icon

Dovolená v Řecku. Kam jet s dítětem?

lilianka1
10. lis 2007

Máte prosím některá z Vás dobrý tip na dovolenou v Řecku pro rodinu s 5letým a 1/2ročním dítětem? Jde mi hlavně o dobré zázemí na ubytování a snadný přístup k moři. Děkuji za Vaše názory. L

mobina
28. črc 2009

Labellko a kolikrát vám to šouli? Z letiště naštěstí do 10ti km, takže tam jsme za chvilku. Jak dlouho to trvá při přistání než se vypakujeme z letiště přibližen?
Jabber no tě pic. Já myslela, že maximálně můžou změnit čas 24 hodin před odletem. Nějaký ty minuty už pak nehrajou roli 😖
Spíš mě mrzí ten den dovči. S tím ale nic nenadělám. Zase je alespoň šance, že to Ondra zalomí 😅

kristi
28. črc 2009

to jsou fakt svine, to nesnasim....

jabber
28. črc 2009

mobi - no ona to byla jejich dobrá vůle, že ty lidi obvolávali, ona to vlastně nebyla jako oficiální změna času letu, jen zpoždění 😖 Jo, ten ukradenej den u moře je vždycky nejhorší 🙄
Já jsem někde četla, že dávají nejčastěji čas odletu pár minut po půlnoci, protože pak mají vlastně 24 hodin na to opravdu odletět a beztrestně, protože je to datumově ten samý den 🙄

labell
28. črc 2009

mobi: nám jen jednou, ale manželům kteří byli s náma na hotelu to změnili na dvakrát. Původně měli letět v 5 ráno, pak v 10 jak jsme to měli psané my a nakonec jsme letěli v po té 20.

Po přistání tak půl hodiny určo než se vyhrabete z letiště a posedáte do autobusů...

mobina
28. črc 2009

Labell 😖
No dokud holt nebudu sedět v letadle, tak nemáme nic jistýho. Snad už to nepřebukujou 😅

tessinka
30. črc 2009

Ahojte, my sme sa pred prá dňami vrátili z Grécka, boli sme na ostrove Kefalónia, je to hneď nad Zakynthosom, bývali sme v hoteli Cephalonia Palace Hotel. Môžem len odporučiť - bola to nádhera. All inclusive, krásny hotel, animácie, výborná strava a krásne more - pláž Xi. Aj celý ostrov je nádherný. Ideálna dovolenka pre rodiny s deťmi, kto chce, dá sa požičať auto a skúter a objavovať ostrov, je krásny, nie veľmi zasiahnutý civilzáciou, žiarivé pláže rôzneho druhu. A potom sa vrátiť do dobrého hotela s milým personálom a oddýchnuť si.

sara24
31. črc 2009

Ahoj.Pro rodiny s dětmi můžu doporučit ostrov Zakynthos, oblast Tsilivi.

alenka83
12. srp 2009

Holky, vybírám právě dovolenou, můžete mi, prosím, poradit do jakého hotelu v Řecku? Chtěli bychom all inclusive a písečnou pláž pro prcka 😉 Děkuji předem za tipy, fakt mi moc pomůžete🙂

mobina
13. srp 2009

Tak já rozhodně nedoporučuju Ialyssos na Rhodosu, konkrétně Filerimos hotel. V hotelu sice klid a hodně zeleně, ale od moře vás dělí tak kilometr (CK uvádí max 600m) a hlavně rušná silnice. Tah z letiště do hlavního města Rhodosu. Nebylo vyjímkou, že jsme čekali i 5 minut, než se dalo přejít 😠 Také na téhle straně ostrova hodně fouká, takže se tam zdržují spíš příznivci vodních sportů. Druhá strana ostrova je písčitá a moře klidnější, takže když Rhodos, tak určitě vybírat oblast kolem Faliraki a Kalithei...A rozhodně neletět s Blue Stylem 😝
Výborní na Řecko jsou prý Via Mare 😉

kristi
13. srp 2009

na Rohodosu fouka vsude, i ve Faliraki foukalo. Mne se Rhodos vubec nelibil, nebyla jsem spokojena, ani s morem, plazema,vetrem - cestovka byla v pohode, to jsem neresila.

mobina
13. srp 2009

No my jsme Rhodos s manžou zhodnotili spíš pro příznivce turistiky. K vidění je tam toho opravdu hodně.

kristi
13. srp 2009

jj, vsak my meli auto 5 dni a projeli jsme ho krizem krazem, pac jako leharo na plazi mozny nebylo....

to bylo prvni misto, kam se zarucene nikdy nevratim

dai
13. srp 2009

ahojte,
pisala som to uz v inej teme... v grecku som stravila skoro rok na studijnom pobyte...

