Podpořte petici pro návrat dětí do škol.
Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:
https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...
Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.
Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!
Tereza
P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.
Kszdopadne jsem chtela rict ze i to noseni rousky se da obejit,az to narod prestane bavit,asi by bylo lepsi kdyby vlada dala snasitelny plan i na toto omezeni,nebo snesitelny akceptovatelny model do budoucna,to by bylo asi pro noseni lidi vice motivacni,nez doba neurcita s vyjadrenim dlouho jeste...davkuji to narodu po kapkach, ale uz ted se to nekterym nezda,divali jte se ze je uz petice na skoro kazdy prd vladniho navrhu na rozvolnovani???
@marcicek84 jenomže já už mám jednoduchou tenkou ala na efekt už teď. Takže já nevím na léto leda záclonu hodně dirovanou nebo roušku uhackovat 😆
@klea81 já zase včera ještě podepsala tu petici proti rušení roušek. Otec o porodu mne nějak nechával klidný. To bych možná ještě pochopila, ale nechápala jsem to, že by rodička měla mít při porodu na sobě roušku. To by mne nikdo nedonutil ani náhodou 😀
@marcicek84 Presne to je bezohlednost, o ktere jsem psala. Proc by se jini (ti, kteri rousku nosit nemohou) meli od tebe nakazit tim, ze ty bys byla prenasec a prskala skrz nefunkcni fake masku? Kdyz mame rousku vsichni, eliminujeme tu moznost nakazy.
Izolovat vsechny potencialne rizikove znamena, ze zustanou doma opet vsichni. Neznam nikoho, kdo by si byl jisty, ze covid zvladne bez ztraty kyticky.
@marcicek84 to jsem říkala, že si dám přes pusu záclonu a nazdar. Mě ty roušky vyloženě, slušně řečeno, štvou, kdykoliv nikde nikdo není tak si je i s dcerama stahujeme a vím o spoustě lidí co na ty roušky nadávají a mlčet dlouho nebudou. Že by další defenestrace 😀
@puhelin roušky stejně nikoho neochrání. Tedy určitě ne tím způsobem, jak je 99% lidí používá.
Ad covid, já se ho fakt nebojím 😀 A nejsem v mém okolí jediná....
Mmch dnes jsme na to vyzráli koupí zmrzliny, policisti jsme potkali uprostřed náměstí a nic neřekli. To nás to vyjde draho 😀
@krtcice jasně že nebudou. Protože to nařízení je mimo. Já nejsem úplně proti rouškám, jsou místa, kde svoje opodstatnění mají. A ne je nosit všude a pořád, je to totálně kontraproduktivní, protože jak to lidi štve, "očůrávají" to i tam, kde by ta rouška nebyla úplně od věci
@blondynka400 přesně, jako kdybych jela busem (jakože nejezdím), na nákup, k lékaři atd si ji vezmu a neřeknu ani písmeno. Ale tohle je přehnané. Vidím denně z okna x lidí spolu a bez roušek a lidi tady to vědí (sousedé atd) a nikdo nikoho nepráská, protože všichni na to máme stejný názor.
@blondynka400 Stale jsi nepochopila vyznam rousky? Jisteze ochrani, chranime se vzajemne, jsme k sobe ohleduplni.
Ja se ho bojim. Nechci umrit udusenim. Nechci, aby mi blizci tak umreli.
@krtcice přesně, to jsou místa, kde rouška (správně použitá, ne nějaký prodýchaný hadr, co má člověk celý den na sobě a x na něj šahal) smysl má.
Zbytek vidím stejně.....
@puhelin a tenhle nesmysl ti řekl kdo? Naše tupá vláda? 😀 Jak jsem řekla, nejsem proti rouškám, ale momentální způsob je totálně mimo.
Klidně se ho boj, zalez si někam dovnitř a nevylézej.
