Cestování s malými dětmi do Chorvatska. Jak na to?
Ahoj vsem. Chystame se na tyden do Chorvatska. Letecky do Zadaru, tam pujcenym autem na ostrov Vir, kde mame pujcene ubytko. Letime s detmi 10mesicu, 4 a 6 let. Prosim o tipy na vylety i cestovni, co si urcite nezapomenout, co je zbytecne vozit atd. Premyslim, zda brat pleny, ubrousky, co zabere hromadu mista v kufru. Jestli tam maji DM, tak nakoupim primo tam. Totez prikrmy. Nemame jidlo vubec zajistene, tak bud si neco uvarime, nebo po restauracich. Minimalne snidane, vecere a svaciny chci poresit v mistnim obchode. Letime poprve, takze zkusenosti zadne. Dekuji
@vendulis Samozřejmě drogerie DM, Minimarkety jsou úplně všude, jestli se vám chce do velkých marketu, záleží na vás...
@vendulis Moje máma si vozila české jídlo a v apartmánu většinou vařila, já si koupím jídlo na míste a vařím, nebo jdu na rychlovky, nekdo ma snídani, oběd i večeři v restauracích, záleží podle vaší kapsy....🙂
@vendulis Moje máma si vozila české jídlo a v apartmánu většinou vařila, já si koupím jídlo na míste a vařím, nebo jdu na rychlovky, nekdo ma snídani, oběd i večeři v restauracích, záleží podle vaší kapsy....🙂
@vendulis tak uz takhle bude veci spousta, obleceni, kocar, autosedacka, jidlo a pleny chci poresit na miste, ale nechci u maleho riskovat nezadouci reakce, proto chci DM kde sezenu co kupujeme bezne u nas,
@lobella na Viru sme byli před dvěma roky, věk děti stejný. Jeli sme autem. Drogerii dm tam pokud vim nemeli, vim o jenom větším obchodě, pak byli dost pekárny. My byli u pláže Uvaka Biskupnjača. Takže záleží v jaké části budete. Restaurace kolem našeho ubytka taky nic moc. My si nakonec převážně vařili
@vendulis letime za necele 2 tydny jeste pred sezonou, tak snad budou ceny normalnejsi a jeste klid
@lobella já bych si jen ověřila, že v DM mají stejný sortiment jako u nás. Já vozím úplně minimum jídla, po příjezdu jdeme se seznamem na velký nákup do Kauflandu, ceny podobné našim, jen sýry, šunky a maso o 1/3 dražší. Pečivo kupujeme čerstvé z menších obchodů, mají ho výborné 😉 v těch menších obchodech už je cena vyšší. Za všechno.
@lobella na Viru sme byli před dvěma roky, věk děti stejný. Jeli sme autem. Drogerii dm tam pokud vim nemeli, vim o jenom větším obchodě, pak byli dost pekárny. My byli u pláže Uvaka Biskupnjača. Takže záleží v jaké části budete. Restaurace kolem našeho ubytka taky nic moc. My si nakonec převážně vařili
@89peta a kam tam s detmi? Podnikali jste neco, vylety atd? Ja pred 10 roky projela Chorvatsko poznavackou, takze mesta parky mam prosle, napada me nejaka akvaria dinoparky atd
@89peta a kam tam s detmi? Podnikali jste neco, vylety atd? Ja pred 10 roky projela Chorvatsko poznavackou, takze mesta parky mam prosle, napada me nejaka akvaria dinoparky atd
@lobella Já byla v té oblastí s dětmi loni,bydleli jsme v Ninu, trochu jsme cestovali po okolí (bez auta). Na své zdi mám fotky.
Určitě doporučuji výlet do Ninu,jsou tam pěkné písečné pláže v zátoce, děti si tam vydržely hrát hodiny. Historické centrum Ninu je také pěkné.
Kousek jsou i solná pole,kde se vyrábí sůl odsolováním mořské vody, dá se tam jít na prohlídku.
