Dovolená Egypt s dětmi. Máte tip?
Zdravím. Byl jste někdo s dětmi v Egyptě v červenci na dovolené? 🙂 Dáte mi prosím nějaký tip kde se Vám to líbilo a pro děti ideál prosím? 🙂 Děkuji.
@denculinka červenec a Egypt určitě není dobrý nápad a už vůbec ne s dětmi. Je tam moc teplo. Egypt tak do konce dubna a pak zase od konce září. Marsa Matrouh je u Středozemního moře, tím pádem úplně něco jiného, ale zatím se to tam dost rozvíjí a s dětmi bych asi tuto destinaci nevolila, hlavně kvůli kvalitě zdravotní péče.
létáme celkem pravidelně na začátku července a s teplotou nemáme nikdo vůbec problém (letí nás 10, 5+5), u toho moře je to prostě jiný..já se třeba naopak fakt těším, mám to moc ráda 😀 je potřeba počítat, že ty teploty jsou kolem 40-45stupňů, je potřeba správně přistupovat k chlazení těla, žádné zbytečné ledy a studená pití.. jinak za mě pro děti super oblast Makadi Bay pod Hurghadou, krásný mořský život, pozvolné vstupy, hezké hotely.. jeden z top hotelů v oblasti by měl být Sunrise Royal Makadi.. zdravotní péče je na dobré úrovni, v Hurghadě je evropská klinika, je možnost se spojit s českými zdravotníky v Hurghadě, dostupnost základních léků snad na každém hotelu, nevidím problém 🙂
Pokud zvládnete teploty,.Pam můžu doporučit Marsa alarm - Pickalbatros Portofino Vita/Villaggio.
Moc se nám tam líbilo a pro děti aquapark byl super. More průměrné z pláže (pro děti na snorchl dostatečně) a z mola rybiček mraky.
@denculinka červenec a Egypt určitě není dobrý nápad a už vůbec ne s dětmi. Je tam moc teplo. Egypt tak do konce dubna a pak zase od konce září. Marsa Matrouh je u Středozemního moře, tím pádem úplně něco jiného, ale zatím se to tam dost rozvíjí a s dětmi bych asi tuto destinaci nevolila, hlavně kvůli kvalitě zdravotní péče.
@nelly_strokova
@blondynka400 Ano, v Egyptě je sice v létě horko, ale člověk s tím počítá a přizpůsobí se tomu. Děti (tedy alespoň ty naše) stejně tráví většinu dne v moři/bazénu. Po obědě dáváme delší klid na pokoji/v dětském klubu, na výlety nejedeme (max nějaký lodní). A všude skvěle funguje klima, kterou stačí používat s rozumem.
Ono může být horko i jinde - vloni jsme měli zcela nečekaně šílené horko na začátku června na Rhodosu (celý týden bylo 38-45, v noci to za celou dobu nekleslo pod 28) a můžu říct, že to bylo mnohem hůře zvládnutelné než v tom Egyptě. Na pláž jsme to měli asi 500m, což bylo v tom horku peklíčko, na výlety jsme chtěli, ale nedalo se. Na pokoji se bez nonstop puštěné klimy prostě nedalo existovat (jak to člověk vypnul, hned tam bylo 30+ a v tom prostě spát nejde...).
Takže jako jo - v Egyptě je v létě horko, ale zase se tam s tím počítá a snáší se to lépe než třeba to nečekané extrémní horko v Řecku a než týden teplot 30+ v ČR
@nelly_strokova
@blondynka400 Ano, v Egyptě je sice v létě horko, ale člověk s tím počítá a přizpůsobí se tomu. Děti (tedy alespoň ty naše) stejně tráví většinu dne v moři/bazénu. Po obědě dáváme delší klid na pokoji/v dětském klubu, na výlety nejedeme (max nějaký lodní). A všude skvěle funguje klima, kterou stačí používat s rozumem.
Ono může být horko i jinde - vloni jsme měli zcela nečekaně šílené horko na začátku června na Rhodosu (celý týden bylo 38-45, v noci to za celou dobu nekleslo pod 28) a můžu říct, že to bylo mnohem hůře zvládnutelné než v tom Egyptě. Na pláž jsme to měli asi 500m, což bylo v tom horku peklíčko, na výlety jsme chtěli, ale nedalo se. Na pokoji se bez nonstop puštěné klimy prostě nedalo existovat (jak to člověk vypnul, hned tam bylo 30+ a v tom prostě spát nejde...).
