Bibione s dětmi - zkušenosti

volfikovi
17. čer 2018

Zdravím , prosím byl někdo v loni v BIBIONE ?
Jedeme s dětmi a chápu ,že to nebude jako na Maledivách , mamka mě straší ,že to tam bude hrozné ,ale mamka tam byla před 30ti lety😃
Uvítala bych nějakou čerstvější recenzi na pláž a moře 🙂
Děkuji

viki999
17. čer 2018

Byli jsme teda bez dětí... loni, předloni, předpředloni a tak dále... osobně nám to tam vyhovuje.. moře poslední roky čistčí než co pamatuju dřív.. letos nejedeme, protože v srpnu rodím, příští rok to taky nevidím, ale jak to pujde, určitě s prckem vyrazíme..

volfikovi
autor
17. čer 2018

Super , já se trochu bála toho moře ,ale jedeme s holkama poprvé a chtěli jsme co nejblíž .
Budeme bydlet ve Villaggio Lido Del Sole , tak snad to bude vše super 🙂

femmebibi
17. čer 2018

My jsme byli minulý rok s dvouletou dcerou. Moře i pláž čisté, zábavy pro děti kopec. Všude velmi milý přístup k dětem. Malá si to neskutečně užila.

marulu
17. čer 2018

Je pravda, že už jsem trávila dovolenou v hezčích destinacích než je Bibione, ale jinak za mě s dětmi Bibione nejlepší. Od té doby co máme děti jezdíme jen tam. Pláž super -písek děti milují, pozvolný přístup do vody, animační programy na pláži a večer pro děti spoustu zábavy. Zároveň je to blízko, kdyby něco, může se člověk vrátit dmů - i to se nám jednou stalo, že malá onemocněla a byla jsem vděčná, že nejsme někde v Řecku, Turecku. Jinak Lido del Sole je dobrá volba pro malé děti, je to klidnější část Bibione, pláž tam je trochu užší. Podle mě nebudete litovat a není potřeba se bát. Tak hezkou dovolenou.

baskervile
17. čer 2018

@volfikovi Bibione je super, jezdíme tam a do Lignana (to je od sebe asi 10km). My si vybíráme ubytování vždycky v části Spiaggia, ale protože máme rádi ten ruch. Jinak jak psali holky, pláže čisté, nekuřácké, spousta vyžití pro děti a je to blízko z Čech. Můžete si udělat výlet do Lignana do Gulliverlendie, do aquaparku a do zoo, nebo do Caorle (to je asi 30km) má krásné historické centrum

cherris
18. čer 2018

My byli loni s prckem v Caorle, to je kousek a super, celá oblast je dělaná pro děti, užijte si.

volfikovi
autor
23. čer 2018

Moc děkuji , ještě jdu s dotazem na kolik vyjde cca mýtné ? Rakouskou dálniční známku koupíme , zajímá mě však zda je tam třeba ještě navíc nějaký tunel ,kde se musí platit

viki999
23. čer 2018

@volfikovi jj v rakousku se platí na 2 místech když jedete dálnici.. a pak v itálii se myto platí na branach..
Myslím, že platíme 2x okolo 11-12 a třetí okolo 8 eur.. ale ruku do ohně bych za to nedala.. vždy se o to dohadujeme :D jinak píšu jeden směr samozřejmě.. takže asi nějak okolo 60-70 ti eur na obě cesty..

volfikovi
autor
23. čer 2018

@viki999 Děkuji moc
a ještě se zeptám byl jste někdo v BIBIONE s CK Ludor?

queenp
Autor odpověď smazal
Zobraz
denny27
23. čer 2018

Já byla v roce 2000😁😁 a mě se tam líbilo.. vynikající zmrzlina, pečivo... moře bylo sice dál od apartmánu, ale dalo se...a večerní atmosféra je pak nesrovnatelná... žije to tam....ale to asi všude u moře ve večerních hodinách 😊

queenp
23. čer 2018

Teď jsme se vrátili z Lido del Sole.Opravdu klidná část Bibione,žádný promenády s obchodama na každým rohu a s tím spojenej kravál atd.Pro malé děti ideál..Moře i okolí super! Ale dělalo to i to,že jsme jeli mimo hlavní sezonu,tak možná proto tam byl takovej klídek.Jinak v Rakousku jsme kromě známky (cca 290 ,-Kč) neplatili nic navíc,ale jeli jsme trasu přímo na Itálii bez nějakýho objíždění.Mýtný jsme platili v Itálii 11,50 euro.Apartmán jsme objednávali přes Invii.

