SOUTĚŽ o stavebnici LEGO DUPLO Školka! 🙂
Chodí vaši nejmenší do školky? A co na ní mají nejraději? Podělte se s námi o vaše zkušenosti a získejte srdíčka. Řekněte nám, jaká zábavná příhoda, se vašim dětem ve školce přihodila. Popište nám příběh do komentáře a vyhrajte. Deset z vás získá krásnou stavebnici LEGO DUPLO Školka. 🙂

*zrekonstruovaneho hriste. Ještě několik dní poté nám pořád vyprávěla jak ve školce slavily jak měly dort a šampáňo a celkově z toho byla nadšená. Vyprávěla to všem téměř na potkání. Myslím, že si někteří musely myslet pěkné věci. Co, že v té školce dělají, že pijí šampáňo? 😀 Když jsem viděla fotky, sama jsem ale dcerce záviděla 😀 na dětských stolečccích několik krásně barevných dortů a opravdu několik dětských šampáň, prostě párty jak má být 😀 občas bych se tak ráda vrátila do dětských let.
Tak nám oba starší kluci chodí do speciálních tříd.. každý v jiné školce a v jiné části města, tak ani nemusím říkat, jaká je to ráno honička ještě s malým prckem. Jejich třídy jsou o 15 dětech a vydají za 3x tolik, takže ráno je to jak v mraveništi, protože nikdo neumí nic sám, půlka jich špatně slyší nebo mluví a druhá půlka jsou zase jiní živočichové. Je s nimi legrace a ale dřina a paní učitelky obdivuju. Ani jsem se nedivila, že si mi jednou nevšimli, že jsem jim odevzdala špatného z brášků a jela odvézt dalšího. Výměnu jsem zjistila před druhou školkou, takže telefon paní učitelce, která se hodně divila a nová rozvážka dětí... no stane se, ale ještě jsem je nikde nezapomněla, tak dobrý 😀
Dcerce budou tri roky az v lednu,ale ve školce se už byla 2x podívat a pohrát si s dětma. Moc se ji tam líbilo a doma si často říkáme,co ve školce asi deti prave dělají a děláme totéž doma. Lego duplo dcerka miluje,stavíme kazdy den
Syn chodi letos poprve a je nadsenej, vetsinou tam chce spinkat. Proto me prekvapil ted po vikendu, ze kvuli malemu kasli (doktorka ho v pondeli vyhodnotila jako zdraveho) nechce jit,ze nemocny deti do skolky nesmi. Tak volam ucitelce,abych ho omluvola,aby tam nerikal,ze je nemocnej a ze tam nema byt,a učitelka rikala, ze si minuly tyden povidali o bacilech,ze to bude ono.
Náš Pavlík zatím do školky nechodí. Zatím navštěvujeme jen mateřské centrum , případně hernu. Vždy se moc těší za dětmi i za tetou Markétou 🙂. Školku máme hned vedle domu, tak rád pozoruje z okna děti, když si hrají na zahradě. Nejraději už by běhal a hrál si s nimi. Minule, když jsme šli kolem školky a děti byly venku, tak moc chtěl za nimi, že si otevřel branku a málem mi za nimi utekl. Doufám, že tak moc bude chtít chodit do školky i příští rok, až tam nastoupí 😀.
