Jaké bylo vaše první LEGO DUPLO?
Vzpomínáte, jaké to bylo, když váš miláček dostal svoje vůbec první LEGO DUPLO? Jaká stavebnice u vás vyhrála? 🙂 Kolegyně říkají, že LEGO DUPLO je závislost, a už mají doma několik boxů plných kostek. Prý se nedá vydržet jen u jedné stavebnice, je potřeba stále rozšiřovat domácí sbírku 🙂 Jedna moje kolegyně má dva malé syny a prý od té doby, co jim přinesla LEGO DUPLO Popelářský vůz, samozřejmě dvakrát, aby se kluci nehádali, tak musí pokaždé vyhlížet popeláře, když jezdí jejich ulicí 😀
LEGO DUPLO to nejsou jen kostičky, ale hlavně příjemný způsob, jak rozvíjet své děti a jejich schopnosti. LEGO DUPLO přináší dětem hru s nekonečně možnostmi, při které rozvíjí svou osobnost, sociální dovednosti, ale i kreativitu, jemnou a hrubou motoriku a schopnost řešení problémů a přemýšlení. A to vše je s LEGO DUPLO velká zábava!

Dobré ráno všem 🙂 Tak jak vidím a slyším, u spousty z vás vede téma zvířátk, farma a také vláček🙂
Děkuji za úžasné příspěvky, které jsou plné krásného povídání o prvním hraní a také o tom, jak LEGO DUPLO stavebnice pomáhají ke správnéhomu vývoji vašeho malého stavitele 🙂
LEGO DUPLO kostky opravdu patří k těm hračkám, které nezestárnou, a proto vězte, že s vašimi stavebnicemi si ještě jednou budou hrát i děti vašich dětí 😀
Moje neteř si také poprvé ošahala LEGO DUPLO stavebnice, které jsou ještě z mého útlého dětství. Byla to nostalgie, vidět malou, jak si hraje s tím, s čím jsem si hrávala já. Alespoň z fotek znám ty mé dětské kostky 🙂 Prvně jsme spolu stavěli věže a dlouhé hady z DUPLO kostek několik let starých, a ničemu a nikomu to nevadilo🙂 Ale její první LEGO DUPLO stavebnicí bylo LEGO DUPLO Tahací hračky pro batolata 🙂 Bára
U nas prvni Lego Duplo byly zviratka, moc si s nimi vyhraje, takze Jezisek prinese dalsi 😀
Ja nikdy lego nemela, ale uvazuji o duplu pro syna. Urcite bych rada zacala sadou s kostičkami (jen s doplňky jako okynka a strechy. Pak ještě nejake podvozky. ) Libi se mi to vice nez specializovane sady neceho. Nejsem si uplne jista, zda ty sady neubiji fantazii a kreativitu. (spis nez na duplo to myslim na sady normálního lega, takove ty třeba 3 v 1. Dite stavi podle navodu a vlastne mu zaviram cestu k vlastním predstavam). Ale třeba je to jen pohled nekoho, kdo nemá lego vyzkousene. Jen jsem stále ve fazi rozmysleni, vhledem k cenam a potrebe vice kostek, tedy sad 🙂 Ale třeba něco prinese Jezisek od babicek a pak uz se spusti nakupni manie i mne a u jedne sady nezustane 😀
Syn dostal jako první Lego duplo Box deluxe a k tomu Duplo Medvídek PÚ Expedice s tygrem 🙂 Nyní už si s ním vyhraje i roční dcera a ta pod stromečkem najde Doktorku Plyšákovou
starší dcera dostala asi v 15 měsících krabici s kostkama, uvnitř byly kostky asi ve 4 sáčcích. Nějakou dobu jí to stačilo takhle, vyndávala z krabice sáčky a dávala je tam zpátky. Lego jsme vysypali až za nějakou dobu 😀 Pak se postupně přikupovaly sady s postavičkami.
Lego Duplo Zoo - prvni laska, kterou nedokazala prebit zadna dalsi varianta.. kazde jine se tesilo radosti z noveho doplneni sbirky a vzdy touzebne hledela po kazdem dalsim ktere jeste nemela.. ale ZOO to jedine jsme si ponechali (presto ze ty ostatni jsme venovali dal) ZOO je proste nej 🙂
U nás bylo první Lego Duplo Vláček s čísly a pak následoval velký box.
