icon

3 dny bez dítěte?

mis_el
25. pro 2017

Ahoj, mám sedmiměsíční dcerku. Dostala jsem k Vánocům od přítelovo bratra voucher na výlet na Moravu na 2 noci. Jedná se o degustaci ve sklípku, takže vzít ji s sebou nepřichází v úvahu. Jenže si nedovedu představit, že bych od ni na 3 dny odjela. Řekla jsem přítelovi, že by bylo nejlepší ten voucher zrušit, jestli to půjde, ale ten se naštval že jsem s dárkem nespokojená a že malé bude už skoro rok až pojedeme. Jenže já se prostě na to necítím od ní odjet a myslím že ani za pár měsíců názor nezměním. Chlap je naštvaný, nedokáže to pochopit, ale odjet nechci i kdyby to prostě mělo propadnout. Jsem divná že bych nejspíš nedokázala bez dcery 3 dny vydržet? Děkuji za názory.

Strana
z5
japona
26. pro 2017

U prvního dítěte jsem se také bála, "jak to beze mě chudáček prezije", pak jsem necekane skončila v nemocnici, a zjistila, že dítě odloučení snasi vyrazne lépe než já🙂. Takže pokud mi dnes někdo nabízí hlídání zverince, okamžite souhlasim, aby si to náhodou nerozmyslel..
Roční dítě par dni s babičkou prezije opravdu bez úhony.
Pokud byste se přesto chtěla dárku od švagra elegantne zbavit, oznamte mu, že nemáte hlídání a bude muset dítě hlídat par dni on..určite si podobný napad pro priste odpustí🙂

lucisuska
26. pro 2017

@japona To je pravda... Já jsem skončila nečekaně v nemocnici na šest týdnů, když měl malý 2,5 roku. Byl sice celou dobu doma s tatínkem a já jsem řešila nejvíc, jak to beze mě zvládnou. Myslím, že si to kluci krásně užili, ikdyž se nám stýskalo, ale Kubíkovi asi nejmíň a to je jinak mamináč. 🙂

misuled
26. pro 2017

Tohle je vždycky jen vaše rozhodnutí a nijak to nesouvisí s tím, co by udělala Nováková z Horní Dolní. A žádné rozhodnutí není špatné... každopádně to chce asi spíš v klidu prodiskutovat s přítelem.

bayt
26. pro 2017

@misa357 no promiň, ale roční dítě je snad schopné pochopit i vstřebat, že se máma za dva dny vrátí 😲 taky záleží, jak je trénované - když tu čtu, že někdo nenechá přes noc u vlastní babičky ani tříleťáka, to je pak těžké

misuled
26. pro 2017

@bayt Trénované?

misuled
26. pro 2017

@bayt a ani ne roční dítě ví, co jsou to dva dny?

misa357
27. pro 2017

@bayt Takový dítě bych teda chtěla vidět.

dora13
27. pro 2017

Ja jsem od starsiho poprve na noc jela, kdyz mel 15 mesicu. Bala jsem se strasne, byl dost mamanek, pomerne hodne kojeny, ale zvladl to uplne fantasticky, strasne si to s babickou uzil a ja taky. Jak pisu, mela jsem z toho velke obavy, ale jsem si jista, ze ty obavy bych mela v kazdem veku, proste to poprve je narocne vzdycky. Ja osobne bych jela, ale dokazu pochopit i to, ze mas strach a nechces jet. Dej na svou intuici a sve pocity a nenech se zmanipulovat, ze jsi divna, kdyz nepojedes. Je to tvoje vec a tvoje rozhodnuti.

