icon

Jak těhotná cestovat z Prahy do Barcelony?

helcapra
15. lis 2023

Ahoj

Chci v prosinci se vídat na cestu do Barcelony, na týden asi. Co by jste doporučili? Viděla jsem že jede přímí Flixbus, ale jsem těhotná a tak nevím, asi nic moc sedět přes 20 hodin v krabici. A má někdo zkušenost cestou vlakem? Je to dost přestupů, asi náročné? Jakou variantu by jste doporučili? Možná někde cestou přenocovat, ve Štrasburku nebo v Lyonu?

zuzineckah
15. lis 2023

nejaký duvod proc ne letecky?

rnika
15. lis 2023

Podle mě nejlepší po vlastní ose. My jeli tuhle trasu autem. Spali jsme na hranicích fr.a šp.

helcapra
autor
15. lis 2023

@zuzineckah ekologické důvody

helcapra
autor
15. lis 2023

@rnika taky jsem o tom uvažovala, mám ale jen Smart a hlavně na německých dálnicích trochu huhu. ale možná jo, tak přes Mnichov a někde ve Švýcarsku do hotelu

ai30
15. lis 2023

@helcapra Barca je na pozemni cestovani blba. Duvody chapu, taky se snazim jet vlakem vsude, kam to jde, ale ta Barca proste moc nejde. Na tyden a tehotna je to naprd, vic casu pomalu stravis na ceste nez tam. A jet pomalu 1800km Smartem teda taky nevim, V tomto pripade bych volila jinou destinaci, nebo zkousla to letadlo... Anebo vzala cestu jako cil s tim, ze bych jela priskokama vlakem a smirila se s tim, ze v Barce stravim 2 dny, ale navstivim mesta po ceste..

rnika
15. lis 2023

@helcapra Nebo kraj fr.na to spaní. Jako muž to zvládl k tem hranicím, ale bylo to téměř přes čáru, už jsem se skoro bála mikrospanku-prijizdeli jsme na spaní v jednu v noci 🙈

fyii
16. lis 2023

@helcapra jako, ze Flixbus je ekologicky?? jedine tim vlakem, ale to stravis na ceste dva a pul dne s mnoha prestupy, to ti z tydne moc nezbyde... Smart neni bezpecny auto na jakekoliv dalnice.. a ta cesta je fakt dlouha.. tady fakt bud letadlo, nebo zmena destinace, nic lepsiho nevymyslis, obzvlast, kdyz na to mas tyden

exbordelar
18. lis 2023

Jak moc jsi tehotna? Za me teda je na takovou dalku cestovani po zemi hrozne v jakemkoliv trimestru. Obzvlast vlakem ci autobusem, kdy nemas jizdu a prestavky (na bliti, curani, protazeni, jidlo) pod svou taktovkou. Ja bych teda zvolila letadlo, ale chapu, ze k tomu mas ekologicke duvody… tak v tom pripade jet autem, ale pocitej s tim, ze cesta se muze se Smartem a vyse zminenyma prestavkama protahnout i na tri dny. Coz teda pokud bych mela jen tyden volna, tak zvolit dopravu (pomalym) autem na takovou dalku je blbost 🤷‍♀️

helcapra
autor
20. lis 2023

@exbordelar Ahojky. Tak jsem na konec jela vlakem, přes DD a Frankfurt a noc v hotelu ve Štrasburku, dnes dál přes Lyon. Dost přestupů, ale easy. Na štěstí toaleta vždy v dosahu a jídle supr ve vlaku. Tak jsem ráda že jsem to nerizkovala autem.

helcapra
autor
20. lis 2023

@helcapra jsem ale jela o tři týdny dřív než jsem původně chtěla, přítelovi se podařilo dostat dřívější termín.

veronicka89
20. lis 2023

@helcapra ja bych busem tskhlr nejela ...cim dal vic mam strach...🙂 ten vlak je nahodou prima ;) komfortni