SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Můj první autobus
Učení může být velká zábava. S naší stavebnicí LEGO DUPLO Můj první autobus děti zažijí spoustu legrace a ještě si procvičí důležité dovednosti. Jízda se školním autobusem je naučný zážitek. Nechybí ani barevná tabule a figurka školáka. Speciálně navržené kostičky jsou vhodné už pro batolata od 1,5 roku. Skvěle padnou do ruky a inspirují k dlouhým hodinám hraní a učení současně.
Právě o deset stavebnic LEGO DUPLO Můj první autobus si teď můžete zasoutěžit. Napište sem do fóra, jak se s dětmi učíte objevovat svět. Deset vybraných odpovědí odměníme krásným balíčkem 🙂

Můj syn adámek má 14 měsíců a je hodně aktivní a zvídavej, někdy až moc 😀 ted objevil,lezení po schodech.Nezakazuju mu to ale spíše ho to chci naučit takže stojím u něj a jístím ho.Naštěstí je taky docela poslušný, takže když chce objevovat neco nebezpečného většinou stačí napomenou 🙂 pořád ale nejraději objevuje pusou a vše musí ochutnat 😀 Přála bych si aby jsme vyhráli lego, aby mohl objevovat spolu s ním
Stala jsem se mámou a zjistila tak celou řadu věcí - o sobě i o světě. Taky to, že děti nemusíme učit, jak objevovat svět. Úplně stačí, že jim v tom nebudeme bránit. Tak to funguje u nás. Jako poděkování mě má starší dcerka často pomyslně chytne za ruku, sfoukne z mých smyslů věkem a každodenními povinnostmi nanesený "prach", který mi brání vnímat věci kolem nás tak, jak to umí jen děti, a pozve mě do svého světa. Světa, kde se i zdánlivě obyčejné stává mimořádně úchvatným. Několik zrezivělých hřebíků v plotě se zničehonic zhmotní v dinosaura, mech se mi pod bosýma nohama mění v heboučký koberec, pokácený strom zase v neobyčejnou kladinu. Ale přiznám se, někdy se mi tohle poznávání trochu vymkne z rukou. Docela nedávno mě dcera v lese zásobila čímsi. Jakési uschlé plody, říkám si, a hodlám zjistit jejich původ. V domnění, že mi k tomu pomůže důkladné prozkoumání, mnu ty kuličky mezi prsty. Zvláštní. Nakonec si nechám ukázat, od kterého stromu mi je malá k pařezu nosila. Byl to smrk. U kterého si docela vydatně ulevila před časem srnka 🙂 I tak tohle společné objevování prostě miluju...
Moje objevování světa s dcerou bylo od začátku rychlé, překotné a plné překvapení...Dcerku jsme si adoptovali, když měla 2 měsíce a mít najednou dítě během 14 dní, je docela fičák🙂 Dnes má naše holčička 2,5 roku je nesmírně šikovná, komunikativní, hodná, ale dokáže taky pěkně vystrčit růžky a pozlobit svoje okolí. Naučila mě opět se dívat na svět dětskýma očima a všímat si zajímavých a pro oči dospělého málo viditelných věcí. S ní jsem si uvědomila, že mít dítě je skutečný dar a není to jenom jedno z mnoha klišé, které se říkají🙂
nejstarší pročítá encyklopedie, je to student od svítání do setmění. prostřední je náš asistent a aktivně se účastní domácích prací a bez přestání se ptá proč?, jak? a kdy?, nejmladší je ještě kojenec, takže každý den na vlastní kůži zažívá svoje malá životní dobrodružství, přičemž musím přiznat, že nejvíc svět s nimi objevuji já, od té doby, co jsem se stala mámou 🙂
My si hodně prohlížíme knížky, povídáme si u toho - teda spíš já povídám 😀 miluje to. A třeba při procházce je hooodně nových podnětů, třeba taková obyčejná šiška je moc zajímavá anebo kačenky na jezírku v parku. Nejlíp se seznamuje asi s technikou, to dokáže to, co já 🙂 doma kramaří spoustu věcí, nechám ho to osahat. Ke každému věku něco patří a je jen na nás rodičích, abysme broučky nechali bezpečně objevovat, smát se, ale i upadnout, aby si z toho něco vzali. Moc se mi líbí, jak jsou ty dětičky šikovné a úplná zrcadla rodičů, občas fakt nechápu, jak něco dokáže.
