3 dny bez dítěte?
Ahoj, mám sedmiměsíční dcerku. Dostala jsem k Vánocům od přítelovo bratra voucher na výlet na Moravu na 2 noci. Jedná se o degustaci ve sklípku, takže vzít ji s sebou nepřichází v úvahu. Jenže si nedovedu představit, že bych od ni na 3 dny odjela. Řekla jsem přítelovi, že by bylo nejlepší ten voucher zrušit, jestli to půjde, ale ten se naštval že jsem s dárkem nespokojená a že malé bude už skoro rok až pojedeme. Jenže já se prostě na to necítím od ní odjet a myslím že ani za pár měsíců názor nezměním. Chlap je naštvaný, nedokáže to pochopit, ale odjet nechci i kdyby to prostě mělo propadnout. Jsem divná že bych nejspíš nedokázala bez dcery 3 dny vydržet? Děkuji za názory.
Tak ja bych vzala prcka sebou, pres den si muzete dat rodinny vylet, vecer prcka ulozit a jit lehce degustovat. Vetsina hotelu uz ma postylky a chuvicku snad mate? Tak v cem je problem? Doma bych nenechala, svobody jsem si uzila pred ni dost, ted si chci uzit to detatko, nebude to dlouho trvat a uz me nebude chtit, nastesti muz je za jedno...
Bože, bože, jako opravdu myslíte vážne, brát dítko sebou? Nechápu. Bejt to novorozenec, tak to ještě pochopim. Ale skoro roční dítě, bez mami v pohodě vydrží. Jestli mám bez něj ne, to už je jiná... tyhle opičí matersky lásky
Dcera byla poprvé u babickx pres noc v 6tydnech a žádná katastrofa se nekonala 🙂
Máme stejně mladou dceru, nejela bych ani na jednu noc, se bavit... protože bych se nebavila. Vztah máme naplněny i doma, nepotrebuju kvůli tomu odkládat dítě a odjizdet. Ať si jedou kluci spolu.
@alboo kazdy to vidi jinak. My jsme rodina vsichni tri a jako rodina chceme prozit a zazit vsechno spolu. Vzdyt s prckem je to vetsi sranda a vylety dostavaji lepsi rozmer. Navic moje dcerka by tak dlouho bez nas nevydrzela, staci ji pul dne a uz vola maminku a tatinka. A kdyz muz odjede na noc na sluzebku vecer mu s placem vola na skypu, aby tati dojel. My delame s dcerkou od narozeni vse. Brzo prijde skolka, skola, krouzky, kamaradi, ja pujdu zpet do prace a uz tolik casu nebude, tak ty roky kdy nas chce chceme prozit naplno a spolu!
Já bych ji vzala sebou,pres den výlet a večer muže spinkat a vy se bavit..kdyby to neslo,dala bych ji k osobě na kterou je zvykla a ja ji verim a jela bych..ono opravdu neuškodí byt s partnerem chvíli sami zas jen jako partneři a ne jen jako máma a tata..vzdyt jsou to 2 dny..svet se mezi tim nezboří a o nic neprijdes..
Já si taky od malýho ráda odpočinu, ale tři dny bez něj, bych tedy nedala. A vím, ze manžel taky ne. Umím si představit, ze bych ho v tom roce nechala na noc u mamky, která to s nim umí a je na ni zvyklý, ale odvezla bych ji ho až k večeru a spala bych s telefonem u ucha. Námi a bydlí 20 minut od nás. Byt někde daleko a ještě nemoci řídit, to ani náhodou. Jsem fakt vděčná, za mého muže, pro ktereho je náš syn společná zodpovědnost a necítí se odstrčený vlastnim dítětem. Prostě vi, ze malý dítě potrebuje svý a dospělí rodiče holt pár let určitého diskomfortu zvládnou. Určitě jeden druhého nezanedbáváme, jen prostě se jeden druhému věnujeme jinak, než za bezdětna.
Pokud máš spolehlivé hlídání, tak já bych určitě jela. Partner by měl mít právo, aby ses mu chvíli věnovala. Aspoň se odreaguješ, odpočineš si a budete chvilku zase jenom spolu 😉 a sedmiměsíční dítě je už dost velké 😉
Já chodila od 15 hlídat děti a moje první na hlídání byl půlroční chlapeček. Hlídala jsem ho každý den od rána do večera. Myslím, že bez mámy nijak nestrádal 😀 Dítě by taky mělo být zvyklé být s někým jiným než s mámou.
