icon

Jak snížit jednorázový odpad ze svačin ve školce?

ovecky
1. črc 2026

Odpolední svačinka ve školce. Kdo berete děti po obědě, v čem dostáváte svačinku s sebou? U nás je to ig.pytlík s pečivem a ig.pytlík s kouskem zelenin pro každé dítě. Drásá mě to množství jednorázového odpadu, ráda bych navrhla ve školce to změnit. Je to u Vás vymyšleno lépe? Děkuji za návrhy

kakba
1. črc 2026

U nas to bylo zabalene v ubrousku a dane hromadne v kosiku v satne. Dite to nechtelo tak ja jsem to hnedka snedla😀

zvalentova
1. črc 2026

Nikdy jsem nic "na doma" nedostala, zůstalo to pro zbytek dětí. Takže nebylo třeba se starat 😉

xnikax1
1. črc 2026

@ovecky nikdy jsme nic domů nedostávali,pokud šlo dítě po obědě domů,platila se jen dopolední svačina a oběd.

lis6
1. črc 2026

Ve státní školce lze vždy svačinu odhlásit, v lesní jsme nosili krabičky

drep
1. črc 2026

My jsme dostali buď kousek ovoce, nějaký mléčný výrobek nebo výjimečně nějaký perník, žádný igelit navíc

1pomnenka
1. črc 2026

Rodiče ráno přinesou krabičku označenou jménem.

xxx3d
1. črc 2026

papírový sáček 🙂

lauriak
1. črc 2026

Nedostavame 🤷🏼‍♀️

marketa1218
1. črc 2026

Pokud chodila po obědě, normálně odpolední svačinku odhlasim.

petulkadodo
1. črc 2026

@ovecky U nás svačina nejde odhlásit. Není to v každé státní školce, jak tu některé píšou. Dostáváme ovoce, jogurt, malý sáček cereálií nebo nějakou zdravější sušenku. Žádné sáčky navíc nejsou.

kiitaa
2. črc 2026

V prvni skolce odhlasit nesla, dostavali domu pytlik s kusem ovoce. Ted ve druhe odhlasit taky nejde, nedostavaji nic.

ovecky
autor
2. črc 2026

Díky holky, líbí se mi ta idea vlastních krabiček, ale nevím, co na to ostatní rodice. O odhlašování jsem ještě neslyšela.

drtatko4
2. črc 2026

My jsme taky nedostali nic s sebou. Navrhnout to můžeš, ale jaký to bude mít efekt, to stejně nikdo neví. Když ti to vadí, tak si nos krabičku s sebou a zabal si do ní svoje.

ovecky
autor
2. črc 2026
@drtatko4

My jsme taky nedostali nic s sebou. Navrhnout to můžeš, ale jaký to bude mít efekt, to stejně nikdo neví. Když ti to vadí, tak si nos krabičku s sebou a zabal si do ní svoje.

@drtatko4 Do pytlíku to dávají už v kuchyni, nic bych nevyřešíla. Proberu to s dalsimi rodici.

daasqua
2. črc 2026

U nás se odpolední svačina odhlašuje, ale pokud jsme náhodou něco někdy dostali, bylo to v papírovém ubrousku (nebo volně typu jablko).

veronicka89
Včera v 17:56

Ja bych jim prinesla 5 boxu kazde pondeli , vzdy jim muze byt fuk do ceho ti to hodi

kacka1994
Dnes v 18:02

U nas davame krabicky rano 🙂 kdyz nekdo nema, dostane do ubrousku 🙂 V jidelne to poslou pro celou skolku - chleba, pomazanku zvlast, zeleninu.. do krabicek, nebo k prime spotrebe to chysta provozni