Takže jako jo - v Egyptě je v létě horko, ale zase se tam s tím počítá a snáší se to lépe než třeba to nečekané extrémní horko v Řecku a než týden teplot 30+ v ČR
@patypresdevaty ano souhlas, českých 30+ je horších než egyptských 40+
@nelly_strokova
@patypresdevaty nějak nechápu, proč bych se měla přizpůsobovat. Radši zvolím lokalitu, která je rovnou v pohodě. A být zavřená v resortu/na pokoji za mne není dovolená. Egypt je levný, to je asi jeho jediné plus v létě.
@patypresdevaty nějak nechápu, proč bych se měla přizpůsobovat. Radši zvolím lokalitu, která je rovnou v pohodě. A být zavřená v resortu/na pokoji za mne není dovolená. Egypt je levný, to je asi jeho jediné plus v létě.
@blondynka400 do Egypta se jezdí hlavně kvůli podmořskému světu (teda alespoň my to tak máme), tak nám pak nevadí být "jen v rezortu", protože to není "JEN" 🙂 Střídáme to - někdy Egypt a podmořský svět, jindy jiné lokality. Každá má něco ;)
@blondynka400 do Egypta se jezdí hlavně kvůli podmořskému světu (teda alespoň my to tak máme), tak nám pak nevadí být "jen v rezortu", protože to není "JEN" 🙂 Střídáme to - někdy Egypt a podmořský svět, jindy jiné lokality. Každá má něco ;)
@patypresdevaty zase souhlas 😀 😀 navíc teda jsou oblasti, kde člověk může úplně v pohodě na promenádu, nákupy, restaurace a neni nic jednoduššího než si zaplatit tágo a dojet si kam člověk chce za pár šprdlíků.. a šnorchl v červenci je za mě top, vydržím celé dopoledne zkoumat korály, jen si musím přetírat zadek SPF 😀 😀 třeba moje máma lítá jen do Hurghady, miluje šmajdání po Sheratonu a večerní život ve městě .. tak jasně, jestli chci jet na pyramidy nebo chrámy, nepoletím v červenci, to je asi jasný 🙂
@patypresdevaty ano, je to nejbližší "hezký" podmořský svět (bohužel už to dávno není, co bývalo). A pořád je to tedy jenom jen.
Aby bylo jasno, já proti Egyptu nic nemám, jako levná doplňková dovolená na jaře/podzim, když je jinde ještě zima a nechce se mi někam daleko, proč ne. Ale určitě to není ideální dovolená s dětmi na červenec.
@patypresdevaty ano, je to nejbližší "hezký" podmořský svět (bohužel už to dávno není, co bývalo). A pořád je to tedy jenom jen.
Aby bylo jasno, já proti Egyptu nic nemám, jako levná doplňková dovolená na jaře/podzim, když je jinde ještě zima a nechce se mi někam daleko, proč ne. Ale určitě to není ideální dovolená s dětmi na červenec.
@blondynka400 ono i to levná už bejvávalo :D Vloni jsme byli o podzimní prázdniny a moc se nám líbilo (právě kvůli optimální teplotě), no ale už na to přišlo hodně lidí, takže byl velký zájem a letos cestovky nasadily na podzimní prázdniny ceny pomalu vyšší než na léto 🙈
A byli jsme tedy jednou i o jarní prázdniny a to už bych nejela - v tu dobu opravdu dost nepříjemně fouká vítr a voda je chladná (hlavně ve spojení s tím silným větrem). Člověk si pak šnorchlování moc neužije, protože je mu prostě rychle zima.
Kdybych si tedy měla vybrat, letím květen nebo říjen.
Jen píšu, že i to léto se dá. Lepší 40 v Egyptě než 30 v ČR
@blondynka400 No, nevím s tím levný... Byla jsem tam 20 let zpátky ještě bez dětí, letos v červenci letíme Marsa Alam se staršími dětmi, jelikož jsme nevěděli kam a na léto tam teď naskočila tahle cena. A to jsme byli za míň teď 2 léta na Kapverdách.
@blondynka400 No, nevím s tím levný... Byla jsem tam 20 let zpátky ještě bez dětí, letos v červenci letíme Marsa Alam se staršími dětmi, jelikož jsme nevěděli kam a na léto tam teď naskočila tahle cena. A to jsme byli za míň teď 2 léta na Kapverdách.