U nás učení není učení. Terezce jsem četla od dvou měsíců, protože jinak neustále plakala. Její závislost na knížkách je až zarážející. Vždy jdou ostatní dárky dozadu a knížky jednoznačně vyhrají. Z knížek při čtení se naučila sama barvy, tvary při jejich vhazování do kostky, číslice z ovladače na televizi, když si jej přinesla a písmena opět z knížek. Ona díky knížkám objevuje svět a má neuvěřitelnou fantazi. O všem si společnfě povídáme.
Mám dvě děti, Mikuláška 4,5 let a Violku 1,5 let. Když byl Mikulášek malý, objevovali jsme svět různými způsoby, chutí, když jsem experimentovala v kuchyni a snažila se malému dělat domácí jídla 🙂, hmatem, když jsme spolu třídili hrášek od čočky, stavěli komín alespoň po miliónté, ale také třeba když jsme museli vyzkoušet tu zásuvku prstíčkem, jestli je to opravdu tak, jak maminka říká 🙂, zrakem, když jsme pozorovali ptáčky či lesní zvířátka s dědečkem v lese na posedu, hvězdy s tatínkem a jeho hvězdářským dalekohledem, sluchem, protože Mikulášek od narození miluje hudbu a prý z něj bude druhý Karel Got, jak sám teď říká 🙂, ale také čichem - když celé léto trhal mamince kytičky na zahradě a s oblibou dělal hepčí při každém přičichnutí 🙂 Od té doby, co se mu narodila sestřička Violka, tak nás učí objevovat svět ona sama 🙂 Mikulášek byl a stále je nesmírně klidné povahy a vše si nechá v klidu vysvětlit, zatímco Violka je úplně opačné povahy a nevydrží u ničeho ani 5 minut 🙂 Prostě náš malý čertík 🙂 Take jsme se naučili spoustu věcí, které se musí prostě stihnout do 5 minut 🙂 Obě děti jsou naprosto rozdílné, ale obě děti milujeme naprosto stejně a obě děti učí nás, tak jako my je, objevovat denně nové a nové 🙂
s nasi prvorozenou jsme vsechno.objevovali snii.🙂 prvni chyceni hracky, prvni.otoceni, prvni zoubek, prvni posezeni, prvni.postaveni, prvni krucek, prvni den ve skolce.🙂 och, tolik toho je a bude.a pri druhem je to jeste silnejsi.🙂 ucime ho to, co.jas.naucila prvorozena.🙂 ale prijde me, ze deti spis uci.nas se rozvijet.🙂
Díky mým dětem objevuji svět znovu, vnímám ho jinak a moc si užívám roli maminky a toho pocitu, že tu jsem pro ně. Takže s nimi vše nově prozkoumávám a poznávám, v dětském světě, je vše jiné a mnohem krásnější a hrozně ráda pozoruji, jak se snaží být samostatní a pozorovat ty krůčky, které z těch miminek dělají malé dospěláky.
Hodně chodíme do přírody, kluci už moc dobře vědí, že příroda se musí chránit a za to jsem moc ráda, že jsem jim vryla už takhle malým do hlaviček. Celkově se snažím je naučit vážit si věcí a lidí kolem sebe.... děti jsou pouze jednou a já si to snažím na maximum užít a dát jim to nejlepší dál do života....
Moje děti objevují svět pomocí her 🙂 U nás vždy funguje hravé učení. Pomocí her a hraček se učí novým věcem, rozvíjejí fantazii a kreativitu, logické myšlení. Zjišťují, jak vše funguje, hledají pomocí her a hraček souvislosti i ve skutečném životě.
Naše děti objevují svět jasně, že životem. 🙂
Naše mladší dcera se hodně učí od staršího syna, napodobuje ho a dělá všechno jako on.
