Autosedačka a základna isofix. Co doporučíte?

kajulef
18. únor 2020

Ahoj, máme sedačku, byla nabízená s kočárkem, tak jsme ji koupili. A teď nevím, jelikož začínáme častěji jezdit autem, chtěla bych to jednodušší než zapínat přes pás. Je možné když si koupíme isofix základnu, že tam bude sedačka pasovat univerzálně nebo je potřeba koupit novou sedačku se základnou? Nějaké doporučení či vlastní zkušenosti? Díky moc 🙂

olga_
18. únor 2020

@kajulef Určitě si kupte sedačku s bází na isofix, ty ke kočárkům nebývají úplně nej a univerzálně to sedět určitě nebude. Jinak je tu i odborná poradna k autosedačkám.

ivis_b
18. únor 2020

@kajulef Určitě koupit novou, jednak stran bezpečnosti (pokud nemáš kočárek Britax Romer, Cybex nebo Maxi cosi, pravděpodobně nebude sedačka kvalitní) a jednak stran kompatibility. Univerzální isofix není, je to vždycky ke konkrétní sedačce.

pe_tu_ss_ka
18. únor 2020

@kajulef žádná isofix báze není univerzální 🙂 také doporučuji lepší vajíčko, buď cybex, besafe, nebo největší vajíčko je klippan dinofix.

slunea
18. únor 2020

Pokud do ní nechceš vrážet moc peněz, můžeš zkusit omrknout bazarové. Hodně lidí vajíčka kupuje nové a po roce prodává.

sabca21
12. bře 2020

když koupíš například isofix k sedačce cybex, tak ti pak vydrží na delší dobu a pak i na sedačky ve vyšší váhové kategorii a pokud si nevíš rady, tak je lepší se poradit s odborníky, nám s tím hodně pomohli v obchodě dětský růžek.