marulu
23. čer 2018

@volfikovi Ono záleží kudy jedete, pokud na Linz a Salzburg, tak mezi Salzburgem a Villachem jsou 2 větší tunely, které se extra platí - dohromady asi 10 Euro, my je teda odjíždíme, nejde o peníze, ale líbí se nám ta cesta horem a na vrcholu Katchberg si vždy dáváme svacu 🙂. Pokud pojedete na Vídeň, tak tam by se už nic extra platit nemělo. V Itálii taky jezdíme mimo dálnici, od té doby co jsme jednou za Udine v zácpě stali 2 hodiny. Mimo dálnici je to krásná pohodová cesta která se motá kolem dálnice, ale chce to mít navigaci, protože za Udine to je trochu hůř značeny.

volfikovi
autor
24. čer 2018

@queenp také jedeme mimo sezonu odjíždíme 8 září a snad nezmrzene :D
moře bylo čisté ?
Ubytko máme také přes Invii ,ale pořadatelem je CK Ludor

@marulu navigaci máme manžel chtěl jet přes Rakousko,ale já už nevím kudy 🙂)

viki999
24. čer 2018

@marulu A o kolik máte takhle delší tu cestu? Jezdímě standard Linz-Villach-Udine-Bibione a od hranic jsme tam za necelých 6 hodin i se zastávkama..

volfikovi
autor
24. čer 2018

@viki999 přesně touto trasou by chtěl jet manžel 🙂 Kolik celkově trvá asi cesta ?

viki999
24. čer 2018

No, my trochu podvádíme a v pátek si vždy dojedem na chatu, kterou máme kousek od hranic a vyjíždíme pak odtamtud..
Záleží taky jestli budete vyjíždět ráno nebo na noc.. v noci se jede líp, co se týče provozu, ale zas většina rakouska je omezená jen na 110...
Obecně jezdíme okolo těch 6-7 hodin z Jihu Čech..
Zas když jedete v září, už bych se tolik nebála těch zácp.. samozřejmě se pak postává v místech kde se platí, než se dostanete k bráně.. a pak když už člověk jede v pokročilé době, tak se stojí třeba od sjezdu z dálnice skoro až do Bibione.. to jsme si jeden rok postáli snad 4 hodiny..

volfikovi
autor
24. čer 2018

@viki999 Tak ted jste mě tedy postrašila .
Já právě vubec nevím v jakou dobu jet...

viki999
24. čer 2018

@volfikovi A od kolika hodin tam máte možnost převzetí apartmánu? Někdy odpoledne? Třeba v té naší cestovce to bylo ve 4 a prostě v tu dobu už člověk neměl šanci projet.. je ale taky možný, že ten jeden rok co jsme stáli tak dlouho byla třeba někde nějaká "výluka"..
Říkám, v to září už bych se toho asi tolik nebála.. 🙂 přecejen už nejede obecně tolik lidí a dle mě ani těch Italů už se nebude do Bibi tolik cpát..
Ono si fakt nepomůžete, jeden rok jsme jeli na noc, abychom projeli fakt dobře (kvůli nějakým akcím měla být zavřená část jiné cesty a tedy zvýšená pravděpodobnost ucpání té naší cesty a ještě začínal nějaký festival).. no a před náma se stala nehoda a čekali jsme 2 hodiyn na zprůjezdnění silnice.. stáli jsme asi 200 metrů od místa nehody a neuděláte nic, prostě musíte čekat..
Tím nechci strašit, spíš poukázat na to, že to stejně člověk moc neovlivní..

volfikovi
autor
24. čer 2018

@viki999 Myslím,že máme nástup také od 16 hodin.
Dovolenou máme zaplacenou od 8 do 12.9
Ještě se zeptám domluví se tam člověk anglicky ? Nebo bývá přítom český delegát ?
Jedeme poprvé a jsem vyplašená už teď

viki999
24. čer 2018

Třeba se ozve ještě někdo, kdo jel v září.. my vždycky jezdili červenec/srpen.. To září fakt bude 100% klidnější ;)
My jsme většinou jezdili přes českou cestovku, takže tam byly normálně české delegátky.. jeden rok jsme jeli přes booking a bylo to přímo přes italskou cestovku (agenzia Lampo).. a anglicky jsem se domluvila..
Na pláži když berem lehátko, tak se taky vždy domluvíme anglicky.. no a pak u zmrzliny a pizzy se člověk vždycky nějak domluví.. a nic jiného jsme nějak nikdy nepotřebovali :D jo, vlastně ještě jsme tam chodili do baru.. občas se někde chytají spíš na němčinu, ale základ se v té aj dá ;)

baskervile
24. čer 2018

@volfikovi Anglicky se domluvíš, delegát být nemusí, záleží od koho jedete. My jezdíme přes Itálii online a ty to zprostředkovávají italským agenturám, takže to je bez delegáta, ale když něco potřebuješ, tak není problém, jsou ochotní

volfikovi
autor
24. čer 2018

@viki999 mi teda máme plážový servis v povinných poplatkách , tak se děsím jakou řadu dostaneme +100euro vratnou kauci .
Manžel se tak nějak domluví tak snad to bude dobré snažila jsem se najít nějaké recenze na ten Ludor a je to tak nějak že někdo spokojen někdo nespokojen tak snad to bude dobré