A zasadne teda nesouhlasim tady s temi nazory, ze kdyz spolu pary nemaji cas o samote, chlap si okamzite najde milenku, co to proboha mate za chlapy?😅 My jsme momentalne v zahranici, 6000 km od domova, hlidani nula a momentalne zazivame druhe libanky a rekla bych, ze je to i diky tomu, ze travime strasne moc casu spolecne cela rodina. Kazda rodina je jina, ma jinou dynamiku, to prece nejde zevseobecnovat🤷‍♀️

ariadna12
27. pro 2017

@bayt kdyz je dite genialni, urcite to pochopi😉

superkousky
27. pro 2017

@dora13 Ten názor ohledně milenky nemusí mít jen ta,co má doma ne zrovna tolerantního chlapa,ale i někdo jiný (např.práve ta milenka či člověk,který na rozdíl od manželky nenosí růžové brýle nevěru záměrně nepřehlíží). Pokud chlapovi něco doma chybí,tak si prostě milenku najde a klidně si namlouvejte,že to tak není. Asi ne každej chlap,ale třeba jen 9z 10ti. Tady chlapovi evidentně něco nevyhovuje,když to byl právě on,kdo švagrovi výběr dárků nadhodil.

dora13
27. pro 2017

@superkousky asi v zivote potkavame jine typy muzu🤷‍♀️
A nenamlouvam si vubec nic, jen jsem reagovala na to “pokud s nim nepojedes, za rok pojede jina”, to mi pripadne dost fatalisticke a zevseobecnujici, opravdu si nemyslim, ze kvuli jednomu odmitnutemu vikendu se hned musi vytahovat milenky.

superkousky
27. pro 2017

@dora13 Tak třeba já bych si tak jistá nebyla.Když mu totiž zakladatelka řekla,že nepojede,tak byl naštvaný (pokud jsem to dobře pochopila) a už jen to, o něčem svědčí (je úplně fuk, že byl pod vlivem, páč to bejvá člověk ještě upřímnější). V ostatním máš pravdu.Asi to mělo byt napsáno takto :"Nejezdi,ale pak tu "nebreč",že jela jiná 😉") . Taková je totiž realita. Když s tím bude zakladatelka počítat,tak aspoň nebude pak tak překvapená a pokud to tak nedopadne,tak tím líp.

hribek
27. pro 2017

S dcerou jsme jezdivali k mym rodicum kazdy vikend, bydli 20km od nas. kdyz ji bylo pul roku, zacali jsme delat to ze si ji rano vzali, uzili si ji a vecer jsme si ji vyzvedli, postupne pak kolem roku si ji nechavali na sobotu i se spanim a vyzvedavali jsme si ji v nedeli. nebylo to ze sme se chteli male zbavit, ale hlavne to, aby si zvykla na babicku a dedu se kteryma nebydli (bydlime s tchanovcema) a nebala se k nim jezdit. a nasi byli stastni ze vidi vnucku a muzou si ji uzit v klidku ve svym prostredi. ted je ji skoro 7 a jezdi k nim nadsena, protoze s babickou je samo vetsi zabava 🙂 takze mozna se na to mrknout z jine strany, ne jako "zbaveni se ditete" ale jako moznost prarodicu si uzit chvile s vnuckou...

dora13
27. pro 2017

@superkousky ja jsem asi fakt z jineho sveta :D Proste vubec nechapu tady tento model, kdy se chlapovi plni pomysleni a naslapuje se kolem neho po spickach, aby si nahodou nenasel milenku, coz by samozrejme byla moje chyba, protoze jsem se mu malo venovala, jak to z tech prispevku vyse vyzniva, ze by melo byt. Snad by prece muz a zena meli byt rovnocenni partneri, kteri se na vecech domlouvaji a delaji kompromisy, normalne spolu komunikuji a ne si posilaji sifrovane zpravy po svagrech. A musim rict, ze pokud toto je klasicky cesky model, tak fakt dekuju bohu za sve manzelstvi, ve kterem se spolu proste bavime a muz respektuje, ze nechci nechat deti mexicke chuve a jit ven a proste tech par mesicu bez veceri v restauracich vydrzi, treba proto, ze chape a respektuje me pocity, protoze me ma rad a protoze to tak manzele proste delaji. Delame to oba a funguje to a ani jeden nemame potrebu hledat si milence.

ilonne
27. pro 2017

@misa357 Myslim, ze to prehanis. Babicka snad neni zadna nejistota. I kdyz na MK se nedivim nicemu,,uz jsem tu zazila i diskuzi, kdy se zamerne omezoval styk s babickou, aby na ni dite nebylo moc fixovane.
Mmch taky jsem byla 4 dny neplanovane v nemocnici, kdyz bylo dceri 8m - pro me to byla prvni den hruza, nez jsem pochopila, ze mala je v pohode.