Je krásné, jak se děti učí rychle a co všechno vymyslí po svém 🙂
Můj syn teď nejradši objevuje svět ústy. Nedávno jsem dokonce s hrůzou volala na toxikologii, abych zjistila, jestli ta prima ožužlaná kytka je nějak jedovatá 🙂 Hodně si spolu čteme, často na něj mluvím, vše mu vysvětluji. Mám už i nachystaný duplo domeček, na kterém se budeme učit spoustu nových věcí. Nejlepší objevování je ale s jeho šestiletou sestřičkou, která se o svého brášku úžasně stará.
Náš syn začal objevovat svět pozorováním ze šátku. V domácnosti se mnou tak už jako miminko dělal vše a měl možnost spojovat si věci do souvislostí. Například při vaření viděl, jak se vše připravuje, jak se špiní nádobí, jak se jí, jak se nádobí umývá - to ho fascinovalo, jak se utírá a schovává... Teď už má všechny tyto věci odpozorované, a už ve 13 měsících se spoustou věcí hravě a hrou pomůže. Malé nákladní autíčko například používáme na odvoz počůrané látkové pleny do koupelny, kterou potom s hlasitým "BÁC" hodíme do kyblíku s vodou, pak se umyjou ruce a autíčko jedeme parkovat zpět k místu, kde přebalujeme.
Je krásné vidět, jak je syn fascinován světem, a ještě krásnější je dívat se na svět díky miminku nově a dětsky 🙂.
Prožitek, prožitek a zase prožitek 🙂, není nic lepšího, než když si dítě věc může osahat a vyzkoušet a za pomocí hry získat plno nových informací 🙂
Naši kluci objevují svět každý den. Mladší syn je tažen starším bráškou. To co ještě sám neobjevil, mu pomůže objevit starší bráška. Vždy se snažím vysvětlovat dětem co se smí a co se nesmí. Ne všechno nově objevené by se mělo dělat. Hodně nám pomůžou hry. Společně si hrajeme denně, my hlavně s legem. Ale je to problematické v tom, že nám mladší syn neustále všechno bourá a rozhazuje. Nikdy nezůstane dlouho kostka a na kostce. Teď máme úžasné období, kdy mladší syn začíná povídat. Objevil to nejúžasnější, že i on vlastně už umí určitá slova jako my a může nám jimi hodně věcí povědět, aby dostal to co potřebuje nebo aby nám sám řekl to co cítí. Je to úžasné. Umí říct miluju "jumiju", bráškovi Kubíkovi říká "jája", děkuji je "ďíí" no je úžasné už umí i maminko "mamijoo". Kolikrát se spolu nasmějeme. Včera řekl káva a tak dlouho mě objímal radostí, že to řekl, až mi vyhrkla slzička. Někdy ti moji broučci objeví takové věci, že až koukám, jak na to přišli. 🙂
Že je LEGO bezesporu rozvíjející hračka, která rozvíjí naše malé miláčky, o tom Vás přesvědčovat nemusím. Mám 3,5 letého syna, který lego miluje, zná všechny kostičky co doma máme, panáčky pojmenovává a všechny jejich vozítka šlechtíme různými variacemi kostiček. Právě jsme zrovna dostavěli náš panelák když jsem se šla kouknout jaká je ta soutěž o Lego.... jak objevuje svět kolem sebe? Objevuje ho díky nám .. milujícím rodičům a prarodičům, kteří mu ho s láskou a nádechem pohádkového světa odkrýváme kousek po kousku. Příští týden se narodí náš druhý syn a my se mu budeme snažit také s velkou láskou a pochopením ukázat svět trošku lepší než doopravdy je.
U nás se objevuje svět každý den, snažím se Šimonka nechat si vše ozkoušet, osahat, okoukat, pokud z toho nekouká teda nějaké nebezpečí a Šimonka to baví, protože třeba cákat se v kaluži, krmit koníky trávou či lézt na stůl je přeci zábava.🙂
Náš s roko dvouletý chlapeček Dandýno objevuje svět velmi z blízka a hodně rád. Pomalu se nestačím divit jak moc dobře mu to jde 🙂.. Rád se po nás opičí a hrozně tím baví. Naposled to bylo když jsme mu koupili novou postel a s tatínkem ji montoval. Nebo když peču cukroví a snaží se mi pomáhat. Chodíme hodně do přírody kde se mu také moc líbí. Lego duplo ještě nemáme, ale slyšela jsem hodně dobrých recenzí..
