icon

Dovolená bez dcerky-stále kojím. Máte zkušenosti, rady?

angipe
28. srp 2015

Ahoj devcata, obracim se na vas s prosbou o rady. Letime s manzelem v rijnu na dovolenou. Pucodne mela mala jet s nami, ale nakonec pojedem sami. Problem je ze stale kojim. Dceri je 9 mesicu, takze uz by to nemel byt takovy problem. Pres den normalne papka a mlecko ma jen pred spanim v noci a po probuzeni. A to je prave ten problem. Budi se mi v noci cca po 2 hodinach. MUDra rikala, ze to neni ani hladem, ale spis je to zvyk. Je to malej zavyslacek, chce proste jen prso a o mleko ji ani tak nejde. Mleko mam odsate a budou se starat rodice. Ale nechci je v tom nechat a nechci ani dceri pusobit najednou sok, ze bude bez prsa. Chtela bych ji postupne odnaucit. Mate nektera zkusenost jak na to? Jak deti reagovali na flasku s mlekem? Ja kdyz ji v noci dam cajik, tak sice zaspi, ale za pul hodky je hore zas a musim ji to prso dat. Bojim se aby z toho nebyly proplakane noci. Ja se budu valet u more a mala by tu plakala...nemam na to srdce, sem cita. Prosim pomozte.

Strana
z6
zuzineckah
29. srp 2015

@shine2015 Promin, ale tvuj prispevek je dost nesmyslny. Michas jablka s hruskami. Že nekdo odjede na dovolenou bez ditete nema nic spolecneho s tim, ze nekdo jiny dite mit nemuze. A taky to neznamena, že své dite miluje mene. Trochu nadhledu.

shine2015
29. srp 2015

@zuzineckah ja jsem nepsala nic o tom,ze nekdo nemute mit deti....jen ze fotime testy,testujeme dopredu,na miminko se tesime....a ze nechapu,kdyz diteti neni ani rok,v dobe,kdy mamu potrebuje,tak nekdo odjede na dovcu bez takhle maleho ditete.....proc teda si dotycna porizovala dite kdyz chce jeste jezdit sama s muzem? Mohla jeste klidne pockat...na jedne strane vsichni chceme rodinu ale na strane druhe odkladame deti kdyz nas potrebuji? A pak v zaveru kdyz je detem dvacet a vic tak se rodice divi ze deti k nim nejezdi....no to je ale prekvapeni....do plnoletosti jim vtloukaji do hlavy my mame pravo taky na svuj zivot ne jenom deti....samostatne dovolene,vikendy...v patek vyrazi tatinek v sobotu maminka....
Je to kazdeho vec a nikoho nesoudim....jen se pozastavuji nad tim co kdo resi a cemu se pak divi...nehlede na to ze si nekteri na rodinu hraji pouze kdyz se jim to hodi....to je cele.
A ty si mysli o me co chces. Je mi to jedno.

shine2015
29. srp 2015

A jinak si nemyslim ze by se nikdo nemel bez ditete hnout....at si mama jde cvicit jednou dvakrat tydne....at jde tata na ryby nebo do posilky .....kazdy potrebujeme nekdy vypnout...

zuzineckah
29. srp 2015

@shine2015 ja vubec nechapu o co ti jde. Pokud mas pocit,že jste víc rodina, protoze máš deti porad za zadkem, tak ok, ja ti to neberu. Nejak nepobiram, co je špatného na tom, kdyz rodice cely rok prizpusobuji program, dovolene, vikendy detem, proč by si jednou za rok nemohli doprat dovolenou jen ve dvou.
Asi te prekvapim - ale Ač mi je pres 30 a naši (i tchani ) to meli podobne, dodnes se navstevujeme pravidelne a radi 😉 pisu zrovna od tchyne 😀 Kazdopadne jsem rada, že nejsem tak omezena, abych své rodice zavrhla proto, že se venovali i svemu manzelstvi a nejen nam 😉

