Vymýšlíme zlepšováky pro Košík.cz!
Mám při pondělním večeru takový spiklenecký nápad 🤐 😉 😍.
Co kdybychom zjistili, jaké by bylo vést Košík.cz chvilku odtud z Koníka? 😀 👏 🎉 Třeba nám to hrozně moc půjde a vymyslíme spolu skvělé věci 😅. (Nebo alespoň ty nejvíc nejlepší!)
Pojďme spolu třeba hledat věci, které by bylo dobré zlepšit. Ale pozor! Ke každému nedostatku musíme umět najít také řešení. 🐧 🐧 🐧 Protože schopnost věci vylepšovat, to je teprve ten pravý kumšt.
Možná zjistíme, jak se zbavit velkého množství tašek, jak přiblížit Košík opravdu všem anebo vymyslíme další skvělé kategorie do našeho sortimentu. 😉 Jdete do toho se mnou? ❤ Určitě najdu i nějakou fajn odměnu pro ty nejlepší nápady. Jo - a nezapomeňte se zeptat doma dětí, z mé zkušenosti mají nápady často nejlepší 😂

@claudie89 Maskot - to je něco, nad čím se občas bavíme a ne vždy shodneme. Docela by mě zajímalo, jestli by Vás napadl nějaký konkrétní. On takový košík s očima nevypadá zas tak roztomile, jak bychom chtěli

@kristyn.g Stravenky - píšu si a zjistím, jestli to jde. Trochu se bojím, že tam bude problém v tom, že si část hodnoty stravenky nechává ten, kdo jí tiskne (a to už by mohlo být znát).
@terezapetrova: Tak nenamlouváme si, že všechno vždy funguje jak má. A asi neexistuje výstižnější rčení, než že se chybami člověk učí. A dobře míněná "kritika", kterou od vás máme, je pro nás vlastně milá zpráva, že vám na Košíku záleží.
Co se týče expresního doručení do 90 minut, tam to zatím nevidím. Vím, že by to byla konkurenční výhoda, ale zároveň bychom nemohli vychytávat mouchy jinde. Většina našich zákazníků navíc nakupuje spíše velké nákupy, kde na půlhodince tolik nesejde. Na druhou stranu to rozhodně není nic, nad čím bychom nepřemýšleli a třeba se brzy nějaká schůdná cesta najde.
@zkrat + @loc: Bohužel, i tohle se občas stane. A plně uznávám, že to není nic příjemného - není nic horšího, než nechat čekat na jídlo člověka, kterému kručí v břiše (a jeho rodině taky). 😉 Část věcí už jsme vychytali (např. časové sloty, zpoždění) a část pořád vychytáváme. Pokud uděláme chybu, nebojte se nám to říct, vážně se k nim stavíme čelem.
Třeba konkrétně zpoždění - objíždíte kolonu kvůli nehodě a hned máte pár minut zpoždění. Další zákazník je třeba důchodce a vy mu pomáháte s vyndaváním nákupu z tašek. A takhle se to dokáže úplně hloupě nasčítat. A naprosto rozumím tomu, co píšete - pokud je zpoždění, musíme o tom umět dát co nejrozumněji a co nejdřív vědět.
Líbila by se vám třeba možnost sledovat nákup online?
@frantisek_kosikcz na to mám řešení. Poproste zdejší maminky a detičky,at vám nějaké nakreslí,vyrobí. Tady jsou moooooooooc sikovne a kreativní maminky s dětmi a třeba si nějaký nápad vyberete😊
@claudie89 👍👍👍
@frantisek_kosikcz těší me, ze jste odpověděl a jak jste odpovedel. Ja nakupuju na netu hlavne z nedostatku času, tahání velkého nákupu to je další vec. Takže dělám na netu nákupy velké i malé rychlejší. 🙂
Buďto jsem tak nenáročná , nebo jsem měla vždy štěstí , ze mi byl nákup doručen v pořádku . Já jsem za tuhle službu více než šťastná , je to pro mě ohromné usnadnění . Nemusím táhnout dítě v náručí , ještě k tomu kočár a x tašek . Za mě jen plusové body . Buďme ràdy , ze nám chce někdo život usnadnit a nehledejme chyby . Obzvlášť , když se jedna o věci , kt lze nahradit.. Myslím si, ze pokud s kvalitou potravin nejste spokojeni , tak lze zvednout telefon a vše v klidu vykomunikovat a vyjednat kompenzaci. Cílem košíku je určitě spokojený zákazník .
