Miminko nechce spát samo. Máte rady?
Ahojte. Mám momentálne týždenne miminko a proste neviem ako ďalej. A to je len začiatok.
Nechce byt nikde odložená.
Vždy keď ju niekde položíme tak sa vzteka.
Hnizdecko.
Postylka
Košík
Cokoliv. Proste tam byt nechce a vzteka se.
Chce byt v náruči.
A takto sa nedá spat. A neviem ako mám spat keď ona nechce spat sama nikde. Už som z toho fakt zufala a to je tu len týždeň.
Máte nejaké rady ?
Už som skúsila všetko.
Vim,ze je to narocne,ale ona zna tebe a chce u tebe byt.Spis s ni?Kojis?Ja mela proste dceru u sebe.I v posteli
Moje mladsi byla narocne dite. Byla neodlozitelna, tim padem v noci spala zasadne na mem hrudniku, ona na brise, jinak se to nedalo a nasledne byla jen v nositku, abych neco udelala. V nem byla spokojena. Spala v nem i pri vysavani, umejvani koupelny, proste vseho.
@kakba a nebáli ste sa tak s ňou spat ? Že ju v spánku nejak prevalite preč ?
Vim,ze je to narocne,ale ona zna tebe a chce u tebe byt.Spis s ni?Kojis?Ja mela proste dceru u sebe.I v posteli
@hadruska kojím vtedy zaspinka úplne krásne. A áno spím s ňou kľudne by som ju nechala ak vedľa mňa spat Lenže potom sa nedá nikde preložiť. Ani vedľa mňa. Akonáhle ju položím na zada tak začne kopať a vztekat se. Teraz začala mať aj nejaké prdiky takže nonstop sa puci a budí sa na tlačenie.
@kakba skúsim to dnes teda 😳 a kedy to prešlo ?
@parply vydrz ještě tak 6-7 let 😅 Moje nejstarší byla taková a teď už spí sama, od těch cca 6,5 let 🤣 Jako novorozenec spala jedině na mojí nebo tatove hrudi, pak jako miminko s námi v posteli a kojení měla jako samoobsluhu, prostě jsem se vzbudila a zjistila jsem že kojim 🤣 To byla úleva a jediná možnost jak se vyspat - samozřejmě všechno bylo poblity od mlíka ale v nouzi člověk ledasco překoná... Ve dne spala jedině v šátku a to jedině když člověk chodil 🙄 já se zpětně divím že jsme to s bývalým přežili. Uřvanějsí mimino jsem nikdy neviděla a doufám že už ani neuvidím 🙏 i když... moje vnouče jednou... To od téhle dcery... 🤔😁
Obě děti spali se mnou v posteli a žádné jsem nezalehla.Je to normální,že chce být s Tebou.Nic jiného nezna.
Ještě ji zkus pořádně zavinout.Nekdy to pomůže.
Začátky po narození miminka umí být neskutečně náročné. Miminko tě potřebuje a ty se teprve učíš, co vlastně máš dělat. A na to všechno se ani nevyspíš. Nejsi v tom sama, spousta z nás si tím prošla. Zvládneš to. Soustřeď se teď na potřeby miminka a na potřeby svohe, na nic jiného. Ona se nevzteká, když ji odložíš, jen jí pak chybí bezpečí tvé náruče a nemá, jak jinak to dát najevo. Zkoušej, co jí naplní její potřeba, a zároveň dá tobě prostor. Nech ji spát ve své posteli, pro začátek třeba vedle tvé hlavy nebo na jedné ruce. Zkus polohovat, možná nebude spát na zádech, ale na boku třeba ano. Můžeš zkusit zavinutí. Nám hodně pomohla hacka, houpačka, která miminko pevně obemkne. Hodně pomáhá uvědomit si, že tvoje role je teď pečovat o miminko, o nic jiného, takže když miminko usne, můžeš usnout také, ne uklízet nebo vařit.

Moje mladsi byla narocne dite. Byla neodlozitelna, tim padem v noci spala zasadne na mem hrudniku, ona na brise, jinak se to nedalo a nasledne byla jen v nositku, abych neco udelala. V nem byla spokojena. Spala v nem i pri vysavani, umejvani koupelny, proste vseho.