SOUTĚŽ o stavebnici LEGO DUPLO Školka! 🙂
Chodí vaši nejmenší do školky? A co na ní mají nejraději? Podělte se s námi o vaše zkušenosti a získejte srdíčka. Řekněte nám, jaká zábavná příhoda, se vašim dětem ve školce přihodila. Popište nám příběh do komentáře a vyhrajte. Deset z vás získá krásnou stavebnici LEGO DUPLO Školka. 🙂

Hezký večer všem přeji!
Už dlouho přemýšlím, jak svoji dcerku na školku připravit. Ještě mám chvíli čas, ale chtěla bych se vyvarovat co nejvíce problémům. Chci ji naučit, aby usínala sama, beze mě..zatím to moc nejde😀 Už nepláče, když mě vidí odcházet, to je pozitivní bod🙂 (jen v jiném, než domácím prostředí může být situace jiná), dále jsem koupila knížku o školce, kterou si budeme číst a na obrázcích ji vysvětlím, co se tam bude dít. Budeme si hrát "jako" ve školce, párkrát se tam podíváme dopředu, abychom vyzvedli kamarády ze školky a poznali paní učitelky...
Plánů mám hodně, ale jaká bude realita, to se teprv pozná🙂)))
Maminky kdybyste měli ještě nějaké rady a zkušenosti, tak sem s nimi🙂
Klidně i to Lego jí koupím 😀
Dcera do školky ještě nechodí, protože špatně přijímá nové tváře. Jinými slovy - donedávna když na ni v obchodě někdo promluvil nastal šílený řev, to samé na 3leté prohlídce, u babičky kam jdeme párkrát do roka, když prišla návštěva...prostě samá hrůza.
Máme teď za sebou "opravnou tříletou" prohlídku a poprvé bez řevu - díky youtube a Hurvínkovi, který si ve spoustě epizod způsobí různá zranění a vždy mu uleví až pan doktor. Pravidelně jsem to do dcery dávkovala :D až to zabralo a souhlasila, že půjdeme paní doktorce říct co vidíme na obrázcích (zkouška zraku).
Do školky dcera půjde příští rok, dávám jí ještě čas, aby školku později lépe přijala (pustila k sobě víc lidí), pokud možno bez řevu a scén. Sama jsem byla silně introvertní, ve školce jsem nechtěla být, brečela jsem, negativní pocity z toho mám doteď a tomu chci u dcery předejít.
Myslím, že Lego Duplo Školka by dceru mohla krásně namotivovat, stejně jako ji namotivoval Hurvínek 🙂
Dcera chodi do školky od září a tam mají mávací okénko. Vždycky musím zamávat než odjedu autem. Je to pěkný rituál a jsme klidné obě. Kluci ji prý říkají holka zlobivá, ale holky ji říkají hodna holka. Podle pani ucitelky je to anděl 😇
Vojtík chodí do školky chvíli. První týden si domů donesl střevní chřipku, další týden rýmu a kašel, ale přesto se do školky moc těší, hlavně na Elišku 🙂 To se hned ve dveřích ptá paní učitelky, kde je Eliška 🙂 A směje se vždycky jako blázen, když si vzpomene, že mu paní učitelka jednou řekla, že je řízek 🙂
Lego-jedna z nejlepších hraček na trhu kupuji už 20let začínala jsem u nejstaršího syna a ted čtvrtému benjamínkovi Tomáškovi kupujeme Lego duplo. Dokonce jsem prohlásila že lego po Tomáškovi budu už schovávat na hraní pro vnoučata až jednou budou protože tato hračka je věčná.
