icon

Čtvrteční soutěž o Avent parní hrnec v hodnotě 3300 Kč

klararohlikcz
17. pro 2015

Milé dámy, dnes jsem si pro vás připravila soutěž na téma vařit nebo kupovat příkrmy pro nejmenší🙂
Jaké jídlo dáváte svým nejmenším? Mají raději kupované příkrmy nebo jim vaříte? Já jsem byla typická maminka, co si myslela, že bude stíhat vařit a ještě k tomu pracovat🙂 Realita byla trochu jiná a já jsem kupovala skleničky, Danielka měla oblíbený Hipp. Jednou jsem se dostala k parnímu hrnci od Avent, který zároveň mixuje, a opět jsem se k vaření vrátila, protože je to velmi snadné. Uvaříte, otočíte, rozmixujete a vše hotovo maximálně za dvacet minut. Neskutečný pomocník, který za sebe opravdu doporučuji. Takže za mě jsem poté kombinovala vaření se skleničkami a pro mě tedy značka ideál 🙂

V rámci dnešní soutěže nám dejte tip, jaké jídlo vaše děti milují. Ať už ve skleničce, domácí nebo z restaurace 🙂 Klidně připojte i obrázek.
Příspěvky vkládejte do dnešního půlnoci, jednoho z vás vyberu a dostane od nás Parní hrnec s mixérem Avent v hodnotě 3300 Kč.

Krásný den

Klára

Čtvrteční soutěž o Avent parní hrnec v hodnotě 3300 Kč
Strana
z4
renatka16
17. pro 2015

můj honzík (18m) má teda nejraději těstoviny na jakýkoli způsob, nejčastěji dělám s dušenou zeleninou. akorát se naučil říkat maso, tak vždy kontroluje zda ho tam má 😉

minonnka
17. pro 2015

U syna jsem stridala sklenicky s domaci stravou, ale u prvnich lzicek jsem verila vice sklenickam, nez zelenine v obchodech (svoji zahradku nemame). Pozdeji jsem varila a mixovala po vecerech a nadavkovane zamrazovala. Byl nespavec a divocak (divocakem je stale), tak vareni behem dne moc neslo a tohle byla schudna varianta 🙂
Ted uz nevarim nic, obslouzi se sam (viz.prvni dve fota) 😀

Pizzu mame radi vsichni a tady davam foto recept:
Těsto:
150ml vlažné vody
2 lžíce oleje
1 lžička soli
300g hladké mouky
12g čerstvého droždí
Hotové těsto si s láskou uválíme, můžeme i očichat, ať víme, že je kvalitně připravené 🙂
Rozválené těsto ještě s láskou poplácáme aby nám dobře dokynulo 🙂
Udržovat na pracovní ploše pořádek je základ...
Na plech dáme pečící papír a na něj rozválené těsto, které pomažame olejem (my dali olivový) a česnekem.
Špinavý úsměv nesmí žádnému kuchaři chybět 🙂
Na těsto rozetřeme rajčatové pyré, které posypeme strouhaným sýrem, s ujídáním od kuchtíka musíme počítat 😀
Může se stát, že ruka ujede a ocitne se v plechu 😝
Na základ poklademe co máme rádi a je zrovna po ruce...šunku, cibulku, hermelín, mozzarellu apo.
Pečeme dokud se sýr neroztaví a kůrka nemá pěknou zlatavou barvu... (cca 170°C, 20min).
Pečlivě kontrolujeme, ale vydržíme i když pizza začíná krásně vonět...hladit si natěšené bříško je dovoleno 😀
A s chutí do toho, hlavně se o jídlo neprát mezi sebou, že...kluci moji 😀

Dcerka je kojena a prikrmy ma prevazne sklenickove, pac je ted vse narocnejsi s dvouma divochama co se uz ted vsude honi a tahaji se o hracky, ale pokud to cas dovoli, snazim se ji take navarit do zasoby, jen by to nekdy chtelo nafukovaci mrazak 😅
Tesim se na dobu, kdy bude stacit varit jedno jidlo pro vsechny... 😵

petracig
17. pro 2015

Táda je velký jedlík, ve většině případů dostával vždy domácí jídla, skleničky jen v nouzi. Zájem o jídlo se projevil už u prvního příkrmu v podobě mrkve, i když to nebyla láska na první lžičku 🙂 Mrkev v jakékoliv podobě zůstává oblíbená dodnes.