Do školky syn chodí od září i se svojí starší sestrou. Synovi se zatím žádná příhoda nestala až na naruby nasazené ponožky a trenky to samé. Zvládá všechno ale největší radost mel ve školce z malého pisoáru protože nevěděl co to je a až po té co mu p.učitelka vysvětlila na co to je chodil se tam prý dívat celý den co 5 minut. 😀
Lego je u nás vede Estynka má spousty jiných stavebnic, ale nejoblíbenější je prave Duplo . Esterka chodí do školky už druhým rokem a má to tam moc ráda když si proni jdu sedí a hraje si s kamarady vetšinou právě s Lego duplo jednu chvíli si paní ucitelky myslely že se ji nechce ani domu Esterka jen koukla mavla a hrála jsi dál 😀
Pěkné ráno všem 🙂
Tom nás něčím pobaví často 🙂 Do školky začal chodit loni, občas měl krátké období, že tam nechtěl jít, ale už chodí rád a těší se 🙂
Jednou tam byla den "Já jsem malý fotograf" kdy měl každý půjčený foťák a měl vyfotit to co má ve školce nejraději 🙂
Fotky byly později vystavené na nástěnce ve školce. Když jsem ho šla vyzvednout, tak jsem se šla podívat co je to za nové fotky a hned mi bylo jasné už z dálky, která je jeho, ani jsem nemusela číst jméno autora 😀
Paní učitelka se smála a říkala, že děti fotily hračky, kamarády apo. a Tom došel za ní, že potřebuje aby mu to vyfotila, páč má plné ruce...jak on říká "malých roztomilých žížalek" 😀
Terezka chodí do školky od září. Zamilovala si ji od prvního dne. Miluje společnost a hlavně děti a těch je ve školce spousta 😀
První školní den jsem ji na radu paní učitelky vyzvedla po dvou hodinách. Terezka se ale strašně divila, že už musí domů. Druhý den tedy byla ve školce do oběda, ačkoli se paní učitelka bála, že to bude pro ni dlouhé. Když jsem ji přišla vyzvednout, byla smutná, že nemůže s ostatními dětmi ve školce spinkat. A tak od třetího dne ve školce spinká a den co den se do školky těší 😁
A dcerka, ta se do školky moc těšila, ale bylo letos hodně dětí a protože je lednová, tak ji nevzali 😕
Pořád o ní mluví, tak si na školku aspoň hrajeme doma, někdy všichni jindy si hrají spolu s Tomem.
Když ho jdeme vyzvedávat do školky, tak Natálka běží ke dveřím a než ji stačím chytit, tak zabuší, otevře, pozdraví a zavolá Tomášku už jsme tady, pojď jdeš po O 😀
Na fotce je s jarní dekorací na květináč, prý má nový klobouk a může s ním do školky 😀
Školkové Lego se dětem určitě líbí a ty mé by nebyly výjimkou 🙂
Muj nejmladsi jeste do skolky nechodi,ale kdyz si jdeme pro jeho brasky,vzdy mi tam utece,sedne si mezi deti a vypada strasne dulezite😂pak si musi pojezdit s kocarkem,proste vec,kterou u nas v klucici domacnosti nemame😊
Moje dvojčatá zatiaľ do školky nechodia, ale na jednu vtipnú príhodu (ktorá v tom momente zas tak vtipná nebola) stále spomína moja mama 🙂. Pracovala v detskom domove a keď som mala dva roky a tri mesiace, zavolali ju do práce niečo prebrať. Ja som šla s ňou, ale nechcela som ísť dovnútra do budovy, tak ma nechala čakať vonku. Tam ma objavila pani učiteľka zo školky, ktorá mamu (a tým pádom aj mňa) poznala a spýtala sa, či nechcem ísť do školky s ňou. No a ja som samozrejme chcela 🙂. Mame riaditeľ navrhol, nech sa vráti z rodičovskej o niečo skor, ona vyšla von a mňa nikde. Pani učiteľku našťastie po chvíli napadlo do administratívnej budovy zatelefonovať, kam som zmizla, inak by po mne mama vyhlásila pátranie 🙂. Keď si po mňa do školky prišla, hrala som sa s ostatnými deťmi a oznámila som jej, že som si vybavila od septembra nástup a tým pádom mala otázku toho, či do práce nastúpiť alebo nenastúpiť vyriešenú 🙂
