, ten ucinek jde do mlika. Muze to mi i z ockovani. Casem to bude dobre, ale kdyz je to tak akutni, mel by doktor pomoct.Pokud ne, najdi homeopata, ale kvalitniho, nekdo kdo ho uz odzkousel.Jeste pri noseni v satku se masiruje brisko.

makronka222
22. lis 2016

Nepouzivej ten humus svestkovy od hipp, zkus sehnat svestky od nekoho ze zahradky co maji v mrazaku, nebo proste kup uz mrazeny a vyvar stavu. Mrkev zakomponuj do jidla, kokosovy olej taky pomuze lzicku 3x denne, zkus rady od Vysivani, vyzkousela jsem to same, jen to melo moc kratky efekt. Zkus prestat kojit na tyden, mliko odstrikavej a zamraz, uvidis jestli probehne zmena. U nas ano, byl klid, tak presla na um a ja mliko davala do nemocnice, menila jsem tolikrat jidelnicek ze uz jsem nevedela co to zpusobuje a hlavne jsem trapila to mrne, ted spokojene spi a prdi kadi kdy chce.

20sarinka
autor
23. lis 2016

Holky dekuji! Zkusim masirovat brisko tim fenyklovym olejem.. Svestky mam na mrazaku, tak si tedy udelam vlastni odvar! Do prikrmu ji olivovy olej davam.. lzicku. Ockovana zatim neni. Mame odklad do neceleho roka. Ze by to mohla mit z meho mleka me vubec nenapadlo... myslela jsem ze to muze byt jedine naopak :-O to me prekvapuje ale zkusim vse! Homeopatku znam dobrou... asi to s ni tedy zkusim take poresit!

vysivani
23. lis 2016

Ale ja bych kojila dal, protoze kdybys udelala"pauzu" a mala byla plne na umelym, tak uz taky nemusi chtit prso zpatky a to by byla skoda.Olivovej olej neni tak projimavej jako treba lneny(ten je na to nejlepsi!do kazdyho prikrmu!)nebo kokosovy nebo mandlovy. A ja jsem ze zacatku nejedla zadny mlecny vyrobky, protoze z toho malou bolelo brisko, i precedene pres moje prsa. drzim palce!

vysivani
23. lis 2016

a s tou masazi musis POSTUPNE, ze zacatku se ji to nemusi libit, nejdriv minutu, pak dve...

hojda
23. lis 2016

Zkus se podívat také na téma stenóza konečníku. Občas se to může projevit při zahuštění stolice, že pak už neprojde, při kojení je vše ok. Zkus zase najet jen na 100 kojení a pak znovu pomalu zkusit jeden den přidat příkrm. Jaký tvar má vykakaný bočeček? Velikost a průměr?

lajla
23. lis 2016

@20sarinka zkoušela jste měnit um? Hipp ani beba nám taky nesedly...
Ad Vaše mlicko...co jíte Vy? Protože to malá dostává...přidat sobě i ji probiotika, a vynechat sladkosti a mliko
A dělat odvar z lněného semínka
Jako příkrm žádná mrkev, delejte rýžová jídla nej je celozrnna rýže, a ne moc hutné
Jahlova, rýžová kaše
Pokud to nezabere...
Udělat přesnídávku domácí z hrušek, povarit oloupané hrušky, přidat pár semínek tykve, apod...rozmixovat...
Cca za dva dny by to mělo.zabrat
Co nejvíce vody,klidne stříkačkou
Pro Vás...zkuste trochu popíjet saratici

frascati
23. lis 2016

Syn taky trpěl, ze začátku, když jsme zavedli příkrmy, při tlačení plakal a horko těžko se vykakal, vždycky za pár dní, tvrdé bobky. Doktorka řekla vyřadit z jídelníčku mrkev, rýži a banány, že prý staví, naopak jsem vařila odpolední ovocné přesnídávky z hrušky, jablíčka a švestek (na těch jsem nechávala šlupky). A do toho dvě lžičky bílé Hollandie a ovesné nebo pohankové vločky, mají hodně vlákniny. Nakonec nám předepsala Laktulosu, která změkčuje stolici, a to opravdu pomohlo, už jsme ji vysadili a je to ok. Přesto mrkve, banánu a rýže dávám méně, a vždycky, když dám, má syn tužší stolici. Naopak když dám špenát, to ho "prožene" (klasické lístky, spařené, rozmixované). Držím palce, dobře si pamatuju, jak to bylo hrozné dívat se na plačícího syna.

hojda
23. lis 2016

@lajla Rýže přece taky staví, ne? odvar se dělá při průjmu.

hojda
23. lis 2016

http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/potraviny-kter...