Já se ho nebojím, jsem plně zdravá, sportovec z dobrou výživou. Chřipku jsem neměla asi 20 let, ač jí kolem mne měl snad každý. Navíc nemám tělo zničené západní medicínou jako většina lidí. Podobného virusu se fakt nebojím 😀
@marcicek84 víš co, jak bys chtěla, aby ti to řekli přesně, když sami neví co bude,vse záleží na tom, jak se bude šířit virus a kolik lidí bude potřebovat intenzivní léčbu. Já taky mam ráda vše naplánované, prázdniny jsem měla rozplanovane na každý den, abych měla vykryte deti a teď taky nevím co bude, a do toho bych se měla vrátit co nejdřív do práce a nemám kam dát děti ještě minimálně měsíc, ale beru to tak, tím že si budu stěžovat s tim nic nenadelam. Vše se může měnit ze dne na den.
@blondynka400 Hledam... Ze rousky nikoho neochrani? Zajimave... A proc u nas neni tolik nakazenych, oproti zemim, kde se rousky nenosi? Cim jinym bys to vysvetlila?
@blondynka400 USA, Belgie, ... Takovych je. Oproti napr. Slovensku, kde s rouskami zacali jeste driv, nez u nas.
Takovy nazor, ze je to jako chripka a ze rouska nas neochrani, probihal nekdy v zacatku tohoto roku. Uz jsme se prece posunuli dal a mnozi poznali, ze to tak neni.
@puhelin jasně, V USA je situace jaká je kvůli tomu, že nenosí roušky... Toto vyhlašuji jako vtip dne.
A ten druhý odstavec radši komentovat nebudu. Přeji hodně štěstí, na toto fakt nemám .-)
Tak ja se docela divim,ze jeste nekdo nesepsal petici s navrhem @marcicek84 do krizoveho stabu....
@blondynka400 Tak spatna situace je tam proto, ze se lidem nesmelo sahnout na jejich pravo. Tak jak tu nektere vykrikuji taky. Podcenilo se to v zakladu, zlehcovalo se (je to jen blba chripka, haha) a pak nebyli pripraveni a bylo to jak domino :(
@puhelin jaká bezohlednost, vláda nařídila zakrytí úst a nosu na veřejnosti, nespecifikovala čím, takže si prosím běž stěžovat na vládu, zítra budu šít tenší roušky, asi koupím i nějaké tenší šatky, viděla jsem lidi co nosí šátky na kovboje a pod tím jim tam pěkně vane vítr, takže opravdu takové nošení ztrácí význam...a víš taková rouška z trika, ta je účinná jen že 40 procent a tu tady taky potkávám často...no jo, kdyby stát ty roušky zařídil, asi by mohl specifikovat, jak to zakrytí má vypadat, ani není povinná přilnavost, takže kdo koho čím chrání, blbě to nosí 1/3 národa, všimni si...takže bezohledná nejsem, jsem jen občan, který se své pevné účinné roušce účinně dusí a kolabuje, takže to udělám jinak a pak ať se nosí vesele dál...ale povinnost splním, tak mi uložil stát, který ví nejlíp co mám dělat, já jsem přece jen prostý občan, který nic pořádně neví, mám být poslušná ovečka, tak si na takovou budu tedy hrát, když se to mě slepě chce...
@linee jaký návrh? já žádný hromadný návrh nepodávala, jen jsem řekla, že se zařídím jak to bude vzhledem k vysokém letním teplotám snesitelné, no jestli do té doby přijde rozvolnění, tak to ani nebude třeba, veřejné prostranství je hloupost, lidé akceptují některé věci, jak jsem psala, jsou i ty opodstatněné MHD, úřady, lékaři, nemocnice,obchody...
Já si myslím že rouška smysl mela do doby než umožnili výjimky. Teť na to každý druhý kašle.A v květnu když budou otevírat zahrádky tak jsou k čemu.Sám Maďar řek že na zahrádce ju lidi u jídla a piva mít nemusí. Tak to je diskriminace. Já pro to že nejsem host restaurace mám na stejném prostoru chránit ostatní a ti ostatní konzumují tak múžou prskat do vzduchu co chtějí. A v červnu budou lidi sedět ve vnitřním prostoru restaurace v rouškach? to se moc ne občerstvi.
@krtcice mne to začíná dělat problém i s tím, že to zahalování není pro náš národ běžné, takové násilné vnucování, pak si zvyknem a šup už nebude problém brát migranty celého světa, však na rousky a šatky budeme zvyklí, tak co by ne, že jo...takže těch psychologických efektů může být více.
