icon

Jak zvládají děti cestu k moři autem přes noc?

radkan91
13. čer 2022

Ahoj, kdo jel s malými dětmi (4 roky a 2 roky) k moři autem přes noc, opravdu vám prospaly celou noc nebo to byl horor? 🙈

Strana
z2
michaelarousova
13. čer 2022

@radkan91 my byli kdyz synovi bylo teda trosku mene nez dva roky ale cesta tam byl uplny horor😂 z prahy do rakouska jen řval ,a pak to byli lepsi ..udelali jsme ale par chyb, budili jsme v noci a jeli…ted pojedeme treba v 7 a usnou uz v aute….pri zpatecny ceste jsme to tak udelali a spal celou cestu…Letos jedeme zas a tentokrat deti 4 a 1 a uprimne se toho bojim😂

petrasipkova1
13. čer 2022

vyjíždíme cca v půl desáté, když jsou pěkně zmordovaní, sednou a než najedeme na dálnici tak spí. Spali celou noc tam i zpět.

konidana
13. čer 2022

U nás v pohodě. Jezdili jsme s nima na noc tedy od malička. Se starší holkou asi od půl roku. Takže asi byli zvyklí. Výhodou bylo, že u nás z 80 -90% procent řídí manžel a já se buď mohu věnovat dětem nebo relaxovat.
Zato přes den jsem s ní jela sama autem kolem toho půl roka jen jednou, a celou cestu prořvala. 2h neskutečného stresu pro mne. Za normálních okolností (bez řvoucího dítěte) cesta na hodinku.

lovemusicsun
13. čer 2022

Nás to letos čeká taky, dvě děti 2 a 4 roky a cesta do Chorvatska. Zatím máme za sebou cesty na Slovensko. A vždy když jsme jeli na noc, tak spíš horší než přes den. Když spi tak super, ale jak se probudi, tak řev. Jsou unavené, chtějí si lehnout a jak je tma, tak se nedají pořádně zabavit. Přes den je to větší pohoda řekla bych. Dokonce zvazuju, že bychom jeli do toho Chorvatska třeba ve 4 ráno, aby se většinu času vyspaly v posteli..

radkazenklava
13. čer 2022

@radkan91 záleží na dětech jak jsou zvyklé jezdit...syn třeba rad spal v aute...vlastne to ma do dneška..na ceste prospal v kuse 8h...takže pohoda...ale neteř brečela 9h z 11h cesty, nepomahalo nic...přijeli zničení a 2dny se vzpamatovavali jen z jízdy tam a děsili se jízdy zpět...

antoinet
13. čer 2022

Doporučuju jet na noc, třeba o dvě hodiny později, než dítě chodí spát, ať fakt usne hned. Pak je samozřejmě důležité nezastavovat, až třeba při svítání. A mě se osvědčila zástěna z deky, aby dítěti nesvítilo do očí, zejména při průjezdu Vídní. Na noc mi to přijde lepší, ten den je nekonečnej.

zmrzlinka
13. čer 2022

@radkan91 ne.Dcera si dala dvě hodiny a pak vykládala do rána a manžela malem kleplo....Syn se taky každou chvíli budil.

g_m
13. čer 2022

Děti máme 5 a 3 a jezdíme tak každý rok už od toho, co ještě neměli ani rok. Dáme je spát a kolem půlnoci jsme vždy vyráželi, ale většinou se probrali a dívali se na světla 😀 Hrozně se jim to líbilo a teď už se zase ptají, jestli pojedeme v noci 🙂 Pak usli a chvíli si pospali a pak se zase vzbudili apod. Ale rozhodně to nebylo tak krásné, jak jsem si plánovala, že je jen přeneseme z postele a oni budou spát dál 😀

zuzekk
13. čer 2022

Ano, spí v autě dobře. Respektive je mu jedno kde spí, v autě dobře usíná.

iris92
13. čer 2022

My jsme jeli do Chorvatska kdyz bylo synovi 2,5 roku. Vyrazili jsme nejak po veceri a spal asi do 1 rano, pak uz se hodne budil a nad ranem uz jsme zastavovali snad na kazde benzince, hodne se to tim protahlo. Ale on je zase fajn cestovatel, ze nejak nevyvadi, zalezi urcite i na povaze.

blondynka400
13. čer 2022

@radkan91 za mne horor (cca 1,5 staré dítě). Normálně usnula a vše v pohodě, pak jí vzbudily světla v tunelu v DE a řvala asi 4 hodin v kuse, takto mimo nikdy nebyla a nebylo jak jí utišit, bylo mi jí šíleně líto. Taky jsem si myslela, jaká to bude pohoda, jela jsem s ní takto když jí bylo 5 týdnů a pak 4 měsíce, a to fakt spala celou dobu. Každopádně od té příhody jsem na noc už nikdy nejela a nikdo by mne k tomu nedonutil. Přes den pohoda, i 10 hodin nebyl problém, vždy se nějak zabavily a to jsem s nimi jela třeba i sama, takže vzadu byly samy a já se věnovala řízení.