@bunicka To je teda pálka za Egypt. 😳 S Kapverdami souhlasím, byli jsme tam několikrát a vyšlo to vždy levnější než dovolená v Evropě.
@bunicka To je teda pálka za Egypt. 😳 S Kapverdami souhlasím, byli jsme tam několikrát a vyšlo to vždy levnější než dovolená v Evropě.
@nelly_strokova já mám teď rodinu na Fuerteventuře a též to vyšlo levněji než Egypt
@nelly_strokova Mazec, úplně jsem čučela. My jsme kupovali ještě v lednu, tak to máme levnější, ale teď pořád čtu, že CK BS ruší lety a zájezdy s tím, že si pak má člověk koupit znovu jiný termín a cena je pak taková? No, to by mě opravdu naštvalo a fakt nevím, kam bysme nakonec letěli, protože pro 4 lidi s většími dětmi je to dost složité. Letos právě už nemáme ani možnost těch Kapverd, nejde zadat starší dcera na pokoj a lítají jen 7, nebo14 dní. Jeden hotel totiž odkoupili Italové a druhý co jsme byli, tak min. rok Španělé a mají tam hlavně svoji klientelu.
@bunicka tak primárně bych vynechala CK a tuto zvlášť. Cena je za Egypt úplně mimo, Ono letos se CK mají celkově ceny na léto dost mimo, hlavně některé destinace. Každopádně v LM není problém sehnat pro 4 lidi za 60 tis v pětihvězdě, což je za mne opravdu pár korun.
@blondynka400 ono i to levná už bejvávalo :D Vloni jsme byli o podzimní prázdniny a moc se nám líbilo (právě kvůli optimální teplotě), no ale už na to přišlo hodně lidí, takže byl velký zájem a letos cestovky nasadily na podzimní prázdniny ceny pomalu vyšší než na léto 🙈
A byli jsme tedy jednou i o jarní prázdniny a to už bych nejela - v tu dobu opravdu dost nepříjemně fouká vítr a voda je chladná (hlavně ve spojení s tím silným větrem). Člověk si pak šnorchlování moc neužije, protože je mu prostě rychle zima.
Kdybych si tedy měla vybrat, letím květen nebo říjen.
Jen píšu, že i to léto se dá. Lepší 40 v Egyptě než 30 v ČR
@patypresdevaty tak když létáš s cestovkou a ještě o prázdninách, je pak cenovka jasná. CK toho využívají, stejně jako třeba Velikonoce a ty ceny jsou úplně mimo. Stejně tak období jarních prázdnin je u CK vždy dražší, hlavně pražské termíny.
Já se radši vyloženě potápím a tam mi vítr fakt nevadí 😀 Květen nebo říjen asi souhlas, i když já bych si to posunula na duben a konec září 😀 V říjnu jsou na mne krátké dny a brzy přestává svítit sluníčko.
@bunicka tak primárně bych vynechala CK a tuto zvlášť. Cena je za Egypt úplně mimo, Ono letos se CK mají celkově ceny na léto dost mimo, hlavně některé destinace. Každopádně v LM není problém sehnat pro 4 lidi za 60 tis v pětihvězdě, což je za mne opravdu pár korun.
@blondynka400 My bez CK s dětma nejezdíme, a rozhodně v našem případě nemůžeme čekat na LM, většinou to dopadne tak, že nejsou letenky na LM, tam kam si vybereme a nebo se vybraný hotel/destinace vůbec nezlevní a spíš se zdraží. Jsme omezeni pouze prázdninami, takže už to mám nějak vysledované.
@blondynka400 My bez CK s dětma nejezdíme, a rozhodně v našem případě nemůžeme čekat na LM, většinou to dopadne tak, že nejsou letenky na LM, tam kam si vybereme a nebo se vybraný hotel/destinace vůbec nezlevní a spíš se zdraží. Jsme omezeni pouze prázdninami, takže už to mám nějak vysledované.
@bunicka a jaký je rozdíl jet s dětmi jet s CK nebo bez CK? Když máš vše připravené dopředu, vyjde to úplně nastejno 🙂
Prázdniny chápu, člověk pak ale musí počítat s tím, že zaplatí víc.
@blondynka400 LM na sezonu pro 4 lidi je obecně dost risk a náhoda. Dost často nejsou kapacity letadel, hlavně pokud člověk chce třeba letět z Brna.
