icon

Jak vybrat dudlík pro miminko?

misa_lovi
Moderátor
16. říj 2018

Moc nás těší, že obdivujete design našich LOVI dudlíků! Ale nezapomínejte hlavně na to, že dudlík by měl mít určité vlastnosti, které budou v souladu se sáním miminka apod. Jedna ze základních vlastnostní je jejich velikost, která se odvozuje od věku miminka - v LOVI máme dudlíky pro úplná novorozeňátka, tedy velikost 0 - 2 měsíce, které jsou lehounké a menší. Dále už pak klasické velikosti 0-3 měsíce, 3-6 měsíců a 6-18 měsíců. Není úplně striktně dáno, že se tyto velikosti musí dodržovat - hodně maminek nám říká, že jejich miminko přijme pouze menší velikosti. Ale určitě by se dudlíky měly měnit po 2 - 3 měsících a samozřejmě i v případě, kdy je poškozený. Dudlíky je nutné také vyvařovat nebo sterilizovat.

Značka LOVI nabízí hlavně dynamické silikonové dudlíky, které simulují sání miminka z prsu, tudíž nenaruší sací reflex, takže se nemusíte bát, že už pak miminko nebude chtít sát mateřské mléko přímo z prsu. Silikon je nezávadný a bez zápachu, je měkkoučký, takže se miminkům krásně dudlá 👶 Co vy a dudlíky?

Jak vybrat dudlík pro miminko?Jak vybrat dudlík pro miminko?Jak vybrat dudlík pro miminko?Jak vybrat dudlík pro miminko?Jak vybrat dudlík pro miminko?
Strana
z2
journals
17. říj 2018

@oveckaluky Také čekám a dost by mě to zajímalo... ale asi se nic nedozvíme 😀

Tak holky, co dál... kromě parametru velikosti/věku - designu - ceny... co třeba materiály? Jaký je rozdíl mezi dudlíkem za 30 Kč a za 300 Kč?

misa_lovi
autorModerátor
17. říj 2018

@journals @oveckaluky Nebojte, o dudlíkách si budeme tento týden ještě podrobněji povídat 😉 V LOVI máme jen silikonové dudlíky, ale dalším používaným materiálem je kaučuk. Na materiály a tvary se zde ještě zaměříme v dalších příspěvcích.

oveckaluky
17. říj 2018

@journals Přesně to jsem si myslela, že v článku najdu, podle názvu - a ne jen "chvalte naši značku"... 😀

oveckaluky
17. říj 2018

@misa_lovi Tak proč se ten článek jmenuje tak, jak se jmenuje? Aby nalákal? Tak to na mě působí a to mě trochu zklamalo, obávám se, že další příspěvky už zkoušet nebudu, protože nemám jistotu, že se z nich něco dozvím, tímhle stylem...

misa_lovi
autorModerátor
17. říj 2018

@oveckaluky Máme témata rozložena do celého týdne a budeme se jim věnovat postupně.

journals
17. říj 2018

@misa_lovi Pak jsem asi nepochopila název diskuze, který mě přilákal... proč si nepovídat o dudlících teď, ne pak, někde jinde? 😉 Abych řekla pravdu, tady všechny reklamní diskuze ignoruju a pokud se nedozvím nic zajímavého, nebude to jinak ani v tomto případě... takže založit diskuzi o tom, jak vybrat dudlík pro miminko a pak napsat, že si "ještě" o výběru povídat budeme, je pro mě mimo...

oveckaluky
17. říj 2018

@journals Přesně tak, na další už se nachytat nenechám...

@misa_lovi Tomu bych rozuměla, ale proč se tedy článek jmenuje "jak vybrat dudlík pro miminko", když tam o tom není ani zmínka? Jak se tedy bude jmenovat článek, který o tom konečně bude? Abych ho neprošvihla, protože se obávám, že na další reklamní články už chuť mít nebudu...

misa_lovi
autorModerátor
17. říj 2018

@journals @oveckaluky Můžeme to tedy klidně probrat přímo tady 😉 U materiálu si nejčastěji můžete vybrat silikon a kaučuk. Silikon je průhledný a bývá trvanlivější i lepší na údržbu, také mají silikonové dudlíky vyšší cenu. Kaučuk je žluto-hnědý materiál a je zase oproti silikonu měkkčí. Tady asi záleží, který materiál více vyhovuje miminku. Pak je určitě důležitý parametr pro výběr tvar dudlíku - ortodontické jsou tvarovány tak, aby neškodily zoubkům a dásním miminka. Můžete si vybrat tvar anatomický - ten má určitý skosený tvar, tudíž je nutné vkládat do pusinky miminka jedním směrem. U dynamických dudlíků je to jedno, miminko ho má vždy v pusince správně. Posledním faktorem je určitě i štítek dudlíku - u předčasně narozených dětí je vhodné vybrat s malým štítkem (0+ měsíců) - jsou odlehčené. Důležitým faktorem je, zda jsou ve štítku dírky kvůli odvdzušňování, cirkulaci vzduchu a také eleminaci slin. Štítek by měl mít měkké okraje, aby se neotlačoval na pusinku miminka. Určitě se tomu budu věnovat ještě na Blogu, kde bude krátký článek 😉

journals
17. říj 2018

@misa_lovi takze pokud to chapu spravne - u malych miminek je to jedno, zalezi na jeho preferenci a u starsich vybirat idealne ortod. dudliky?

misa_lovi
autorModerátor
17. říj 2018

@journals V případě, že chcete dudlíčky používat, tak doporučujeme ortodontické již od narození, protože dudlíky mají vliv na dásně a pozdější formování a vývoj zoubků.

raduushka
17. říj 2018

Tak vam povím jak jsme vybrali dudlik my. Teda ne my, ale syn si jej vybral sám. Koupili jsme pět dudlíků různých tvarů, značek a velikostí, až nakonec dostal do pusy od canpol babies klasickou kaučukovou třešinku a měli jsme vyhráno. Ted jsem koupila krásné retro dudliky od Bibs. Dudlik jsem taky původně nechtěla, ale malý si začal už v porodnici cpát do pusy palečky, další prstíky a nebo rovnou celé pěstičky a když se mu nedařilo, tak chtěl prso nebo řval. Nám dudlík kojení spíše zachránil, 14 dní jsem mela maleho na prsu a vážně to bolelo tak, že jsem pri kazdem kojení brečela. Dostal dudel a je po problému. Kojím zatím normálně a snad dlouho budu a prestal si cucat palečky, za což jsem ráda, protože dudlík mu můžu vzít kdykoli, ale s palcem to tak jednoduché není.

misa_lovi
autorModerátor
17. říj 2018

@raduushka Je to určitě další z negativních věcí, že miminka se snaží zajistit náhradu za dudlík/bradavku a to nejčastěji ručičkami, případně jinými předměty, což není hygienické. A třešinky jsou stále velmi oblíbené mezi maminkami 😉

Strana
z2