To moje zlatíčko bylo loni poprvé ve školce. Božatko - celý měsíc jsme probrečeli. Po měsíci jako by utlo - bral to v pohodě, našel si kamarády a paní učitelka říkala, že tak upovídané dítě tam snad ještě neměli 🙂 No a veselá historka nakonec. Můj muž se synem byli na houpačce, přišel k nim chlapeček s maminkou. Paní říkala, že spolu kluci chodí do třídy - že si našeho syna moc dobře pamatuje. Když totiž šla jednou vyzvednout svého syna do školky, tak viděla našeho lumpa, jak je vysvlečený do půl těla a učitelka za ním utíkala s teplákama v ruce. Úplně živě ho vidím jak kličkuje mezi hračkami a stoly a ta učitelka za ním... 🙂 No a jak se nakonec ukázalo - ti dva kluci jsou teď nerozlučná dvojka 😀
Našemu Kryštůfkovi byly nedávno 2roky,takže má ještě čas. Každopádně okolo školky chodíme, máme v blízkosti 3. Náš "malej" nosí teď velikost 98-104, což je na jeho věk hodně, a navíc se rád kamarádí (i s učitelkama) takže občas, když se snaží na hřišti nenápadně infiltrovat mezi skolkove děti, docela se mu daří :D
Krásný večer všem,
veselých historek ze školky máme spoustu (bačkůrky nebo oblečení naopak, někdy syn přišel domů třeba v růžových spoďárkách místo svých slipů, s tatínkem šli ze školky málem v bačkůrkách apod.). Ale teď je jeho největší zábavou to, když si doma hraje na školku a dává po obědě spát všechny svoje plyšáky, napomíná je, aby nerušili a už spinkali apod. 🙂. Je sranda ho poslouchat, jak má vše ze školky od paní učitelky odposlouchané, takže takto aspoň trochu vidíme, jak to ve školce opravdu chodí 🙂. DUPLO máme moc rádi a syn staví skoro každý den ve školce i doma 🙂.
DUPLO máme všichni rádi,
já i moji kamarádi.
Staví i máma nebo děda,
není to přece žádná věda.
Stavíme domy, mosty, věže,
stavíme v sedě a někdy i vleže.
S DUPLEM je sice spousta práce,
ale hlavně obrovská legrace.
Nápadů co stavět máme mnoho,
ale DUPLO kostiček stále málo,
proto účastníme se této soutěže,
třeba se na nás štěstí usměje.
Ať je léto nebo zima,
s DUPLEM je nám prostě PRIMA !
Naše Terinka ještě zatím do školky nechodí ale co nevidět uz půjde. Ráda si hraje s dětmi tak doufám že to bude i ve skolicce.ve školce nebude mít problém s jídlem protože ona sbasti všechno...
Malý si školku doslova užívá, všechno ho moc baví. Chodí teprve od září a zmatky dělám většinou já🙂, už se mi asi 2x stalo, že když přijdu ke skříňce, tak místo abych vyslíkla bundu jemu, tak si ji sundávám já, jednou šel domů v papučkách, naštěstí jen před školku, a když jsem si byla umýt ruce, řekla jsem mu, ať se jde taky umýt, jen jsem zapomněla, že už jsem mu už nasadila rukavičky...🙂
Syn začal chodit do školky ve 2,5 letech. Brzy tomu bude už rok. Školku má rád, našel si tam kamarády a kamarádky a má i oblíbenou pani učitelku. Nejvíc ho baví modelování z plastelíny a kreslení, taky rád tancuje a zpívá. A miluje školkové jídlo - skoro každý den si přidává, ale potom když pro něho přijdu a ptám se, co měli na oběd, tak mi odpoví: ,,Nic." nebo ,,Přečti si to na nástěnce" 😀 Ale to většinou ani nemusím, protože to poznám podle trička 😀
Jeník do školky chodí, ale dost špatně mluví, takže dostat z něj veselou historku je nadlidský výkon. Na druhou stranu - každé ráno k němu ještě ve dveřích přiskotačí klučina (je mu dost podobný) a začne ho objímat jak kdyby se neviděli léta. Milují se. Aspoň to tedy říká.
Nevím, jestli ve školce nějaké DUPLO mají. My doma pár kostek máme a když se nervou zrovna o pejska (máme z vláčku a byl tam jen jeden a já mám děti dvě, takže si nakonec s pejskem nehraje nikdo a je jim zabaven), je to pro mne balzám, konečně chvilka klidu.