Jinak ta CK, to je Bluestyle? Když jsem hledala dovolenou na letošek, tak mi ty jejich ceny přišly úplně mimo. Nakonec letíme s Fischerem. Taky žádná láce, ale Bluestyle Řecko běžně přes 100 tisíc za čtyřhvězdu začátkem sezony. Děs a hrůza.
@blondynka400 LM na sezonu pro 4 lidi je obecně dost risk a náhoda. Dost často nejsou kapacity letadel, hlavně pokud člověk chce třeba letět z Brna.
Jinak ta CK, to je Bluestyle? Když jsem hledala dovolenou na letošek, tak mi ty jejich ceny přišly úplně mimo. Nakonec letíme s Fischerem. Taky žádná láce, ale Bluestyle Řecko běžně přes 100 tisíc za čtyřhvězdu začátkem sezony. Děs a hrůza.
@ninive211 my třeba do Egypta cestovky střídáme, dvakrát za sebou masakr s Eximem, čtyři dny před odletem změna hotelu, výběr katastrofa.. letos jsme vzali BS, protože hotel kam chceme nikdo z českých nenabízí a teď teda trnu čím z toho Brna odletíme. Řekla bych, že BS hodně hodně litují, že pustili SmartWings .. třeba náš letošní hotel už z Brna dostupný vůbec není, z Prahy možná ještě jo, ale to jsou pro nás tři hodiny v autě. Zařizovala jsem Egypt i bez CK, ale v naprosté většině, když člověk fakt nechytí super letenky, tak se na cenu CK nedostanu u toho Řecka úplně v klidu po své ose
@ninive211 Brno nevím, ale Praha LM za mne není problém. Ale já netrvám úplně na Praze, nemám problém letět případně z DE nebo AT, dost výhodně vychází i Bratislava. Neříkám kupovat na poslední chvíli den dopředu, ale jinak to až takový problém není 🙂
Jojo, přesně, Bluestyle. Cestovka je sama o sobě katastrofa a ty jejich letošní ceny, to hodně upadli a ublížili si.
@ninive211 Brno nevím, ale Praha LM za mne není problém. Ale já netrvám úplně na Praze, nemám problém letět případně z DE nebo AT, dost výhodně vychází i Bratislava. Neříkám kupovat na poslední chvíli den dopředu, ale jinak to až takový problém není 🙂
Jojo, přesně, Bluestyle. Cestovka je sama o sobě katastrofa a ty jejich letošní ceny, to hodně upadli a ublížili si.
@dashyyy Egypt bych bez cestovky vůbec nezkoušela.
@blondynka400 No my právě jsme Brňáci a kdybychom letěli s dětmi, tak chceme jedině z Brna. Loni jsme letěli s manželem do Malagy z Prahy, pozdně odpolední/večerní let, návrat zpět o púl jedné ráno s tím, že první EC vlak směr Brno jel ve 4:45. Jako 2 dospělí jsme to dali, ale s dětmi bych tuto peripetii teda podstupovat nechtěla.
@dashyyy Egypt bych bez cestovky vůbec nezkoušela.
@blondynka400 No my právě jsme Brňáci a kdybychom letěli s dětmi, tak chceme jedině z Brna. Loni jsme letěli s manželem do Malagy z Prahy, pozdně odpolední/večerní let, návrat zpět o púl jedné ráno s tím, že první EC vlak směr Brno jel ve 4:45. Jako 2 dospělí jsme to dali, ale s dětmi bych tuto peripetii teda podstupovat nechtěla.
@ninive211 a proč ne?? Já jsem jich organizovala několik, mám několik známých s apartmány a fakt to není vůbec problém všeobecně.. vlastně cestovku jsem za ty roky nepotřebovala k ničemu, létáme s CK jen kvůli pohodlí odletu z Brna. Zdravotní problémy si vyřeším po své ose, tam člověk potřebuje stejně spíš pojišťovnu, problém na hotelu jsem si vyřešila vždycky na recepci. Loni jsme tam zapomněli peněženku s doklady a třeba CK nebyla schopná pomoct vůbec, kdežto manažer recepce pomohl vše vyřídit a peněženka byla do týdne doma, stačily dva emaily a jeden hovor.

V červenci bych do Egypta jela pouze do Marsy Matrouh, jinde je 40 stupňů a víc, takže tam bych s dětmi nejela. Každopádně v Marse Matrouh nejsou hotely s nějakými atrakcemi pro děti, ale animátoři tam jsou, takže nějaká zábava pro děti se najde.