icon

Zánět průdušek, poraďte bylinky, čaje, recepty

valkyra222
4. únor 2017

Zdravím zeny věčně omilane téma ale já tuto nemoc u syna zažívám poprvé a jsem dost vylekana...už třetí den teploty asi třikrát za den dvakrát v noci nejvíc 39,2 kašel suchý při dýchání sýpot má takové zrychlené dýchání včera mu během deseti minut stoupla teplota z 37,8 na 39,2 zfialovely mu rty třásl se měl hroši kůži já nevěděla co mám dělat ale po půl hodince co jsem ho zabalila do deky a pritiskla k sobě tak se uklidnil...dneska mám strach ze to přijde znovu a ze to bude horší.otázka zni jaké bylinky čaje recepty na domáci kuryrovani aby přešly aspoň ty horečky?už vůbec nespavam a hlídám jsem už vyčerpaná :(😢

lv
4. únor 2017

Nepropadá se mu hrudník pod žebry při dýchání? Bála bych se, aby to nebyl zápal plic a jela raději na pohotovost.

valkyra222
autor
4. únor 2017

Na pohotovosti jsme byli včera večer právě tam nám dali sirup na průdušky a Diazepam 5 na vysoké teploty poslechove to prý sedí na pruduskach jestli bude mít horečky i zítra tak nečekám a jedem.ještě jsem totiž nezažila tak vysoké horečky a už třetí den v kuse :(

soyevita
4. únor 2017

@valkyra222 Chřipky co teď řádily,se projevovaly vysokými teplotami,kolem 40C.
Patřil k tomu i suchý kašel.
Na vysoké teploty jsou dobré octové ponožky,holky měly 39.9C.Ale my jsme na vysoké teploty zvyklé

soyevita
4. únor 2017

@valkyra222 a 3-4 dny vysoké teploty,prý to tak chřipka typu A má

janka283
4. únor 2017

octové ponožky na teplotu (nesmí ale mít studené končetiny) a na kašel šťáva z cibule (naložit nakrájenou cibuli s cukrem nebo medem). Měla jsem to teď sama (skoro 14 dní) a ta cibule byla fakt dobrá + hodně pít. Taky se snažte větrat, ať není v přetopeném suchém vzduchu, to draždí víc. To vám nedali atb, když má zánět? Měřili mu CRP? Pokud má atb, tak může mít ještě klidně dva dny horečky, chvíli to trvá než zaberou...

sereza
5. únor 2017

U nas to samy. Jsem celou noc vzhuru. Kasel a horecky uz druhou noc pres 39....srazim cipkama, nurofenem a beru si ho jen v pline na sebe...

soyevita
5. únor 2017

@sereza
@valkyra222
@lv U nás toho teď bylo strašně,měsíc zakazané návštěvy v nemocnici.
@janka283 A nevíš,proč jen na teplé?Jinde jsem četla,že kdykoliv při vysokých teplotách......
Ale o tom,že se nesmí na studené končetiny jsem taky slyšela

lv
5. únor 2017

@soyevita u studených končetin ještě teplota nevystoupala na svůj vrchol, tak se nemají chladit, přesně ten mechanismus nevím.