Zkušenosti s FDN Brno. Kam až může rodič s dítětem před uspáním?

coolca
17. lis 2022

Prosím o sdělení zkušenosti s operačním zákrokem v FDN Brno v poslední době, zejm. ORL? Kam až může rodič s dítětem před uspánim? Jaký je personál? Jiné postřehy?
Děkuji

janches
17. lis 2022

@coolca já teda nemám zkušenost přímo s ORL, my jsem řešili kolonoskopii s 2letým synem. Každopádně zkušenost hrozná, nepřála bych nikomu. A celkově s dětskou nemocnicí jsem spokojená nebyla. Co se týká uspávání, tak malý dostal nějaký oblbovák už na pokoji a na sál jel už hodně mimo. Ale jelikož předtím na pokoji zkolaboval, tak byl celkově mimo. Celou dobu operace jsem čekala na chodbě hned před salám. Přeji ať je vše v pořádku a máte lepší zkušenost než my.

coolca
autor
17. lis 2022

@janches tak to mě mrzí...no snad se ozve někdo s pozitivnejsi zkušenosti.

jjasmina
18. lis 2022

@coolca kamarádka byla s deckama na trhani mandli, je z Brna, ale jela do Břeclavi a byla spokojená

syslounek
18. lis 2022

Nejhorší zkušenost je vyřizování všech těch papírů kolem, jinak operačně v pohodě. Nevím, co přesně vás čeká, s dcerou byl manžel na ORL trhat mandli letos na jaře, ambulantně. Ráno přišli, uložili dceru na lůžko ( větší pokoj pro cca 5 dětí s doprovodem). Děti berou na zákrok od nejmladších, ostatní čekají (bez jídla a pití), na pokoji dostala oblbovák a odváželi ji už dřímající, manžel ji mohl doprovodit až k sálu na stejném patře. Až na operaci byl pořád u ní. Večer šli domů, dcera byla teda furt ospalá, tak jsem ji dovezla kočárek. Personál byl fajn. Před rokem jsme strávily ještě týden na očním, uspávání stejné, dcera byla úplně v pohodě, personál, až na jednu sestřičku, naprosto v pohodě.

janches
18. lis 2022

@syslounek s tím, že berou děti podle věku právě nesouhlasím. Syn byl nejmladší a šel nejpozději 😔 ale nebylo to teda na ORL.

jjasmina
18. lis 2022

@syslounek to jwle zrovna věc, která by se mi nelibila, kdy se jde po narkoze domu hned

coolca
autor
18. lis 2022

@syslounek
Děkuji za informaci 🙏👍

coolca
autor
18. lis 2022

@syslounek ještě mám prosím otázku. Musí být dítě zcela zdravé? Jde mi o to, že holka má kvůli té mandli celoročně rýmu ať je v kolektivu nebo ne. Tak aby nás neposlali domu se bojím.

syslounek
18. lis 2022

Běžné projevy zvětšené mandle nevadí, jinak byste taky mohli čekat roky. Neměla by mít zvýšenou teplotu, zcela ucpaný nos, nebo jiné příznaky nesouvisející s mandlí.

coolca
autor
18. lis 2022

@syslounek dekuji

syslounek
18. lis 2022

@janches Dcera byla operována 2x, vždy to bylo podle věku. Ale ne jen na oddělení, ale pořadník se dělal z celé nemocnice. Takže dcera byla nejmladší na očním, z očního šla první, ale byla celkově až pátá v pořadí. ORL má teda vlastní operační sál, ale taky šli od nejmladších.

syslounek
18. lis 2022

@jjasmina Operace jsou dopoledne, domů se pouští myslím kolem šesté večer. Před propuštěním je kontrola, pokud se jim u dítěte něco nezdá, přesouvá se na klasický lůžkový pokoj a zůstává na pozorování.

lv
18. lis 2022

Zkušenost 5let zpět, vyndání nosní mandle, personál super, vše profesionální, bez potíží (nepočítám reakci po narkoze, řev), v 7h nastup, v 17h domu.

mandala
18. lis 2022

coolca Byla jsem s dcerou asi tři roky zpátky...
Odvážely ji oblblou na posteli, ale to je podle mne normální, to se dělá snad všude... ? Šla jsem nimi až k sálu, dovnitř mě samozřejmě nepustili. Po probuzení ji převezli na JIP, tam rodiče taky nesmí, uvidíte se až na pokoji, kam ji pak zase přivezou... Co se týká té rýmy, nesmí být v akutním stavu, pokud trochu posmrkává, tak by to snad vadit nemělo. Jinak nejhorší je asi to, než vás vezmou, protože děti už nesmí od půlnoci pít a u těch prťat to je fakt zážitek je jednak udržet na posteli a druhak jim vysvětlit, že pít nesmí...
Co se týká personálu, tak asi jako všude, někteří jsou fajn, někteří jsou odměření, ale všichni profesionálové, já jsem byla spokojená a to podotýkám, že dcera podstoupila těch operací několik a podstatně složitějších, právě proto nás poslali do Brna k odborníkům, kde ji zachránili sluch a to je k nezaplacení...

coolca
autor
18. lis 2022

@mandala děkuji za zkušenost.