@mis_el já bych to tak neprozivala ale asi jsem jiná.. Mame s ex domluvu a taky vozím malyho ke tchyni na víkendy občas. Malej je v pohodě... Jsme furt na tel..
@bylinka36 mame to stejne.Jednou mame dite,tak ted uz to neni jen o dvou lidech,ale o nas vsech-jako rodine a i ja to mam nastavene tak,ze chci ten cas travit na maximum,nebot je ho malo a hrozne utika.Nasi dceri jsou 4 a uz mne moc nepotrebuje-sama rekne mami ja te tu nepotrebuji nebo jde radsi s tatou a jsem rada,ze jsem si ji uzila kdyz byla malicka a je videt,ze se mne dost nasytila a nepotrebuje uz,abych ji stala za zadkem.Rozumim tomu,ze partner to zatim moc nepobira (memu to trvalo cca rok), ale je nutne si s nim promluvit (opakovane,v klidu,rozumne) a vysvetlit mu,ze jste nyni rodina ale ze to neznamena,aby se citil odstrcen,naopak at si to uziva.V roce jeste detatko proste potrebuje byt s mamou a nepochopi proc je najednou mama pryc,ono s nekym jinym na nejakou delsi dobu,kor jestli bude kojene.Ja bych ji uplne v klidu s cistym srdcem vzala s sebou a program prizpusobila dle situace a vzala bych to jako prvni delsi rodinnou dovcu 🙂 Ted bych to vubec neresila,pul roku je jeste dlouha doba.Jen bych se snazila vic partnerovi vysvetlovat jak to ted je nastavene i ve vasi hlave a do budoucna ze bude jen lip a lip.Oni ti chlapi potrebuji vic casu nez pochopi,ze ten vztah se s ditetem posune trochu jinam.
Dítě už bude dost velké,aby vydrželo bez mámy.Mam 2 děti a rozhodne nejsem krkavci matka,když si např.s manželem zajdeme na večeri nebo vyrazíme na prodloužený víkend.Ja se na tyto chvíle těším,užívám si to.Chlapi to potřebují.Nedivím se,že je tolik ztroskotaných vztahů. Na děti myslíme,víme,že jsou v pořádku.Dovolenou bych bez dětí nevydržela,to už je dlouhá doba.
@mis_el Nejste divná. Každá máma to má jinak. Jedna odkládá dítě už po 6-nedělí, jiná od něj nedokáže odjet ani ve 2 letech. Záleží na vás, jak to cítíte. Pokud vy sama máte obavu a jet nechcete, nejezděte. Stejně byste se nebavila. Pokud se přítel naštval, tak bych ho nechala vyšumět. Jednoduše bych mu řekla, že ano, že ej to naprosto nevhodný dar a že pokud on jet chce, ať si jede s bratrem.
Nikdo nemůže matce diktovat, aby na 3 dny odjela od svého dítěte, když to tak necítí. Mému je rok a půl, občas dostanu "volno", manžel se od rána do večera postará.....ale na 3 dny bych prcka zatím taky nikde nenechala.
Asi je to u každé jinak. Já děti ještě nemám, takže to asi nemohu relevantně posoudit, ale i když děti jednou chci a i teď s nimi pracují, myslím že právě ta opičí láska je spíš moje noční můra. Takže od ročního dítěte bych asi odjela (doufám, že názor jednou nezměním) třeba na 3-5 dní, vím, že když jsme byly se segrou malé, tak máma jela třeba do lázní a taky nás hlídala babička třeba🙂 a třeba na dovolenou k moři bych 1-2 lete dítě vůbec nebrala, takže bych také jela na týden sama s manželem, protože je dle mého bezpečnější nechat ho týden u prarodičů doma, kde je zvyklý, než tahat do cizího prostředí, kde třeba může být nemocný a vše je tam složitější. Ale zase záleží, jaký máš vztah s prarodiči nebo kdo by ho hlídal, já bych teď upřímně svěřila radši dítě třeba své mámě než manželovi. Jestli jedete jen do Čech, můžete se kdykoliv vrátit, kdyby se něco dělo. Myslím, že na dítěti to žádnou újmu neponechá, to spíš maminky jsou na tom hůř.