najkrajsie plaze a miesta na rodinnu dovolenku su: thassos na severe, chalkidiki na severe , kyklady na juhu ( mykonos, santorini, zakyntos... ) a kreta...
rhodos skor pre milovnikov historie, plaze ako olympic a pod. su velmi skarede, nikto sa o ne poriadne nestara ☹

pavly
21. srp 2009

ahojky holky 😉
koukam,ze nejsme jedini,kdo leti do recka....
a protoze tu jsou nektere uz po dovolene,prosim o rady,co jste treba fakt vyuzili,co ne, co vam chybelo????

napr. chci vzit male bazenek,kruh
-deku na plaz? rada si haje na zemi
-fakt jste vezli plen malo a dokupovali? (panikarim,ze pak nebudu mic mit),
-daji se koupit ovocne prikrmy???
-co slunicko ve vode? napadlo me vzit overalek a nechat ji cachtat v nem (kremy beru jako samozrejmost..)

proste mam pocit,ze se nemuzu nikdy vejit do tech 40kg 😒

jo a staci do recka,kdyz mam malou zapsanou ja v pasu? (zatim jsem nikde jinde nezjistovala)

dekuju vsem za postrehy,dobrou noc
😉

mobina
23. srp 2009

Pavly, tak popořadě. Hodně záleží, kam letíte. Určitě bych se informovala, jak je to tam s obchodem a vybaveností, nejbližší lékárnou apod.
My měli u hotelu krámek se základními věcmi. Pleny tam měli Pampersky, ale dost drahý, vlhčené ubrousky, dětské krémy, nějaké jogurty taky v poho, ale třeba ovocný nebo masozeleninový příkrm tam neměli. My ale měli asi 1,5 km od hotelu tamní Carrefour, takže jejich pleny jsem sehnala levně, i ubousky. Masozel příkrm jsem nekupovala, ale ovosný od Nestlé 250 g stál cca 1,70 eur. Pokud máte jídlo formou bufetu, tak si tam pro malou určitě vybereš a s odnosem namazaný housky nebyl vůbec problém. Hlavní město jsme pak měli 15 min busem a lékárny mají vybavené jako tady u nás. Ale třeba pleny jsem rozstrkala po tašce a kufru a vešel se mi skoro celý balík. Bohužel mi chybělo ve finále asi 5 plínek, tak jsme museli zakoupit. Vlhčené ubrousky mi stačily jedny na 11 dnů.
Deku nevím, záleží jakou budete mít pláž. Na kamínkách je asi k ničemu. Bazének ani kruh jsem netáhla. Kruh jsme dokoupili na místě, v bazénku by si nehrál. Nejvíc se mu líbilo na pláži, když ho šplíchaly vlny a tam se dloubal lopatkou. Taktéž bych nevezla kyblíček a lopatičky. Mají to všude a tobě to zabere akorát moc místa.
Co se sluníčka týče, tak jsme furt mazali a mazali a když nebyl ve vodě, tak občas dostal tričko. Trochu se opálil, tomu asi nezabráníš u moře nijak. Pro jistotu jsem vezla 4 plenky do bazenu, ale bylo to zbytečné. Bohatě jim stačí plavečky.
Zapsání do pasu stačí.
Co se zavazadel týče, tak mi měli tam i zpět asi o dvě kilča víc a nikdo nic neříkal. Zavazadla do letadla nám nikdo nepřevažoval (měli jsme každý narvaný batoh). Jídlo a pití mi nikdo nekontroloval. Jen v Řecku mě nepustili do duty free s nenačatou 1,5 litrovou vodou, ale mohla jsem si v pohodě dolít malýmu do lahvičky. Pronesla jsem i třeba namazaný chleba s máslem a salámem a pití jsme měla pro malého asi 350 ml i když prý povolují jen 100 ml.

alenka83
23. srp 2009

Mobi, skvělý informace, právě taky v září letíme do Řecka, takže to jsou skvělé tipy na to co vzít a co ne! Jen nevím, jestli tam je nějaký obchůdek, ale snad něco bude. S těma plínkama si i myslím, že kolikrát u moře dítka běhají s holou prtkou, tak se i ušetří nějaká ta plínka a balík by měl na týden stačit (teda pokud nejsou střevní problémy, že!?) 😀
Taky koukám, že to tak horké není s těmi předpisy na letištích...ale asi záleží na koho se narazí, jak se vyspal atd 😅

