icon

Ideální délka kojení

jitka_avene
25. zář 2014

Štvou vás kojící fundamentalistky nebo naopak negativní reakce okolí na to, že kojíte dítě co má zuby a chodí? Postěžujte si 😉

Strana
z2
smardik
26. zář 2014

podle mě ideální doba kojení je ta, která vyhovuje matce, dítěti a jak dlouho to je. Já chtěla kojit min. do roku o obou a ani u jednoho syna to nevyšlo-u prvního to šlo do 3měsíců, pak byla první MS a odmítal, řval ale nějak jsme to překonali, v jeho 5 měsících přišla druhá MS a to už byl konec, cucnul si a řval a jen prso viděl začal řvát a pak ho už nechtěl ani když skončila, řval hlady takže jsme přešli na UM.

druhý syn je kardiak a nesměl se namáhat, moc si nevytáhl takže jsem nakojila co zvládl a dostal odstříkané z flašky-ale byl plně na MM, pak měl v 6,5 operaci a to byl náš konec, pak jen viděl prso hysterák, odstříkané taky nechtěl, dr. říkal. že citlivé děti tak reagovat můžou-že se zlobí na maminku že je tam nechala (od pondělí do středy byl sám) a pak takhle odmítají. takže u obou i když jsem mlíko měla to skončilo

punkzuza
26. zář 2014

@ivisek_a_kubicek jo to vitě že je to lepší než nic .. taky jsem byla ráda aspoň za něco 😉

terezapetrova
26. zář 2014

@jitka_avene jasan, ja jen pouzivam rovněž selsky rozum /+ jsem slyšela x dalších odbornych lékařských nazoru/ a ten mi rozhodne říká, ze na kosti to tedy dobry vliv nema, asi tak jako se při kojeni často kazi logicky zuby.. ze by stejny problém s vapnikem apod? Jinak ja na to rovněž při kojeni nemyslela. Ohledne studii az budu mit vic casu a hlavne az to pro me bude aktualni podivam se na to a verim, ze tak jako u vseho k tomuto problemu budou negativni i pozitivni a za par let bude vse opet jinak 😉 A aby to nevyznelo spatne ja jsem pro kojeni a pak každý si diky bohu rozhoduje sam o svém konani a pak nese sam odpovědnost. Preju vsem jen to dobre 🙂

olidor
26. zář 2014

První dceru jsem kojila 6m, druhou dceru 12m. A našeho Páána Jelimána kojím stále má 15m 😎 Je pravdou, že jsem chtěla přestat kojit když malému ve 4m vyrostly mu 4 zuby. Ale po týdnu jsi uvědomil, že nesmí kousat. Ale zažila jsem strašné bolesti!!! Jsem ráda, že jsem to nevzdala. Asi není žádný srovnatelný pocit spojení matky a dítka 🙂

ivular
26. zář 2014

@verushe20 Koušou jen když jim zoubky rostou - jednak si tím ulevují a jednak zkoumají, co se s těma zoubkama dá vlastně dělat 😉 Později ale nekoušou, jelikož při kousání nejde efektivně sát 😉
A jinak bych prosila všechny, aby nesoudily maminky, které kojí i předškolní děti. Nikdy totiž nemůžete vědět, jaké to má důvody (a ty mohou být i zdravotní), tak nás prosím nechte žít a své "ideální délky" kojení aplikujte pouze na své děti🙂

llluckaaa
26. zář 2014

@verushe20 Koušou 😝 Prokousnutá bradavka a následný zánět byl u nás důvod k ukončení kojení v 9ti měsících 😅

andelka
26. zář 2014

@verushe20 nekoušou. Moji teda ne. Měli zuby od 8měsíců, do 1 roku snad všechny, a kojila jsem normálně víc jak do roka. Mladšího rok a čtvrt, v noci i 5x. A nic. Pokud má správnou techniku a nedělá to schválně, tak zoubky nevadí.

pisisvori
26. zář 2014

První dceru jsem kojila do 12m i přes den do 16m večer a v noci. ale tak dlouho spíš proto, že jsem neměla sílu odstavit, jinak si myslím, že do 9-12měsíců (kdy je dítě schopné už samo jíst pevnou stravu....) je tak akorát. MS jsem dostala 8 týdnů po porodu a na kojení to vliv nemělo (možná jen první, ale jestli to byl spurt, laktační krize nebo to bylo MS, že to bylo určitou dobu problematičtější to nevím). Dcera nikdy nekousala🙂.
Teď jsem dostala MS před 3 dny a už asi týden máme trochu problémy, že se nechce přes den přisát....začala méně přibírat...snad se to zlepší....chtěla bych do roka odstavit...není zatím zdaleka takový závislák na prsu jak ta první..tak uvidíme jak to dopadne.

