icon

3 dny bez dítěte?

mis_el
25. pro 2017

Ahoj, mám sedmiměsíční dcerku. Dostala jsem k Vánocům od přítelovo bratra voucher na výlet na Moravu na 2 noci. Jedná se o degustaci ve sklípku, takže vzít ji s sebou nepřichází v úvahu. Jenže si nedovedu představit, že bych od ni na 3 dny odjela. Řekla jsem přítelovi, že by bylo nejlepší ten voucher zrušit, jestli to půjde, ale ten se naštval že jsem s dárkem nespokojená a že malé bude už skoro rok až pojedeme. Jenže já se prostě na to necítím od ní odjet a myslím že ani za pár měsíců názor nezměním. Chlap je naštvaný, nedokáže to pochopit, ale odjet nechci i kdyby to prostě mělo propadnout. Jsem divná že bych nejspíš nedokázala bez dcery 3 dny vydržet? Děkuji za názory.

Strana
z5
jujatko
25. pro 2017

@petrasipkova1 Taky se tesim na dovolenou u more s dcerkou. Zatim jsme spolu byli jen po Cechach. Ale vim, ze v jejich dvou letech by to zadny jiny rozmer nebyl. Nyni uz je dcerka rozumna a necha si plno veci vysvetlit. A v dobe, kdy jsem predtim dovolenou bookovala, tak jsem proste citila, ze ji s manzelem potrebujeme, proste ze potrebujeme vypnout. Ale podle mne je proste hodne dulezite, kdo hlida. K mamine mam v tomto naprostou duveru, i kdyz s veskerym jejim konanim rozhodne nesouhlasim 🙂

kecalka2
25. pro 2017

@evee24 Taky znám opačné extrémy,u kterých vůbec nechápu,proč si děti pořizovali.Jedna přišla domů z porodnice a ve třech týdnech!!!!!!!!!!!!syna ho měla její máma na noc.Chtěla ho tam nechat celý víkend,ale to neklaplo.:/Jen dodám,že je to starší máma,která má už jedno větší dítě,které je taky stále pryč.Takže člověk by si myslel,že to dělají jen hodně mladé maminky,ale najdou se i ty,které by měli mít rozum.Jsou to oba extrémy a měl by být takový ten zlatý střed,kdy je pořád jasné,kdo je rodič a kdo babička,která si mimčo občas povozí,užije si hlídání a zas vrátí...

buldrik
25. pro 2017

Ja vitam kazdou prilezitost, kdy mame pro malou hlidani. Bydlime v cizine, jedna babicka 10 hodin cesty, druha 15, takze prilezitosti jak safranu, takze si vazime casu, ktery mame jen pro sebe.
Myslim, ze je dulezite mit i jen cas pro partnera, a tady se to manzel snazi docela jasne naznacit a dost mozna se citi odstrceny.
Vylet mate az skoro za pul roku, co se na to zkusit pripravit, nejdriv treba hlidani jen na par hodin (zajdete si s manzelem na veceri, do kina ...).
Deti to vetsinou snaseji mnohem lip nez maminky. Nase mala to u prarodicu miluje, jine prostredi, maximalni pozornost (arozmazlovani 🙂) a nova dobrodruzstvi.

petrasipkova1
25. pro 2017

@jujatko ono nejvíc záleží na dítěti,dcerka je většinou klidná,rozumná, domluvíme se na všem, ve 2 letech to s ní byla pohoda, zvládla 2 denní cestu autem bez sebemensiho problémů, je to zlaté dítě, i když je jinak náročná a pěkně svá, vzteklá,ale učíme se spolu na všem domluvit, teď ve 2,5 letech je to super parťák už. Taky s mužem už jsme spolu 15 let,tak máme společného života dosytosti a teď si užíváme ty dětičky,nokaždého život je originál.

