icon

Podle čeho jste vybíraly mlíčko pro miminko?

lidka_hipp
6. říj 2015

Najít to pravé mlíčko pro své miminko nemusí být zrovna snadné. Sama jsem docela dlouho nevěděla, jak se rozhodnout. Podle čeho jste vybíraly mlíčko vy? Řešily jste kvalitu, složení, cenu...? Radily jste se s kamarádkami nebo s lékaři? Budu ráda, když se podělíte o své zkušenosti.

Na mléko HiPP Combiotik jsme u nás opravdu pyšní 🙂 Jako jediné na trhu obsahuje unikátní komplex probiotik a praebiotik, která jsou velmi důležitá pro vývoj imunitního systému, ale také pro zdravé zažívání a spokojená bříška 🙂

Podle čeho jste vybíraly mlíčko pro miminko?
Strana
z3
idiska
7. říj 2015

@lidka_hipp četla jsem to jen v rychlosti a ještě jedním okem, druhé koukalo po synovi 😎 ....tuším, že se tam nějak dolévala voda...u nutrilonu jen nahřeju vodu, nasypu prášek a protřepu - hotovo...nebo jsem to možná četla špatně, to je docela dost možné

lidka_hipp
autor
7. říj 2015

@idiska Chápu, že při sledování syna se cokoliv řeší docela těžko 😉 Jde jen o to, že v návodu je, že se nejprve smíchá prášek se 2/3 mléka a následně se zbývající množství vody dolije. Je to doporučení proto, aby se mlíčko dobře rozpouštělo, ale nemusíte se bát. Mlíčko se rozpouští dobře, i když ho připravíte rovnou a nebudete vodu dolévat 😉

idiska
7. říj 2015

@lidka_hipp dneska jsem si koupila zatím menší balení a uvidíme 😉 ...ono to dolévání je hlavně nepraktické mimo domov 🙂 ...doma v pohodě 😎

apoquel
7. říj 2015

@lidka_hipp nedá mi to a musím pridat komentář,paní Lidka z hippu je presne ten priklad jak delat z lidi blbce.Palmovy olej se samozrejme pouziva jen proto,protoze je levny,zadne lepsi nutricni hodnoty nema,spis naopak.A že je z obnovitelnych zdroju?To jsem se fakt zasmala a slunecnice nebo repka neni obnovitelny zdroj?Byla jste nekdy v malajsii nebo na Borneu,kde se diky palmovym plantazim kaceji ppralesy?Já ano a je to hruza.
Nic proti vam a hippu nemam,jen prosim radeji neodpovidejte lzive. Dekuji a omlouvam se za preklepy,pisu z mobilu

lidka_hipp
autor
8. říj 2015

@apoquel Neodpovídám lživě 😉 Jen jsem se snažila vysvětlit důležité rozdíly mezi tím, když je palmový olej používán ve velkém množství jako náhražka v potravinách a tím, kdy jej používáme v malém množství my. Důvodem jeho použití je to, abychom dokázali dosáhnout žádoucího poměru mezi nasycenými a nenasycenými mastnými kyselinami. Tento poměr je důležitý, protože je jednou z vlastností mateřského mléka, a tak volíme směs olejů (řepkového, slunečnicového a palmového).

Stejně tak je velký rozdíl mezi tím, zda se v potravinářském průmyslu používá palmový olej, u kterého se nijak nesleduje jeho původ a ani ekologické dopady, a tím, kdy používáme tento olej my. Původ všech surovin je pro nás velmi důležitou otázkou, které věnujeme hodně pozornosti. Proto používáme pouze takový palmový olej, u kterého máme záruku, že pochází z certifikovaných trvale udržitelných zdrojů. Surovinu, u níž nemáme tuto záruku, vůbec nepoužíváme.

terkaz
8. říj 2015

@apoquel Naprosto souhlasim.
Ja jsem puvodne uz nechtela psat, protoze to proste nema smysl. Cist stale dokola to same. Ja bych treba od solidni spolecnosti napriklad cekala odpoved typu: ano mate pravdu, palmovy olej neni idealni a budeme se snazit s tim neco delat. Dekuji za pripominku a ne stale omilat to same. Navic v dobe, kdy si clovek ty informace muze na netu uplne lehce vyhledat.
Jinak take proti Hippu nic nemam ani si nemyslim, ze by toto nejake maminky odradilo. Porad bude dost tech, ktere to koupi kvuli hezkemu obalu, nebo protoze je to zrovna v akci, nebo za to vyhrajou neco, co vlastne ani neotrebuji.
Hezky den

zuzazidkova
8. říj 2015

malé je měsíc a půl, měsíc jsme již plně na nutrilonu, ale malá má šílenou koliku, tak včera jsem studovala na netu recenze a rozhodla se pro Hipp, dnes ho papá poprvé, tak snad nám pomůže. S kosmetikou Hipp jsme moc spokojení tak snad budeme i s mlíčkem 🙂
Jediné co mi vadilo bylo to naplnění do 2/3 a pak dolévání, ale jak píšete, že můžu rovnou naplnit, tak se mi ulevilo 😀