zaludova
29. srp 2015

Proboha...nevidim na dovolene nic spatneho a kor kdyz jsou babicky natesene na hlidani. A vy z ni delate pomalu krkavci matku. 🙄

shine2015
29. srp 2015

@zuzineckah je ti pres tricet a asi mas problem s psanym textem....nevim jak se tak male dite muze rozhodnout zda bude s mamou nebo ne....navic nikdo nemluvi o zavrhnuti rodicu....napsala jsem pouze svuj nazor,ze takhle male dite potrebuje mamu....a ja osobne nevidim problem jet s deckem to je vse...vzdyt jsme snad rodina ne?? Nehlede na to zeptej se decka napr v peti letech zda by chtelo s mamou a tatou k mori....urcite rekne ze nechtelo 🙂))))) me je tvuj nazor uplne fuk,nebudu te presvedcovat atd....ja jen mame deti a starame se o ne ja s manzelem,nejsou nam na obtiz,chteli jsme je a nehazeme je nikomu na krk,navic kdyz nas potrebuji,jsme tu pro ne...ale neznamena to ze si nejdu zacvicit nebo na kafe s kamoskou bez nich....nebo ze jim odpiram babicky....kazda mama dela co si mysli ze je nejlepsi....
Mej se.

eficenka
29. srp 2015

@angipe
bez dětí bych nejela, opravud si dovolenou užiješ?
neužiješ si ji radši ted s ní, i když s "omezením" ? a třeba za 3 roky jen s manželem?
přece sis miminko nepořizovala, a nečeklala, že ho kdykoliv budeš moct "odložit"...

zo_ja
29. srp 2015

Jestli a jak vezme flašku je vhodné předem vyzkoušet! U jednoho mimina jsem odcházela na 2-4 hod, a flašku nevzalo ani za nic, radši by se uřvalo, uslo bez jídla, a to bylo s tatínkem a sourozencem, s kterým bylo pořád a doma ve svým, nevzalo by nic nijak, ani ze lžičky. Na to bacha. Tobě nemusí vzít nic z flašky, protože cítí mlíko z prsa, ale někdo jiný, když Ty nebudeš v dosahu, ať to zkusí.
Jinak záleží, kolik ostatnío vypije a sní. Některý děti budou ok i bez mlíka, pít ze sklenice, jíst jídlo, jiný vůbec.
A ano, po týdnu už můžete být bez kojení, je to celkem dlouho. Jak z Tvojí, tak její strany, fyzicky psychicky....
Na babičku nebo prostě někoho, s kým bude, by měla být zvyklá.
Ještě mě napadá alternativa, vzít babičku s sebou a mít to vyřešené, užít si dny s mužem, klidně i noci, a dcerce se věnovat chvíli ráno, chvíli večer... Vyřešeno kojení, kontakt, záloha pro případ potíží a jinak to nechat na babičce... stejně jako tady, ale být v dosahu.

lenka5731
29. srp 2015

Pokud jsem to dobře pochopila, tak zakladatelka tematu dovolenou zaplatila ve first minute ještě jako tehotna, ze pojedou cela rodina, ale za tech cca 10 měsíců se bezpečnostní situace v Tunisu dost změnila, proto uvahy nechat dceru v ČR. ..

monihart
29. srp 2015

Tunisko? To jako fakt?

angipe
autor
30. srp 2015

@ema1984
pokud nemas kloudnou radu a mas jen potrebu kritizovat, tak se radeji nevyjadruj. Dekuji!

angipe
autor
30. srp 2015

@pampeliska1
dekuju za reakci. Prvni plan to byl. Jenze...dovolena je zaplacena jiz od lonskeho roku a letime do Tunisu. A po tom co se tam staly ty dva atentaty ji sebou nejak nechci brat. Ale co tu ctu, tak na to buzeni zadny "vselek" neni. Takze to nakonec dopadne asi tak, ze poleti s nami. Sice nevytahnem radeji paty z hotelu, ale nastesti sme vybiraly rodinne centrum, takze se da vyblbnout i uvnitr a plaz je pristupna od hotelu.

