Kolik peněz vzít na týden do Istanbulu?
Včera v 16:04
Je tady někdo kdo byl v Turecku přesněji v Istanbulu? Za týden letíme s přítelem. Chci de zeptat kolik jste si cca brali peněz? Na týden, v ceně hotelu máme snídani zbytek jsme nechtěli. A ještě se chci zeptat zda peníze proměnit na eura nebo turecké liry?
Já měla jen kartu a vybírala tam z bankomatu. Vygooglila jsem si, která banka neúčtovala žádné poplatky
Kamkoliv buffer cca 10 tis na cestovní kartě s tím, že nepředpokládám v utracení a zároveň v případě potíží mohu navýšit. S sebou max 50 EUR v cash, případně lze vybrat

Orientačně se podívej na ceny vstupů památek. Podívala bych se, co se dá koupit on-line předem, ať si užívám dovolenou a nestojím ve frontě. Podívala se kolik stojí jídlo a zbytek je otázkou kolik chcete utrácet, někdo tam jezdí nakupovat oblečení.
Byla jsem tam před x lety, myslela jsem si, že budou chtít výhradně tureckou liru, tak jsme něco měnili, ale v pohodě bychom si vystačili s eury, ale bylo by fajn, kdyby napsal někdo novější zkušenost.
Sice je to známá věc, ale při platbě kartou, pokud se terminál zeptá jakou chceš měnu, vol vždy lokální měnu. Přepočet přes euro by byl nevýhodný pro tebe.