icon

Soutěž: Máte doma domácího mazlíčka?

klara_kik
Moderátor
24. říj 2018

Zdravím děvčata!

Když jde o domácí mazlíčky, tak se prý lidé dělí na milovníky koček a příznivce psů. Do jaké skupiny patříte vy? Já se přiznám, že se nepřikláním ani na jednu stranu. Kočky jsou elegantní stvoření, ale mají svou hlavu. A pes je prý nejvěrnější přítel člověka. Já ale zkrátka miluju kočky i pejsky :D. Neumím si mezi nimi vybrat.

V poslední době jsem zaznamenala trend oblečků pro pejsky. Co na to říkáte? Nejzajímavější odpovědi odměníme třemi poukázkami v celkové hodnotě 750 Kč. Už se na ně těším!

Hezký den,
Klára

Soutěž: Máte doma domácího mazlíčka?
Strana
z7
dc2015
25. říj 2018

‌Jsem Líza. Pes. Panička mě milovala nejvíc na světě. Dokud si nepořídila ty dva spratky. Jako jasně, zdají se být roztomilí. Jenže zdání klame. Ten starší mě neustále obtěžuje. Jezdí za mnou na motorce. Křičí na mě. Tahá mi za vodítko... A co hůř, chce mě krmit. Jak ponižující, když vám děcko odměřuje granule... A mladší? Furt řve... To není na dámu, jako jsem já. Mimochodem jim pořád něco kupující. Tu tepláky, mikinu či vestu... A myslíte, že koupí něco mně? Už 4 roky mám 1 svetr. Absolutně nemoderní a opraný. Slitujte se, lidé dobří. Zmínila jsem se, že jsem krásná? 😉

horvathova3
25. říj 2018

Vždy jsme byla ve skupině milovníků psů. Jednoho rána nas zazvonil soused, že venku našel malé koťátko. My měli minulý rok dostavěno a bylo jasné, že žádná kočka dovnitř nepůjde, že nám vše zničí. Malý kocourek si nás tak získal, že po týdnu bydlel v obýváku. Nezapomenu na den, kdy se manžel rozhodl ho naučit na kočičí záchod. Venku
chodil do mulčovací kůry. Tak tu kůru nandal na vrch kockolitu a ukazoval mu rukou jak hrabe. Koťátko sedělo koukalo, pak vzalo do tlamičky kůru, donesl to manželovi asi pochopil,, že si s tím chtěl hrat.. a pak si vlezl do záchodku a normálně se vyčůral. Dodnes je to ten nejúžasnější kocour, milej, věrnej, mazlivej a nikdy nic nezničil. Samozřejmě jako milovník psů jsme si pořídili letos i toho pejska máme fenku BOM. U nás je to momentálně teď jako u Toma a Jeryho 🤣. Někdy je to fakt boj, většinou se mezi sebou dráždí a provokují.

A co týká oblečku jsem zastánce, když je pes domácí a nemá podsadu, proč ne. Ale mělo by to vypadat pořádně funkčně a ne jako pro dítě.

lucie01
25. říj 2018

Náš domov kromě mě, táty a našich dvou kluků obývají ještě 2 kočky a labradorka Annie - je jí už 12 let, takže už je to taková dáma v letech, zároveň,ale moje první dítě - čtyřnohé. Řekla bych, že mezi námi dvěma to byla láska na první pohled. Když jsem si šla vybrat štěňátko, tak jako první se rozeběhla ke mě a jako jediná ze všech měla bílý flíček na bradě jako poznávací znamení. Od té doby jsme spolu a já tvrdím, že je jedna z nejlepších záležitostí, které mě potkaly....prostě kus mého já 🙂 .... obleček do nepříznivého počasí nepotřebuje, má ten svůj, a když dorazí línací období, dělám si srandu, že by z ní bylo chlupů na 3 psy :D

