Disneyland nebo Legoland, co spíše doporučíte?

iulia
7. bře 2018

Ahoj holky,
v červnu bychom rádi s dětmi vyrazili do Disneylandu nebo Legolandu na 3-4dny. Byla jste některá s rodinou v Disneylandu nebo Legolandu? Co byste doporučily spíše? Je lepší letět nebo jet autem? Máte nějaký dobrý tip na ubytování? Je lepší jet přes cestovku nebo na vlastní pěst. Jen ještě podotknu francouzky se nedomluvíme, německy a anglicky dobře. Děkuji moc.

lendy1
7. bře 2018

Byli jsme jen v Legolandu v Nemecku a stacil jeden den bohate. Ubytovat se muzes primo tam, my bydleli v Ulmu (krasny mesto). Ale v pohode by jsme cely vylet zvladli i na otocku. S ang. si vystacis vsude. S CK bych na takove vylety nejezdila-zbytecnost. A osobne-jakekoliv misto, ktere je od meho bydliste vic jak 500km, tak radeji letim. Do Parize jsem poprve jela autobusem a to jsem byla mlada holka-nikdy vic, nekonecna cesta..

alkapinka
7. bře 2018

Já byla v obojím,za mě osobně Disneyland- už se nemůžu dočkat až prte vyroste a pojedu tam sním. Je tam větší rozmanitost atrakcí,za den se to pomalu nedá projít a prozkoumat..bydlet ve Formulích nedaleko Paříže (naprosto dostačující) tam bych jela na vlastní pěst a autem(nebo letadlem jestli máte možnost).. v legolandu je to moc pěkné, spíše poučné-ty města z Lega a tak..je tam rozhodně min atrakcí,ale taky dost..naopak myslím že za 1 den úplně v cajku zvládnete, bydleli jsme taky přímo v parku- tam jsem jela přes cestovku a myslím že to bylo ideál..

copa
7. bře 2018

řekla bych, že záleží na věku dětí
my byli v Legolandu s dětma 6 a 4 roky, byli jsme 2 dny, spali v té Legoland vesničce a naprosto dokonalé a děti by tam určitě bez problému vydrželi i víc jak 2 dny (ještě jsme jeden den strávili v Ulmu v ZOO, je malinkatá, vylezli jsme na nejvyšší kostelní věž světa...)
jeli jsme sami, s CK bych tam nejezdila, chci být vlastním autem víc nezávislá
do Disneylandu se teprve chystáme, taky bez CK, autem, 3-4 dny mi na Francii přijdou málo, udělali bychom pár zastávek po cestě, ubytování mám vyhlídnuté tady:
https://www.explorershotels.com/en/rooms-suites/

iulia
autor
8. bře 2018

@lendy1
@alkapinka
@copa
Holky, moc děkuji za příspěvky, jste úžasné! Lakají mě oba parky, malý staví z lega každý den a vzhledem k tomu, že je to blíž, tak se přikloním letos k Legolandu. A až Kajka povyroste, tak pojedeme i Disneylandu. Ale máte pravdu, bude to chtít na delší dobu, autem, s více zastávkami po Evropě. Já se ve Francii bojím, že se mnou nebude chtít nikdo mluvit, když francouzky nerozumím ani za mák.

dizi
8. bře 2018

@iulia S tou Francii se neboj, oni také musí žít z turismu, takže lidi co potkáš v obchodech, na pumpách, v hotelu nebo přímo v Disneylandu ti vyjdou vstříc a budou se snažit se komunikovat (anglicky, rukama nohama ...) . Ale je fakt, že běžně jinak než francouzsky mluvit nechtějí. Jednou jsme tam zastavili mladou holku, které jsme se anglicky ptali na cestu a ona vůbec nevěděla doprava, doleva. Ale v dnešní době chytrých mobilů, stáhnete aplikaci na překlady a půjde to.
Jinak cestování po Evropě autem - Německo super dálnice zadarmo, Švýcarsko se platí dálniční známka na rok, ale ve Francii mají mýtné brány a tam platíte každý kousek silnice zvlášť. Průjezd speciálním tunelem třeba za 40 E. Můžeš mrknout na www.viamichelin.com, kde ti to ukáže trasu i kolik budete platit za cestu (včetně benzínu).

copa
8. bře 2018

jj, dálnice ve Francii jsou soukromé a placené, Němci je taky zpoplatní, ale až od 2019, takže letos ještě ušetříte
Francouzi jsou velký nacionalisti a jinak než francouzsky mluvit nechtějí, ale myslím, že Disneylandu se to týkat nebude 😉

@iulia neboj se toho, jdi do toho a užijte si to tam