Dobrý den, náš syn zatím do školky nechodí, sice byl párkrát v miniškoličce a každý týden chodíme cvičit. Ale všude se mu líbí a nejraději by tam zůstal, vždy odcházíme s pláčem, že nechce domů. Do školky nastoupí ve 3 letech, tedy příští rok. Proto moc veselých historek nemáme. Ale vzpomněla jsem si na veselou historku s dětství. Jednou jak jsme přišli se sourozenci ze školy a mladší sestra chodila ještě do skolky, rodiče rozhodli že pojedeme navštívit babičku s dědou. Celá návštěva probíhá normálně do té doby, dokud mamce nezačal zvonit telefon. Volali, že školky, že mladší sestra na nás stále čeká ve školce a už je ve školce posledni. Všichni jsme byli překvapení, nevšimli jsme si, že chudák není s námi. Ihned jsme pro ni vyrazili a už nikdy že školky volat nemuseli. 😀
Starší dcera je předškolák. Když před dvěma lety nastupovala poprvé, byla hodně natěšená a naštěstí ji to neopustilo dodnes. První den byl řádně chaotický, vyzvedávala jsem ji ještě před obědem, když šli ze zahrady. Druhý den hezky spořádaně po obědě a to mi brečela v šatně, že žádná postýlka ve třídě nemá její značku a že by tam chtěla taky spinkat. Dodnes čím později přijdu, tím líp, někdy dělá, že nevidí, neslyší, protože má přece plné ruce práce a nemůže ještě domů.
Mladší dceru čeká nástup do školky až příští rok, ale od začátku dělá doprovod, takže obě třídy a všechny paní učitelky už dobře zná, a ony ji 😀 Když teď chodíme odpoledne vyzvedávat, běží do třídy a volá na ségru "Baunko, domů deme". A už začíná uklízet.
Tak nas vtipny pribeh ze skolky je tento:vyprali jsme povleceni ze skolky ja to nachystala manzelovi a omylem jsem nevedomky mezi to povleceni a pyzamko vlozila manzelovo boxerky.A odpoledne kdyz ho sel vyzvednout tak mu pani ucitelka mezi dvermi podavala jeho boxerky a rikala ze asi Adamkovo nebudou a smala se. No i to se stane 😂😂
Jinak Lego duplo uz si oblibil krome starsiho syna i mladsi rocni.K prvnimu roku jsme dokonce poridili podlozku 😂 a deti uz se nerozciluji ze by jim vytvory z lega dupla padaly.A starsi syn k 4 narozeninam dostal 3 sady lega dupla.Cim vic kosticek vice moznosti a více zabavy 😉
Noo, ono to asi není úplně zábavná příhoda, ale když mi paní učitelka volala, tak se tomu už po "akci" smála. Jednou takhle mi do práce volá paní učitelka, zda by jsme si nemohli dojit pro kluky dřív (dvojčata), protože Matysek se venku na dvorku vykakal a byl na ostro, protože měl lizanec v trenkach jak je natahoval, tak aby se nenachladil. Jak říkám, moc vtipné to není, ale když nám paní učitelka říkala jaká to byla hromada a smála se u toho, tak se touto historkou bavíme doma. Jinak kluci samozřejmě chodí na záchod, ale jelikož jsou ve školce první rok, tak ještě nevěděl, kde je na zahradě záchod. Snad jsem nikoho nepohoršila 🙂
U nás chodí do školky starší syn Lukášek a mladší Matýsek jen smutně kouká z okna a volá vždy do KOLKY TAKY .... Lukysek chodí do školky moc a moc rád .. má tam spoustu kamarádů, hrají si a hlavně prý lumpačí .... je trochu živější , hlučnější tak s ním paní učitelka trocha bojovala, než si ,,zvykla,, , že je svůj....lego duplo milují oba dva kluci a co si budeme nalhávat i my rodiče 🙂 dobré odreagování pro celou rodinu ...
a příhoda.... byli s dětmi na procházce a lezl tam slimák, LUky k němu přidřepl a koukal na něj ... a jel pán na kole..Luky volal pozor slimák, ale pán ho přejel ....Luky se podíval a prohlásil .... no kurňa on mu ujel z hlavou .... 😀 😀
HEZKÝ DEN VŠEM DUPLÁČKŮM 🙂
Naše obě děti také lego mají moc rádi,jak doma,tak ve školce.
