Kroužky pro děti.

modra_zdenka
9. únor 2017

Krásné ráno všem. Už delší dobu přemýšlím nad tím, jak bych do budoucna Martínkovi zpestřila jeho dny nějakými kroužky a napadlo mě, že byste mi mohli poradit? Martínek má nyní 1,5 roku. Vím, že školní nebo dokonce školkové děti běhají z jednoho kroužku na druhý a vyhovuje jim to, jiné děti potřebují klid a neorganizovaný čas jen pro sebe. Jak to máte vy? Jak moc „kroužkujete“ a kolik peněz za mimoškolní aktivity dětí vydáváte?

stekkna
9. únor 2017

Podle mě je blbost aby dítě běhalo z jednoho kroužku do druhého, sami si pak málokdy umí zorganizovat svůj volný čas a jsou zbytečně přetížené. Moje děti chodí jednou týdně na hodinu grafomotoriky, tedy v předškolním věku. Potom měl každý jeden kroužek který si vybral a kterému se věnuje,, zbytek času jsme trávili spolu, s kamarády, na výletech atd... Jinak to že se školkou či školou jezdili na plavání, nebo že ve školce měli keramický kroužek nebo výtvarný do toho nepočítám. Myslím čistě krožky po školce, škole ve volném čase.

stekkna
9. únor 2017

A hodně důležitá věc je aby si ten kroužek dítě vybralo samo. Já třeba syna přihlásila sama na judo, fotbal a karate. Ani jedno ho nebavilo a skončil s tím. Pak si ale sám vybral hasiče a tam už chodí dva roky a hrozně ho to baví. Jeden čas měl tendenci že skončí, nocméně na to jsem mu řekla že si to sám vybral, že přijal nějaký závazek a musí to dokončit. Nakonec byl rád

modra_zdenka
autor
9. únor 2017

Souhlasím s tím, aby si dítě vybralo, co bude chtít dělat... Od kolika let byste mi doporučily s Martínek začít chodit na kroužky?

stekkna
9. únor 2017

S tímhle si myslím že je to velmi různé. Záleží jaké kroužky. S dcerou jsem chodila na plavání od roka. Syn začal ve třech letech ale nic ho nebavilo. Až v 5 letech se začal aktivněji zabývat. Záleeží na dítěti a kroužku.

modra_zdenka
autor
9. únor 2017

@stekkna Mám velmi aktivního syna, tak čím dříve tím lépe 🙂

terka_85
9. únor 2017

Syn miluje sport, takže ve 3 letech začal chodit do sportovní přípravky, teď chodí 2x týdně na fotbal a 1x týdně do školičky bruslení. Moc ho to baví, vybral si to sám 🙂 Na podzim jsme ještě chodili 1x týdně na grafomotorický kurz.
Jinak od narození do cca těch 3 let, 1x týdně cvičení pro děti a plavání.

stekkna
9. únor 2017

To já taky

stekkna
9. únor 2017

Syn by ted chtěl chodit ještě na karate a taky to rozmýšlíme pečlivě. Protože pak by měl 3x do týdne nějaký kroužek + někdy je i logopedie

78marcela
9. únor 2017

@modra_zdenka moje dcera ma taky 1,5 roku a ted jsem na ni zacala pozorovat, ze rada tanci, chyta rytmus. Taze premyslim nad hudebni skolou yamaha,kde nabizi krouzek Prvni krucky k hudbe. Kombinuji to, pisnicky, rikadla, k tomu maji leporelo, do ktereho si můžou kreslit za hud.doprovodu. nabídka se mi libi, rikadla rozvijeji mluveni..krozek je právě od roku a půl a my zacneme asi az od zari, od dvou let.
Na plavani jsme nechodily, v lete mela doma bazenek, kde se cachala a v zime jsem ji nechtela tahat rozparenou z vody do zimy venku. Na jazyky ji davat nebudu. Ale n ten hudebni-tanecni nebo nejaky pohybovy kroužek urcite ano.
Jinak do budoucna urcite nechci vic jak dva kroužky, co si sama vybere. At ma i cas sama pro sebe.

lv
9. únor 2017

Školkové mají to co je ve školce, keramika třeba. Školní má 1 pohybový, a přidám výtvarku příští rok. E chce nějaké tanečky, dám ji od 5let.
Kloním se spíš k ne-kroužkování přes míru, i přesto, že to jiné/některé děti zvládají. Do dětského světa patří i nicnedělání, imaginace svou hlavou, volno. Tvoří ve školce, v družině, příprava do školy je náročná, nedokážu si představit ji dělat v 7h večer, třeba.