lucka662006
26. zář 2014

@andelka Dcera vůbec nekousala, syn kouše, když mu rostou zuby. Napije se jen trochu a jakmile utiší žízeň, začne kousat. Po třetím kousnutí ho dávám od prsu pryč a nevadí mu to. Ale není to pro mě důvod k ukončení kojení. Dceru jsem kojila do 21 měsíců, ještě v ten porodu syna🙂 Synovi je nyní 10 měs., kojíme a ještě mininálně rok doufám budeme kojit🙂

nonacek
26. zář 2014

nemam zkušenost z negativni reakci spiše jsem měla problem ja a to ten že jsem se ze zacatku stydela na veřejnosti,ale po par tydnech stud odešel hlad meho syna byl větši 😀

lrg
26. zář 2014

Nejsem zastánce dlouhodobého kojení, myslím tedy kojení větších dětí a na veřejnosti jsem kojila jen v případu nouze - mám dost malá prsa a šlo mi to nejlépe v leže. Navíc je to pro mě hodně intimní záležitost a necítím se dobře, když přede mnou někdo kojí. Kojila jsem do roka, pak jsme kvůli špatné váze přešli na UM a pro mě to byli ideální délka kojení - měla jsem pocit, že jsem dala dceři to nejlepší, co jsem mohla a vzhledem k tomu, že jsme přestali ze dne na den a ani po prsu nevzdechla, asi to byla ideální doba i pro ní 🙂

glimmer
26. zář 2014

pokud některé mamince a dítěti vyhovuje kojení třeba do 3 let ... tak ať si klidně kojí ... já kojila obě děti dokud se sami neodstavili (anička 13 měsíců, vítek skoro 19 měsíců). Sice se už okolí u syna divně koukalo, ale mě to přišlo v pořádku.

pigpeppa
26. zář 2014

@kamino Ahoj, můžu se zeptat, jak to bylo s kojením na úkor normálního jídla? Byly z toho nějaké problémy, pokles váhy, nedostatek živin nebo to bylo ok? Děkuju. 🙂

kamino
26. zář 2014

@pigpeppa v roce 7 kg,ve dvou 10. Pokles nebyl,ale nesnidal,ke svace max jablko,pripadne pulku Matyldy,protoze byl jeste napity z ranniho kojeni,obed take nic,protoze se opet kojil,po spani kdy se budil opet s prsem v puse,se zhruba po hodine po probuzeni teprve naobedval (( cca kolem 16 hod )) a to v mnozstvi cca 20 kolinek,trochu zeleniny a masa - max 150g... Kolem 18 opet kojeni,ve 20 vecere vetsinou zbytek Matyldy od svaciny a pak zase kojeni..usinal kolem 22 hod ( coz mu zustalo ) a pak se kojil zhruba kazde dve hodiny.. Zpetne si rikam,ze to byl ocistec,ale v te dobe mi to vubec tak neprislo.. Ale uznala jsem ze uz toho bylo dost a probehlo odstaveni. UM je pro nej sproste slovo a vzdy bylo a ze jsme jich vyzkouseli hodne. Vyzivove problemy zadne nebyly,jen byl drobnejsi,ale v norme. Ale s tim jidlem a spanim to uz zacalo byt neunosne...

pigpeppa
26. zář 2014

@kamino Díky moc. Řeším něco podobného. Byl téměř odstaven, jenže přišlo mimino a on se k tomu zoufale vrátil. Kojím dvakrát denně, ráno a večer. Vysvětlili jsme si, že je to naše soukromí, takže na návštěvách můžu kojit ségru a jemu to bude fuk. Doma mu je to taky celkem putna, ale nesmí mít hlad. Jak má, tak pláče, když mě vidí kojit, a své jídlo začne odmítat. Nevím, jak ho odstavit, aby ho nezranilo rozčarování, že on nesmí a ségra může.

pigpeppa
26. zář 2014

@kamino No a samozřejmě toho taky moc nesní. Snídaňosvačinu jakžtakž, ale u oběda, svačiny i večeře už se v tom rejpe. 😒

kamino
26. zář 2014

@pigpeppa tak to ti neporadim,nastesti tohle jsem neresila. Diky Dostinexu mleko nebylo a diky genciance jsem pro prcka fakt pritazliva nebyla 😉 asi jedina rada je vysvetlovat,ze mala jeste nemuze jist normalni jidlo a ze kdyby ji to vypil,tak by mela hlad a plakala by... Fakt nevim..

Strana
z2