U nás se hraje i s kostkama starýma přes 30 let a pořád jsou plně funkční. Lego Duplo se u nás v rodině dědí už několik let a je to opravdu neuvěřitelné množství kostek 🙂
Naše první lego Duplo bylo Sada vláčků Deluxe, které dostal malý k 2. narozeninám. Hned ho chytlo natolik, že jsme museli samozřejmě přikoupit i tu základní sadu vláčků a box s kolejemi 🙂 Dnes je mu 4,5 let a vláčky jsou stále v kurzu 🙂 Malá dostane své první lego Duplo letos k Vánocům a to Box Deluxe a stavěcí podložku 🙂 Jinak u nás nesmí chybět také hasiči a samozřejmě autobus i se zástavkou 🙂
Naše první lego byl velký deluxe box k vánocům, pak jsem přikoupila hodně základních věcí na bazaru (podložky různých velikosti, dlouhé kostičky a nějaké židličky, postýlky+ pár zvářátek) s tím jsme se vyhráli, pak k vánocům dostala nějaké 2 menší sady zvířátek a popelčin zámek, časem jsme museli dokoupit i šipkovou růženku a ted stavíme zámek na milion způsobu. Syn dostane k vánocum základní sadu vláčků + koleje, tak už se těším na naše výtvory, taková zámecká vlaková zastávka bude něco 🙂
zvířátka, jednoznačně... pak zakladní kostky a ted princezny.... jen me mrzí, že se nedají k princeznám nakoupit zvlast sukynky 😒 neslo by s tím neco udělat?
Maká dostane od Ježíška svoje úplně první Lego Duplo a to Box plný zábavy 🙂. Moc se těším jak si sním vyhraje.
U nas to byla sada s medvidkem pu k druhym narozeninam 🙂
Naše první lego je "Box plný zábavy" a jsme z něj nadšení. Je jasné, že pouze u něj nezůstaneme. Ježíšek už má přichystán velký lego domeček a už se nemůžu dočkat až ho pod stromečkem rozbalíme a hned začneme skládat. Lego duplo je vysoce návyková hračka a ne jen pro dcerku, ale i pro nás rodiče 🙂 ... někdy se nachytám, že si s dcerkou hezky stavíme a ona pak někam odběhne si hrát s něčím jiným a já stále sedím v té hromadě kostek a stavím domečky 😀
Dcerka dostala první Duplo asi před dvěma měsíci, od rodinných známých, a to Můj první obchod. Nejradši z něj má pejska a autíčko, dává do něj figurky kluka i holky a hned určila, že je to ona a její brácha 🙂 A tatínek jí k tomu nedávno ze služební cesty přivezl ještě Baby Zoo. Nejčastěji staví co nejvyšší věž a chodí ji všem ukazovat 🙂 Teď přemýšlíme, jaká bude další sada.
Naše první Lego Duplo teprve bude a to minifarma 🙂
@hhranolka je mi líto, ale v distribuční síti společnosti LEGO nelze sukýnky zakoupit☹ že by vlastní kreativita pomohla?🙂) My to takto děláme často, šijeme s maminkou pro moji neteřinku různé oblečky na LEGO DUPLO panáčky a dokonce i zvířátka. A malá to vždy ocení a chce jeden takový obleček také dostat 🙂 Bára
@kh pokud uvažujete o pořízení Vašemu synovi stavebnice LEGO DUPLO, tak hurá do toho 🙂 Pokud preferujete kostky DUPLO, ze kterých si Váš malý začínající stavitel může stavit cokoliv ho napadne, doporučila bych Vám buď LEGO DUPLO Základní kostky - sada Deluxe http://www.duplosvet.cz/produkty/lego-duplo-zak... nebo trochu více kreativní stavebnici LEGO DUPLO Box plný zábavy http://www.duplosvet.cz/produkty/lego-duplo-box....
Jestliže se ale bojíte, že by Vaše dítě ztrácelo na kreativitě a fantazii tím, že by si hrálo s tematickými stavebnicemi, tak nemusíme mít obavy žádné. Naopak, děti si vymýšlí tolik zajímavých a svých příběhů a situací, které z tematických stavebnic mohou plynout. Další možností, jak rozvíjet představivost je například hraní rolí. A posledním mým doporučením jsou stránky www.duplosvet.cz, kde naleznete nepřeberné množství inspirativních nápadů, kreativních možností, jak si s konkrétními tematickými stavebnicemi hrát🙂 Přeji krásné první prožitky s LEGO DUPLO🙂 Bára
U nás to byla loni k Vánocům základní sada kostek a zoo. A jelikož to dcerku i nás moc baví, letos plánujeme rozšíření - nejspíš o lesní zvířátka a taky plánujeme koupit podložku na stavění...
U nás doma duplo frčí máme tři velké krabice 🙂. Děti mají duplo ještě po nás z manželem. A to je ještě na tajno dovozeno před rokem 1989. Ale první co dostala ta starší k prvním vánocům kdy ji bylo 5 měsíců tak to byla Ledová zoo ( tučňáci, medvědi a klouzačka) to je letos 5 let. od té doby se se nám to nekontrolovaně rozšiřuje teď poslední co chtěla ta mladší tak byla Doktorka Plyšáková samo, že ta větší sada. Panáčků a zvířátek máme 2 samotné bedny, nechybí nám ani letadla, autobus, dodávky atd. Také když někomu kupujeme dárek k něčemu tak je to Duplo. Jen je škoda, že starší už chce velké lego a tam máme pocit, že není takový výběr.