Zamysleme se .. my taky nejsme dokonalý . A kdybychom měli stát na opačné straně , tak by jsme se možná divili , jaký nátlak na nervy to je . Já vám fandím , chyby určitě vychytate ,já s vámi počítám dal 🙂 Pěknè dny !
Dámy, řešili jsme otázku tašek či krabic mnohokrát. Abych vám přiblížila, proč je tašek. taková spousta... každý produkt je na skladě na různých místech, kdy každé místo - neboli sekce - má odlišnou regulovanou teplotu. Z každé sekce (mrazák, chlaďák s mléčným zboží, pekárna, chlazená sekce ovoce a zeleniny, trvanlivé produkty atd...) se tak nákup postupně sjíždí, až se potká na jednom jediném místě. Docela sci-fi!! 🚀A proto má každá sekce také svou tašku.
Nás osobně to také trápí, ale proti hygienickým normám mnoho nezmůžeme. 💊 Hledáme ale také řešení, jak po sobě nechávat co nejmenší stopu. Hodně koketujeme s myšlenkou biodegradovetlných tašek, které jsou velmi šetrné k životnímu prostředí. 🌳🌴🌳Prakticky ale taška vypadá víceméně jako igelitka. Takže - odpustily byste nám "igelitky" místo papíru?👍👎🛒
@frantisek_kosikcz ještě tak uvazuju nad tím maskotem. Me by se takový košík pěkně zpracovány s očima i líbil😀 můžete jej o vánočním čase prevlect do vánočního nebo může byt naplněn dárky,o velikonocích zase zajicky a kuratky😀 na druhou stranu nemusí mít maskot s kosikem nic společného (co ma společného banka s kocourem????!!!😂). Zkuste skutečně zdejší maminky s detma. Kouknete na dny s Fisher price,který tady byl minuly týden. To byla plejáda prenadhernych nápadů!!!! Člověku jen oči přecházely. A tip za me- vyhlásila bych to formou soutěže,to se tech nápadů sejde nejvíce😉
@frantisek_kosikcz Já si myslím, že byste vůbec neměli svévolně nahrazovat zboží, že je pořád lepší, když položka nedorazí a peníze se vrátí, než když dostanete věc, o kterou nestojíte. Hlavně mě zarazilo, že i když jsem dostala jiné zboží, tak účtována byla původní položka, např. jsem objednala farmářské kuře a dostala obyčejné, jehož cena je poloviční, ale účtováno bylo to původní. Vím, že se dá zpětně všechny vyřešit a kompenzovat, ale je to zase další ztráta času takové věci řešit, vážně si myslím, že je lepší prostě zboží, které není, nedodat a neúčtovat...
@claudie89 tak zase budu rýpat 🙂 me treba fisher price pekne sval pac si nemyslim ze příliš mnoho reklamy působí pozitivne. A tady to bylo zahlceni! Ted nemluvím o napadech
@katka_kosikcz když by to bylo na tom natištěný, a taky info jestli se to háže do komunálního odpadu nebo kam tak by ty bio tašky byly asi lepší, jinak tašky asi máte recyklovaný papír? tu Bio tašku/"igelitku" bych doma ještě pak ráda zužitkovala místo igelitek, papírových mi zbude hromada, naskládám do sebe a vyhodím protože je moc nevyužiji
@terezapetrova ale já se nebavim o reklamě,ale o tom,ze maminky maji skvěle nápady a úžasné vytvory
jinak ti bio taky by byly super na to ovoce a zeleninu místo igelitových sáčků kterých je taky hodně, ale to by asi bylo dost drahé :-/
A rada bych se zeptala- spolupracujete či šlo by spolupracovat s většími odběrateli jako jsou domovy důchodců,školní jídelny atp?