mariejosef
25. říj 2018

Morčátka a dvě, protože každý chce mít toho svého druha ❤

monyszek
25. říj 2018

Noo já jsem zastáncem psů..miluji psy, a když má někdo hloupý vtipy o psech, jakože na pekáči a tak, tak to mě vždycky dokáže vytočit do Bělá..stejně jako u týrání psů a podobně. Kočky jsou taky fajn, ale pes je prostě pes 🤣 Nicméně doma zatím žádného mazlíčka nemáme, protože starší dcerka se psů bojí, nevíme proč - žádný ji neublížil ani nic podobného, takže snad jí to brzy přejde a budeme moct pořídit mazlíčka

vecerinka
25. říj 2018

Náš pes Endík je zlatý pes. Je mu už 8 let a je to mazlík. Obleček nikdy žádný neměl a mít nebude. Nepotřebuje to a spíš mi to přijde trochu ujeté 🙂

snany
25. říj 2018

A co takový obleček pro pavouka? Asi je mu zima když jsem ho našla dnes u sebe v posteli, málem mě odvezli a měla bych krásnou dřevěnou postýlku s víkem (Alespoň bych se konečně vyspala).

pistalinda35
25. říj 2018

Mám to stejně, mám ráda kočky i pejsky a Kája jde bohudík v mých stopách. Domluvili jsme se, že hned, jak to bude možné, tak si pořídíme pejska i kočičku (i rybičky a ptáčka)... prostě milujeme zvířátka. Zatím však nemáme moc času kvůli dojíždění do školky a práce. Snad se brzy dočkáme. A oblečky pro psy neodsuzuji, pokud jim pomáhají kvůli zdraví, případně je zahřejí. Nějaké moderny se mi ale nelíbí. Není dobré z pejsků dělat manekýnky

verunkanatalka
25. říj 2018

Máme doma pejska... Jmenuje se Meggi.. Protože je to naháč, oblečená být v zimě musí...

megoogle
25. říj 2018

Psí oblečky jsou u nás v práci každoroční téma. Dávat ... nedávat? Popravdě si myslím, že když je to opodstatněné (celoročně v bytě, špatný zdravotní stav), tak psi radši obléknout, než aby pak měli bolavá záda a spoutu další problémů. Nikdo by nechtěl, aby ho nahého z 25 stupňů vyhodili ven na mráz a do děstě. Přesně tak se cítí psi kteří jsou celý den v teple a jdou se ven vyvenčit. Ale přiznám se, že já nejsíš nikdy svojí fence obleček nedám, protože je celoročně venku na zahradě a chlupatá jako medvěd. Ikdyž nikdy neříkej nikdy a třeba až to bude starší dáma (doufám že i hodně stará babča) tak už bude jen doma a nějaký ten svetřík nebo flísovou bundu mít nakonec bude 😉

dasinaa
25. říj 2018

My máme pejska naháče a oblečků má plno. 😂 Má i ponožky a v zimě botičky, vaří mu sůl a jinak ven nepůjde a jak v nich lítá 😂 takže oblečky super, jinak by náš pejsek umrznul. Já jsem milovník psů.

snany
25. říj 2018

Jinak máme doma kocoura, který je tak pejsek,s dcerou chodil do školy a ona ho pak doma učí číst