Dcera 2 roky nechodí do skolky, ale do jeslicek. Pomalu se zacina rozpovidat nekdy smysluplne slova nekdy jeji hatmatilku. Nedavno jsem pro ni prisli s manzelem do jesli a ona MAMI ko-ko-t*.😂 no v tu chvili by se ve mne krve nedorezalo. Nejdriv jsme se na sebe s manzelem podivali a nasledne jsme i s tetou z jeslicek vyprskli smuichy, protoze bylo jasne, ze sproste slovo slozila z nahodnych slabik. 😂 ale jinak je to zlaticko
Do školky zatím Šárku nevzali, ale jsme první pod čarou, tak třeba se v průběhu roku ještě zadaří. Ona už by tam tuze chtěla a všude vykládá, že ano, do školky chodím... Lego duplo je super, máme doma několik sad a stále nás moc baví... A určitě jich ještě přibude, každým dnem očekáváme narození miminka a lego duplo je určitě vděčný dárek 👍
Syn ještě do školky nechodí, ale chodíme hodně do herniček. Jednou jsem si tam dala sraz s kamarádem, že si hezky popovídáme a malý si prohraje...v té době jen lezl. Potřebovala jsem na malou a poprosila zda na malého dohledné, hodil na mě výraz jako fakt si myslíš, že na minutku nezvládnu pohlídat dítě...no a nezvládl...byla jsem pryč jen chviličku a synovi se zřejmě podařilo prolézt pod nohami nově příchozích, slézt schody a už se snažil dobít dveře na ulici když jsme ho našli! 😀 takže až bude chodit do školky asi se paní učitelky hezky zapotí! 😀
Náš syn začal chodit do školky a byl nadšený. Po 14 dnech, ale dostal zánět kyčelního kloubu a tak už je měsíc doma, musí ležet a je smutný, že do školky nemůže. Tak doufáme, že mu to vydrží a brzy bude zdravý.
Můj syn má domácí školku, do klasické školky chodit nechce a vzhledem k tomu, že není očkovaný tak ani nemůže, vyhovuje mu styl učím se to co mě zrovna zajímá- aktuálně vesmír nebo lidské tělo a padla i otázka:" Kam chodí kosmonauti za záchod?"( Máme výbornou knihu pod stejným názvem a je tam vyobrazen záchod v raketoplánu) Venku staví stavby z cihel, doma pak miluje Lego Duplo- vytváří " dinosaury", domy...Veselých příhod máme víc než dost, syn šel s tatínkem tam kde ví, že má zakázáno chodit. Přišel pak za mnou: " já jsem tam nechtěl jít, ale táta mě přinutil, že se nezlobíš?" Kdo by se na něho zlobil, na toho mazlíka nedomazleného...😀 Víte například co je to BANKOVNA nebo vytíračka, z čeho se vyrábí guma? Přikládám foto dokumentaci, první fotka- jak to asi vypadá ve školce a leží Jenda, protože celou noc přemýšlel nad tím, kde se bere a teče voda, ze záchodu😀 Druhá fotka je pohádka o rozlobeném mraku, třetí- komín, bez začátku a konce, čtvrtá - miláči dinosauři.....
Náš malý ještě do školky nechodí. Jsme ale pravidelnými návštěvníky dětské herny. Nejradši tam má velký motorický labirint (tak mu jeden donese Mikuláš místo sladkostí) a velkým lákadlem je pro něj jakákoliv paní či slečna, většinou se jim snaží skončit na klíně, takže ho hlídám, ať neleze na ženské, místo abych hlídala, ať nespadne z prolézačky 🤦😂
Mame velkou skolku (10 trid). Jednou jsem sla vyzvednout syna, vejdu do budovy a on najednou bezi proti mne. Nejaky chlapecek rekl ve tride, ze prisel nas tata, tak syn se rozloucil s pani ucitelkou a sel. Jenze tata byl tou dobou jeste v praci, takze syn behal po cele skolce a hledal ho, dokud nenarazil na me 🙂 Kdyz jsem to na druhy den vypravela pani ucitelce, mela z toho sok. Od te doby vzdy kontroluje, jestli jsme s manzelem opravdu za dverma.
Náš starší chlapeček začal chodit do školky od září. Ve školce se mu moc líbí. Mají tak krásné hračky, jsou tam prima kamarádi a taky tam výborně vaří (nejlepší jsou svačinky, ke kterým je hodně zeleniny. "Maminko představ si, můžu si přidat spoustu ředkviček. "
Do školky chodí teprve měsíc a půl, ale jednu historku už máme.