@lidka_hipp Chtěla jsem se ale zeptat, musí být ta teplota opravdu kolem cca 40 stupňů? Byla jsem zvykla dát vodu do ohříváčky láhve a pak přidat mlíčko, takže teplota byla asi cca 35 stupňů 🙂

lidka_hipp
autor
8. říj 2015

@idiska
@zuzazidkova Ověřovala jsem "pravidlo dolévání" ještě u kolegyň a můžu vás obě uklidit 🙂 Určitě není problém, když mlíčko rozmícháte rovnou v celkovém množství vody. Ničemu to nevadí. Pokud jde o teplotu vody, důležité je, abyste použily převařenou nebo kojeneckou vodu. Teplota 35 stupňů je v pořádku.

ninusch
8. říj 2015

@lidka_hipp Nečetla jsem celou diskuzi, zaujal mě jen Váš poslední příspěvek, kdy píšete převařenou nebo kojeneckou vodu. Chtěla bych se zeptat, do jakého věku je vhodné používat kojeneckou vodu (naše ze studny teprve prochází čištěním, takže ta vhodná v tuto chvíli určitě není), popřípadě když kojeneckou vodu nutně potřebuji a v krámě zrovna není, je v tom takový rozdíl, nebo mohu použít jinou balenou (popřípadě na co se mám zaměřit) a poslední otázka, kojenecká voda se nemusí převařovat? Stačí ji jen v rychlovarce trošku prohřát?

idiska
8. říj 2015

@ninusch tuším, že jsem někde četla, že do jednoho roku věku, ale prý pokud se informujete na kvalitu vody na vodárnách, tak i dřív...já používám kojenecké vody které nemusím převařovat - Aquilu a Rajec

ninusch
8. říj 2015

@idiska Super, díky za info. Naše voda se použít nedá zatím určitě :(

lidka_hipp
autor
8. říj 2015

@idiska Děkuji za pomoc s odpovědí 🙂

@ninusch Podle toho, co píšete, vaše voda ze studny nebude vhodná. Jde o to, že mez jednotlivými kategoriemi balených vod jsou rozdíly. Pro kojeneckou vodu platí vůbec nejpřísnější kritéria kvality a není možné ji nijak upravovat nebo ošetřovat, pouze ozářit UV paprsky. Nemusíte ji převařovat a můžete rovnou použít. Proto hledejte pouze takovou, která označená jako kojenecká voda. Pokud v obchodě narazíte na vodu, na jejímž obalu bude napsáno "vhodné pro kojeneckou stravu", tak už jde o vodu, která by sice měla být kvalitativně srovnatelná, ale už prošla nějakou úpravou. Ostatní balené vody už nejsou tak přísně sledovány a mohou být upravovovány. Můžete je použít také, ale je vhodnější je převařit. Tady jsem k tomu našla přehledný článek: http://ona.idnes.cz/mineralni-kojenecka-prameni...

ninusch
8. říj 2015

@lidka_hipp Vy jste skvělá 🙂 Moc děkuji!

lidka_hipp
autor
8. říj 2015

@ninusch Děkuji za pochvalu 🙂 Jen si pamatuji, jaké to je mít malé miminko a spoustu otázek 🙂

apoquel
8. říj 2015

@lidka_hipp Moc hezky se to čte, jen uvedu pár věcí na pravou míru, něco málo o tom vím 🙂 1. Velké množství společností, které produkují palmový olej v Asii má na to certifikát, to však nijak nezaručuje, že tyto společnosti ničí pralesy ve velkém a tím i zabíjejí zvířata, Hipp je tímto podporuje. 2. Věřím vám, že v jednotlivých baleních je p.olej jen v malém množství, ale vzhledem k Vaší velkoprodukci kosmetiky a dětských výživ už toto množství není tak zanedbatelné, že? To je taky ten důvod proč palmový olej používáte.Ne kvůli vyrovnání poměru mastných kyselin, na to se dají využít i kvalitnější oleje, ovšem je to dražší...🙂
To je vše, už to dále komentovat nebudu protože téma diskuze je jiné .Každý si určitě udělá vlastní názor. Přeji hezký den

apoquel
8. říj 2015

@terkaz Taky se většinou do těchto témat nezapojuji, ale tohle mě zvedlo ze židle, paní Lidka mě trochu připomněla K.Jacques když se jí Kraus v talkshouw ptal, co je to biomasa🙂 🙂
Máš pravdu, jsou to jen marketingové kecy a polopravdy, je to furt dokola 🙂, taky bych u solidní společnosti čekala lepší odpověď.