shak29
25. říj 2018

Já miluju zvířata už od malička. A je jedno, jaké to je.
Vždycky, když jsem šla jako malá ven, tak se máma děsila, co přivedu. Jednou v létě jsem přišla a dovedla s sebou toulavýho psa, takový vetsi vzrůst..😀 řekla jsem mu na zahradě ať čeká a šla do koupelny natočit mu vodu. Najednou slyším z kuchyně řev "Pane bože, Šárko, copa tady dělá to tele???!!" Tak tam nakouknu, máma se ani nehne, ruce nahoře a já ji říkám "To je Beník..." rovnou jsem ho pojmenovala, že jo 😉 "Okamžitě ho odveď!!" . Pfff, nechápu proč, takovej milej pes 😀 pak jsem postupně vodila další nalezence, včetně koťat, králíků a i šneků 🤣 cituji maminu : "Díky bohu, že se po ulicích netoulají sloni !"
Ve 12ti mi pořídili německýho ovčáka. V 18ti jsem pod bundou donesla štěně, který vezli do útulku. Mamina "No to nemyslíš vážně, v žádným případě dalšího psa!" . "Na, podrž mi ho chvíli." A věděla jsem, že už ho pryč nedá 😉
Pak, když jsem začala bydlet s tim mým jsem postupně pořizovala dalšího německýho ovčáka, rybičky, křečky... nejdřív protestoval a pak rezignoval 😀 takze to pokracovalo - kůň, králík, kočka, kterou chteli utopit a my jsme nestihli vykastrovat, takze přibyly koťata a předloni agama 😀
Do toho máme 4 deti 😀 😉
Jinak k obleckum... u psů bez pořádného kožichu jsou třeba. Ale já ho pořídila i tomu malymu, co jsme meli, takovou super maskáčovou bundu a i králíci dostali mikiny
😁 🤣
Akorat co se mi tedy nelíbí jsou boty pro psy. Ikdyz je tedy vtipný, jak v nich chodí, ale je mi jich lito ... 🤨

klara_kik
autorModerátor
25. říj 2018

@nambr Také myslím, že je to spíše pro menší plemena. Ale už jsem v bundičce viděla i retrívra :D Vypadal spojeně😂

klara_kik
autorModerátor
25. říj 2018

@snany 😍

tarien
25. říj 2018

Kočku ani psa nemáme, protože máme doma alergiky - manžel je alergický na kočky, dcera na kočky i psy. Takže jsme si pořídili rybičku 🙂 děti si myslí, že je to stále jedna a ta samá 😉 no, pravda je trochu jinde, neměli jsme to srdce jim to nikdy říct 😉 ale i po třech letech ji milují a starají se o ni 😉 Kdyby jsme si měli někdy zvolit mezi kočkou a psem, u nás by vyhrál pejsek 🙂

elis510
25. říj 2018

@klara_kik jako bezdětná jsem měla doma psy i kočky.. oboje mají své... a když funguje soulad vzájemný.. tak je vztah úžasné obohacení života.. nyní mám syna a zároveň jorkšírka a zlatou kolii. Jsou to někdy raubíři, někdy je to s nimi náročné...ale vyváží to mnohem více kladů.... život bez zvířat si prostě neumím představit.. co se oblečků týká... pro jorkšírka něco málo máme... když je v zimě čerstvě ostříhaná , tak na delší trasu jí to pomůže, než se aklimatizuje... jinak spíše investuji do kvalitní hygieny..je pěkné vidět upraveného načechraného pejska...dále pak pěkný oboječek nebo vodítko. Ale pravda je, že udržet naši malou jorkšírku čistou a voňavou...to je velmi těžké, vyválí se, kde může :D... To koliáček je takovej "mydlínek" 🙂

kkaatte
25. říj 2018

Od malička jsme doma měli psa i kočku, ale já mám raději pejsky. I když jsme jednou měli kočku, která byla jako pes. Chodila s námi na dlouhé procházky, jedli z jedné misky, spali spolu v boudě. Teď máme labradora a s dcerou jsou největší kámoši. Malá za ním chodí i na návštěvu do boudy. Jinak k oblečkům, našeho do něj nenarveme, ale u těch psích drobečků klidně. Ale raději praktické, než nějaké načančané, aby se v tom cítili dobře.