jajulin
9. únor 2017

Nejstarsi syn je prvnak a chodi do prirodovedneho krouzku. Kdyz byl maly, chodila jsem s nim do yamahy. Prodstredni dcera ma 5 let, od lonska chodi do gymnastiky a od zari do ZUŠ na klavir. Ona je ten typ, ze by nejradeji mela kazdy den nejaky krouzek. Ale ty dva mi prijdou akorat. Ja sama jsem lektorkou krouzku pro nejmensi deti (Trdlohratky) a nejmladsiho syna si tam od jeho 4 mesicu beru s sebou. Chodi do skupiny stejne starych deti. Ted ma dva a ctvrt roku a bavi ho to tam cim dal vic. Ale vic nez na tu jednu hodinu tydne bych predskolkove dite do krouzku nedavala.

igiana
9. únor 2017

Dakujeme, aj my Vam prajeme krásny den 😊.
Moje najstaršie dievčatá si vybrali Floorbal, mladšia gymnastiku, zdravotnícky, husle. Škôlkarka korčuľovanie a výtvarný. Záleží od toho, či Vas syn je skôr umelecky, športový alebo technicky typ 😊. Skúste sa doma hrať akože "na krúžok" s tak môžete objaviť, co by ho najviac bavilo. Niektorých chlapcov baví veľmi aj varenie 😊

petra_pf
9. únor 2017

Starší dcerku dávám pouze do angličtiny, tam se hraje, zpívá, maluje a seznamuje s novou řečí 🙂

modra_zdenka
autor
9. únor 2017

@petra_pf Chodila dcera do Anglické školky? Přemýšlela jste někdy o tom?

petra_pf
9. únor 2017

@modra_zdenka Do anglické školky nechodí, je to od nás docela daleko :( Ale, kdo si ji může dovolit si myslím, že je to určitě super.

lucinkaxxx
9. únor 2017

U nas se zacinalo s krouzky poradne az se zakladkou,a taky pekne dlouho trvalo nez syn nasel co ho bavi. Prosel fotbalem,badmintonem,hral ping pong,chvilku myslim keramika na zakladce. Na delsi dobu zakotvil u anglictiny,chodi od prvni tridy uz pet let a jezdi moc rad. Od pristiho roku uz prestoupi na anglickou konverzaci a uvazuju o pribrani druheho jazyka,protoze jazyky mu jdou samy. Diky krouzky se nikdy nemusel ucit na anglictinu do skoly,co vi z krouzku mu zatim stacilo a mel zatim vzdy jednicku na vysvedceni. Od druhe do ctvrte tridy chodit na vytvarny obor do ZUS,ale to loni vymenil za gymnastiku a u te uz myslim ze zustane. Mam dvakrat tydme trenink dve hodiny,jeste dojizdi,takze jeste s toz anglictinou je to tak akorat. Trikrat tydne ma aktivity a dvakrat tydne plus vikend volno na litani s klukama,cteni atd...

baris
10. únor 2017

V 1,5 roce chodit do kroužku je podle mě ještě brzo. Ale samozřejmě záleží na typu dítěte. Jen by jsme neměli zapomínat, že ty aktivní děti nemají problém "jet pořád na 120%" a pak se to musí někde a někdy zákonitě projevit.

Holky chodily ve rámci školky jako předškolačky do keramiky, starší pak i na šachy. Mlaší tam nechtěla.

V první třídě si dcera sama vybrala kroužky - keramiku, tanečky a klavír (bez mučení se přiznávám, že po mém mírném nátlaku 🙂 ). Nakonec to dopadlo tak, že v pondělí měla 2hod tanečky, v úterý 1,5hod keramiky, ve středu klavír, ve čtvrtek 1hod tanečků a konečně v pátek volno. Nestíhali jsme s ní dělat úkoly, já tím pádem musela z práce chodit dříve, ať je stihne udělat před kroužky a pak v pátek seděla jak blbec do večera v práci ... Měla toho plné kecky (a já taky), a skuhrala že si nemá kdy hrát.

Letos jsme zrušili keramiku, i když jí bavila. Dala přednost tanečkům a já klavíru 🙂 A už začíná mít roupy, že by ještě chtěla chodit na atletiku, horolezectví .... Ale nedá se to.