Děti měly namalovat postavu (třeba kamaráda). SAM namaloval kamaráda Martínka jako bezchybného hlavonožce😀 Paní učitelka k němu přistoupila, pochválila ho a zeptala se, zda mi neměl mít Martínek něco na hlavě (asi myslela na vlásky). SAMÍK se zamyslel, vzal pastelku a své dílo dokončil. Paní učitelka: " Ty jsi Martínkovi nakreslil ale krásné kudrlinky." (podotýkám, že Martínek má rovné vlásky jako hřebíky). Samík se na ni podíval (takovým výrazem jako - ty tomu vůbec nerozumíš). A suše odpověděl, že to nejsou vlasy, ale MOZEK. 😀
Když mi to paní učitelka vyprávěla, tak se smála od ucha k uchu. Celý rozhovor zakončila tím, že náš RADEČEK je velice šikovný a přemýšlivý chlapeček... A to už jsem se řechtala úplně. Po chvilce jí to došlo taky. Ano, paní učitelka už učí opravdu dlouho. Když začínala učit, tak učila i manžela RADEČKA. Na omluvu paní učitelky - opravdu jsou si hodně podobní (nejen podobou, ale i povahou). Můžete posoudit -z obrázku - Samík 1. den ve školce a tatínek Radeček. Samozřejmě jsem doma RADEČKA pochválila, že je šikovný chlapeček😍
U nás se se školkou teprve začíná, takže veselé příhody máme zatím spíš z minulosti (třeba o kamarádce, která neměla ráda maso, a protože chodila do školky v dobách dávno minulých, kdy děti musely ve školce dojídat oběd, vymyslela si fintu a každý den "poctivě" strkala maso od oběda do kapsiček u zástěrky, které se tehdy ve školce nosily a tak ho "pašovala" ven ze třídy 🙂).
Syn začal chodit teprve letos v září a zatím je to pořád tak trochu boj, ale doufám, že se to zlepší a i my budem se školkou zažívat veselé příhody. Vůbec jsem nevěděla, že existuje školkové Duplo, to je skvělá sada, určitě dokáže v začátcích dětem s nástupem pomoct (tedy aspoň u nás musely duploví panáčci v září také začít do svojí školky - i když postavené z obyčejných kostiček, ne takhle pěkné - chodit, to jim syn neodpustil 😀)
Naše Kačka začala chodit do školky letos od září.Těšila se tam už od zápisu.Školku má moc ráda a nerada pach chodí domu.Jednou jsem pro ní přišla po spinkání a ona se na mě zamračila a řekla:"Maminko jdi pryč ,já si hraju,nejdu domu".Nakonec jsme domu odešli i když se na mě zlobila,že nemůže zůstat v milované školce.
Snad také nevadí, že se soutěže zúčastníme. Do skolicky ještě dcerka nechodí, až na přesrok, ale hrozně rádi se díváme na děti, které si na hřišti u školky hrají. Jeden příběh se k tomu pojí. Dcerka si přes plot našla svého budoucího manžela 😀 Když jsme šli v září poprvé kolem plného dětského hřiště u skolicky, vyhlídka si tam klučinu na kterého má dcerka jindy i dost stydliva zavolala:,, Chlapecku jak se jmenuješ? ". Chlapeček odpovědel, že Ondrášek. A dcerka se na mne podívala a rekla vážnym hlasem:,, Maminko to je Ondjášek. To je můj manžel, miluju ho."... Takže teď se chodíme ke skolicce koukat na mého budoucího zete. ☺️ Byli bychom moc rádi, kdyby se nám poštestilo Lego vyhrát. Panáčka v Legu by měla dcerka pojmenované hned - Ondjášek. 🙂
Naše Any (3) začala chodit do školky letos v září. První den byl perfektní, protože měli k obědu "pelfektní lajčatovou polévku a klém s čokoládou", jaký maminka nevaří - podle jídelníčku polévka gulášová a krupičná kaše (tu malá doma nejí), druhý den ráno prohlásila, že naštěstí musíme do práce s tatínkem, protože ona potřebuje do školky a pak to šlo dolů...ve školce je už nuda, jediné, co ještě prožívá, jsou malé toalety s malými umyvadélky. Při prvním výtvarném tvoření ale vytvářeli berušky a to nezapomenu: všichni vytvořili předpisové berušky podle zadání a Any ve školce komentuje svůj výtvor: děti dělaly berušky s tečkami, ale já mám s proužky, maminko, takové žijí jen v Africe, ale paní učitelce to neříkej, říkám to jen tobě 🙂
Naše princezna (3roky) chodí do skolky každý den a moc ráda. Celé léto jsme využívali sady Lego Duplo-skolka a mesto. Hráli jsme si na školku a tim ji ukazovali jak to ve školce zhruba chodí, hodně ji to pomohlo. Jak ve školce tak doma Lego Duplo vede mezi ostatními hračkami a určitě by nás potěšilo rozšíření 🙂.
