Dovolená autem s miminkem do Řecka. Máte zkušenost?
Je tady prosím někdo kdo jel s 10.mesíčním mimčem autem k moři? Jedeme do Řecka cca 1400km na 14 dní. Cesty autem snáší dobře a jedeme přes noc. Jen mě zajímají zkušenosti od těch co cestu absolvovali. Po jaké době jste dělali přestávky? Budili jste děti, když spaly?
@misha31 teda jídlo (ani krupky) bych dětem za jízdy rozhodně nedavala 🙈
@fifinka2020 proc ne??? Ja za jizdy taky zeru normalne 😛
Záleží na dítěti a mnoha dalších okolnostech. Někteří píší, jak je cesta letadlem s prckem v pohodě, moje nedávná zkušenost, kdy nějaké batole prořvalo doslova celý let včetně 2 hodin před odbavením a já byla vděčná za to, že sedíme na opačném konci letadla, zas tak pozitivní není. Jestli máte dítě, kterému cestování nevadí a jízdu přizpůsobíte aktuálním potřebám, proč ne? Ano, být tak dlouho ve vajíčku pohodlné není, na druhou stranu 2 takové jízdy v životě dítěti neublíží. Mám jedno dítě, které od malinka necestuje rádo, ale starším dětem to nikdy zásadně nevadilo.
@fifinka2020 proc ne??? Ja za jizdy taky zeru normalne 😛
@misha31 protože když se dite začne dusit,je to průšvih.
Nedá se obvykle hned zastavit a pomoct mu a ty následky můžou být fatální,tam jde o cas.
Pamatuju si,ze třeba mk-life (ta je myslím vcelku uznavana) o tom dávala několik příspěvků. Ona nedoporučuje ani jist třeba připoutany na parkovišti,ze to proste zdržuje,když by byla potřeba zasáhnout.
@misha31 protože když se dite začne dusit,je to průšvih.
Nedá se obvykle hned zastavit a pomoct mu a ty následky můžou být fatální,tam jde o cas.
Pamatuju si,ze třeba mk-life (ta je myslím vcelku uznavana) o tom dávala několik příspěvků. Ona nedoporučuje ani jist třeba připoutany na parkovišti,ze to proste zdržuje,když by byla potřeba zasáhnout.
@fifinka2020 nejde mi to upravit,ale víc o tom třeba na profilu mklife- příspěvek z 30.1.2024 (ale myslím,ze to tam bylo i driv).
Záleží na dítěti a mnoha dalších okolnostech. Někteří píší, jak je cesta letadlem s prckem v pohodě, moje nedávná zkušenost, kdy nějaké batole prořvalo doslova celý let včetně 2 hodin před odbavením a já byla vděčná za to, že sedíme na opačném konci letadla, zas tak pozitivní není. Jestli máte dítě, kterému cestování nevadí a jízdu přizpůsobíte aktuálním potřebám, proč ne? Ano, být tak dlouho ve vajíčku pohodlné není, na druhou stranu 2 takové jízdy v životě dítěti neublíží. Mám jedno dítě, které od malinka necestuje rádo, ale starším dětem to nikdy zásadně nevadilo.
@zuzkasim ono casto to ten rodic bud uplbe na hovno naplanuje , nebo je proste dite vystresle z te nervni matky
...
A ten zbytek muzou byt zoubky , nezname prostredi , unava a jine veci ...
Tak jsme cestu zvládli v pohodě jen abyste věděli 😊 večer usnul a zastávky jsme dělali pokaždé co se vzbudil aspoň na půl hodinky. Ráno pak byla pauza delší i na kafe 🤣 neplakal ani jednou. Cesta i s pauzami trvala 19 hodin. A neřídila jsem já, ale manžel a tatínek se střídali. Já s maminkou jsme bavili děti.
Tak jsme cestu zvládli v pohodě jen abyste věděli 😊 večer usnul a zastávky jsme dělali pokaždé co se vzbudil aspoň na půl hodinky. Ráno pak byla pauza delší i na kafe 🤣 neplakal ani jednou. Cesta i s pauzami trvala 19 hodin. A neřídila jsem já, ale manžel a tatínek se střídali. Já s maminkou jsme bavili děti.
@bimbule tak to je dobrý, tak ať je to tak i zpátky 🙂

Pokud je někdo zvyklej často a vice km jezdit,tak cesta do Řecka pro něj bude jak pro jiného Praha-Brno…už jste to jeli,tak vîte,že z valný většiny je to furt dálnice a pokud se nezasekáte někde na hranicích,nebo u výluky,tak to projedete jak nic..jeli jsme 1550 km ráno z Řecka,večer doma..včetně běžných kávových či čuracích zastávek…ovšem jen dva dospělî..s ani ne ročním děckem je asi třeba přizpůsobit jeho režimu a osobně bych měla problém s tím,aby bylo tolik hodin v sedačce,v jádru v jedné poloze…na co letos koukněte určitě,tak jsou požáry,je jich hodně a pak klasika zasekaný přechody hraniční,tam se dá o víkendech strávit pěkných pár hodin poskakováním v koloně
Já bych s takto malým děckem volila spíše přespání během cesty,ale vy ho znáte nejlépe a víte
Šťastnou cestu a krásné Řecko😍
Řecko je prostě top,zažili jsme mraky dovolených po světě,ale Řecko autem je nejvíc pro nás…🤩
kam jedete??