icon

Taky Vám teď v létě chodí děti večer později spát?

megi89
17. čer 2021

Holky, co Vaší prckove teď v létě, kdyz je dyl světlo večer, mají problém usínat dyl? 🤔
Triletak chodil do postele před 20h, teď chodí v 20h,obcas i po 20h a než usne, tak mu to trvá hodinu... Včera usnul až v 22h...to se ještě nikdy nestalo... 🙄
Pohybu má až až, teď když je venku takové teplo, tak jsme na bazene, venku, hřiště, zahrada, výlety, hlavně u vody... Dojdeme domu klidně i v 19,30. Okoupe se, jdeme si lehnout ale neusne... 😡🙊

andelka
•
17. čer 2021

Jo, měli to tak. V létě prostě dokud je úplně světlo ani ťuk. Nejmladší tedy usíná pozdě vždycky. Ale teď dřív vstává.

petulles
•
17. čer 2021

Taky to tak máme, většinou jde spát kolem půl 10, ale zase spí do rána do 8 🙃 ( 2,5 let ) A ani se nedivím, večer dlouho světlo a to spaní v podkroví kde je teď 27° je mazec 😑

megi89
autor
•
17. čer 2021

@petulles no, je fakt, že my jsme také podkroví, teplo tady je také večer, tak možná i proto... 🙄

lovemusicsun
•
17. čer 2021

U nás stejné, dcera 3 roky usíná až kolem půl desáté. Ještě před pár týdny to bylo v sedm, max v osm. V tomhle ohledu se těším zas na zimu.

martinau5
•
17. čer 2021

U nás bylo to samé. Začali jsme dávat do okna tmavou deku a zlepšilo se to 🙂

megi89
autor
•
17. čer 2021

@martinau5 máme zatemňovací závěsy, je tady tma 🙂 ale nepomáhá to... Možná to teplo, no...

zelenaesmolda
•
17. čer 2021

@megi89
Loni v lete jak byly vedra tak mala zaboha nemohla usnout,pak se svalila v predsini na zemi a tam usnula,jinde ji proste bylo moc horko.JesTLi bydlite v podkrovi tak bych zvazila porizeni klimosky 🙂

sigyn
•
17. čer 2021

U nás je to opačně - vstává se světlem třeba v půl 5. A to máme zatemněno, co se dá. Na vecer pak zase odpadne třeba v půl 6.

lotta1234
•
17. čer 2021

Syn 2 roky a 2 mesiace zaspi okolo 20:45 a rano vstava 5:30 - 6:30. Cez den k tomu este spava 2 az 2,5 hod. Prisposobili sme tomu aj nas rezim, chodime spat neskor. Uz sa "tesim" na zimu, ked sa posunie cas :-/

cherie24
•
17. čer 2021

@megi89 my máme venkovní rolety, takže v pokoji tma tmoucí, ale usíná pravidelně teďka až kolem 10 hodiny 🙄 i si teda po obědě déle pospí, takže to s tím určitě souvisí, ale co se oteplilo na těch 30 stupňů, po obědě musí jít spát a spí jak špalek, večer pak tejcí a nespí a to už já padám na hubu. Párkrát se i stalo, že jsem jí tahala ráno o půl 11 z postele a ještě nechtěla vstávat 😄 teď je vždy po 8 hodině vzhůru. Řekla bych, že to teplo jí budí. 🙂

netopejr
•
17. čer 2021

Tal hodinu delanuz ten d.bilni posun casu, ale jejich biorytmus se nezmenil. A pak je proste leto, světlo , teplo, staci nam min spat, i jim. A v tom vedru se brzy usinat neda.

zelenaesmolda
•
17. čer 2021

@netopejr
uplne me ted pobavila ta rada ohledne spani v kombinaci s tvym nickem :D

amazonkajanik
•
17. čer 2021

@megi89 Jj, včera skoro až v půl desáté, ale co hlavně, odpadá odpo. Jak padl rok a půl, byl zázrak, aby doma usnul do 16h a teď. Už třetí den odpadne mezi 12-14h. Asi to horko...jinak,když usínal až po 21h, tak spal též pomalu do 9h, ale nyní vstává 7-7:30...před tím,co padl rok, byla běžná 6h,když usnul kolem 20h...

aneta_v
•
17. čer 2021

@megi89 nám usíná starší kolem 21h už od podzimu (místo 20h), léto na to nemá vliv 😁 Ale máme blackout závěsy a klimu, jinak bysme chcípli.

prejeta_zaba
•
17. čer 2021

Mně to připadá přirozené. Proč nutit dítě spát na určitou hodinu, když je teplo, světlo, ještě by se klidně dalo být venku. 🤷‍♀️ Kdyby měl větší potřebu spánku, usne třeba po obědě nebo večer poznáš, že chce spát. A ne jenom proto, že je 19.00. Ohledně spánku děti mi přišlo vždycky lepší se s tím smířit než nějak násilím předělávat.

pavkova28
•
17. čer 2021

Ano 3 letá teď usíná 21-22. Ono jak je venku hezky, jsme tam třeba do 20. Pak vykoupat a zahnat do postele. Včera jsme se bavili i ve školce s ostatníma rodičema, že teď přes to léto je prostě uvolněná morálka 😃 sice se pak nechce ráno vstávat do školky, ale už chybí jen pár dní 🙂

leniczka23
•
17. čer 2021

Ano usíná dýl, kolem 20h. Přes zimu je schopnej usínat v půl 7🤣

megi89
autor
•
17. čer 2021

@prejeta_zaba po obědě spí pořád, každý den a hlavně teď když je hyc je tuhý do 3 minut.,ale aby mi dítě skakalo po hlavě (neber mě doslova, simte) do 22h,to opravdu ne. Holt Večerka je v 20h,když to pretahne, usíná hůř, je děsně rezimovy od mimina. Každý to máme jinak. 🙂

95newmommy2020
•
17. čer 2021

Ano, a je to podle mě světlem. Z horka to nebude, protože doma klimatizujeme, a je tu docela zima. 🤣
Na podzim a v zimě bylo zas těžké ho udržet alespoň so 6.

megi89
autor
•
18. čer 2021

Tak včera šel spát po 20h...hyc jak blázen... A nešlo usnout.... Nedivím se mu, mě bylo taky teplo. Usnul za necelou hodinku... A to horší nás teprve čeká, už ráno bylo 26 stupňů venku a doma 24...🙄 Fuj... Miluji léto, ale tropicke noci neeee. 🤣