twoangels
8. říj 2015

@lidka_hipp Chtěla bych se zeptat, jestli by nešlo u mlíček pro juniory - v plechovkách, řešit jinak uložení odměrky. Nechce se mi totiž pokaždé pátrat a přehrabovat se v mlíčku 🙂 Děkuji za info 🙂

zuzanenka
8. říj 2015

Podla dobreho mena znacky - ako prve som skusila Hipp a chutilo, zostali sme pri nom a vyhovuje 🙂

bodlinka7
8. říj 2015

Resila jsem, co by mu mohlo chutnat, takze jsme vystridali Nutrilon, Bebu, Sunar, Hipp a skoncili jsme u Bebivity, kterou jako jedinou pije 🙂

lidka_hipp
autor
9. říj 2015

@twoangels Díky za připomínku, ale všechna naše mlíčka už jsou v novém ekologickém obalu HiPP Comfort Pack a nich jsou odměrky balené zvlášť. Otevřete krabici a najdete v ní sáček s mlékem a odměrku. Více tady: http://www.hipp.cz/mleko/produkty/hipp-comfort-...

@zuzanenka Jsem ráda, že vám mlíčko HiPP Combiotik vyhovuje 🙂

@bodlinka7 Super, že máte mlíčko, které vyhovuje vám i malé 🙂

twoangels
9. říj 2015

@lidka_hipp to je skvělá zpráva, ještě máme zásobu, tak jsem si nevšímla 🙂

bodlinka7
9. říj 2015

@lidka_hipp malemu 🙂

ludul
9. říj 2015

vyzkoušeli jsme několik mlíček, ale většina z nich našeho malého ucpávala a nemohl se vykadit...to s vaším mlíčem odeznělo, kadí a prdí jak starej chlap a jak se tomu směje 🙂))

lucianapolis
11. říj 2015

U nás si malá moc nevybírala. Před létem naše auto srazilo protijedoucí a my tak s taťkou trávili dost času v nemocnici. Malá tehdy ještě kojena, zůstala u babičky. Já měla hrůzu jak to zvládne, ale dostala flašku a moc si mlaskala 🙂

xb111
11. říj 2015

Dobrý den, já za sebe musím říct, že jsem moc šťastná za to, že ještě stále mohu a mohla jsem vždy kojit. Myslím si, že mateřské mléko je úplně to nejlepší, co může být. Ale mám i kamarádky, co po porodu zůstaly úplně bez mléka, a proto se musely obrátit na umělé kojenecké mléko a nejen pro tyto případy je strašně fajn, že máme na trhu tolik špičkových značek jako jsou Nutrilon Profutura nebo právě Hipp Combiotik. Takže já jsem naštěstí nemusela nic vybírat 😉

lidka_hipp
autor
12. říj 2015

@ludul Říká se, lepší jeden prd než deset doktorů 😀

@lucianapolis Mrzí mě, že u vás přechod na flašku proběhl za takhle dramatických okolností, ale je dobře, že se nakonec povedlo všechno vyřešit 🙂

@xb111 Kojení je bezpochyby ten nejlepší možný způsob výživy, jen ne všechny maminky mají štěstí, že mohou kojit. Sama jsem byla v situaci, kdy jsem kvůli komplikované léčbě kojit nesměla, protože by léky přešly do mateřského mléka a uškodily miminku. Bylo těžké to přijmout, ale věděla jsem, že své Aničce dávám kvalitní mlíčko a zahrnuji ji spoustou lásky i tak 🙂

luciepisek
12. říj 2015

Jelikož jsem nemohla kojit ze zdravotních důvodů , v porodnici nám začali dávat mlíčko Hipp bio combiotic a s ním jsme velice spokojení a pijeme ho stále....paní dětská doktorka říkala, že když nám vyhovuje, máme u něj zůstat .nemohu si na mléko od Hipp stěžovat, chutná i mně :D

chris_n
12. říj 2015

značky a ceny

sherrybabe
14. říj 2015

Mléko HIPP synovi vyhovuje, jen pro něj jezdíme do Německa. Nedávno jsme jej koupili i v ČR a překvapilo mě rozdílné složení oproti německé verzi. Jedná se o mléko Hipp Bio Combiotik 2. Zajímalo by mě proč tomu tak je, např. u cukrů je v české verzi hodnota 7,8 g ve 100 ml připravené výživy a v německé verzi pak 6,4 g. A co je vlastně nutričně správně? Děkuji za odpověď.

jujatko
14. říj 2015

@lidka_hipp Jen by mě zajímalo, zda mají německé matky jiné složení mateřského mléka než české matky? Když se liší i složení stejného UM. A Vy uvádíte, že snahou je, aby UM mělo co nejblíže k mateřskému mléku ... Samozřejmě nečekám, že se dozvím pravdu, protože opravdu si nic nenalhávejme, ale i zde vládne jen a jen business ☹ A podle mne, pokud je nutné používat UM, tak už je to jen o tom, které mlíko mimču sedne.

Strana
z3