Jak snížit jednorázový odpad ze svačin ve školce?
Odpolední svačinka ve školce. Kdo berete děti po obědě, v čem dostáváte svačinku s sebou? U nás je to ig.pytlík s pečivem a ig.pytlík s kouskem zelenin pro každé dítě. Drásá mě to množství jednorázového odpadu, ráda bych navrhla ve školce to změnit. Je to u Vás vymyšleno lépe? Děkuji za návrhy
Nikdy jsem nic "na doma" nedostala, zůstalo to pro zbytek dětí. Takže nebylo třeba se starat 😉
My jsme dostali buď kousek ovoce, nějaký mléčný výrobek nebo výjimečně nějaký perník, žádný igelit navíc
@ovecky U nás svačina nejde odhlásit. Není to v každé státní školce, jak tu některé píšou. Dostáváme ovoce, jogurt, malý sáček cereálií nebo nějakou zdravější sušenku. Žádné sáčky navíc nejsou.
V prvni skolce odhlasit nesla, dostavali domu pytlik s kusem ovoce. Ted ve druhe odhlasit taky nejde, nedostavaji nic.
Díky holky, líbí se mi ta idea vlastních krabiček, ale nevím, co na to ostatní rodice. O odhlašování jsem ještě neslyšela.
My jsme taky nedostali nic s sebou. Navrhnout to můžeš, ale jaký to bude mít efekt, to stejně nikdo neví. Když ti to vadí, tak si nos krabičku s sebou a zabal si do ní svoje.
My jsme taky nedostali nic s sebou. Navrhnout to můžeš, ale jaký to bude mít efekt, to stejně nikdo neví. Když ti to vadí, tak si nos krabičku s sebou a zabal si do ní svoje.
@drtatko4 Do pytlíku to dávají už v kuchyni, nic bych nevyřešíla. Proberu to s dalsimi rodici.
U nás se odpolední svačina odhlašuje, ale pokud jsme náhodou něco někdy dostali, bylo to v papírovém ubrousku (nebo volně typu jablko).
Ja bych jim prinesla 5 boxu kazde pondeli , vzdy jim muze byt fuk do ceho ti to hodi
U nas davame krabicky rano 🙂 kdyz nekdo nema, dostane do ubrousku 🙂 V jidelne to poslou pro celou skolku - chleba, pomazanku zvlast, zeleninu.. do krabicek, nebo k prime spotrebe to chysta provozni

U nas to bylo zabalene v ubrousku a dane hromadne v kosiku v satne. Dite to nechtelo tak ja jsem to hnedka snedla😀