mobina
23. srp 2009

Alenko balík plínek opravdu stačí. Mě chybělo právě těch pět plínek, který už jsem nenarvala do tašky 😀 ale spotřebu jsme měli větší, protože jsme některé dny jen výletovali a malý byl v kočáru s plínkou. Pokud budete jen plážovat a bazénovat, tak to odhaduju na max. 3 plínky denně.
Jinak, co se jídla týče, tak Ondra skoro nejedl 😒 Žil tam právě jen z těch přesnídávek a suchých těstovin. Jo a nějakých kokýn. Ty seženeš taky v poho 😉
Určitě ale doporučuju mít jedno zavazadlo pevné, asi kufr a tam narvat všechno křehký. A rozhodně omotat fólií. Péče o zavazadla veškerá žádná 😒
Kočár k letadlu v pohodě jak tady, tak v Řecku. Jen jsme měli trochu problém, že nám ho pak v Praze nepřistavili, protože v Řecku jsem jeli k letadlu busem a v Praze jsem šli pak tunelem a kočár byl v zavazadlovém prostoru. Ale hned u výstupu z tunelu byly erární golfky, takže jsme tam spícího Ondru jen překulili a spal dál...

artuse
24. srp 2009

holky, prosím vám dá se v Řecku koupit kojenecká voda? nebo jakou vodu jste dávali prckům? normální kupovanou balenou?

matru
24. srp 2009

nedá,protože kojeneckou vůbec neznají, dávala jsem normální balenou a žádný problém 😉

alenka83
24. srp 2009

Artruse, myslím, že normální balená neublíží, my dáváme už normální kohoutkovou a to jsem myslela, že v řecku budem dávat taky, že to není Tunis nebo podobné země...

matru
24. srp 2009

Alenko, tak to rozhodně nedoporučuju, nás upozornovaui, že pít pouze balenou i pro dospělé,natož pro takového mrnouska.Sice to není Tunis,ale neriskujte!!

mobina
24. srp 2009

Já se přiznám, že jsem malýmu z kohoutku v noci sunar udělala a nic mu nebylo (přavařila jsem), ale pak jsme jeli v kupované (nepřevařovala jsem). Na Rhodosu je voda tvrdá, takže tam hrozila spíš zácpa, ale riskovat se mi to fakt nechtělo. Balík vody vyšel na necelých 5 eur. V turistických místech 1,5 litru na euro.

artuse
24. srp 2009

holky dík, ono s pitím vody z kohoutku v Řecku asi jak kde, když jsme jezdili s MM do Řecka, tak on taky pil většinou jen z kohoutku, ale vždy se informoval na místě u delegátky, jak to tam s vodou je...já ale povětšinou pila vodu balenou a malé bych určitě z kohoutku nedala!
mobina, byla jsi na Rhodosu spokojená? My se tam taky chystáme...

mobina
24. srp 2009

Artu já neměla jinou možnost. Přivezli nás v noci a nikde nic otevřenýho...
Spokojená jsem moc nebyla viz příspěvek výše na této stránce. Kam přímo letíte?

artuse
24. srp 2009

mobina, s tou vodou jasný🙂 když se převaří🙂
aha, příspěvek si teda přečtu, do Faliraki, vím, je to velké letovisko, ale letíme až v půli září...

artuse
24. srp 2009

mobi, tak už jsem si to přečetla 😀 no my máme být v klidné části Faliraki, přímo na pláži a v apartmánu...na té druhé starně ostrova fučí hodně, to nám říkali i v cestovce...

zevina
25. srp 2009

Artuse, my byli ve Faliraki v letos červnu a naprostá spokojenost 🙂 Rhodos nás uchvátil, je to místo, kam bych se klidně někdy vrátila, protože i když jsme 3 dny měli půjčené auto, rozhodně jsme nestihli navštívit a vidět všechno co jsme chtěli (což samozřejmě ani s malým prckem ani nejde, ale určitě je tam spousta míst k výletům, které zaujmou právě i děti)

a voda: balenou jsme pili všichni, když si očíhnete různé krámky, určitě narazíte kde prodávají celé pakly za výhodnější cenu, jestli se nepletu, my kupovali 1ks za 0,70 a balík tuším za 2,50... v hotelu vyšla voda docela draho

mobina
25. srp 2009

My se zajeli do Faliraki jeden den koupat a taky se mi tam moc líbilo. Oproti Ialyssosu tam opravdu fouká míň 😉 Auto jsme měli v plánu půjčit taky, ale nakonec se dají všechna zajímavá místa zvládnout klimatizovaným autobudem za pár eur 🙂

artuse
25. srp 2009

holky, díky 🙂 poprvé jedeme někam s prckem, tak mám trochu nervy 😅

zevina, a kde jste byli na výletech? co je třeba zajímavé i pro ty prcky? určitě asi to údolí motýlů...

zevina
25. srp 2009

Mobina, tak nespokojenost s Ialyssosem chápu, projížděli jsme, když jsme jeli na Filerimos, na tu vyhlídku a při pohledu na hotely mě napadlo, že na trávení dovolené "u moře" je to už docela vnitrozemí 😒

Strana