angipe
autor
30. srp 2015

@majkoz
Moc dekuju za rady 🙂 to by mohlo zabrat. Presne o takovou radu sem zadala. A jak probihalo to odstavovani u babicky? Nebylo to plne place a kriku? Toho se bojim. Aby z toho baby nezesilela a mala nemela traumu. Diky

angipe
autor
30. srp 2015

@orchidis
Dekuju za reakci, nemas se za co omlouvat, napsalas to pekne ;)
Puvodni plan byl ji vzit s sebou. Jenze...dovcu mame zplacenou uz rok a je to Tunis. Od doby co tam byly ty vybuchy se mi nejak nezamlouva ji tam brat. Stale zvazuji co je lepsi.

cica002
30. srp 2015

@angipe a zmenit destinaci nejde ? Po tom utoku cestovky menili bezne.

angipe
autor
30. srp 2015

@orchidis
Dekuju za nazor i kdyz na muj vkus docela drsne podany. Pejsky mame dva! Dite nechci nekam odkladat a mermomoci "valet" se k mori taky ne. Je to svatebni cesta, zaplacena jiz rok. Jde bohuzel o Tunis, kde ted neni moc bezpecno a tak zvazuji i variantu dovolene bez dcerky.

angipe
autor
30. srp 2015

@cica002
Bohuzel jiz ne. Propasli sme dobu kdy to slo. Dekuji za zajem. Tez zvazuji, ze poslu manzela s kamaradem , i kdyz jde o svatebni cestu. Ale kdyz doma padl tento navrh, nesetkal se s kladnym ohlasem. Zvazuji co bude pro nas vsechny nejmensi stres. Jeste neni rozhodnuto.

emalkova
30. srp 2015

@angipe Naše prvorozená byla totéž, co vaše - v noci prso co dvě hodiny, nepomohly kaše, chleba, i kdybych jí nafutrovala večer nevím čím, budila se 6-8× za noc, v 10 měsících jsem jí odstavila s bláhovou představou, že nedám prso = bude spát 😀 . No prso jsem nedala, normálně, ze dne na den, ale vstávala jsem od té chvíle 6× dělat UM 😉 . Prostě si to mlíko neodepřela, vstávala tak skoro do dvou let a ani nechat vyřvat nepomohlo, vydržela zdaleka víc než já 😀 . Ale každopádně s flaškou ani UM neměla nejmenší problém, kojit jsem přestala ze dne na den, ne za žádné tři měsíce atp., co tu padlo...

angipe
autor
30. srp 2015

@eva267 Dekuju 🙂

angipe
autor
30. srp 2015

@emalkova
Dekuji za podporu a rady 🙂

angipe
autor
30. srp 2015

@shine2015
Nas nase dcera neomrzela. Mimochodem byl to docela dlouhy boj, nez se nam podarilo prijit do jineho stavu. Je to vymodlene dite. Nicmene si myslim, ze i rodic ma pravo na to si nekdy odpocinout. Kazdopadne my ji s sebou vzit chceme, jenze tu hraje roli vic faktoru...jeden z nich je ten, ze letime do Tunisu(tam ted neni moc bezpecno a kdyby se ji neco stalo...nechci domyslet) O ostatnich faktorech se radeji nebudu zminovat protoze by to rozpoutalo dalsi vlnu diskuzi. Kdyby se tam nestaly ty atentaty, tak vubec nepremyslim a leti s nami. Jenze dovolena je zaplacena jiz rok a jiz nelze zmenit. Takze musim premyslet i nad jinymi variantami jak to vyresit. Nechapu nektere maminky, a to nemyslim jen tebe, ale vsechny co tu "rypou", ze maji potrebu kritizovat a odsuzovat, kdyz neznaji vsechny podrobnosti. Ja si sem jdu pro radu a nestojim o nejake odsuzovani, to at si maminky nechaji pro sebe!

