icon

Dovolená autem s miminkem do Řecka. Máte zkušenost?

bimbule
18. črc 2025

Je tady prosím někdo kdo jel s 10.mesíčním mimčem autem k moři? Jedeme do Řecka cca 1400km na 14 dní. Cesty autem snáší dobře a jedeme přes noc. Jen mě zajímají zkušenosti od těch co cestu absolvovali. Po jaké době jste dělali přestávky? Budili jste děti, když spaly?

Strana
z2
gigi2
19. črc 2025

Pokud je někdo zvyklej často a vice km jezdit,tak cesta do Řecka pro něj bude jak pro jiného Praha-Brno…už jste to jeli,tak vîte,že z valný většiny je to furt dálnice a pokud se nezasekáte někde na hranicích,nebo u výluky,tak to projedete jak nic..jeli jsme 1550 km ráno z Řecka,večer doma..včetně běžných kávových či čuracích zastávek…ovšem jen dva dospělî..s ani ne ročním děckem je asi třeba přizpůsobit jeho režimu a osobně bych měla problém s tím,aby bylo tolik hodin v sedačce,v jádru v jedné poloze…na co letos koukněte určitě,tak jsou požáry,je jich hodně a pak klasika zasekaný přechody hraniční,tam se dá o víkendech strávit pěkných pár hodin poskakováním v koloně
Já bych s takto malým děckem volila spíše přespání během cesty,ale vy ho znáte nejlépe a víte
Šťastnou cestu a krásné Řecko😍
Řecko je prostě top,zažili jsme mraky dovolených po světě,ale Řecko autem je nejvíc pro nás…🤩
kam jedete??

misha31
19. črc 2025
@alice180

@misha31 můžu se zeptat, jak jste to udělali aby viděl z okýnka?

@alice180 ve vajicku uz neni, pokracovaci sedacka od 15mes a v Dacii Dokker videl dobre

misha31
19. črc 2025
@fifinka2020

@misha31 teda jídlo (ani krupky) bych dětem za jízdy rozhodně nedavala 🙈

@fifinka2020 proc ne??? Ja za jizdy taky zeru normalne 😛

zuzkasim
19. črc 2025

Záleží na dítěti a mnoha dalších okolnostech. Někteří píší, jak je cesta letadlem s prckem v pohodě, moje nedávná zkušenost, kdy nějaké batole prořvalo doslova celý let včetně 2 hodin před odbavením a já byla vděčná za to, že sedíme na opačném konci letadla, zas tak pozitivní není. Jestli máte dítě, kterému cestování nevadí a jízdu přizpůsobíte aktuálním potřebám, proč ne? Ano, být tak dlouho ve vajíčku pohodlné není, na druhou stranu 2 takové jízdy v životě dítěti neublíží. Mám jedno dítě, které od malinka necestuje rádo, ale starším dětem to nikdy zásadně nevadilo.

fifinka2020
19. črc 2025
@misha31

@fifinka2020 proc ne??? Ja za jizdy taky zeru normalne 😛

@misha31 protože když se dite začne dusit,je to průšvih.
Nedá se obvykle hned zastavit a pomoct mu a ty následky můžou být fatální,tam jde o cas.
Pamatuju si,ze třeba mk-life (ta je myslím vcelku uznavana) o tom dávala několik příspěvků. Ona nedoporučuje ani jist třeba připoutany na parkovišti,ze to proste zdržuje,když by byla potřeba zasáhnout.

fifinka2020
19. črc 2025
@fifinka2020

@misha31 protože když se dite začne dusit,je to průšvih.
Nedá se obvykle hned zastavit a pomoct mu a ty následky můžou být fatální,tam jde o cas.
Pamatuju si,ze třeba mk-life (ta je myslím vcelku uznavana) o tom dávala několik příspěvků. Ona nedoporučuje ani jist třeba připoutany na parkovišti,ze to proste zdržuje,když by byla potřeba zasáhnout.

@fifinka2020 nejde mi to upravit,ale víc o tom třeba na profilu mklife- příspěvek z 30.1.2024 (ale myslím,ze to tam bylo i driv).

veronicka89
20. črc 2025
@zuzkasim

Záleží na dítěti a mnoha dalších okolnostech. Někteří píší, jak je cesta letadlem s prckem v pohodě, moje nedávná zkušenost, kdy nějaké batole prořvalo doslova celý let včetně 2 hodin před odbavením a já byla vděčná za to, že sedíme na opačném konci letadla, zas tak pozitivní není. Jestli máte dítě, kterému cestování nevadí a jízdu přizpůsobíte aktuálním potřebám, proč ne? Ano, být tak dlouho ve vajíčku pohodlné není, na druhou stranu 2 takové jízdy v životě dítěti neublíží. Mám jedno dítě, které od malinka necestuje rádo, ale starším dětem to nikdy zásadně nevadilo.

@zuzkasim ono casto to ten rodic bud uplbe na hovno naplanuje , nebo je proste dite vystresle z te nervni matky
...

A ten zbytek muzou byt zoubky , nezname prostredi , unava a jine veci ...

bimbule
autor
22. črc 2025

Tak jsme cestu zvládli v pohodě jen abyste věděli 😊 večer usnul a zastávky jsme dělali pokaždé co se vzbudil aspoň na půl hodinky. Ráno pak byla pauza delší i na kafe 🤣 neplakal ani jednou. Cesta i s pauzami trvala 19 hodin. A neřídila jsem já, ale manžel a tatínek se střídali. Já s maminkou jsme bavili děti.

alice180
22. črc 2025
@bimbule

Tak jsme cestu zvládli v pohodě jen abyste věděli 😊 večer usnul a zastávky jsme dělali pokaždé co se vzbudil aspoň na půl hodinky. Ráno pak byla pauza delší i na kafe 🤣 neplakal ani jednou. Cesta i s pauzami trvala 19 hodin. A neřídila jsem já, ale manžel a tatínek se střídali. Já s maminkou jsme bavili děti.

@bimbule tak to je dobrý, tak ať je to tak i zpátky 🙂

Strana
z2