Jinak se taky může nechat švestky sušené ve vodě do rána (nešířené) a to té vody pak udělat UM.

Jinak laktulózy se bát nemusíte, měla by pouze projít trávicím traktem. Nevstřebává se.
@20sarinka Jak je to s tou stolicí? jaký tvar mají bobečky? Velikost průměr. Nezkoušeli jste čípky? Vejde se do zadečku?

lajla
23. lis 2016

@hojda bílá rýže staví

hojda
23. lis 2016

@lajla Ale z toho doporučení jsem pochopila, že má dávat rýži a nejlepší je celozrnná. Tak spíš napsat jen tu celozrnnou, ne?

lajla
23. lis 2016

@hojda ano asi ano, mě by bílá nenapadla, brala jsem to dle sebe, celozrnna a basmati, ne bílé,moje chyba

hojda
23. lis 2016

@lajla Já už jsem na tohle opatrná, protože někdo fakt neví. Mě by taky nenapadlo dělat dítěti mléka z destilované vody, ale v nemocnici jsem takovou maminku viděla. Bylo tam z toho docela haló. Nikoho nenapadlo, že by jí někdo mohl použít na přípravdu jídla a jedna maminka tam vesele celý týden krmila mimino UM z destilky.

lajla
23. lis 2016

@hojda ano, to je pravda...bohužel někdy mi to fakt nedojde, budu se snažit...

lajla
23. lis 2016

@hojda a díky za upozornění!

hojda
23. lis 2016

@lajla Není zač 🙂 .

psya
23. lis 2016

Nam pomohla dyne a svestka od hippu. Ale to uz zacinal s prikrmama.. a nedavat ryzi a mrkev.

lv
23. lis 2016

Probiotika dáváš? Sobě i malé. Pomáhá i odvar z ovesnych vloček, rozvarit, rozmixovat s tou vodou, ve které se vařily (šlem).

20sarinka
autor
23. lis 2016

@lv probiotika BioGaia ji davam od 1.mesice veku. :-/

20sarinka
autor
23. lis 2016

@psya dyne ani svetska nepomohly ☹ od HIPP a ani domaci ☹

20sarinka
autor
23. lis 2016

@vysivani prso uz nechce cca mesic, jen rano vetsinou... davam ji MM z lahve :-/ zkusim tedy olivovy olej vymenit za lneny..

20sarinka
autor
23. lis 2016

@hojda ja bych rada jen kojila. Jenze mleka mam tak malo (od 3. Mesice mene a mene ac poctive odsavam x krat denne) takze by mi proste umrela hlady... ☹ stenoza... kouknu ☹ bobky jsou nekdy nazelenale..nekdy hnedo zelene. Jsou tuhy. Celkem dost. Prumer me zarazi - urcite od 1cm az do 1,5 cm.. prave jsou takive siroke...a ptoto ji to nejde..

hojda
23. lis 2016

@20sarinka Tak to by snad steńoza být neměla, to by nevykakala a pokud se povede zavést čípek, tak je konečník průchodný, tak to bych asi hledala přičinu ve stravě, že jí něco asi nesedí.

crazys
23. lis 2016

@20sarinka Naše malá,když trpěla na zácpu,tak pomohly probiotika Biopron nasypat 1xdenne do um a malá krásně pak kadila. Ale nesedla ji Nutrilon ani Hipp a pak ji nejvíc vyhovovalo um Hami

lv
23. lis 2016

@20sarinka tak je zkus změnit, sobě třeba Hylak forte, malé Lactobacilky

luckaamilan
23. lis 2016

Vsetko je v sprave, chemia je zbytocna. Staci akvy i dieta zacnete jest napr. Varenu dyni, dynovu polievku, alebo ak mate moznost, kupte sebe cerstve figy. Dyne i figy su prirodne prehanadla. Alebo pridajte do jedal olivovy olej. Je viacej prirodnych prehanadiel v jedle....

luckaamilan
23. lis 2016

@luckaamilan myslela som v strave

20sarinka
autor
23. lis 2016

@hojda cipek lze zavest bez potizi.. tak uf.. alespon tak..

20sarinka
autor
23. lis 2016

@luckaamilan mate mozna pravdu.. co se tyce me, tak to je tezke protoze od mala jsem silny alergik prave na syrovou zeleninu a ovoce. Mala papa dyni o sto sest.. zkusim zaradit i fiky..dekuji.