@frantisek_kosikcz jo, online sledovani nakupu by bylo uplne super. To bych uvitala. 🙂 Jinak, jak jste psal, zpozdeni samozrejme chapu, jde predevsim o tu komunikaci. A jinak take neni od veci dat nakupujicimu za zpozdeni nejakou formu nahrady, at uz v podobe nejake drobne slevy na pristi nakup nebo bodu (ted si nejsem jista, jestli nejake body mate), ale proste neco jako “omluvu”. Nevim, jestli to tak mate, pokud ne, tak je to muj dalsi tip 😉
@claudie89
vyznělo mi to tak, ze jsi psala o napadech FP, me jich přišlo moc a akorát me to odradilo
Já moc prosím, aby se dováželo na vysočinu. Je to místo, kam nedováží ŽÁDNÁ společnost a je to škoda...☹
@terezapetrova ne ja dala priklad jake uzasne vytvory maminky vytvorily zrovna u tohoto tydne
@claudie89 okej, beru zpet
@terezapetrova v pohode. Nic se nedeje
@katka_kosikcz Uplně v pohodě!Mě igelitka nevadí! neházím je do plastů jen tak. Balím do nich oblečky, když posílám přes bazárek, nebo je používám místo pytlů do do koše. Určitě igelitka nevadí. Jako kdybyb člověk byl hodně eko, může se to udělat i tak, že při příštím dovozu zboží ty igelitky od nás vyberete a použijete třeba pak, jak někomu vezete zeleninu, nebo použijet eu vás vev skladě na nějké vyřezené zboží a podobně. Ale osobně v igelitce problém nevidím.
@frantisek_kosikcz
Určitě, ty pomázanky by byly super!!!Rychlé a za dobrou cenu!!!To by určitě mámy ocenily.
Zdravim. Na Kosiku jsem parkrat nakoupila, protoze na Rohliku me stve to mnozstvi emailu a smsek ke kazdemu nakupu. To je spam..
ALE i tak jsem se k nim vratila, protoze na Kosiku se mi stala absurdita nejvetsi: omylem privezli o 1ks piva navic. Cena 12,90kc plus 3 lahev. Jako slusny clovek jsem napsala na vasi zakaznickou linku (bylo to vecer, telefony vypnute). A odpoved? Zaplatte nam to zbozi na nas ucet. Chapete?!?!?! Kdyby to bylo neco draheho,pochopim. Ale tohle? Naprosto absurdni zakaznicky "servis".
Zlepseni?Reseni? Jestli Vam slusny zakaznik napise, ze jste mu omylem dovezli neco navic, PODEKUJTE a napiste, ze si to od Vas muze nechat jako darek.
Omlouvam se, zda uz to zaznelo.
Jsem novy potenc. zakaznik.
Najedu v mobilu na web, najdu si napr. sortiment ovoce a zelenina a koukam co mate v nabidce. Scroluji niz a niz, nacitaji se mi nove dalsi produkty aniz stihnu zmacknout tlacitko dalsi polozky. Nevadi.
Ale pak prijde situace, kdy omylem kliknu na nejaky produkt, treba okurku, nacte se mi new page s podrobnostmi o okurce, ktere nechci cist, na mobilu dam tlacitko zpet. A zde nastava pro me problem.
Najede mi sice stranka se zeleninou a ovocem, ale uplne top stranky, ne tam, kde byla ta okurka abych mohla pokracovat dale. Takze scroluju dalsich pet minut to same (sortimet mate fakt obsahly) a tekam ocima kde jsem skoncila. Bud mam debilni mobil, nebo to jde udelat-zafixovat tu stranku a nevim jak nebo to jde vylepsit pres IT? 🙂 me to akorat nasira to scrolovani. Mam tluste prsty a holt se ukliknu.
Dekuji 😘
Zlepšovák? Opět začít doručovat na PSC: 78314.
@golca: A zkoušela jste naší appku (https://www.kosik.cz/aplikace) - je odladěná pro mobily i tablety.
@zvedavec2: Ach jo, tohle by se stávat nemělo :( To mě moc mrzí, zvlášť když jste byla poctivá a sama chtěla řešit problém, který se vás vlastně netýkal :( Píšu si to do seznamu "jak odmazat černé puntíky".
Podle mě to, co děláte, neděláte špatně. A koncept jako takový je v pořádku. Chtělo by to jisté věci doladit (občas se tane, že něco chybí) a prohloubit klady. Regionální dodavatelé a třeba produkty z Německa jsou super.
Ale hlavně je škoda, že lidé z menších měst, jako jsem třeba já (Děčín), se dozvídají o možnosti nákupu u vás zcela náhodou. Plošná reklama je pěkná, ale spíš by bylo dobré zaměřit se na místa, kam skutečně dovážíte. Mnoho lidí o vás neví. Já jsem se o vás dozvěděla od kamarádky.

@pincola Svačiny jsou dobrý nápad. Možná to spojit třeba s recepty na rychlé pomazánky nebo tak?