irenoslava
25. říj 2018

oblékat zvířata mě přijde přehnané, mají svojí srst, která se jim na zimu mění, aby nezmrzly, za mě ne, je to jenom marketingový tah. Neříkám třeba nějaký pěkný obojek, ale jinak ne

klara_kik
autorModerátor
25. říj 2018

@elis510 Naprosto souhlasím 🙂. Také si nedokáži představit život bez našeho kocoura ❤. A psi také miluji, ikdyž zatím doma pejska nemáme 🙂

karinvy
25. říj 2018

My sice doma nemáme psa ani kočku, ale moje maminka má takové "plyšáky" hned dva. No vlastně tak jen vypadají, jinak to jsou pěkní raubíří, ne nadarmo se říká že ti menší jsou někdy horší než ti velcí. Vidět jich není ale slyšíte je všude 😅
A co se týče oblečků, tak si myslím že moje mamča to trumfne, protože "klukum" pořídíla rovnou psí kočárek. 😂 No jsou to prostě naši dva hýčkaní, rozmazlenečci.
Naše rodina byla vždy spíš pejsková než kočičí, ale jinak zvířatka milujeme všichni, všechny. ❤

caffelatte1
25. říj 2018

Život bez zvířat by byl pustý a prázdný. Za mě to jsou stvoření, která můj život obohacují, nehledě na to, jestli jde o kočky, či psy. Obojky, nebo oblečky jsou moderním módním trendem a mi samotné nevadí. Mým čtyřnohým miláčkům je nepořizuji, ale zároveň mi na druhých nevadí, sama jsem takový obleček sháněla pro bráchového yorkshira, obleček byl tématický, bratr je policajt a malý Kenny musel mít na zádech FBI 🙂 obleček sklidil úspěch a pejsek jej každou zimu opráší ze svého šatníku 🙂

levandulina
25. říj 2018

Myslím, že pes a kočka jsou rozdílní a proto jedineční. Můžou se skvěle doplňovat. 😀
Jeden čas jsme měli dogu. V zimě býval zmrzlý, tak jsme mu nechali ušít obleček, kde šily obleky pro koně 😁

filija
25. říj 2018

u nás je nej zvířátko panda- doma plyšová, v zoo živá..

bubla25
25. říj 2018

Mám ráda kočky i psy. Jsou to navzájem tak neporovnatelná zvířata, že prostě nemohu říct, které mám raději. Zatím tedy žádné zvířátko nemáme, ale když jsem ještě bydlela u našich, vyrobily jsme jednou se ségrou našemu psovi vánoční obleček 😀 Z kousku červené deky jsme ušily plášť, na ten jsme našily vánoční ozdobičky, řetěz a dokonce i světýlka na baterky. Vypadalo to fakt extra vánočně, obzvlášť s rozsvícenými světýlky. Dokonce i pes byl ochotný to na sobě chvilku mít 😀 Škoda, že u sebe nemám žádnou fotku.

markytka_1
25. říj 2018

Máme doma dva pejsky - australského ovčáka a yorksirka. Yorksirek má doma nějaké svetriky a kombinézu. Není to řešeno, aby byl frajer, i když mu to sluší, ale hlavně o funkci. Bydlíme v domečku na vesnici a když je chladno a chceme být na zahradě, tak on bez svetru nevydrží, s ním je spokojený a ve svém živlu. To samé i v zimě, má kombinézu, aby mu bylo teplo a nelepí se na něho sníh. Když se běží vyvencit, tak ho neoblikame, je to zbytečné. U nás platí - spokojený pes, spokojená rodinka. Vadí mi, když si z pejsků někdo dělá módní doplněk Australaka bych do oblečků určitě nervala 😀

m.artina
25. říj 2018

Pokud je oblečení funkční a má pejskovi pomoci, jsem určitě pro! Ale pokud je oblečený jen proto, že je to trendy a z krásného psa se stává jen nesmyslná maškara (které se to nelíbí), jsem absolutně proti. V přirozenosti je přeci krása, to víme všichni 😉

klara_kik
autorModerátor
25. říj 2018

@m.artina Naprosto souhlasím 🙂

oliviaaa
25. říj 2018

Na menších plemenech se mi to jakž takž líbí. Ale některé oblečky jsou fakt úlet 😁

Strana
z7