@mis_el Jed a s pritelem si to uzijte. Je normalni, ze mas pochybnosti, kazda z nas je mela nez poprve hlidala babicka 🙂. Ale az pojedete uz bude velka. A je duezite pecovat i o vztah s pritelem/manzelem. My si s manzelem zhruba od roka dcery davame "oraz" par dni jen sami. Doporucuju, je to vyborna vec. Vy si odpocinete a babicky si uziji vnoucat 🙂
@pettischwarz Záleží na tom, jestli ta máma kojí. Nejde o opičí lásku, ale o to, že prostě nejde odložit dítě, resp. odstavit od prsa na 3 dny jen tak. Taky je to o tom, zda zadavatelka má někoho skutečně důvěryhodného, kdo se o dítě dokáže postarat (jakože tak, aby prcek neprořval 3 dny, protože ho hlídač nedokáže uspat - pro bezdětné je to prkotina, ale realita je občas dost drsná, když vám doma řve dítě a nevíte, co mu je a proč).
nugetka20: ano, rozumím, ale vycházím z toho, jak to bylo, když jsem byla malá já a ségra. Ano, kojení chápu, to ale zakladatelka nenapsala. A s tím hlídáním jsem to psala, ale z příspěvku zakladatelky to nevypadá, že by neměla hlídání, ale že se boji, že se JÍ bude stýskat. A věřím, že kdyby neměla hlídání nebo kojila, tak by to manžela ani nenapadlo takový dárek... A jak psali ostatní, evidentně tím chtěla naznačit, že ho zakladatelka odstavila na druhou kolej a chce s ní strávit také čas o samotě. A toto se opravdu nevyplatí přehlížet, bohužel hodně můžu nechápe, že dítě je pro matku přednější než oni.
@mis_el Jedna věc je, že sex mít že zdravotních důvodů nemůžeš, a druhá, kolik času věnuješ jen příteli. Pokud jsi jeho pokus o společný víkend okamžitě odpálkovala, nedivím se, že je za této situace rozladěn.
I kdyby byl úžasně empatický, nikdy nemůže úplně pochopit, jak to má žena s dítětem a jaké má třeba obavy ho opustit. Myslím, že by to celé působilo jinak, kdybys to hned neodmítla, ale řekla, že se těšíš, akorát máš obavy, jak to zvládneš. Vždyť za půl roku se toho může změnit hodně a třeba budeš ještě ráda za možnost chvíli vypadnout.
Upřímně bych si na tvém místě dávala na přítele teď pozor - ale v tom smyslu, že je třeba mu věnovat pozornost. Ocitl se na druhé koleji a pokud necítí z tvé strany zájem a snahu (teď bez ohledu na sex), mohl by se skutečně začít poohlížet jinde. Nikdo nechce setrvávat ve vztahu jen z povinnosti a bez v toho, že by věděl, že se ten druhý na něj těší a chce se s ním milovat (i když třeba nemůže).
To je dost individuální. Mně to divný přijde. Můj syn byl poprvé u mých rodičů sám když mu bylo 8 měsíců a na celý týden. Tehdy jsem studovala a měla jsem povinnou praxi v naší nemocnici, dělala jsem klasické dvanáctky a nebylo možné aby byli naši u nás, jelikož oba pracují a se synem se střídali. Jeden den šla do práce mamka, druhý den taťka. Bylo mi smutno, bylo to náročné ale syn to zvládl naprosto s přehledem. Od té doby jezdí k babičkám na prázdniny pravidelně. Nemusím se bát, že by nastal nějaký problém a jsme spokojení všichni, babičky si užijí vnuka a my s manželem si užíváme sebe.
@misa357 No jo, jezuskote, chudák chlap. Tak to se nesmí cejtit odstrčenej, ještě by mohl být smutnej, bo co. Žíši, to snad nemyslíte vážně ženský. Kolem dospělýho chlapa by jste našlapovaly po špičkách a malý dítě, který prostě není schopné pochopit, že se máma vrátí, by jste nechaly 3 dny, bez jeho největší životní jistoty?
My mame 18 m malou a poprve na noc u babicky byla v 14. měsícich, udelali jsme si krasny vecer, vecere, kino vinko.
V noci jsem se probudila s tim, ze mala vubec nechce mlicko a potom mi doslo, ze je u babicky. Kdyz jsme si ji rano vyzvedavali tak ani pomalu nezvedla oci kdyz jsme prisli a to je na me dost fixovana. Od te doby toto hlídání probehko jeste 2x. A uprimne? Svou dceru nadevse miluju, ale tesim se zase az budeme sami. Sice rana kdyz se probudim, jsou pro me hrozne prázdná, zadny krik, ale samotny vecer je pro me silena relaxace.
