icon

Zánět močových cest. Máme ATB a hrozí nemocnice

hubinka
5. kvě 2009

Ahoj holky, měla jste některá podobný problém, naše holčička měla už dva dny teplotu, mysleli jsme, že šestá nemoc, ale měla nález v moči, a tak nám mudr. rekla, že jsou to močové cesty, vyhrožovala nemocnicí, dala nám antobiotika, jen doufam, že to zvládneme doma s pomocí těch antibiotik, do nemocnice se mi vubec nechce ☹ ,tak doufám, že mě tu někdo uklidní!!

leonik
5. kvě 2009

Ahoj, náš malý prodělal zánět močových cest v pěti týdnech ☹ Začalo mu to zničeho nic v noci horečkou, měl tmavší moč s ťupkami krve. Nás Dr. poslala do nemocnice hned, protože mu zjistili v moči velké množství krve. Až v nemocnici mu nasadili ATB a léčili ho pro jistotu na zánět ledvin, byl moc maličký tak aby se něco nezanedbalo. ATB jsou na přeléčení bakterií v moč.měchýři. Moc jsem tě neuklidnila, ale kdyby se jí něco nezdálo, poslala by vás do nemocnice hned jako nás.

scharfinka
5. kvě 2009

Ahoj Hubi, neboj - záněty močových cest se u holčiček vyskytujou poměrně dost, protože mají zadeček blízko močové trubice a tak když se třeba pokadí, tak se jim ty bakterie rychlej k tomu čuracímu otvoru přenesou a když třeba i míň čurá, tak se jí dostanou do močové trubice,no a ta močová trubice je kratší než u chlapečků a tak se bakterie rychleji dostanou do močáku a tam si vegetí, nebo celý ten kolotoč může být i z přechlazení, ne nadarmo se říká nohy v teple...........jde jen o to, že Tvoje dceruška je ještě malá, proto ta nemocnice, tam by si i pohlídali, aby se to nedostalo až do ledvin....teď jde jen o to, aby malá hodně, fakt hodně pila, aby si ty cesty vypláchla....já na tyhle záněty jako dítě dost trpěla, tak vím, že je to dost nepříjemné.....držte se a brzo se uzdravte 😉

hubinka
autor
5. kvě 2009

scharfinka, díky za podporu, já jen doufám, že to zvládneme s těmi antibiotikama i doma, že jsme ten zánět zachytily v začátku ☹

popelka.miri
5. kvě 2009

Hubinka, já byla s klukem v 5 měsících hospitalizovaná s infekcí moč. cest. Ani nechtěl prso, museli ho dát na jipku na infůze a taky ho cévkovali, což bylo strašný..Ještě rok potom bral antibiotika. Myslím, že u vás to zachytili včas, nikomu ten špitál neřeju..Já po tom všem přišla o mlíko ze stresu o malého ☹

berynka
5. kvě 2009

Hubinka, soucítím s váma. S naší Hedvikou jsme byly v nemocnici s pyelonefritidou. Dá se říct, že jí nic nebylo, ale pak jí najednou vylítly horečky a vyklubal se z toho zánět ledvin ☹ . V nemocnici si nás nechaly týden, měla kapačku s antibiotiky. Byl to docela záhul, ale dalo se to zvládnout 😉 . Já doktorům důvěřuji a říkám si, že je důležité to pořádně zaléčit, aby pak ledviny byly ok 🙂 .

paola.o1
6. kvě 2009

ahoj, my sme mali zapal mocaku uz tri krat, vzdy sme dostali antibiotika, ale zakazdym sa zapal vratil. potom som zacala malemu davat do kupela kazdy vecer vyvar z kamiliek (hermanku) a zatial je to ok, zapal neprisiel. a jasne pri kazdom prebalovani ho umyvam vodou a detskym mydlom, aby neostavali ziadne bakterie z mocu na pokozke.

mravenecek
7. kvě 2009

Ahoj, my byli se zánětem močáku v nemocnici ve 2 měsících 😒 Rozjelo se to nějak rychle. Pořád nic a najednou vysoké horečky, nešly vůbec ničím srazit. V nemocnici jsme byly asi týden, měl infuzi v hlavičce. Po šesti týdnech jsme opět nastoupili do nemocnice na plánované vyšetření - cévkování. Zjišťovali, zda se malému nevrací moč z močáku do ledvin.
hubinka - mooooc držím palečky, ať to doma zvládnete.

jennyska
11. pro 2013

Ahoj @hubinka @mravenecek @paola.o1 @berynka @popelka.miri @scharfinka @leonik a ostatní snažilky, těhulky a maminky 🙂

mohu Vás poprosit o vložení vlastní zkušenosti se Zánětem močových cest u dětí do naší Wiki knihovničky, kterou si tady s maminkami tvoříme?

Stačí svůj příběh, radu, zkušenost napsat do https://www.modrykonik.cz/zanet-mocovych-cest/ a pomoci tak všem ostatním ženám, které si právě prochází tímto obdobím a na MK hledají radu, tipy a Vaše zkušenosti. Pokud Vám v článku něco chybí, klidně ho můžete i doplnit 😉

Děkuji Vám, že pomáháte a přeji Vám hezký den 🙂
Janča

PS: Přispět a nebo napsat nový článek do Wiki může úplně každý. Knihovnička je otevřená všem, kdykoli! A pokud toto není téma, do kterého chcete přispět, můžete si vybrat z mnoha dalších: https://www.modrykonik.cz/wiki/all