@baskervile jedeme od LUDOR ,ale kupovali jsme přes Invii
manžel si dělá srandu,že se domluvíme česky :D že je to tam samý čech

viki999
24. čer 2018

@volfikovi 100e kauce je standard, tu jsme dávali v obou cestovkách.. bála jsem se trochu v té Italské, tam jsme totiž odjížděli v době, kdy měla cestovka zavřeno, takže pak v případě, že bylo vše OK, tak pak zaslali peníze z5 na účet (teď si tak říkám, zda to vrátili, ale tak snad jo :D :D )
Akorát moc nechápu proč máte plážový servis v povinných poplatkách :-/ navíc třeba v té české to bylo tak, že jsme si tam zaplatili, dostali jsme potvrzení a s tím se jelo na pláž a tam v boudičce přidělovali místa, nepřiděluje to cestovka, pokud nemá svůj sektor na pláži (tak to zas měla ta naše Italská)..
Jinak samý Čech to tam sice není, ale občas někteří ti Italové česky fakt mluví 🙂
Každopádně se toho určitě nebojte, je to fakt super.. kdybyste potřebovala něco dalšího, klidně mi napište SZ a odpovím jak nejlépe budu umět 🙂

volfikovi
autor
24. čer 2018

@viki999 tak já napíši ,moc děkuji 🙂

baskervile
24. čer 2018

@volfikovi poprvé jsme jeli snad přes Alexandrii a tam delegát byl.Ale ve městě se česky nedomluvíš

marulu
24. čer 2018

@viki999 kolem 11hodin, vloni jsme vyjížděli v 6 ráno a nějak kolem 17:15 byli v Bibione, z toho jsme měli asi 2-2,5 hodiny přestávky a asi 3/4 hodiny stali v zácpě před Bibione. Jsme ze západních Čech, tak jezdíme přes Folmavu, kam nám to trvá lehce přes hodinu a pak přes Německo, do Rakouska vjíždíme u Salzburgu. Cesta čistého času tak 8,5 hodiny od baráku do Bibi. Kdysi jsem to hledala na plánovaci cesty na mapy.cz a vycházelo mi to tam asi o hodinu delší než celé po dálnici.

marulu
24. čer 2018

No my právě když jeli poprvé, tak jsme jeli na přelomu srpna a září a na dálnici jsme stáli přes 2 hodiny, od té doby jezdíme mimo, ale skoro vždy vidíme na dálnici kolony. Před Bibione jsme stáli vždy ať to bylo v červnu, červenci nebo na konci srpna, ale naštěstí nikdy ne víc než tak hodinu.

queenp
24. čer 2018

@volfikovi Moře bylo až na trošku chaluch čistý.Pláže každé ráno poklizené a udržované.Jinak my měli ubytování od 17. hodin a z Brna jsme vyráželi ve 4 ráno.Cesta i s pauzama nám trvala 10 hodin.Na noc jsme jet něchtěli,protože bysme dojeli ráno a kdyby tam náhodou pršelo,tak bez ubytka s prckem bysme se do těch 5 zbláznili.Myslím,že v září už bude po sezóně a silnice už bude ok.Jinak my měli českou cestovku,delegátka tam taky byla k dispozici.Ale klíče a vše okolo jsme vyzvedávali v italské agentuře.S manželem úplně extra jazyk neumíme,ale dali jsme to.Něco rozumím,ale neumím moc odpovídat.Když jsme šli na pokladnu s voucherem na pokladnu kvůli lehátku a slunečníku,byla tam češka,tak jsme i pokecali a i nabídla,že nám poradí,kdybysme potřebovali.My měli plážovej servis zdarma (do 23.6. a od 8.9. při pobytu minumálně 7 nocí to u našeho apartmánu bylo zdarma).Kauze 100 eur jsme taky dávali a jen jsme při odevzdání klíčů řekli,že jsme apartmán uklidili sami a hned to vrátili.

volfikovi
autor
26. čer 2018

@queenp Moc děkuji za info . M2 se také za ten plážový servis moc platit nechce není to zrovna málo , ale když je to povinné tak s tím nic neuděláme a můžeme jen doufat , že nám bude přát počasí a nebude to na lyže :D
Cesty se bojím . Máme bohužel malé auto ( cupé) takže už se teď děsím toho mačkání a nepohodlí , zlaté letadlo :D
Nicméně holkám koupíme přenosný dvd ať mají na co koukat .
A asi pojedeme přes den