Zvýšená teplota dva měsíce v kuse. Jaká je příčina?

roni010
10. led 2012

Ahoj všem, syn ( jeden rok) má dva měsíce zvýšené teploty ( většinou večer kolem 37,5, přes den kolem 37,0- samozřejmě po odečtu)....Mělo některé vaše dítko taky takové problémy? Moč ok, krev také, akorát jsme dostali atopický ekzém a Dr tvrdí že je to z toho (v krvi zvýš. alergická reakce)........Projevy našeho mírného ekzému skoro vymizely po dvoutýdenním užívání kortikoidů..tak se mi to nezdá. Díky za připomínky

berenika39
10. led 2012

ahoj, starší syn se podobně plácal s teplotami skoro půl roku (byl ale starší, cca 5 let). Nervy jsem měla na pochodu, nicméně původce byla alergie, která se skoro jinak neprojevovala. Absolvoval vyšetření, po pár týdnech správné léčby se teploty už nikdy neopakovaly. Otázka je, jak se to řeší u ročního dítěte. Ale nepřiměřená reakce organismu na něco za tím být může.

roni010
autor
10. led 2012

@berenika39 a jaká léčba to byla? Jaká alergie ho trápí?

zlababa07
10. led 2012

@roni010 psala jsem ti do otázky a než jsem stihla odeslat, objevila se nade mnou ještě jedna odpověď. Píšu ještě sem, protože do té otázky už nelze, ale napadlo mě, jestli to vážně nemá souvislost s těma ouškama nebo jiným počínajícím zánětem v těle.
Náš syn totiž taky skončil s ouškama v nemocnici a operaci se vyhnul jen o chloupek. Měl nakonec zánět obou uší + mastoiditidu (zánět spánkové kosti). Tak mě napadlo, jestli to s těmi dlouhodobě zvýšenými teplotami nějak nesouvisí. Nám totiž taky asi 14 dnů před tímhle brali krev a dělali CRP a též nikdy nepřekročilo 8, takže dle mudry byl "v pořádku".

berenika39
10. led 2012

@roni010 úplně klasika - prach, pyl, roztoči. jenže to bylo v takovém stadiu, že to nemělo takové ty klasické projevy - žádná alergická rýma, potíže s dýcháním, spojivky - nic jsme na něm neviděli. proto nás to k alergologii nesměrovalo. v té době jsem se motala (jako dobrovolnice ) kolem dětské onkologie, byla sem úplně vystreslá, došlo to tak daleko, že jsem ho pořád měřila, pozorovala, nikdo mi nedokázal říct, proč má pořád teplotu.
Stačilo dát antihistaminika, dodnes je to v pohodě, léky užívá jen v sezoně, jinak ok.

spartanek
13. únor 2012

Ahojky,tak my máme stejný problém druhý týden.malá měla šestou nemoc,teploty okolo 39st.pak se osypala a bylo po nemoci,jen ty zvýšené teploty nám zůstaly.no ale je pravda,že jsem jí předtím troufám si říct,pár měsíců neměřila..naposledy asi na začátku prosince,když měla rýmu..a právě přesně jak tu vy píšete,má ted docela rozjetý atopický exem a pořád se drbe a je na fenistilu v kapkách.taky mě to napadlo,že by to mohla mít k alergii.mě díky zvýšené teplotě zjistili ve 20ti letech alergii na roztoče,prach,březoviny,dřeviny a tak..jsme na březen objednaní na imuno,tak to už vydržíme🙂)))