rebe
26. pro 2017

Určitě nejsi divná, je nás spousta takových, co by od takto malého miminka neodjela. Zároveň je ale potřeba vnímat, že s tím nápadem přišel tvůj muž, pro což zjevně musel mít důvod. Takže by určitě bylo na místě si s ním o tom promluvit a zkusit spolu vymyslet, co podniknout, aby neměl pocit odstrčenosti. Když občas na pár hodin zajdete na večeři a do kina, tak sama uvidíš, jestli ti to bude vyhovovat, nebo naopak zjistíš, že odjet na delší dobu nedáš ani omylem. Já bych se na tvém místě teď snažila s manželem domluvit, že pojedeme na jednu noc, a pokud to všichni dobře zvládnete, můžete potom zkusit odjet i na dýl. A vysvětlit mu, jak jsi na dítě fixovaná. Pro muže je to asi nepochopitelné a nepříjemné, ale když k němu budeš upřímná, věřím, že tě pochopí a bude respektovat. Určitě najdete cestu, kam ty dokážeš ustoupit, aby se necítil odstrčený, a aniž by ses ty cítila nepříjemně, že jsi odstrčená od svého dítěte.

tinaprofi
26. pro 2017

Boze, tyhle prehlidky a predhaneni se, kdo ma decko vic uvazany u nohy nas neminou ani na Vanoce 🙂))))

ladyhacek
26. pro 2017

Záleží jak to cítíš ty. Pro vztah je ale i důležité aby jste byli spolu. Syn byl první noc pryč když mu byl rok (na jednu noc u babičky- byl kojený, ale z babi to s UM zvládli (pak nebyl problém najet zase na kojení. ) Teď má necelé 3 roky a na 3 dny bcyh jela hned 😀. Jendou za čas si ho bere moje mamka na víkend. Chybí mi, ale pak si chvíle s ním více uživým - nebo mi to alepsoň už tak příjde - vybočení ze stereo typu

jinak hezky to napsala @rebe

terezapetrova
26. pro 2017

@odula přesně, co sem tady procetla nebyla tady maminka na mateřské xx let s vícero dětma, která by byla tolik proti hlídání.

terezapetrova
26. pro 2017

A jinak mi přijde dobře pro dítě, rodiče i všechny ostatní nenásilně učit děti, že existuje nejen maminka a tatínek. Až bude jednou školka tak co?

g_m
26. pro 2017

@mis_el Ja jsem v tomhle macecha a nemam problem odjet. Je fakt, ze jsme toho zatim extra nevyuzili, ale rozhodne bych nemela vycitky nebo si to neuzila. Potrebuju mit i cas pro sebe resp. pro manzela a pro dite je jen dobre, ze se nauci byt i s nekym jinym a nebude zavisle na matce 100% casu. Jinak my dostali taky sklipek od svagrove a ta chce, at vememe i malou, ze je sklep hned pod penzionem, kde nam dosahne chuva a ona si ji pres den uzije... Ale pokud by mi to dal manzel, tak dite necham doma, koupim kosilku a jedu 😉

karlajasmine
26. pro 2017

Myslím, že každá maminka musí toto dělat podle vlastního pocitu a není na místě nikoho soudit ani potřeba se s někým radit. Za mě, ani teď ve dvou letech bych nenechala. Max jednu noc a jedině s mojí mamkou. Dvě noci ne.

radka8888
26. pro 2017

Já myslím, že tohle je přesně důvod proč velká část vztahu přichodem dítěte trpí. Není to výlet pro vás, ale pro vás vztah. Muž si taky zaslouží vaší pozornost a péči. Já svoje děti miluju, ale miluju i manžela a vždycky se snažím mu nějaký výlet nebo večer vyhradit. Užijeme si to jako za mlada a holky si užiji u bab

editah222
26. pro 2017

Já své děti "opouštím" na vikend cca od synova roku. Zůstávají doma s manželem a ja vyrážím s kamoskama na wellness nebo nákupy.
Ovšem sama s manželem jsem za posledních 8let nebyla nikde. On nedokáže děti nechat u prarodičů (mých rodičů).
Taky na palici, ale díky němu chápu, že to má každý jinak a není třeba soudit.