angipe
autor
30. srp 2015

@apacheee
a kdepak ste? Ja bych ji taky moc rada vzala sebou. Manzel si ze me dela srandu, ze to stejne nedam, ze se na letisti otocim a pojedu za ni. Asi ma pravdu, sem na ni zavysla 🙂 Je to moje Kobliha. Jenze my letime do Tunisu a tak si rikam jestli neni vetsi problem ten Tunis :(

melodygirl
30. srp 2015

@angipe no mě malá při odstavení vzala flašku asi po dvouhodinovém ukrutném řevu a na čaj se budí dodnes ve svých 3,5 letech i 4x. Chytne šílený hysterák, když v noci nejsem u ní já a chtěl by ji znova uspat třeba manžel, nebo babička. Musíš odhadnout temperament svého dítěte, ale pokud by ses rozhodla pro variantu jet bez ní, tak být tebou bych odstavila co nejdříve, abys měla představu, jak se chová. Např můj synovec nechtěl vzít flašku a skončili na v nemocnici kvůli dehydrataci. Dcera také dlouho nechtěla cokoliv jiného než prso, měli jsme problém i v roce a půl s příjmem tekutin jinak než z prsa, odstavila jsem až ve dvou letech. Já bych si nedokázala představit, že bych dceři v tomto věku odjela tak daleko, ani v jejich 3,5 letech, maximálně jsem byla pryč tak do půlnoci a to dělá babičce pěkné hysteráky.

angipe
autor
30. srp 2015

@zuzineckah
D-E-K-U-J-U ...konecne nejaka duse co me chape.

angipe
autor
30. srp 2015

@zaludova
Dekuju...ja uz sem se chtela jit zahrabat 100m pod zen za to, ze sme spatni rodice.

angipe
autor
30. srp 2015

@eficenka
ahoj...nejde o uzivani. Jak sem tu jiz nekolikrat psala, jde o Tunis a pouze se proste bojim ji vzit sebou. Na cestovce je nahlasena s nami, pas ma a my jsme vybaveni vsemi smery, ze s nami pojede. Je se proste od doby atantatu bojim ji vzit s sebou. Tot cele...

patrusa
30. srp 2015

Syna jsem pomalu odstavila za 1 mesic. V osmi mesicich vstaval na kojeni v 11 vecer a pak kazde 3 hodiny. Od tech 8 mesicu jsem mu kojebi postupne oddalovala cca po pul hodce za 3 dny. V 9 mesicich se budil na mliko mezi 4-5. V 10 mesicich jsem ho kojit prestala a kolem te 5 rano udelala UM. Slo to v klidu a bez nejakeho extra place.

Mam dve male deti 9 a 29 mesicu a nedokazu si predstavit, ze bych od nich odjela na tyden a nechala je babicce. Ale to uz je na vas.

angipe
autor
30. srp 2015

@zo_ja
Hele ty si genial. Sice nevim jestli to jeste pujde zaridit...ale kazdopadne je to dobrej napad. Babicka by moc rada letela letadlem a deda nechce. Tak alespon splnime babi jeji prani. No holka...kdybys stala vedle me dostanes hubana 🙂

angipe
autor
30. srp 2015

@lenka5731
Dekuji...jedna z mala co to pochopila ;)

ivis
30. srp 2015

odjela jsem dvakrát od dětí - v obou případech, ovšem z důvodu že jsem chtěla přestat kojit.
U první, když jí bylo 13měsíců, hlídala moje mamka s manželem, zvládla to naprosto v pohodě, v noci měla čajík, po návratu už si na prso ani nevzpomněla, byla jsem pryč 5dní.
U druhého, když mu bylo 20měsíců, opět hlídal manžel s mamkou, ten sice plakal při odjezdu, ale v noci už byl v pohodě a i ty ostatní dny naprostá pohoda, hezky baštil, pil. Byla jsem pryč 10dní, zde jsme po návratu ovšem opět začali kojit, hned jak mne viděl, tak se mi vrhnul na prsa 🙂)

Strana
z6