myjusiatko
27. pro 2017

Reaguji na uvodni prispevek. Urcite divna nejsi. Je to normalni. Nevim zda kojis nebo ne, ale uz minimalne kvuli kojeni to je hloupost.
Moje mala ma 15m a zatim byla hlidana max babickami a max dve hodky. Dyl jsem bez ni jeste nebyla. A neprijde mi to divne. Prijde mi to normalni.

smikri
27. pro 2017

Dle příspěvku vyse patřím spíše do skupiny “krkavici” matek,ale beru to tak jak to je.Syn je od miminka kontaktní,s lidmi nikdy neměl problém a velmi brzo byl na UM,takže jsem si vždycky mohla dovolit “odfrknout si”.V klidu bych jela.Syn byl u babicky s dedou poprvé v 7 měsících na cely tyden (manžel koupil pobyt v lázních) a rozhodne tím netrpěl!Mym rodičům 100% věřím,takže jsem věděla,ze o něho bude více než skvěle postaráno a nic mu nebude chybet.Domluva byla jasná,ze kdyby cokoliv přijedeme,ale nic se dle očekávání nestalo.Po návratu byl spokojený nejen syn,ale i babička s dedou,ze si ho mohli maleho náležitě užit a my s manželem jsme si uzili sami sebe.Miluji své dite jako všechny z nás,ale osobne si myslím,ze dite není břemeno u nohy a ze odpocinuta matka je nejen spokojena matka,ale i spokojene dite (samozřejmě tím myslím,ze na relax a odpočinek má jednou za vás nárok každá z nás).😉Od té dob jezdíme pravidelně jednou ročně a jsme v pohode všichni.

chris_n
27. pro 2017

Ja nevidim ptoblem v tim, vzit rocni dite do sklipku. Vsak to dite pit nebude. A pokud nekojis, klidne bych i dite nechala u babicky...

@dora13 je ja netusila, ze jste taky v zahranici

dora13
27. pro 2017

@chris_n jj, na rok v USA, muz je tu kvuli praci🙂 Je to docela divocina bez skolky a hlidani, ale zas se porad neco deje, tak to nejak zvladame🙂

smudlinka24
27. pro 2017

Občas si říkám, Škoda, ze tu není k označení “to se mi nelíbí”

kecalka2
27. pro 2017

@chris_n No já nevím jak moc má zakladatelka živé dítě".Ale my,když jsme tenkrát s manželem brali ročního na prodloužený víkend,který nebyl zaměřený pro malé děti,tak jsme to po tom pobytu odpískali.Byli jsme víc unavený.Malej zlobil,nechtěl večer spát,nikam jsme se nepodívali.Teď je mu 2,5roku,už je to o 100% lepší,ale když jedeme i s dítětem,vybíráme převážně pobyty se zaměřením pro děti.Těžko roční bude klidné u degustace vína...

bayt
27. pro 2017

@misuled pochopí, že máma se vrátí, ne co jsou dva dny, bože

sthanina
27. pro 2017

@mis_el Ahojky, jela bych jenom pod podmínkou, že s námi ještě někdo pojede (někdo komu věřím a vím, že se o dcerku postará). Na jednu noc bych dcerku klidně nechala u babi, na 3 dny ne...

myjusiatko
27. pro 2017

@sthanina to neni spatny napad. Vzit sebou babicku, ktera pohlida, ale zaroven budeme pobliz. To udelali kamaradi na svadbe.

swetlusska
27. pro 2017

když se na to necítíš, tak nikam nejezdi a věnujte poukaz někomu jinému. To snad musí manžel pochopit. Kdo to nechápe, ať si trhne. Přece se nebudeš stresovat bez dítěte, jen kvůli nějakýmu dárku.