Dcerka objevuje svět tak nějak sama. Nikoho k tomu nepotřebuje a vždy si dokáže dost dobře poradit. Když něco někam nepatří... nevadí, ona si tu díru udělá sama 🙂 když něco nejde... nevadí, zatluče to 🙂 ráda si hraje, maluje a hlavně zlobí (to jí jde ze všeho nejvíc)...
no, malý je 1,5 roku a je to zvědavka zvědavá, miluje knížky, stavebnice, teď objevila kreslení a sbírání pokladů venku, věčně má kapsy plný kamenů a šišek :D
¨bohužel teď začala objevovat můj počítač, sama ho zapne, připojí myš a tradá, taky si už umí zapnout televizi a objevit pohádky
jo a jěště má velikou zálibu v mamčinejch botách :D
já s ní objevuju, že sem dřív musela hrozně moc volnýho času, když zvládám jí, dům a ještě práci
Naší Anince neujde nic. Jakmile něco začnu dělat, Aninka přiběhne s typickou větou: "A poňou" - v překladu "Aninka pomůže" A tak objevujeme svět tím, že děláme všechno spolu - vaříme, pečeme, myjeme okna, nakupujeme, uklízíme a samozřejmě si hrajeme. Je jí rok a půl a pozná už téměř všechny barvy a co je "hutý nebo hůhový" to je její nej! V překladu žluté a růžové. Takže myslím, že "hutý bus", tedy takový, jakým jezdí teta z Prahy k nám do Brna, by ji nadchnul. Kdyby nám ho "paňa nožka" (v překladu paní listonoška) přinesla, měla by určitě "hadost".
Jak se s dětmi učíte objevovat svět?
Nechávám je žít a dělat, co chtějí (samozřejmě v mezích) byla jsem vychovaná hodně opatrnou mámou, co mě dost brzdila, ale sama ze své zkušenosti vím, že je nejlepší si čumáček nabít sama...takže v tomhle duchu vychovávám i své děti 😉
Naše princezna vydá za 2 kluky, a tak svět prozkoumává většinou v běhu. Nejraději má věci, které se dají osahat nebo ochutnat (hlavně jídlo, ale do pusy se vleze kdeco). Venku jsou nejlepší kaluže a hromady listí. Třeba brzo nápadně sníh a přibude nám další zábava.
U nas nejvic objevujeme bolestive😀 . Pad z postele,z houpacky,prsty v supliku,srazka se zdi,se zidli a podobne. Je fakt,ze je to sikulka a vetsinou se pouci tak,aby to priste dopadlo lip.
Svět objevujeme pomocí všeho a všech-brácha malé( 10týdnů) dělá letadlo, zvedá ji do výšky, takže objevujeme svět z výšky, když pase koníky občas ryje v podložce, takže nosem🙂, díváme se spolu z okna a povídáme si, večer když usínáme tak při kolotoči, každý den je trošku jiný a všemi smysly se posouváme o kousek dál různými způsoby a objevujeme svět 🙂
Náš syn Vašík oslaví 4.12. 3.roky LEGO DUPLO dostal poprvé v roce od Ježíška.
Nejdřív vše osahával, ocucával... dneska staví věci které bych ani já nevymyslela...lego postupně rozšiřujeme je to naše nejoblíbenější hračka pro celou rodinu 😎 díky za LEGO DUPLO 😀
Objevujeme...tak všelijak prvně byly ručičky, nožičky,očka poté i pusinka v té se našlo snad vše 🙂 od sedmikrásek až po kamínky a hlínu...
Zdá se mi, že starší dcera (3,5let) objevuje svět neustále a nejvíc ve školce, doma své zkušenosti potom předává mladší sestřičce (1,5let) a pak to opravdu stojí za to 🙂 a máme doma veselo ;)
Syn mě učí bezprostřednosti, radosti z maličkostí, lásce, postřehu, kouzlu jednoduchosti života každý den. Děkuji miláčku 😵

S naší malou objevujeme svět nejčastěji ve spolupráci s naším pejskem, který je její největší kamarád. Bohužel od něj chytá i ty špatně vlastnosti.