icon

Dovolená s dětmi různých věkových kategorií. Máte tip?

traveller007
13. čer 2025

Ahoj,

letos nás poprvé čeká dovolená s miminkem, ale budeme mít k tomu ještě i manželova syna z 1. manželství. Našemu chlapečkovi bude v červenci 7 měsíců, starší kluk má 13 let. Máme ho mít u sebe na 2 týdny. Máte nějaký tip, kam vyrazit, aby si to užil puberťák, dalo se tam jezdit s kočárkem a ideálně tam bylo i něco pro dospělé? Koukáme po možnostech v ČR i zahraničí, asi to nevidím na moře (v létě bychom se tam upekli). S manželem jsme spíše sportovně založení, takže turistika, plavání, kola...

Moc děkuji všem za tipy. Ještě jsem se myšlením nedokázala úplně přeorientovat na jiné dovolené než pro dospělé, ale ferraty s nosítkem asi fakt nedám 😅

bessinka
13. čer 2025

@traveller007 My byli s 2m a 9letou v Jeseníkách a pak Jizerkách.Rok 2019. Mrkni ke mě na profil.myslím,že to tam mám popsané. Oboje šlo s kočárem.Taky jsme sportovně založení a já nesnáším vedro.

ada22
13. čer 2025

Jestli zmiňuješ ferraty, tak by mohlo pro vás být fajn Rakousko. Manžel by mohl se synem občas na ferratu. Jinak tam jsou jezera a krásná příroda. Taky asi hodně záleží co baví puberťáka a jaká jsem vaše finanční možnosti. Třeba dcery baví wake. Průměrně šikovný puberťák zvládne hezky jezdit velmi brzy. Pak je baví brusle což by třeba s mimčem ve vozíku již šlo.

zmrzlinka
13. čer 2025

Lipno nad Vltavou.Ty můžeš s kočárkem na procházku a kluci na kolo.Kola tam půjčují.Je tam Stezka v korunách stromů.Tam se může s kočárem.

rnika
13. čer 2025

My pokud jsme byli " akční" tak jsem měla miminko v nositku. Takže za mě vlastně kamkoli. My se sedmiměsíčním byli ve Slovinsku a zajeli jsme i dolů k moři 😁😉

tattiana9
13. čer 2025

Já sním o Slovinsku. Letos nikam nejedeme, naše mimi ještě nemá ani měsíc. Ale příští rok bych tam chtěla. Jsme taky spíš na takové akčnější výlety, válení na pláži nás moc nebere.

journals
13. čer 2025

Garda? Ta má vše 🙂
Jinak mi přijde že s touhle věkovou kategorií se dá všude. Jeden už velký a mrňous ještě žádné požadavky nemá, takže kamkoliv 🙂