Polsko - Krakov s dětmi. Máte tip na výlety?
Ahoj, vyrazime zitra na tyden do Polska s detmi (kluci 6 a 12). Mam nejaky ramcovy plan - kralovsky hrad, centrum mesta, suntago aquapark, zoo, energylandia, vecer Osvetim, Krakov centrum a hrad. Tak me jen napadlo se tu jeste zeptat, kdo jste v tech mistech byl, zda mate tip jeste na neco jineho, co stoji za to s detmi a manzelem videt? Samozrejme jsem se pidila i pres gemini, ale osobni zkusenost je osobni zkusenost. Moc dekuju a krasny leto vsem 🌞
Nám se v Krakově líbilo Muzeum městského stavitelství, kombinace historie a techniky. A expozice v podzemí na náměstí. Z Krakova jsme jeden den busem zajeli do Wieliczky, solného dolu.
Příští rok chceme do Varšavy, tak se tu připíchnu.
Já bych vynechala Osvětim, na to mají děti čas, za to bych zajela do solného dolu Wieliczky.
Já bych vynechala Osvětim, na to mají děti čas, za to bych zajela do solného dolu Wieliczky.
@kakba my do tech mist asi hned tak nezavitame, tak chci jet i tam, kdyz iz tam budem..me i manzela to zajima, maly z toho trauma jeste mit nebude (je splachovaci a tohle asi pujde mimo nej...navic i kvuli nemu nepujdem na klasickou prohlidku s pruvodcem, ktera trva 3,5 hodiny, ale pujdem v tech odpolednich hodinach, kdy to maji na vlastni pest bez pruvodce). A starsimu to "prospeje", mam svuj duvod, proc ho tam chci vzit.
Když jsme byli na týden v Krakově my, jeli jsme ještě do fakt pěkného skanzenu ve Wygielzowie, na hrad Tenczyn - u toho je i nějaký dvůr se zvířaty, do Zatorlandu - tam se nám líbil park mythologie, kde jsme pluli na lodi a cestou zpět jsme navštívili zábavní park v Inwaldu. Přímo v Krakově jsme byli na prohlídce katedrály, hradu, v muzeu voskových figurín a jinak jsme se prostě toulali městem.

Rozhodně doporučuji Park Stanislawa Lema v Krakově a pak krásný lom Zakrzówek-dá se tam koupat, nebo je to i moc pěkná procházka kolem