Autosedačka Nania Beline nebo Chicco Gro-up?

gregor1985
28. črc 2015

Dobrý den, mám dvě děti, jednomu dítěti dva roky, jinak tři roky a 5 měsíců, chci koupit autosedačku aby přišel dvě děti, auto mám Opel Vectra C. Stojí výběr před http://semilton.sk/baby/travel/car-seats/296975/ a http://semilton.sk/baby/travel/car-seats/79583.... . Co doporučujete?

elana
28. črc 2015

no nevím, za mě rozhodně ani jedna, ani jedna nedopadla nějak skvostně v nezávislém a respektovaném testu. Vybrala bych jinou. https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersic...

blahova_andrea
28. črc 2015

z těchto asi ani jednu. my teda máme taky jednu chicco a dobrý, ale to jen proto, že se nic nestalo 😅 další máme maxi cosi a cybex, ale hodně teď lidé kupují romer 😉 vybírala bych spíš z těchto značek. jsou dražší, ale kvalitní, víc vydrží, jsou bezpečnější a lépe se pak i použité prodávají 😉

jhhd
28. črc 2015

Já osobně bych také nevybrala ani jednu. Ve stejné kategorii (9-36 kg) máme autosedačku Cybex Pallas 2 fix a neměnila bych. Ale je to samozřejmě i o financích. Vždy záleží na rodičích, co vyberou, kolik jsou ochotni nebo mohou do sedačky investovat a co preferují.

vklusakova
28. črc 2015

My jsme rozhodnuti pořídit Chicco Gro Up 123 neb malá nám přerostla všechny sedačky z její kategorie a potřebuje ještě vlastní pásy - váží 13kg, ale má 3 roky. A fakt jsme hledali a osobně vyzkoušeli - Cybex Palas - šílenej řev a odstrkávání pultu, pak se přetočila a byla pryč, Romerky - krátký záda, STM - uzoučká, maličká.. v zimní bundě ani nápad a shodou okolností byl v prodejně pětiletý hoch a jemu už byla malá, taky Babypoint Space i Newbudy Snug i Zoppa Carerra - všechno na výšku kolem 60-63cm vysunuté, takže tak akorát jako sedačka co máme 9-18kg Babypoint Zenith. Jinak na ní čeká doma Cybex Solution, ale na pásy do auta je prostě ještě malá a jezdit musíme a bez sedačky to nejde. Jestli jste někdo řešil stejnou otázku a vyřešil jste to nějakou jinou sedačkou s vlastními pásy a jakýms takýms polohováním a v rozumné ceně.. budu ráda. Ale rady typu - nemá to ADAC a podobné.. děkuji nepotřebuji. Ležím v tom 14 dní a vím, že má průměrný boční náraz. Sedačku máme umístěnou uprostřed vozidla, takže to budeme eliminovat a jinak je prostorná, široká, pohodlná a hlavně - vyhovuje dítěti co do váhy a výšky. Jiné řešení prostě nejde, protože ty "bezpečné" jsou dělané na menší děti.

ahubkova
11. led 2018

@vklusakova Mohu se zeptat na spokojenost se sedačkou Chicco GroUp? Řeším teď podobnou situaci, syn 4.5 roku, 100 cm, necelých 13 kg. Máme teď Britax First Class (0-18 kg) a na výšku už mu je malá. Pultík nesnese. V kategorii 9-36 jsme zkoušeli Britax Evolva a Recaro Hero a oboje má krátká záda. Odhaduji, že 15 kg bude mít až tak za dva roky. Tuto Chicco jsme taky zkoušeli a vypadá, že by mohla délka zad vydržet dlouho.

vklusakova
11. led 2018

Dobrý den,
my jsme spokojeni naprosto. Lehce se demotnuje, dcera se do ní v pohodě vejde i v zimní bundě. Za nás to byl dobrý kup a ještě jí vydrží určitě dlouho. Má teď 5 a půl roku, skoro 120cm a prostoru fůru. Já doufám, že jí to vydrží až do přechodu na sedák.
V. Klusáková

ahubkova
16. led 2018

@vklusakova A můžu ještě poprosit, mohla byste mi změřit délku zad po vršek opěrky, při maximu na použití 5tibodových pásů?