@marulu nepotřebuju nic přesně stačí mi plán, při jakých počtech co a jak s rouškama, na roušky plán není, na mě to působí depresivně, takže se jen zařídím dle stavu, v létě, tak to vyřešíme, oni přijdou na to, že když nic nikomu nerozvezli nemají jak specifikovat to, jak to zakrytí má vypadat, trochu se lapili do vlastní pasti...takže bud v klidu, lidi si to pořeší sami, vlastně i prusvitné tenké plátno splňuje definici zákona (nemusí to být přímo dírovaná záclona)
@marcicek84 Ano, jsi bezohledna. Moc dobre vis duvod noseni rousky a presto to schvalne bojkotujes, protoze ty jsi osobnost a nikdo ti nesmi rict, co mas delat. Az otevrou hranice, neuvazujes o vystehovani? Tahle zeme ma zakony, vyhlasky, normy. Nesvazuji te az moc?
@shaun40 spíš je jasné, že od 25.5. to s rouškama už tak slavné nebude, ale to jsem upozorňovala na ty termíny a co se bude otevírat a co se bude smět, že to je utopie, kdyby řekli od 25.5. začneme uvolňovat roušky ve větší míře, počítejte, že ale budou zachovány v...….. bla bla bla tak se lidi uklidní a počkají....ale od prymuly jsme dostali informace nulové, a pak další informaci ještě dlouho, že uvolňování se netýká roušek ani stavu po uvolnění takže docela depresivní zprávy....
A zajímalo by mě kam si tu špinavu rousku v te restauraci dám .Budu si v kabelce nosit hrnec a vařič na sterilizaci. Přide mi dosti nehygienicke sundavat si to na toaletě? U stolu? Nebo se schovame pod stul.
@puhelin já šit neumím, ani si ji sama nevyrobím, takže vždycky někoho doprošuju, takže zase budu o ušití zítra někoho prosit...a to mě taky neba, nebo si ji musím koupit na své náklady a to nejsou jen výrobní náklady, no takže stát ji nezajistí a já ji musím mít a představ si mám jich více ks. Takže v konečném důsledku je bezohledný je stát, který mi nezajistí abych vás teda mohla chránit...mě tohle dohadování o bezohlednosti neba, dle tvé definice bezohlednosti tu mám 30 procent lidi bezohledných k okolí, protože nenosí tu dusící se tlustou roušku...co s tím mám dělat???svůj strach nejlíp pořeš s psychologem a doporučuji ti včasné objednání, až se v září na plno otevřou školy, budou velké čekací fronty od vystrašených lidí, bojících se života bez roušek a omezení...
a ještě poznámka, všechny řešení jsou v rámci platných zákonů,vyhlášek i norem, nic neporušuju, není důvod se stěhovat, vždy jsem jela v rámci zákona, ty máš problém v tom, že jsi papečtější než papež a vyžaduješ to i po ostatních a ti ostatní jaksi nemají zájem přistoupit na tvou hru...s tím se budeš muset vyrovnat ty sama, je to tvůj vlastní strach a ten tě užírá zevnitř a úplně tě paralyzuje...

@klea81 vis co ja to reknu asi takto,pokud budou chtit v lete zakryti udelam si rousku z lehkeho satku,nic to neuchrani,splnim zakon,ale nezdechnu...a druzi mi muzou vis co,hlavne ze budou spokojeni,ze neco mam (neni nikde psano jak to ma vypadat,nebudu se divit kdyz lide zacnou vytahovat krajky apod.). Takze i toto jde jeste nejak resi....,nakonec i za ten make up usetrim,zrovna to je to posledni co resim...jinak ano,me se v rousce toci hlava a prijdu si jak opila,mam ji kvalitni,takze chapu ze kdo ma jednovrstve platno me nechape co mi vadi,asi chranim vic okoli nez ono me,tak prejdu taky na neco lehciho a bude po problemu....neco v lete do kanclu satky ,to taky nebude uplne tesnici na uduseni,vsak si poradime jsme holky sikovne 😜😜😜