Zelená stolice, je to alergií na mlíčko?

barborynka
18. lis 2014

muže být zelená stolice hladová stolice nebo je to alergie na mlíčko malá mi poslední 3 dny začla kakat zelenou stolici kroutí se hodně nevim co s ní dr. nám napíše probiotika ty mám taky doma začla sem je dávat dnes tak snad to zabere

hojda
18. lis 2014

Někdy je to prý z toho, že dítě pije jen přední mléko, malej to měl celkem často, špatně mi přibýval. Malá to neměla nikdy, pila pěkně.

mysonek
18. lis 2014

Hladová stolice by měla být hnědá. Ta zelená může být z toho když pije jen to přední mléko bohaté na laktozu. A patří k tomu i ta bolest bříška. Malá to mívala někdy večer, když předtím chtěla prso každou hodinu a vždy si jen cucla. Přešlo to samo, probiotika jsme nedávali.

hanivasi
18. lis 2014

u nás to měl zelený jen když jsem jedla špenát....přenesla se ta barva na něho... 😀

cernoskaa
18. lis 2014

prý muže být zelena stolička k rustu zoubkum 🙂

heliik
18. lis 2014

Mě v porodnici říkaly, že zelená stolice je hladová stolice..

berenika39
18. lis 2014

Hladová stolice neexistuje a je to nesmysl starý asi tak dvacetpět let, pokud pamatuju.
1. Co dělat, když obsah plínky vypadá jako špenát?

Stává se to poměrně často, ale přesná příčina tohoto jevu nebyla dosud odhalena. Někteří vědci se domnívají, že to může souviset se způsobem, jakým miminko pije. Jiní špenátový vzhled kojenecké stolice připisují příliš rychlému průchodu mléka střevním traktem. Na jednom se ale odborníci shodnou: Zelená stolice u kojených dětí není důvodem k znepokojení. "Nazelenalé zbarvení střevního obsahu kojených dětí nemá zdravotní souvislost. Pokud dítě jinak dobře prospívá a nemá žádné potíže, netřeba si zelenou barvou stolice lámat hlavu," ujišťuje rodiče augsburský pediatr dr. Martin Lang.

z webu PhDr. Eva Labusová..například.

lenicka07
18. lis 2014

Obě moje (kojené) děti občas zelenou stolici měly. Pediatrovi jsem to říkala, odpověděl mi, že se tím nemám znepokojovat, takže jsem to dál již nijak neřešila. Oba prospívali tabulkově.

marecekavendulka
19. lis 2014

zelená rozhodně není hladová, překvapuje mě,že v některých porodnicích toto nevědí. Zelená bývá,když jí maminka hodně mléčných výrobků např. 🙂

betelgeuzz
19. lis 2014

Hladová stolice vypadá úplně jinak. Je hnědá a dost divně smrdí, bohužel jsem ji zažila. Zelená stolice může být z předního mléka, nebo z alergie na mléko, které pije maminka.

didi1808
25. lis 2014

Malej mival taky zelenou stolici a ja si myslela že je to tim že má v sobe hodně železa než je doporucena davka 🙂