@mis_el ahojky, ja prvne jela (a teda zatim naposledy)s manzelem na dve noci,kdyz bylo dceri 10 mesicu. Hlidani jsem mela nejlepsi, jake muzu mit - babicka a detska zdravotni sestra v jedne osobe, takze z teto stranky jsem byla stoprocentne jista, ze mala se ma dobre. A hrozne jsme si to uzili. Jeli jsme vlakem pod stan, kam bychom s ni jeste nemohli. Bylo to zvlastni,prvni den jsem furt mela tiky nekoho hlidat a druhy den byl naprosty relax. Treti den jsem se k ni rada vratila. Je pravda, ze jsme byli rano a vecer na telefonu. Ale za me rikam jed. Neuznavam opici lasku, ale to je jen muj nazor. Ted je dcerce 15 mesicu a vymyslime, ze bychom zase na noc nekam vyrazili spolu. Jen tak.
Kamoska ma o pet mesicu starsiho syna,nez mam dcerku a ti s manzelem jezdi pravidelne na noc sami. Proste si uzit sami sebe a rozhodne to neznamena,ze nemaji maleho radi. Naopak ona ho zboznuje a presto jede. A ani jeden nema z toho ujmu🙂
My jezdíme s manželem na prodloužené víkendy pravidelně a nemám pocit, že bych děti odstrkovala nebo by strádaly. Naopak babičky se jim věnují na 100% a jsou tam naprosto spokojené. Kdyby jste jeli na 14 dní tak pochopím, že váháte. Pokud máte babičku, která funguje a dítě je na ní zvyklé tak bych jela. Pečovat o vztah se musí 🙂 Já si taky poprvé myslela, chudinka, co si beze mne počne, bude plakat a volat maminku. Ani si na mě nevzpomněla, bylo o ní perfektně postaráno. Je pravda, že mám s našima skvělé vztahy a 100% jim věřím.
Jeli jsme s mamzelem sami na vikend, kdyz bylo mladsimu 8 mesicu. Bylo to moje prani k narozeninam, moc jsem se na to tesila a moc jsem si to uzila. Ale kazda to mame jinak, jestli se na to necitis, urcite nejsi divna. Spis si pripadam divna ja 😀 Myslim, ze vetsina matek by od takhle maleho ditete neodjela 🙂
Já jsem jela na víkend do lázní,sama,mladšímu bylo 16 měsíců. Ale koupila jsem pobyt až tehdy,když jsem věděla,že se o něj má kdo postarat a on to zvládne,a už byl měsíc odstavený,v noci spal,přes den jedl, uspávat ho uměl někdo jiný než já. Jinak bych nikam nejela,a několik měsíců dopředu jsem opravdu nevěděla,kdy toto půjde uskutečnit.
Je to parádní dárek,ale když pár má malé dítě, teď kojené, nezvyklé na nepřítomnost matky,tak je to dárek dost ošidny a nevhodný.
My máme 10m dceru a nikam by jsme bez ní nejeli.Ani já ani manžel, na to bude ještě času dost...každý to má ale nastavené jinak.Navíc kojím i v noci takže by to ani nešlo.
Já se do Tvé situace nedokážu vžít, protože babičku bohužel žádnou nemáme. Máme dva dědečky, kteří jsou schopní přes den pohlídat, když mají vše nachystané (hlídali od 6 měsíců staršího syna, když jsem jezdila na celý den do školy - taky mě to stálo poprvé spoustu odvahy), když jsme šli na svatbu, ale přes noc nikdy nehlídali. Jednak o to nikdy neprojevili zájem a ani malý by k nim sám nejel, budou mu tři roky.
Myslím si ale, že kdyby moje maminka žila, tak tam určitě malého posílám na "prázdniny" třeba 1x za měsíc na víkend a strašně moc bych si to užila. 🙂 Neumím si představit, jestli bych ho dala tchýni, protože jsem ji nikdy nepoznala, ale podle manžela to byla super ženská, tak snad ano... 🙂 Maloška (nedonošeňátko, 3 měsíce) bych samozřejmě bez sebe nepustila nikam, ale tak v roce asi taky. Ale jen babičkám, kterým bych věřila a věděla bych, že se postarají. 🙂 Takový wellness s manželem je můj, bohužel nikdy nesplnitelný, sen.

Nejmladšímu je zrovna dnes jedenáct měsíců a dobrovolně bych od něj neodešla ani na jedinou noc. Je to pořád mimino.