Školní focení a pravidla. Co si o tom myslíte?
Ahoj, jdu si pro vaše názory.
Děti se fotily, paní učitelka chtěla, aby všichni, kdo se chtějí fotit ve skupince, donesli potvrzení od rodičů. Jasně nám to takhle napsala do mailu, a že kdyz nebude mít potvrzení od obou, nebude se fotit nikdo. Syn donesl papírek, že chce fotku s Karlem a Josefem. Karel nepřišel, Josef papírek neodnesl. Tak se zeptala Jarmila, jestli se s Trojkou chtějí vyfotit, a ačkoli ani jeden neměl papírek, vyfotili se.
Jasně, banalita, pár korun, ale už toho mám plné zuby....
V poslední době hodně bojujeme se školou, ze strany školy mi chodí sem tam kusé informace, ve čtvrtek pak přisel mail s výčtem všeho, co syn kdy udělal, a sdělením, že dostane důtku. Komunikace se školou je tristní, když jsem něco řešila, bylo to o tom, co syn musí, já musím. Požádala jsem paní učitelku a trochu ohledu a úpravu přístupu z důvodu diagnózy, odpověď byla, že smůla, tohle zvládají malé děti...
Pracovala jsem tam, s paní učitelkou si tykáme, což se aktuálně jeví trochu kontraproduktivní...
Z toho všeho nemám chuť obětovat ani korunu za fotku, kterou jsem nechtěla... Hodily byste to za hlavu, nebo mám trvat, ať škola dodržuje vlastní požadavky...?
Jde mi teď čistě o fotky, vše ostatni řeším samostatně.
@g_m a? To ji vubec nemusi zajimat 😀 To je jak kdybych ja rekla proc jako neprijdes nakoupit do meho butiku. Kdyz si tam nekoupis halenku tak nebudu mit vyplatu😂😂😂😂😂😂😂
@hanka_12345 Jde o princip, máme mobily, tak vlastně už nic nepotřebujeme. Už vidím, kolik lidí si tu super kvalitní fotku z mobilu vytiskne a uloží do alba nebo dá do rámečku.
@pavlinkaaa87 Jo a fotografové nebudou mít co žrát, když máme ty mobily 🤦
@g_m přesně tak, fotografové si dnes nezaslouží mít co žrát, když fungují lépe mobily každého z nás. Už když jsem se fotila ve škole já, si nezasloužili platit za ty nekvalitní fotky se stíny pres obličej a hysterické řvaní Srovnejte se a Zklidněte se
@g_m přesně tak, fotografové si dnes nezaslouží mít co žrát, když fungují lépe mobily každého z nás. Už když jsem se fotila ve škole já, si nezasloužili platit za ty nekvalitní fotky se stíny pres obličej a hysterické řvaní Srovnejte se a Zklidněte se
@pavlinkaaa87 Dnes si to nezaslouží, protože ty z toho máš trauma 20 let zpet, ale no tak. Tak nebudeme dávat ani platy učitelům, protože používali rakosku, museli jsme být po škole apod. To je zase uvažování 🤦
@pavlinkaaa87 Dnes si to nezaslouží, protože ty z toho máš trauma 20 let zpet, ale no tak. Tak nebudeme dávat ani platy učitelům, protože používali rakosku, museli jsme být po škole apod. To je zase uvažování 🤦
@g_m mobily fotí lépe než školní fotografové, navíc přitom nikdo hystericky neječí, že byl nutný souhlas s podpisem. Nemusím si nechat toto líbit, jen aby měl fotograf co žrát
@g_m mobily fotí lépe než školní fotografové, navíc přitom nikdo hystericky neječí, že byl nutný souhlas s podpisem. Nemusím si nechat toto líbit, jen aby měl fotograf co žrát
@pavlinkaaa87 Mobily rozhodně nefotí lépe, než profi foťáky 😀, pokud teda nefotíš jen momentky na socky, tam ti mobil stačí 😀. Btw šikovnému fotografovi dám klidně vydělat, u nás do školky i školy doveze i hezké pozadí, dostaneme pak odkaz na galerii, kde si vybereme fotky, takže žádné souhlasy, kdo s kým nejsou potřeba. Ve škole se děcka domluví, jak se chtějí fotit (umožňují i focení například sourozenců nebo kamarádů z jiných tříd, jen si to musí děcka nahlásit dopředu, aby se s tím počítalo). Ve školce mi automaticky nafotí mladší holky i spolu, ač jsou každá v jiné třídě. Když se chce, jde ledacos.
@pavlinkaaa87 tak proc nenapises do skoly,ze tve dite se.nezucastni.
