Zvětšené uzliny u 4letého dítěte. Zkušenost, rada?

hanka158
23. lis 2021

Dobry den,

syn ma zvetsene uzliny na krku a zrejme i v nose (huhna) prakticky uz od zari. Od druheho tydne ma neustale nejake nachlazeni tak to asi i s tim souvisi, ale nejak se toho nachlazeni, ani zvetsenych uzlinek nemuze zbavit. Prvni viroza zacala druhy tyden v zari, byl doma 4 tydny a pak mi prislo, ze se na krku uzlinky zmensily, huhnal stale... necele 2 tydny ve skolce a zase ryma... pak byl zase 2 tydny doma... potom uz jen 5 dni ve skolce a ted je druhy tyden doma. Uz jsem ho chtela dat aspon castecne do skolky po 11 dnech, ale dnes opet zacal prskat a spousti se mu ryma.. uzlinky ma stale zvetsene. Uz jsem z toho zoufala, neustala nemocnost a k tomu ty uzliny. Na vysetreni jsme jeste nebyli, ale asi nam nic jineho nezbyde... Premyslim, jestli mu nechybi nejaky vitamin, nebo co s tim, jestli ho nechat treba mesic doma, aby se uplne uzdravil... 6ti leta dcera je letos take casto nemocna, ale vydrzi ve skolce dele a tak nejak mam pocit, ze se rychleji zotavi a neni takto "otekla". Davam mu rybi tuk (vit. D a A), vitamin C, shitake (betaglukany), probiotika, uz nevim co dal ... Moc dekuju za jakoukoliv zkusenost.

berenika39
23. lis 2021

Ahoj, proč nejdete k lékaři? Zvětšená nosní mandle se nabízí, ale to opravdu musí posoudit ORL lékař. Virozy jsou od začátku šk roku velmi rozšířené, děti se nestýkaly, neměly možnost budovat imunitu, ale pokud vás to trápí takto dlouho, je na místě jen a jen lékař. děti nejsou všechny stejné dcera může mít lepší imunitu, syn horší.
Za mě - ORL a alergologie, doma se toho nedá moc vymyslet. A držím palce.

zmrzlinka
24. lis 2021

@hanka158 nechala bych vyšetřit na ORL.Jestli nemá zvětšenou mandlí.Jestli jo ,tak nechat odstranit.Memu synovi to hodně pomohlo.Taky chodíme na alergologii i s dcerou.Jsou oba alergici.Nemuze být taky alergik?Jestli chceš nějaké vitaminy,tak doporučuji Multisanostol ,vit.D a probiotika.

hanka158
autor
24. lis 2021

@zmrzlinka Dnes jsme byli na ORL, tak nam doporucili celkova antibiotika na 7-10 dni, ze by mu to mohlo pomoct a po preleceni se ukazat na vysetreni nosni mandle a pravdepodobne odstranit. To jsem tak nejak cekala. A muzu se zeptat, zda synovi opravdu to odstraneni mandle pomohlo, ze uz pak nebyl nemocny, a nemel pak spis misto rymy anginy, zanety usi apod? Syn je alergik, ono to bude urcite i tim :( Dekuji za doporuceni vitaminu 🙂 vit. D a probiotika bereme, podivam se na ten multisanostol.

zmrzlinka
24. lis 2021

@hanka158 ano odstranění mandlí mu pomohlo.Rymu má jednou ročně.Anginu měl od roku 2015 jednou v roce 2019.Ale měl smůlu prodělal boreliózu a mononukleózu a to mu rozsekalo imunitu ,takže ještě v první třídě hodně marodil....