Jednou nám takhle při obědě v neděli vyprávěl syn příhody ze školky a pořád mluvil o paní Kličkové.Zeptala jsem se ho,kdo je paní Kličková,jestli jim ve školce vaří nebo uklízí. Syn se zamyslel a povídá "Vymetá po nás talíře" 😅
Dobrý den, naše malá zatím do školky chodí pouze na "čumendu" za dětma a tetami. Koncem listopadu oslaví druhé narozeniny. Pravidelně se se školkou potkáváme na dětském hřišti nedaleko baráku. Je vidět, že Anežce kolektiv dětí svědčí. Posledně šla jedné malé holčičce sama od sebe pofoukat "bebí". To jsem byla obzvlášť pyšná. Za to, že se u ni projevilo sociální cítění a hlavně, že ji bebíčko neudělala ona :D protože je to slušný raubíř. Lego máme moc rádi a to právě i proto, že rozvíjí motoriku, prostorové vnímání a myšlení. Máme i vybranou školku, kde pracují s Lego-dacta (mají přímo celou třídu, kde se tomuto věnují). Zatím sbírku Dupla nemáme moc velkou, ale přes zimu to napravíme - budou narozeninky, Vánoce. Lego Duplo školka by byla parádní průprava jak malou namotivovat do školky. Posílám foto ze včerejšího zoovýletu. Zdraví Sabina a Anežka
Starší syn dostal lego ke svých druhým narozninám (brzo bude slavit třetí) a od té doby je lego každý den v kurzu .
Ve školce byl třikrát a zatím nic moc, tak čekáme, až jerště trošku povyroste. Ale za ty tři dny, co tam byla, tak jeli do takové malé zoo a to se mu moc líbilo. A když jsem pro něj přišla, tak se na něm vyřádila slečna vychovatelka.. syn má opravdu hodně kudrnaté vlasy, které se nesmí česat za sucha a ona mu celéou hlavu rozčesala a když jsem ho viděla, tak měl hlavu snad 3x takovou 😀 neskutečný háro, ani čepice mu na té hlavě nedržela 😀
Náš Kája chodí od ledna 2017 do školky. Měla jsem z toho velký strach, byl na mě hodně fixovaný, protože nemáme hlídání. Od září 2016 jsem ho na zkoušku dala jednou týdně na 2h do miniškoličky a dopadlo to tím, že jsme museli po měsíci přestat, protože tam plakal. Jenže od ledna se to najednou zlomilo, začal chodit do klasické školky a byl strašně spokojený. Jen občas chce jít po obědě a to mu vždy splním v pátek. Ráno už se nemůže dočkat, má tam kamarády a své dvě velké více jak o hlavu větší lásky Meryem a Káťu. Rád maluje, modeluje a staví (třída se jmenuje Zelená pastelka) a pak mi ukazuje svoje výtvory, které občas visí i v chodbě či v šatně. Myslím , že hodně záleží na přístupu učitelek. Vím, že děti ze zelené pastelky mají své učitelky Míšu a Lucku moc rádi a zároveň mají před nimi respekt a poslouchají. Tak to má být. Dnes mají vánoční focení, v listopadu je čeká divadélko, akce s rodiči na zahradě s baterkami a ježdění na ponících. Od každého trochu.
Dobry den Baro, moje bambulky Vase sutaze a najma lego duplo miluju a tak vcera hutali co vsetko vtipne zazili a co by sme mohli na stranku pripisat.🙂
Nase bejbicko - mladsia dcerka Mia si skolku velmi oblubilo, tak ako do nej velmi nerada spociatku sla a najlepsie casy v skolke boli tie ako zaskolkarka doma s maminkou, tak teraz si ju vyslovene uziva. Tesi sa na kamaratov, pani ucitelky, ich spolocne zazitky.