mimar
17. pro 2015

Moje holky bašťí zatím jen první lžičky a to mrkvičku, bramboru, cuketu, jablíčko, banán a chutná jim. Většinou doma uvařím když to jde a když se nestíhá máme doma v zásobě určitě i nějakou tu skleničku. Nej nám chutná Hipp ale sníme vše co je 🙂 . Parní hrnec by se nám určitě moc moc hodil a byl by to krásný dárek nejen pro mě , ale hlavně pro moje Áčka Aničku a Amálku a zvlášť teď před Vánocemi. 🙂

eemilka
17. pro 2015

Vrcholem blaženosti je pro naše děťátko např. tato pečená husička. To jsme si onehdá v restauraci pochutnávali skutečně všichni 🙂 Parní hrnec by nám všem prospěl, nejen pečenýma husama je člověk živ 🙂

markytka_1
17. pro 2015

My s jídlem začínáme, hodně se snažím doma vařit a zatím u nás vede mrkev s bramborem a květákem, to se olizuje až za ušima, ale jinak se snaží jíst všechno i když někdy je to jen lžička 🙂

kkouzlo
17. pro 2015

tak nějak tuším, že tuhle soutěž nevyhraju, páč nebudu vůbec originální :D starší syn je jedlík a sní všechno - nejradši má ale nudlový vývar 🙂 hodně zeleniny a ovoce jíme všichni denně, sám si říká o papriky a jablíčka, v obchodě si vybírá papriky podle barev. Naše "miminko" zatím zájem o jídlo jeví, ale odmítá to jíst :D zkouším skleničky i domácí, ale později budu jenom dělat doma (jako u prvního) a pro ovocné přesnídávky, kaše a UM si dojedu do Německa.
A Jonáška učíme, že při zvláštním příležitostech se chodí do restaurace či kavárny, takže nejradši chodí na dortík a kafíčko 🙂

monunkaaa
17. pro 2015

Já poctivě vařím. Dělám doma přesnídávky z domácího ovoce a veškeré příkrmy jsou taky domácího původu.. Tak mám radost, že vím, co berušce dávám. A co u nás vede? Asi všechno všechno, krásně baští. Brambůrka s mrkvičkou a králíčkem, brambůrka, mrkvička, brokolice, květák, kedlubna, kuřecí masíčko, vajíčko, červená řepa...

markysek2
17. pro 2015

u syna je to snadné ..oblíbený je řízek a hranolky (v domácí podobě z trouby), smíří se i s bramborovou kaší , snadné je to prostě frfla ...dcera ta sní všechno ideálně i s talířem , mámou , tátou , ...takový otesánek ...ovšem nejvíc se jí rozzáří očička když vidí jídlo, kterým se může krmit sama .... kukuřičná (jáhlová, pohanková, rýžová,...) křupky, banán, kousek jablíčka nebo kůrka chleba .....nevím kde se u syna stala chyba, obou dětem vařím stejně, hlavně teda vařím, skleničky využívám při cestách nebo pro strýčka, když nápady dochází nebo vařit se nechce

veverka83
17. pro 2015

Tak naš nejmladsi synacek bude mit 25. prosince 1. Narozeniny a s jidlem dost bojujeme. Jedine co mu chutna jsou jogurty, ale vypada to, ze ma alergii na bilkovinu kravskeho mleka, takze ani tudy cesta nevede. Ovoce ji trochu, zeleniny jeste min😊 ze by to bylo kucharkou 😂 No mozna 😁

kspp1
17. pro 2015

Naše dcerka miluje zeleninu a ovoce. Pokud jde o konkrétní recept, tak když jí udělám doma boloňskou omáčku, všechno spapá a to jí nemusí krmit ani plyšová panda, ani panenka. A ještě druhé oblíbené jídlo je mix zeleniny -květák, brokolice, mrkev a brambor - nechám na větší kousky, přeliji máslem a k tomu tresku na másle a na kmínu. A taky miluje okurkový salát a polévky všeho druhu. Dcerka není žádný jedlík, snídat moc nechce, večeřet taky ne, přes den jen ovoce, ale když cinkne příbor o jídelní stůl, už se škrábe do židličky. Fotku nemám, přes den jsem s ní doma sama a když se papá, tak se papá 🙂

tomulacek
17. pro 2015

Tomášek je strávník jak se patří. Chutná mu vše, jedině koprem pohrdne. A protože není vybíravý, vezme zavděk mými výtvory 😀 Skleničky máme jen na cestování.