michaela_2
27. pro 2017

@mis_el Nečetla jsem názory přede mnou, ale pokud jsem správně pochopila - poukaz se má využít až někdy v horizontu pár měsíců? V tom případě bych to aktuálně neřešila 🙂). Kdoví co bude..................Je vysoce pravděpodobné, že za takových 5 měsíců už třeba pojedeš na ty 2 noci ráda 😀 a pokud ne, poukaz se dá věnovat někomu jinému..........nebo pojede přítel s nějakým kamarádem atd. Určitě se kvůli tomu ted nehádejte, bere to jako kritiku svého bráchy a chlapi jsou v tomhle ješitní 🙂) nekažte si zbytek svátků - nemá to cenu! Za pár měsíců může být situace úplně jiná...

luj89
27. pro 2017

Kazde dite a kazdi rodice jsou jini, takze zadna unicerzalni a jedina spravna rada neexiatuje, roai muaitw rozhodnout sami... Unas by tohle teda fakt neslo a naopak by muj manzel byl nastvanej na svagra, co ho to vubc napadlo (dobre, asi ne nastvanej, ale dost by se divil). Ja treba byla schopna dceru ,,pustit,, na prochazku s kocarkem jen s tatinkem az v 5 mes. protoze do te doby mela problem usnout a nekdy chtela jeste po ceste nakojit. Ted v 6mes. se dcerka necha pochovat od nekoho jineho nez ode me a muze bez place. Navic se v noci budi na kojeni cca 6x, ve dne pije po 1 - 3 hodinach. Spi bud v kocarku nebo v satku u me, nebo usne u me u kojeni. A protoze babicky nemaji prsa plna mlicka, počítáme s muzem jeste s par mesici az lety, kdy budeme pohromade cela rodina 🙂. Ja to beru tak, ze priroda to tak zaridila, ze mala miminka a male deti patri zejmena k mamince diky kojeni. Od porodu jsem za ten pulrok byla bez dcery 4x a to 2 x kdyz jsem sla k Dr. asi na 2 hodiny a 2x, kdyz byl manzel vozit asi na hodku. A reknu vam, ze jsem celou dobu premyslela, jestli neplace a co asi dela a jestli nema hlad. Takze ja bych si urcite zadnou veceri, natoz dovolenou bez miminka neuzila. Asi mam stesti na chlapa, protoze tomu uz dcerka chybi,kdyz treba 3 hodiny vkuse spi😀.

luj89
27. pro 2017

pardon za preklepy, pisu z tabletu...

rebe
27. pro 2017

Čtu tady na posledních dvou stranách příspěvky o tom, jak si dítě musí zvyknout být u babičky a manželky se věnovat manželům, aby se necítili odstrčení, a vrtá mi hlavou, kam se poděli tatínkové. My s mým mužem jsme manželé a milenci, když děti spí po obědě, večer, když usnou, nebo ve chvilkách, kdy si děti zaujatě hrají spolu. Po zbytek víkendu jsem maminka a můj muž je tatínek, necítí se jako odstrčený manžel, protože jsem právě maminka, a ne manželka a milenka, ale věnuje se dětem a je tatínek. Uznávám, že děti se potřebují vídat s babičkami a zvykat si na ně, ale osobně mi připadá mnohem důležitější, aby trávily čas se svým tatínkem... Nechci se nikoho dotknout, respektuju, že každý má jiný rodinný model, ale cítím teď velké štěstí, že mě můj muž miluje nejen jako svou milenku, ale také jako matku svých dětí, a že já v něm nevidím jen milence, ale taky báječného milujícího tatínka. Teď vidím, že to, že jsem mohla sama rozhodnout, kdy jsme já i děti připraveni strávit noc odděleně, bez nátlaku nebo vyhrožování nevěrou, není vůbec samozřejmost.

karlajasmine
27. pro 2017

Jeste dost zalezi I na babickach.. nektere takhle dlouho v kuse hlidat nechteji, nemuzou napr. kvuli zdravi, netroufnou si na to.. moje mamka deti naprosto zboznuje, jezdi za nimi casto a klidne minimalne jednoho z nich i na puldne pohlida, zvladla by urcite hlidat I nekolik dni v kuse ale nemohla bych to po ni chtit a ona by sama ani takhle dlouho hlidat nechtela.. je to prece jenom s batoletem pekne unavny.

Strana
z5