Zlepsila sa ako nas nepapkacit v basteni, ale i v kresleni, ktore kedze je to vichor a neposedko nebolo uplne nase top, teraz posiela pani Jesen, ktora mna velmi dojala. Maminkovskym okom je to krasna kresba. S tym, ze viem kolko je za tym prace a treningu, tak mi je ta kresbicka o to vzacnejsia.
Rovnako dobre na trening motoriky ale i vyslovnosti, slovnej zasoby je Lego Duplo, ktore milujeme a s ktorym ked sa hrame tak okrem ineho aktualne trenujeme vyslovnost r, l, ktore este nie su tak topkove ako Vam od srdca poslana pani Jesen.
Za seba mam presne pre tuto multifunkcnost Lego najradsej, tie moznosti vyuzitia, to ako s nim pracuju deti ale i dospeli, je velmi zaujimave na sledovanie a oku mile, kedze i vizualne su to krasne hracky.
No a vtipnu prihodu skolkovu mame hned 2x a obe sa tykaju nacviku toalety, v oboch pripadoch si viac ako moje bambulecky zacvicili pani ucitelky. Bianka uplne presne naucila pani ucitelky prazke ze pisat s makcenom na s je curat a ze pisam znamena pisam okamzite a teda hned. Hlasili mi to hned so smiechom ako som pre ditko do skolky prisla. Rovnaka situacia sa nam opakovala pri nasom pobyte v Nemecku ale s Miuskou, kde pani ucitelka tiez hned hlasila ze vie ze pippi machen je pisaaam a ze pisam je immediately hned a teda nikam dobehnut nestihnem😀
Pekny den od nas!
Dcera chodí do školky teprve dva týdny, ale hrozně se jí tam líbí. Hned první den nám ani nedala pusu a se slovy: "Tak já jdu" nás nechala v šatně a odešla s paní učitelkou do třídy. Čekala jsem slzičky a scénu s odtrháváním dítěte od rodičů a ona takhle 🙂 A protože se pravděpodobně připravuje na roli velké ségry, neustále ve školce pomáhá nosit kapesníky, uklízí hračky a otravuje ostatní, že se mají vysmrkat, umýt si ruce.. Je to velký jedlík, tak je problém jen s tím, že by neustále jedla a má problém dočkat se svačiny a oběda 🙂
Z Dupla by měla ohromnou radost, každý večer si chce hrát s tátou a s krabicí Lega, staví ohradu a dává do ní zvířátka, panáčky, letadla.., aby jí neutekli 🙂
Náš Pavlík začal chodit do školky loni a historie se u nás opakuje jako u staršího syna. Každý den máme slzičky do školky se nám moc nechce nejlepší je to, když jsou prázdniny to na celý svět křičí "školka zavřená" jsou prázdniny.😅 Jinak ve školce, když si pro něho přijdu a zeptám se, jak bylo tak řekne, že bylo krásně co všechno vyráběli a cvičili, ale každodenní rituál u nás musí být.🙂, jinak bychom do školky neodešli.
Jinak naše paní učitelky jsou strašně šikovné a děti bezvadně učí co tu máme každý rok a na co se chodí dívat spousta lidí, jsou hodové slavnosti a děti ze školky tam vystupují. Starší syn vždycky tohle vystoupení zvládnul, i když nás hledal očima. Loni měl premiéru mladší syn, a jak uviděl tolik lidí tak zůstal stát - slzičky, ale z boje neutekl, krásně to s dětma docvičil.🙂 Po cvičení si zasloužil odmětu a to jízdu na kolotočích, které k nám jezdí.🙂
Doufám, že letos už to zvládneme bez větších problémů.