Zadar určitě stojí za návštěvu, pěkný výhled z hradeb, mořské varhany. Ale hodně turistů, město poměrně velké na malé nožky. Zdejší pláž moc nedoporučuji.
Jinak pro tak malé děti bych to s výlety nijak nehrotila. Ono jim (aspoň těm mým v tomto věku), stačí placatit se na pláži,a nejlepším cílem procházky je dětské hřiště. (Doporučuju mapy.cz,jsou dětská hřiště uvedena, využíváme často).
V červnu už je tam hodně teplo,a na nějaké delší cestování s malými dětmi to moc není.
Kousek máte NP Paklenica,pokud byste chtěli do přírody.
Pliny bych koupila až na místě.
@lobella Já byla v té oblastí s dětmi loni,bydleli jsme v Ninu, trochu jsme cestovali po okolí (bez auta). Na své zdi mám fotky.
Určitě doporučuji výlet do Ninu,jsou tam pěkné písečné pláže v zátoce, děti si tam vydržely hrát hodiny. Historické centrum Ninu je také pěkné.
Kousek jsou i solná pole,kde se vyrábí sůl odsolováním mořské vody, dá se tam jít na prohlídku.
Zadar určitě stojí za návštěvu, pěkný výhled z hradeb, mořské varhany. Ale hodně turistů, město poměrně velké na malé nožky. Zdejší pláž moc nedoporučuji.
Jinak pro tak malé děti bych to s výlety nijak nehrotila. Ono jim (aspoň těm mým v tomto věku), stačí placatit se na pláži,a nejlepším cílem procházky je dětské hřiště. (Doporučuju mapy.cz,jsou dětská hřiště uvedena, využíváme často).
V červnu už je tam hodně teplo,a na nějaké delší cestování s malými dětmi to moc není.
Kousek máte NP Paklenica,pokud byste chtěli do přírody.
Pliny bych koupila až na místě.
@flyhigh moc dekuji za tipy a zkusenosti, nase deti jsou trosku strely, ktere potrebujeme utahat, aby se dalo nejak fungovat, jsou zvykle na vylety chozeni atd, hriste urcite ocihnem, urcite je nechci tahat po historickych mestech,.mozna jedna prochazka se zmrzkou a dost, to spis prave kam na zajimava mista vyrazit, aby to bylo i pro deti
@lobella pěkná pláž (oblázková) je taky v Zatonu (Uvala Draznik). Je tam i aquapark (nebyli jsme, nevím,jestli neni součástí kempu).
My takhle rádi chodíme podél pobřeží,bez nějakého většího cíle (nebo jen s cílem hřiště), po cestě zastavíme,kde se nám líbí.
Pěkná je procházka z Queen's beach (Nin) na sever do Sabunike (po pláži), tam je hřiště i bar hned vedle
@flyhigh moc dekuji za tipy a zkusenosti, nase deti jsou trosku strely, ktere potrebujeme utahat, aby se dalo nejak fungovat, jsou zvykle na vylety chozeni atd, hriste urcite ocihnem, urcite je nechci tahat po historickych mestech,.mozna jedna prochazka se zmrzkou a dost, to spis prave kam na zajimava mista vyrazit, aby to bylo i pro deti
@lobella taky může být pěkný výlet lodi na NP Kornati (nebyli jsme,ale je to už dražší), anebo se svézt ze Zadaru nějakou lodí (trajektem) na nějaký ostrov (treba jen na Ugljan)
@lobella my se byli podivat na Viru na pevnost, zajeli sme si do Zadaru a jinak sme byli cele dny u vody. Kluci (4 a 6) byli nadšeni z moře a celé dny se tam cachtali..dcerce (11mesicu) sem tam napustila malý bazének a ta se cachtala tam.

@lobella Závidím, Zadar je moje srdcovka a dosti velké město, je tam vše, ale velky hluk.🙂