Soňa
Tak jsem se důkladně zamyslela a popravdě si opravdu nevzpomenu, které bylo jako první... Máme toho už tolik... Dcerky si s Legem vyhrají opravdu hodně, a tak ke každému svátku, narozennám i Ježíškovi dostávají další...
Největší radost z naší obrovské krabice DUPLA mají vždycky návštěvy. Většina našich stále ještě bezdětných přátel se po příchodu k nám s nadšením vrhá na stavbu děl vrcholné archtektury a většinou jim ani nedojde, že děti už dávno odešli a staví sami :o) Lego prostě vede v každém věku... (A můj manžel dostává každé vánoce velkou krabici LEGA TECHNIK a je to každoročně jeho nejzamilovanější dárek)
první byl Lego duplo domeček pro dcerku k 1.narozeninám a od té doby??? máme lego duplo vesnici skoro přes půl obývacího pokoje a lego duplo milujeme....je to ta neeeej hračka pro děti a nikdy nás neomrzí a už ted se těšíme na Ježíška, který určitě zařídí rozšíření naší krásné sbírky 🙂
Lego určitě doporučuji, tak neváhejte a kupujte a nezahlcujte děti jinýma typama stavebnic, protože Lego je kvalita na 1. místě 😉
Ondraskovo první Lego byla zviratka,autobus,kosticky a ještě jedna krabička kosticek..babicka se po jeho operaci trochu utrhla ze retezu a koupila mu toho moc moc,aby se doma nenudil a mel si s cim hrat..dnes mame uz 4 velke Ikea krabice Lega a stále pry nemaji dnes uz dva naší lumpinci vse co by potrebovali 😀
úplně první byl duplo růžový box, druhý už si nepamatuju název a loni jsem kupovala velkou farmu, přiznám se že na to jsem se těšila víc já než dcera 😀 A samozřejmostí byla velká podložka na stavění.
Sady jsem vybírala vždycky tak aby měla jiná zvířata než ta co už měla doma. Letos jsou to vlastně první vánoce bez lega 😀
dobrý den, určitě Vás nebudu přesvědčovat. My hodně kupovali po Vánocích jsou velké výprodeje a pak je dobré třeba v lednu kdy končí kolekce co se již nebudou dál vyrábět a ty se dají koupit i 60% levněji.
Přejeme hodně zábavy jak se rozhodnete jak koliv.
pěkné vánoce
Soňa
My právě vybíráme k prvním Vánocům, asi zvítězí zvířátka 🙂 .
Musím říct, že lego je moje naprosto srdeční záležitost, prostě musím přispět svým románem 🙂 Sice je to už skoro 20 let (to je hrůza 😖!! ) co jsem dostala k Vánocům svoje první lego, ale ty chvilky si velice dobře pamatuju. Byla to velká krabice byly tam 2 panáčci, dům s červenou střechou, další potom následovala farma s koňmi, které miluju dodnes 🙂 Musím říct, že vím, že to určitě pro mé rodiče byl zásah do rozpočtu, ale stonásobně se vrátil mým využitím a radostí, jakou jsem z něho měla. Teď jako rodič si moc vážím toho, že mi lego dopřáli! Opravdu hrozně moc jsem si s ním vyhrála a proto nedám dopustit na lego i dnes.
Dřív, když jsem ještě děti neplánovala, jsem se stejně těšila, že až jednou bodou, lego budou mít také!! Kamarádka mi říkala, že oni teda mít legou pro děti nebudou, že je zbytečně drahé, a že stačí jiné náhražky...Ale v legu je něco tak jedinečného, snad magického 🙂, že teď je neoblíbenější hračkou jejich 4 letého Vojty a naopak litují, že ho měli pořídit už dříve, že si s ním neskutečně vyhraje a ostatní hračky nepotřebuje. Moje Viktorka má už 2 lega a další plánujeme od Ježíška, říkám si, jestli to opravdu není spíš moje závislost?! Ale těším se, že každým měsícem si spolu budeme stavět více a více a i to moje první lego, které zatím odpočívá ještě u mých rodičů jako poklad, který se prostě schovává pro další generaci, přijde časem na řadu. Nato máme ale ještě čas....teď si budeme naplno užívat každého dne a poznávat duplo! 🙂
Kreativní box 🙂
@barry111 báječný příběh, moc za něj děkuji🙂 Máte pravdu, ve stavebnicích LEGO musí být něco magického🙂 A snad je to tím, jak je to výjimečná hračka, se kterou si hrají všechny generace, a proto se teď mohou Vaše vlastní zážitky a vzpomínky promítat při hraní s Vašimi dětmi🙂 Krásný den, Bára

Nase prvni lego duplo byla moje prvni farma a dostal ji k prvym narozeninam.Pote nasledoval traktor a popelarsky vuz -ten ma nejradeji! 🙂 Pod stromeckem najde pejska&kocicku, tvoriva auticka a vlacek plny cisel. Na jeho druhe narozeniny uz planujeme,ze poridime velkou farmu a zoo.