Dcera chodi do skolky od tri let, na skolku jsme ji pripravovali prave formou hry s Duplem, postavili jsme skolku, u ni hriste, rano velky panacek odvedl maleho panacka do skolky, predal pani ucitelce, dal mu pusu a odesel do prace. Deti si pohrali, najedli, vyspinkali a velky panacek si toho sveho maleho zase vyzvedl 🙂 hrozne ji to bavili a pochopila na tom, jak skolka funguje 🙂 vtipny zazitek uplne nemam, snad jen kdyz mi jednou po skolce oznamila, ze dnes byla ve skolce stastna a nespinkala, aby si neznicila uces 🙂
Skolka je fajn, nejdrive to bylo tezke, ale pak se to otocilo a maly tam chodi rad. Jsou tam pry moc pekne hracky, nektere deti tam na rad.
Kdyz byl ve skolce 5.12. taky cert a chtel si pry odnest jednoho zlobiveho kluka, tak jsem musela celou cestu domu slibovat, ze ho certovi urcite nedam 🙂
Kebulka chodi kvuli stehovani uz do druhe skolky. No nebudu desit maminky,ktere to teprve ceka - za vse asi mluvi prezdivka,kterou ziskal od ucitelek v obou skolkach - Mrak. Na konci skolniho roku pak pi. ucitelky vesele oznamovaly,ze se dneska i smal.
Vtipných příhod ze školky máme dost u staršího syna, ti mladší teprve začínájí sbírku budovat 😀 nejlepší z poslední doby asi byla hláška: já budu řepa! Nechápala jsem, ale pak se rozjasnilo - syn si vybral hlavní roli v pohádce o řepě 😀 V naší současné školce duplo děti bohužel nemají, nevím proč, docela mě to mrzí - pamatuju na obrovské stavby z něj v jiné školce, kam chodil starší syn, jak děti spolupracovaly a stavěly fakt hezké projekty... ☹ Duplo máme i doma, ale stále málo, to snad ani nejde mít ho akorát 😀 Kluci mají za chvíli narozeniny, tak dostanou zase příspěvek... určitě potěší... 🙂
Eliášek začal chodit do školky letos a přiznám se, že jako bývalá učitelka v mateřské školce jsem z toho měla opravdu velký strach, ale Eli neskutečně překvapil - školku si zamiloval od první chvíle, kdy se otevřely dveře a on tam uviděl veliký bagr. Každé ráno mě budí se slovy: "Pojď, musíme do školky, už tam na mě čekají",
bohužel i o víkendu🙂
A vtipnou příhodu přidám trochu netradičně spíše svou:
Každý týden chodím na pár hodin do své bývalé školky učit kroužek angličtiny. Po skončení hodiny děti předávám rodičům nebo je odvádím do konečné třídy. Jedna holčička potřebovala po skončení hodiny na záchod, a jak už to bývá u menších dětí zvykem, potřebovaly najednou naprosto všechny. Čekám před záchody a povídám si s rodiči a najednou se ze záchoda ozve - "Verunko, taky si svoji kačenku otíráš toaletním papírem?". Když jsem neodpovídala, přiběhla dotčená holčička a vehementně se dožadovala odpovědi - nakonec jsem teda celá rudá řekla, že jo. Princezna se usmála, otočila se na maminku a povídá: "Tak teda jo, když to dělá paní učitelka, budu to dělat taky". A celá chodba lehla smíchy.
Lego duplo je u nás doma střídavě ta nejoblíbenější hračka a lego s tematikou školky by toho mého malého lumpa moc potěšilo🙂

Dcerka do skolky chodi moc rada, ale byva casto nemocna, tak tech zazitku tolik neni. Chodi tedy uz od unora, kdy ji byly tri. A jeji posledni aktualni zazitek byl, kdyz v zari s panem reditelem, starostou a celou skolkou slavily otevreni nove zrekons