icon

Zánět v oku novorozence

prettysweet
27. led 2017

Ahoj,
bojujem uz nekolik tydnu s hnisem v ocicku.Prvne jsme zkouseli vykapavat nezabralo to, sli jsme na ocni ta nam dala kapky a udelala ster. Po tydnu byli vysledky a pozitivni dostala ATB po 5 dnech spise zhorseni opet k ocni udelala pruplach kanalku druhy den ocko horsi nez ty predchozi dny uz to nema jen v koutku ale celw ocko kalne, od ocni zas ATB na 3dny dnes berem druhy den a nevidim porad zlepseni.. Nemate nekdo aspon podobnou zkusenost ja uz jsem nestastna je mi ji tak lito mame tepr mesic...

klara_hollasova
•
27. led 2017

@prettysweet ahoj a ty atb jsou v jaké formě? Mast, kapky? Mně se malý (3M) stouchl do oka a poškrábal si rohovku trdlo. Na očním nám dali mast atb a popravdě po aplikaci je óčko trochu kalnejsi, ale podle mě to je i bojem s Mimi. Po nočním spaní je ocicko mnohem lepší. Kde jste byli na očním?

sarka91
•
Autor odpověď smazal
•
sromulenka
•
27. led 2017

My měly také problém od narození a hrozily nám proplach kanálků. Mudr. mi napsala atb Tobrex. Nejdříve jsem vyčistila oko očními kapkami - Ocuflash. Také na vat. čtvereček a vytírat z oka ven. A pak do čistého oka jsem kápla Tobrex. A krásně to zabralo. A když to doporučím i jiným maminkám. Také mají úspěch. Takže obojí dvojí. Ocuflash i 5 x denně. Atb Tobrex dle MUDr.

verunka_korunka
•
27. led 2017

Neměla to tak strašné jak píšeš, pomohlo opthalmo-septonex kapky (nyní se moc nedají sehnat jen v některých nemocničních lékárnách je mají sami vyráběné). Jak píší výše, vytirala jsem tamponem s destilovanou vodou a až to bylo pěkné nakapala kapky. Plus jsem ji masíroval slzné kanálky u kořene nosu, za to mě oční i pochválila a musím říct že to masírování pomohlo parádně. Ale jestli tam máte nějaké bakterie, tak je to asi trochu jiná situace :(

sarka91
•
Autor odpověď smazal
•
psya
•
27. led 2017

Kdyz nebude zlepseni, bezte se tam zitra ukazat. Ten zanet muze poskodit rohovku, ta se muze zjizvit atd. My meli nepruchodnost a proplah v motole v osmi tydnech a od te doby supwr.

nellilie
•
28. led 2017

Malej měl problem s očičkem už od odchodu z porodnice, nakonec jsme dvakrát museli píchat kanálek a po tom druhým už nebyl žádný problem. Očař vysvětloval, že někdo to tak má, akorát to píchnutí může a nemusí pomoct protože ta dirka se zatahuju a v nejhorším je potřeba tam,zavést trubičku, což u nás naštěstí nebylo. Každopádně kapky moc nezabírali. Zkuste to konzultovat hlavně s očařem, my tu naštěstí máme dobrýho, všecko detailně vysvětlí.

nellilie
•
28. led 2017

A ještě k těm kapkám, říkal že je potřeba dodržovat určitý interval kapat do správnýho místa. Já jsem to totiž ze začátku dělala úplně blbě.

asined9
•
28. led 2017

mám radu od zakladatelky asociace dvojčat. kápnout do očka mateřské mléko. zní to divně, ale za pokus to stojí, rozhodně to neublíží🙂

jasica77
•
30. led 2017

Meli jsme Tobrex, na doleceni Ocuflash,delali jsme i jemnou masaz v koutku oka.Mala nemela dostatecne vyvinuty kanalek u jednoho ocka,takze nam ho 3x protahovali.Ted v poradku.

yerry
•
30. led 2017

@prettysweet starší mela taky od narození zánět. Vybíral a jsem oční vodou ophtal tu jsme dostali u z v porodnici a to bylo celkem bez výsledku. MUDr mi pak napsala ophtalmo septonex. Kapela jsem 3 dny a bylo po zánětu.