Dcera půjde do lesní školky až v pololetí, ale už teď se tam moc těší. Chodíme tam jednou týdně do klubíku, který pořádá školka pro děti, které tam chtějí v budoucnu nastoupit. Dcera tu školku miluje. Odchází z klubíku a přidává se k dětem ze školky. Jednou si paní učitelka myslela, že určený obrázek vymaloval klučina ze školky a ona to přitom byla moje dcera🙂 To že si na školku skutečně zvykla jsem zjistila ve chvíli, když uprostřed zahrady, když si všechny děti okolo hrály, udělala "bobík". Uklidila jsem ho a domluvila jí, že musí chodit na záchod. Za chvíli vidím, jak opodál pod stromem dřepí zas. Prý chtěla jen čůrat... Je to tam prostě tak suprové, že nechce přijít ani o minutu. Jen doufám, že až tam v zimě nastoupí nadobro, tak bude mít stejný názor a nebude plakat.
Nikolka už do školky chodí. Nevtipnější je její každodenní odpověď na mou otázku "Niky, tak co jste dnes ve školce dělali?". A odpověď je každý den stejná: "Svačili, obědvali, spinkali, svačili, hráli si.". To jsem se toho zase dozvěděla... 🙂
Tak me chodi do skolky dve netere, a tem se duplo moc libi.syn teprve pujde do skolky. Ale ja si pamatuju na prihodu kdyz ja jsem chodila do skolky. Nejak jsem si spletla svoje oznaceni skrinky (obrazek slunicka) s kamaradcinou (obrazek zluteho kuratka) ... jak podobne ze? Takze jsem se vesele utirata jejim rucnikem a cesela jejim.hrebenem. No a mama pak nabehla do skolky, ze mi nekdo vymenil hygienicke potřeby nebo mi je ukradl. A pak to prasklo, no mohla ksem.za to ja, ale chudak.mama, kdyz se pak musela vsem omluvat...😂😂😂
Starší syn chodil od tří let do miniškolky, kdy skoro každé ráno řval, že do školky nechce a pak téměř každé poledne řval, že nechce domů. Od září chodí do státní "velké" školky, kde se mu moc líbí a téměř pokaždé se mu nechce domů ☺ A příhoda? Občas zůstane ve školce spát, když jsem pro něj odpoledne přišla, zase dělal scény, že nechce domů. Tak jsem ho ani nenechala převléknout ze školkových tepláků, stejně bych je vzala domů vyprat. Až doma jsem zjistila, že je bez trenýrek, které zůstaly ve školce, jak se po spinkání oblékal sám 😁

Syn chodí do školky teprve od října, postupně na pár hodin denně, ať si pomalu zvyká. Musím říct, že celou dobu doma trnu, co zase vyvede. Když šel do školky poprvé, vlitl dovnitř, ani se nerozloucil. S paní učitelkou jsme se dohodli, že si ji vyzvednu v 11 až přijdou z procházky na kterou chodí v 10. Když jsem se před 11 blížila ke školce, přesně jsem slyšela své dítko. Děti na procházku teprve vycházely, neboť syn sabotoval vše co se po něm chtělo. Věřím, že s tímto skvělým legem, bych mu snaz vysvětlila, co se ve školce má a nemá dělat. Co se mu ve školce líbí a nelíbí zatím nevím, na otázku zda tam chodí rád, odpoví že ne, na otázku zda se těší příště, odpoví ano 🙂