kutr26
17. pro 2015

Naše malá miluje špagety na slano i na sladko i jen tak bez ničeho 😀

mikilenka
17. pro 2015

Dobrý večer. Naše dvojčátka jedí téměř vše, co jim nachystám. Z kupovaných polotovarů si nedají ani lžičku, takže doma peču, vařím, zavařuji...zkrátka od přesnídávek a buchet až k domácím knedlíkům. Nejraději papají rybu s bramborovou kaší, jakékoli pyré, ať už zeleninové nebo ovocné. To se jim dobře nabírá na lžičku. Taky všechno drobivé je zábava 🙂 Někdy je chuť třeba jen na suché špagety. Na mlsání mají ovoce s kaší (pohankovou, špaldovou, jáhlovou,...)
Rádi se mnou vaří a taky nakupují. Aspoň mi ukáží, na co mají chuť. 😉
Lenka

rezetka
17. pro 2015

Vařím a vařím ráda. Protože moje malá strávnice zbaští všechno s chutí 🙂.

regi17
17. pro 2015

Tak já musím říct,resp. napsat, že naše dítě je snad živé ze vzduchu. Nevím, po kom v naší rodině je (jídlo s manželem milujeme) a kdyby snad týden nic nejedl, tak je mu to šuma-fuk ......pár věcí by se našlo, jako např.rohlík s lučinou,vločková kaše a brkaše s kuřízkem😉

apacheee
AMBASADORKA
17. pro 2015

Naše dítě je jedlík odmala, jídlo miluje a je mu téměř jedno co jí🙂 Co před ním neuteče, to sní. Foto jako důkaz, při pečení cukroví se nám snažil sníst i syrové těsto🙂
K obědům kombinuju vaření doma a skleničky Hami, Hipp.

cajkma
17. pro 2015

Tak já musím tedy za prvé napsat, že jsem vůbec netušila, že takový hrnec vůbec existuje. Už teď se mi líbí 😉 . Oproti mému pařáčku a mixéru je to super vychytávka. Jinak u nás se teprve začíná s příkrmama, ale Šimonek už teď krásně baští. Moc mu chutná mrkvička a řepa. Zato brambor a cuketa mu moc nejedou.

lin18
17. pro 2015

Starší syn byl odmalička velký jedlík. Miloval zkoušení nových chutí, žádné jídlo nikdy neodmítl. Při zavádění příkrmů nebyl problém do něj zeleninu dostat, problém byl s krmením přestat. Vzhledem k tomu, že máme velkou zahradu jsem mu vše připravovala domácí...skleničku jsem koupila párkrát na cesty. A jelikož šlo o první dítě, měla jsem vše nastudované a přísně trvala na dodržování pravidel zdravé výživy. Syn jedl veškerou zeleninu, ovoce a já měla radost jak dodržujeme všechna doporučení, dokonce se mi povedlo zkrotit i babičky. Nezapomenu ovšem na jeden náš výlet....Jeli jsme domů ze zoo, čekala nás ještě cca hodinová cesta, výlet se protáhl a já neměla sebou žádné jídlo. Syn měl přes dva roky a prostě když měl hlad tak měl hlad....nenechal se ničím rozptýlit. Neděle večer a my na dálnici. Pak na nás blikl poutač McDonaldu a manžel přes mé protesty z dálnice sjel. Vzal syna, poručil mu dětské menu...hranolky, colu a rybí prsty. Po usazení ke stolu syn nedůvěřivě ochutnal, vzápětí si nacpal do pusy hrst hranolek a zařval na celou jídelnu:"Mňáááám! To je dobrý! A já budu chtít přidat!" No a tím moje snažení skončilo. Od té doby už nešel udržet 🙂. Naštěstí pořád jí veškerou zeleninu i ovoce, takže se mu snažím občasné nezdravé úlety kompenzovat. Teď je mu šest let, jedlík je pořád velký, naštěstí má dobrý metabolismus a není na něm jeho láska k jídlu vidět. Zavedlo ho to dokonce tak daleko, že miluje vaření, sám vymýšlí recepty a spolu potom vaříme nebo pečeme. Hra na vaření patří k jeho nejoblíbenějším...naštěstí už je za námi fáze bezmyšlenkového míchání surovin a vylévání výsledků do záchodu (samozřejmě tajně)...teď už vaří opravdu jídla, která se dají jíst. Bohužel jeho chuť se neomezuje jen na jídlo....když nemá nic k snědku kouše si aspoň nehty 😀
Mladšímu synovi jsem ještě příkrmy nezavedla, ale už teď se chystám, že mu budu stejně jako staršímu vařit. Jen s tím dodržováním správné životosprávy to asi bude složitější...brácha už mu ukáže co je dobré 🙂

elu
17. pro 2015

nejoblíbenější jídlo doma i v restauraci 🙂

zanri
17. pro 2015

Do roku byl malý převážně na skleničkách a pak už byly skleničky jen na cesty. Teď jí, co mu navařím a snaží se jíst sám🙂. Se lžičkou mu to ještě moc nejde, ale vidlička ho baví...