rousse
26. pro 2017

@petrasipkova1 ano, o tom žádná - 100 lidí, 100 chutí, to je naprosto jasné🙂 autorka se ptala na to, jak to vidí a jak to mají nastavené ostatní....tak jsem napsala, jak to chodí u nás...rozhodně jsem nechtěla všechny házet do jednoho pytle 🙂

aktakd
26. pro 2017

Ahoj, mne neprijde zase nerealny si malou vzit s sebou. Pokud by byla treba v nositku, mohla by to prospat a vy byste proste nedegustovala tolik 😉 a nebo byste s sebou mohli vzit nekoho na hlidani, kdo by zrovna v dobe degustace hlidal. Navic ta degustace urcite nebude probihat cely pobyt, jedna se o cast pobytu a ten zbytek by mohl byt vcelku prijemna rodinna dovolena 😉

penelope87
26. pro 2017

@mis_el Pokud už tolik nekojíš a z toho důvodu to není problém, tak bych jela. Nebo se snažila to s přítelem ještě probrat, proč se bojíš. Takhle se může oprávněně cítit, že bojkotuješ čas, který byste mohli strávit konečně zase jen spolu. To je prostě důležitý, myslet i na něco jiného. A naučit se dítě postupně občas nechat na delší dobu s babičkama.
Když nejedete hned, je dost času se na to připravit.
Já byla bez svého prvního jednou přes noc, když mu bylo 7 měsíců, jednou když mu bylo 8 měsíců (hlídal manžel) a když mu bylo 17 měsíců jeli jsme na 5 dní na dovolenou (hlídala moje máma). Bylo to těžké, ze začátku, ale pak jsme si to strašně užili. Syn si to s babičkou užil.

bayt
26. pro 2017

@mis_el Já jsem tedy nepochopila, proč byste ji nemohli vzít s sebou? Neříkám na večerní degustaci, to můžete mít chůvičku při sobě, ne? Případně většina hotelů dokáže zprostředkovat i nějakou hlídací službu.

penelope87
26. pro 2017

@mis_el Jak často spolu s přítelem spíte? Kolikrát jste byli od narození na večeři nebo venku bez ní?

23363
26. pro 2017

Pokud máte hlídání, tak bych jela. Čas s mužem je taky velmi důležitý. Děti vnímají čas jinak než my. Nerada to říkám, ale nejspíš si na Vás ani nevzpomene... 🙂 A pro dítě je velmi důležité cítít lásku více lidí, a tohle může ten vztah s babičkami prohloubit.

superkousky
26. pro 2017

@penelope87 Dobrá otázka..Nepojede ona,pojede za rok jiná. Vzhledem k tomu,že on byl iniciátorem dárku,tak je jasné ,že mu něco chybí a to je jen krůček k nevěře (popř.k rozchodu).

samaber
26. pro 2017

Taky bych nejela. Ale taky bys měla vědět že jsem se už šest let nehla od dětí (máme tři 5,4,1) a je mi dost líto teď zpětně, že jsem si třeba nešla někam na večeři s manželem... Neměl kdo hlídat, a když měl tak jsem mela výčitky strach o děti...
Na tvém místě bych zkusila kompromis, kdo by tve dítko hlídal, kdybys jela? Co kdyby ta osoba jela s Vama... Měli byste čas pro sebe a při tom bys mohla být kdykoliv s dítětem

penelope87
26. pro 2017

@mis_el Tenhle výlet není o tom odloučit tě od dcery a opít se, ale strávit čas s přítelem a mít příležitost se spolu zase sblížit a užít si to.
Kdybys ji měla s sebou, nikdy to nesplní účel.

mis_el
autor
26. pro 2017

@penelope87 nespíme spolu skoro vůbec, měla jsem komplikovaný porod, pak jsem po 3 měsících byla na operaci se spodkem. Sex jsme měli dvakrát, zkusili jsme to a hrozně mě to bolí, tak z toho stejně přítel nic neměl. Dělám mu orál a tak, ale je jasné že mu to chybí ale já se na to necítím, pořád mám bolesti. Jinak na večeři jsme byli jednou bez malé, jinak teď před Vánoci jsme spolu byli na punči. Ono moc hlídání taky není, moje mamka nemá na to moc čas a druhá babi ještě nehlídala.

mis_el
autor
26. pro 2017

Ještě dodám že malá u druhé babičky řve, když ji chová tak za chvíli spustí. Takže jsem ani u hlídání u ní ještě neuvažovala.