A.uz vidim nadseny ucitelky az si 15 rodicu z 19 napise do skoly ze nema.zajem o foceni ale prijdpu si decka na zahradu vyfotit sólo😂
To je zase povyku pro 50 kc🤦🤦🤦
@pavlinkaaa87 tak proc nenapises do skoly,ze tve dite se.nezucastni.
A.uz vidim nadseny ucitelky az si 15 rodicu z 19 napise do skoly ze nema.zajem o foceni ale prijdpu si decka na zahradu vyfotit sólo😂
To je zase povyku pro 50 kc🤦🤦🤦
@hanka_12345 až budou děti v pubertě, odmítnou se fotit jen tak, měla jsem takového spolužáka, borec, ani v devadesátkách s ním nikdo nehnul
@hanka_12345 až budou děti v pubertě, odmítnou se fotit jen tak, měla jsem takového spolužáka, borec, ani v devadesátkách s ním nikdo nehnul
@pavlinkaaa87 dobry,tak odmitnou, focení ten den pro toho jedince padá, vyreseno. Ale urcite se tam nebude řadit dalsich xy rodicu ze jejich 17lety Edík se nechce fotit v davu ale jen s Karlem,tak prispechal táta aby se Edík vyfotil. Dyt manzel to vyfoti na mobil.
A jeste teda za brankou cekaji Novakovi, Švecovi, Švédovi,Polákovi, Balášovi a Brázdilovi protoze jejich decka se taky nefoti a rodice to prisli nafotit
@pavlinkaaa87 dobry,tak odmitnou, focení ten den pro toho jedince padá, vyreseno. Ale urcite se tam nebude řadit dalsich xy rodicu ze jejich 17lety Edík se nechce fotit v davu ale jen s Karlem,tak prispechal táta aby se Edík vyfotil. Dyt manzel to vyfoti na mobil.
A jeste teda za brankou cekaji Novakovi, Švecovi, Švédovi,Polákovi, Balášovi a Brázdilovi protoze jejich decka se taky nefoti a rodice to prisli nafotit
@hanka_12345 aby se dotyčná nedivila, moje puberťačka se naopak fotí zásadně s kámoškama, ještě si u toho střihnou model pózy a mají z toho psinu 😀
@hanka_12345 aby se dotyčná nedivila, moje puberťačka se naopak fotí zásadně s kámoškama, ještě si u toho střihnou model pózy a mají z toho psinu 😀
@somalicats jasne tak kdyz s tim ma nekdo problem a nechce tak to je jeho vec tak proste to foceni pada na tom nevidom nic strasnyho ale abych tam lezla ze si to nafotim sama je na hlavu. Pristi rok se prida dalsi,pak dalsi a ve finale tam bude 20 rodicu. To je neunosny
Bud se vyfotis se vsemi a treba skupinovky pokud to jde, ale.s fotografem a nebo smůla.
Trošku tě chápu. Aktuálně u nás fotografování proběhlo tak, že synovi opět vnutili na fotku holku, se kterou se fotit nechtěl. Chtěla jsem mít na fotce jen syna a udělat fotek více, dát babičce. Takhle ne. Také jsem se rozmyslela, zda tu fotku vzít či ne. Nakonec jsem ji vzala kvůli synovi.
@somalicats jasne tak kdyz s tim ma nekdo problem a nechce tak to je jeho vec tak proste to foceni pada na tom nevidom nic strasnyho ale abych tam lezla ze si to nafotim sama je na hlavu. Pristi rok se prida dalsi,pak dalsi a ve finale tam bude 20 rodicu. To je neunosny
Bud se vyfotis se vsemi a treba skupinovky pokud to jde, ale.s fotografem a nebo smůla.
@hanka_12345 Co jinyho, pokud si rodic chce nekoho fotit mobilem neb si dane deti raci sam zorganizovat v mimoskolnim case a muze fotit dle libosti 😁
@pavlinkaaa87 Tak at se nefoti, jeho vec. Nicméně nemaluj si, ze takovych deti bude nějaké vyšší procento, vetsina se minimálně se svou třídou vyfotit chce a chce to mit jako vzpominku.

Tedy foto za 25korun?? Já mám tisk za 7, to je tedy velký výdělek. Já mám co foto 100,- ( podle vlastního výběru) a některé školy chtějí jen balíček, kde je jedna fotka třídní a tři portrétovky za 450,- Takže to je hodně levný kraj... Jinak já dávám rodičům na výběr z fotek a platí jen ty co chtějí, takže pokud je skupinka 5 dětí, tak si můžou objednat třeba jen tři.. ale to se stává opravdu málokdy..