icon

Ze soukromé mateřské školy do státní

tyf
4. črc 2016

Ahoj, dcera bude mít v září 3,5 roku. Celý školní rok chodí do soukromé školky, která je výborná, ale bohužel vedle těch peněz je i celkem daleko od domova, takže jsem denodenně musela řešit odvoz nebo jet dvěma autobusy. Zkusili jsme si letos podat přihlášku do státní MŠ a dostala se, dokonce i s nejlepší kamarádkou, s kterou chodí do té soukromé. Na jednu stranu jsem ráda, protože peníze nás už opravdu hodně tíží a taky tato školka je v docházkové vzdálenost. Dnes jsem tam ale byla odnést papíry a úplně to na mě padlo, jestli nedělám chybu, jestli v té státní školce na ně budou taky tak hodné, jako tady, jestli budou mít možnost se jim všem věnovat, aby některé dítko ostatním neubližovalo a tak...... Pořád mám zakořeněný takový pocit, že ve státních školkách jsou ty staré struktury, které děti buď peskují, nebo je nechávají vlastnímu osudu. Mohl by mě někdo uklidnit, že i ve státních školkách je to super ? 🙂

mon_88017
•
4. črc 2016

@tyf ...a co teprve státní základka, státní střední, státní vysoká nebo nedejbože státní zaměstnání..... 😎 Život neni peříčko a věčně se člověkem mazlit nebude, takže čim dřív se otrká a omlátí tim líp 😎
PS. moje dcera jde taky v září ze soukromý do státní....
PS. moje matka je učitelka v MŠ s praxí přes 30let, takže stará struktura jak vyšitá... a půl mýho rodnýho města se snaží nacpat se k ní do třídy, protože prej lepší pančelka se hledá težko 😎

bervidova
•
4. črc 2016

@tyf Syn měl loni mladou paní učitelku (jako prvňáček ve školce) - jo, chodil tam rád, školku miloval od prvního dne. Já měla nějaké připomínky (jen tak, v duchu, sama pro sebe). Letos měl dvě paní učitelky - oběma do důchodu moc nezbývá. Nikdy jsem nepotkala tak akční ženské, úžasné, co pro děti vymýšlejí výlety, akce, fotky nám ještě v noci pošlou, společné tvoření pro rodiče a děti. Syn je obě měl strašně rád, zvlášť ta jedna byla taková autorita pro něj, že žádné "počkej, až budou čerti",ale "počkej, aby se to nedozvěděla paní uč. K....ová".

verka4d
•
4. črc 2016

Nerozlišovala bych státní nebo soukromou,je to jen a pouze o lidech,jak se pro danou profesi hodí. Jestli mají cit pro malé děti,umí to s nimi a jsou pro ně přirozené autority a kamarádky zároveň. Je to v lidech,ne v tom,jestli si za školku platíš nebo ne.

polakovakl
•
8. únor 2022

Syn chodil do soukromých jeslí a tam to bylo super, pak přešel do státní MŠ a za mě děs běs, syn to zvládal, ale zaplať pán bůh si tuhle školku ani nepamatuje… pak jsme přešli do logopedické třídy na jiné státní MŠ a tam ze začátku super, ale pak se změnila učitelka… a ta se změnila asi 4x a až ta poslední v předškolní třídě byla fajn. Je to hrozně moc o personálu 🙏 Teď je v první třídě a už si na instituce nejspíš zvykl, ale mrzí mě to, to ne že ne

linee
•
25. únor 2022

@polakovakl absolutny souhlas a bohuzel stejna zkusenost. Na soukromou neskutecne tad vzpomina, za to statni des-bes:(

hanka_12345
•
25. únor 2022

@mon_88017 tak to je snad "kus od kusu" s tema ucitelkama ne?
U nas jsou taky stary struktiry a jsou hrozny.
Me jako malpu ucila take stara struktura a byla vyborna. To je o cloveku