kajule
17. pro 2015

Začnu nejstarším, ten má nejraději těstoviny na všechny způsoby, omáčky a smaženou brokolici na bylinkovém másle. Ze sladkého sní akorát tak palačinky a závin a perník, který upeču já. Prostřední naopak sní úplně všechno, co mu dáme. A nejmladší má zatím nejraději mlíčko od maminky, i když ochutnal už i jiné dobroty. Co je spojuje všechny tři, že jedí rádi a málokdy vědí, kdy už mají dost. 🙂 A nesmím zapomenout na pandu, která je vlastně taky plnohodnotný člen rodiny. Té se Filip snaží dát, co je potřeba. 🙂

zachrpe
17. pro 2015

U nás se 100 % osvědčily a ujaly jen domácí příkrmy a ze všeho nejvíc vede maminčin "domácí pribiňák" 🙂

ta_kacka
17. pro 2015

Dítko je zatím malé, ale už ji- k obědu zbožňuje když jeho zeleninový mix obsahuje rajčata... Takže cuketa/lilek+ rajčata+ maso 🙂 Z nevarenych jídel ma rad bily jogurt a pečivo (chleba)

hojda
17. pro 2015

U nás teď vedou špagetorány (špagety s omáčkou a sýrem) a marušky (halušky).

V poslední době děti sledují seriál Návštěvníci a požadují, abych jim uvařila AMAROUNY, tak přemýšlím, jak na to🙂. Každopádně pokud ten parní hrnec umí i mixovat, tak s ním musí být i příprava Amarounů hračka. Třeba to budeme moct vyzkoušet 😀 .

verkaunka
17. pro 2015

U nás od malička vede mrkvička, a jablíčko... jak v mixované podobě, tak i jen tak do ručičky, přesnídávky, domácí, i kupované, oloupané jablíčko dokáže naše holčička sníst celé... jinak miluje těstovinky na všechny způsoby... Co se týká kupovaných skleniček, tak jsem se nebála dát, ale za to jsem dokázala dobu stát a číst kvalitu a koukat na značku.... Teď dělám hodně ovocné salátkyy, a přesnídávky, protože je naše malá pořád miluje, takže mix je na denním pořádku 🙂

hohe
17. pro 2015

U nás je jídlo boj... Když začal papat, tak po měsíci onemocněl a to se nám táhne už tři měsíce... Takže moc jíst nechce, chce se kojit... Zkouším stále nové kombinace potravin, které by mu mohli chutná - někdy slavíme úspěch, jindy je to prohra... Ale chutná mu jogurt... Dávám na střídačku skleničky a domácí stravu... Ze skleniček mu jedou špagety s boloňskou a z vařených cokoliv, kde je dýně, mrkev nebo hrášek... Naopak mu nejede brokolice a špenát... Teď zkoušel fenykl a batát a ty mu taky jeli...

Jako foto přidávám jeho první papání 🙂

petratr
17. pro 2015

Ten hrnec je geniální🙂)) Vědět to dřív, tak si ho určitě pořídím!!! Našim dětem se snažím jídlo vařit, ale bohužel je starší syn v jídle neskutečně vybíravý a doma vařené jídlo sní málokdy s takovou chutí jako skleničky (ten, kdo je vymyslel je u mě machr🙂 a mladší syn má dar od Boha v tom smyslu, že sní absolutně cokoli, co mu dám, takže jemu vařím hlavně domácí jídlo, ale ani u něj nepohrdnu skleničkou...kupuji skleničky od Hami, máme vyzkoušené úplně všechny, co jsou na trhu a všechny mají úspěch.

klarkak
17. pro 2015

Náš Lukášek (9mesicu) miluje vsechno jidlo a zejmema to,ktere muze snist sam rukama 🙂 Od prvnich prikrmu jsem varila v no name parnim hrnci,ktery pred par dny vypovedel sluzbu,takze toto je soutez primo pro me 🙂

edeltraut
17. pro 2015

Naše Adélka miluje maso - nejlépe rovnou z udírny 🙂

Strana
z4