Zápis do 1 třídy i přes doporučení na odklad?
holky má tu někdo zkušenost a poradil by? Já to naštěstí tedy řešit nemusím, ale ráda bych poradila kamarádce. Původně si vyběhaly PPP kvůli odkladu a přípravné třídě(říkala jsem jí to jned od začátku, že to je blbost, nechala si tam napsat všelijaké problémy jen aby toho dosáhla), ale u zápisu jim bylo řečeno právě přímo učitelkou z přípravné třídy, že by to bylo zbytečné, že by dítě v přípravce zbytečně zbrzdili a že by ho dala do 1 třídy, tak se domluvili že tedy ano, s ředitelem školy se domluvila že zápis přijde udělat následující den a když přišla tak najednou prý strašný problém, že nelze jít proto doporučení z PPP a kdesi cosi? Neměl by proto někdo nějakou radu zda může teď změnit názor a dát dítě do 1 třídy?
Rozhoduje rodič, odklad dát může při doporučení/zprávě z PPP a od pediatra, ne že musí.
Jak píší ostatní - rozhoduje rodič. Přiznám se, že jako učitelka bych Vaši kamarádku asi profackovala za to, že tahá zbytečně dítě do PPP, vymýšlí si problémy a zabírá místo těm, kteří vyšetření potřebují.
Konečné slovo mají rodiče.
My to máme teď ve školce naopak, rodiče odklad nechcou ani za nic a dítě je tak zoufale nezralé, že velmi hrozí, že ho v listopadu budou vracet zpátky ☹
Já si myslím,že se to bohužel prostě stává proto,protože když se řekne slovo odklad školní docházky jakoby řekl nějaké sprosté slovo...jakoby by mít dítě,které šlo do školy o rok později znamenalo mít hloupé a méněcenný dítě...to je na tom to smutne😔
Je hodně deti s odkladem. Ale na stranu druhou to dítě může do září dozrát. Kamarádka ať zkusí dat dítě na jinou skolu. Bohužel je to daň za ten kopanec co udělala na začátku.

@andelskakridla Já myslim,že konečné rozhodnutí je na rodiči,bez ohledu co je napsáno v papírech z poradny...