roxolanka
26. pro 2017

Ono je to tezky, kdyz nemas to hlidani jeste moc ozkouseny. Neslo by ten pobyt treba posunout, ze bys mezitim vyzkousela dat k babicce na jednu noc aby ses presvedcila, ze to vsichni v pohode zvladnete? Jinak takhle dlouho po porodu uz by sex bolet nemel, asi bych to resila. Popripade bych partnerovi rovnou rekla, ze to chce dloouhou predehru, ono to pak fakt bude lepsi. Mozna mas nejaky blok z porodu. A fakt si na chlapa udelej trosku vic casu, tim darkem si vylozene vola o pozornost, tak ho vytahni nekam ven z tvoji iniciativy. Ono jsou chlapi, kterym to, ze uz nemaji od partnerky tolik pozornosti, nevadi, ale kazdy je jiny a ten tvuj s tebou chce byt proste chvili sam. Sice to nevymyslel zrovna nejlip rovnou na tri dny, ale asi uz to fakt potrebuje, tak bych se snazila, aby jste si to uzili.

jaaaninda
26. pro 2017

Záleží jen na tobě, ale faktem je, že chlap se mnohdy cítí odstrčený.. Pokud by tam s dítětem jet opravdu nešlo,tak jet jen na jednu noc je pěkný kompromis.. Dítě opravdu zvládne vic než bychom čekaly.. Malej se mi doma v noci pořád casto budil, a když ho v 13m hlídala přes noc švagrová, tak jí spal celou noc... Jde o to ho nechat s někým komu opravdu věříš, že si dokáže poradit...před odjezdem třeba vyzkoušet jen na pár hodin, zajít si do kina a na večeři a uvidíš jak to zvládneš ty a mimčo... Je třeba pečovat i o vztah.

soleilll
26. pro 2017

@mis_el Já bych byla nadšená, ale já nejsem ty. Navíc jestli kojíš (nebo v té době budeš) ,mohl by to být problém a příčina, že skončíš. Nicméně roční dítě bez matky rozhodně vydrží a zvlášť, jestli by bylo na hlídání u někoho zkušeného. Nechala bych to otevřený a uvidíš před koncem platnosti voucheru, jak to budeš cítit. Každopádně švagr je vůl - takovej dárek se pro novopečenou matku nehodí. Kdyby ti dal večeři pro dva ve vašem městě, tak neřeknu...

radka8888
26. pro 2017

Ještě s tím sexem, já jsem z toho prvních pár měsíců taky moc neměla - nesrovnavam, že máte bolesti a člověk občas musí vystoupit že své komfortní zóny, aby vztah fungoval. Jen chci říct, že prostě chlapi jsou chlapi tj v určitých věcech jako děti a když nebudete se snažit vy, on se taky může snažit jinde. Všichni nejsou stejný atd, ale tak víkend není rok.

mis_el
autor
26. pro 2017

@roxolanka to ze mě to bolí není porodem ale byla jsem operaci. Co jsem zjišťovala, tak po tomto zákroku bývá sex tabu třeba rok, já jsem po něm tři měsíce.

blahova_andrea
26. pro 2017

když to tak čtu, možná manžel doufá, že tě víno trošku uvolní a za těch pár měsíců se třeba už dočká nějakého toho naplnění vztahu 😉

jinak já patřím k macechám a pokud je zájem někoho o hlídání, ráda je půjčím. ne, že bych se o ně nebála, ne že by mi nechyběli, že bych nevykládala prázdnému nákupnímu vozíku a neukazovala prázdné sedačce v autě vláček 😀 ale čas jen s mužem je taková vzácnost! myslím, že tu změnu si rodiče fakt zaslouží a děti a tetami či babičkami taky. my poprvé nechali hlídat syna v jeho 8 měsících. odjeli jsme na víkend. moje máma ho hlídala u nás doma. zvyklí na ni byl, kojený nebyl a když už neměl rodiče, měl aspoň svou postýlku, prostředí. užili jsme si to všichni. kéž by to takto pokračovalo. bohužel za těch šest let se takových příležitostí moc nenašlo a tak nějak po tom všichni toužíme. s dcerou to nešlo. ta byla do dvou let kojená a měla problém trávit čas beze mě i s vlastním otcem. od těch dvou let, co jsem jí odstavila, tak je ale hlídací miláček. jen my zas nemáme čas pro sebe, protože stavíme a pokud jsme bez dětí, tak to využijeme na výběr a nákup něčeho, nejsou peníze ani čas si někam vyrazit a užít se. a vidím to ve vztahu jako hodně vážný problém! jak už tu bylo psáno. i my máme své potřeby. není možné vše (potažmo i vztah a muže) obětovat dítěti/dětem ☹

Strana
z5