Nosí se stále kornout do první třídy?
U nás (Střední Čechy) to nikdy tradice nebyla. Neměla jsem ho já ani naše děti. Z dětství si nevybavuji nikoho, kdo by kornout měl. U nástupu našich dětí do prvních tříd bych napočítala kornouty na prstech jedné ruky z těch 8 tříd.
Ostrava ne. Nikdy se tady nenosil. Jsou to spíš jednotky, co vidím před školou. Nemá to tu tradici, ale obchody to nabízejí, tak sem tam se někdo chytne.
Fotím vždy první školní den u nás ve škole v Praze a každý rok se nějaké dítě s kornoutem najde. Jedno, dvě, ale je.
My jsme v západních Čechách a před 5 lety měly kornout všechny děti. Nevim jak letos a zřejmě se nic neženilo.
My, ano asi u nás budeme jediný. Děda pochází ze serveru . Všechny sestřenice i bratranci měli kornout a malý přišel s tím že už se těší na kornout a neví jaký bude mít že to bude super. Vím že kdyby ho neměl tak by to oplakal. Byl by z naší rodiny jediný který by ho neměl. To mu neudělám. Teď jižní Čechy písek. Do kornoutu dáme jeho oblíbený časopis arizonky a dvoje bonbóny. Nic víc.
U nás v severozápadních sudetech všichni
@drep v Ústí to je velmi silná tradice. Bohužel moje maminka to považovala za šaškárnu a tak mi to bylo líto že jsem kornout neměla 😢 Moje děti měly jako jedny z mála protože v Liberci ta tradice tak moc není a udělaly radost i spolužákům protože se s nimi i sladkostí rozdělily 👍

Já jsem před pár lety zjistila že záleží na lokalitě 😅 V severozápadních Sudetech kde jsem vyrostla je ta tradice velká ale v v severovýchodních kde žiju, mělo kornout max. 5 dětí.