rencinka87
13. čer 2022

@radkan91 je to strasne individualni.. jeli jsme pres noc vloni z Danska - starsi 5 let, mladsi necele dva roky. Vyjeli jsme v sedm, celkem brzy usnuli, starsi se vzbudil, az kdyz jsme ho doma o 10 hodin pozdeji vyndavali z auta, mladsi cestou plakal, musela jsem sedet u nej vzadu, zaklinena mezi sedackama - vadi mu podle me, ze se nemuze hybat, ze je porad v jedny pozici, nemuze se otocit, natahnout..
Takze my jezdime pres den, delame vic zastavek na ruznych hristich a podobne a jedeme treba tak, abysme cast cesty projeli jeste za dne a cast uz jako na vecerni spani, ale s dojezdem maximalne o pulnoci.
Jinak jsou zvykli na cestovani - jezdime na Slovensko kolem sedmi hodin cisteho casu (bez zastavek) - nedavno jsem to s nimi jela i sama a zvladli to bez problemu (nepouzivame v aute ani zadny dvd a podobne), v noci je to pro nas proste horsi. Navic teda ani jeden s manzelem nevydrzime, pada na nas unava, nepovazujeme to teda pro nas za bezpecny.

palmalaura
13. čer 2022

@radkan91 nás Čekal 14ti hodinová cesta, když měl syn 20 měsíců. Tak jsme vyjeli odpoledne. Bavilo ho to, celé odpoledne, pak až do 1 ráno (pořád vykládal, pohoda). V 1 usnul, s manželem jsme se těšili, že budeme mít klid. A ve 4 byl vzhůru a vykládal dal 😀 takže prakticky vůbec nespal, ale cesta ho bavila 😀 ale pak dalsi dva dny s ním staly za to, jak byl unavený.

radkan91
autor
14. čer 2022

Díky všem 👍😊

felixfelicis
14. čer 2022

Jsme zvykli jezdit, deti normalne spi. Ale uz jezdime pres den a prespime ve Slovinsku, je to pohodlnejsi pro nas rodice, deti uz vydrzi v klidu v aute cely den (loni cerstve 5 a 3).

hasara33
15. čer 2022

@radkan91 byli jsme loni, když měla dcera skoro 2 roky ...no nebyla to zrovna hitparáda, ale katastrofa taky ne 🙂 spala cca 2 hodiny od doby, co jsme vyrazili a pak až kolem 4 ráno usnula 🙈 a spala do cca 7....nás hodně zachránil tablet s pohádkami a taky bylo třeba častěji stavět, aby se protáhla, protože pod delší době řvala, jelikož nechtěla sedět 🙄 největší krize byla po příjezdu, protože všichni jsme byli nevyspalí a protivný a nejvíc samozřejmě malá 🙈 a bylo třeba se ubytovat, vybalit plus se objevila jedna nepříjemná komplikace 🙄 no bylo to náročný, ale i tak si myslím, že přes noc je to nejlepší pro děti 🤷‍♀️ letos jedeme znovu a opět v noci, ale my teda nemáme ani na výběr, protože máme velkého psa 😁

jarmarca
15. čer 2022

My to porad zvazujeme, ale asi na noc nepojedeme, syn totiz spi zasadne na brise celou noc a nejsem si uplne jista, ze by mu v sedacce nevadilo🙈 Jinak se starsi jsme doted jezdili pres den, ja s ni vzadu a dala i cestu cca 14 hodin (dvakrat jsme meli pauzu kolem 2 hodin)

majca16
15. čer 2022

Děti usnou, ale jak zastavíme na benzínce na pauzu, tak se vzbudí a už si myslí, že tam jsme 😁 ale i tak většinu cesty pojedeme v noci (několikrát za dovolenou přejíždíme).

miky132
15. čer 2022

6,3, 4 mesiace ...na noc až na Brač. Zobudili sa v splyte ..potom 7,4,2 roky tiež super ....a teraz ideme ,8,5,3, a 5 mesiacov 😁

bertik20
15. čer 2022

Když bylo dvojčatům 2 roky, jeli jsme Chorvatsko...no jak jsem myslela,že zaklapnou a budou celou cestu spát, tak houby. Spali 2 hodiny a pak téměř celou cestu byli vzhůru🤦podařilo se mi je udržet neřvoucí, ale i tak jsem z té cesty byla vyřízená. Vloni jsme jeli s 8 měs. prckem a obě cesty na pohodu. Letos bude mít 1,5 roku a to jsem zvědavá. Normálně mi spí celou noc, tak v to tajně doufám, že nebude řvát a bude spinkat. Cesta zpět ale vychází přes den, z toho jsem nervózní dost🤔

petulaapetula
15. čer 2022

My jeli když dětem bylo 5 a 3. Vyjížděli jsme v 22h, usnuli ještě před barakem.. Po pulnoci jsme stavěli na benzince pro kafe a vzbudili je radši na záchod. To si došli a okamžitě zase usnuli. Na plno se vzbudili az kolem 9 rano. Jinak celou cestu opravdu prospali. Bylo to tak úplně v klidu. Pro nas rodiče horsi 😁. Cesta zpátky jsme jeli pres den a to bylo horší

vladienka
15. čer 2022

Chodime na Slovensko tych 6-7 hodin, to prespia cele.. so starsou sme sli 11 hodin do Chorvatska a spala 10 hodin s 2 prestavkami na kojenie.. nikdy by som nesla tak dlho cez den

knuffel
15. čer 2022

Já půjdu proti proudu, my zásadně jezdíme přes den, v noci já špatně vidím a manžel usíná (v řízení se střídáme), navíc jsem nikdy nepochopila, jak to ti rodiče pak dělají, když se knokautují přes noc, zatímco děti jsou na den vyspinkané a plné síly, to bych nedala.

alubif
15. čer 2022

Vyjíždíme většinou v 6 večer, za Vídni dýl večeřime na jednom odpočívadle. To opouštíme ho okolo 9 , to už se stmívá, koukají na pohádky tak do půl 11. Pak spí. Většinou tak kolem 3-4 už toho máme plné zuby (a to se s chlapem střídáme), že si dachnem tak dvě hoďky na parkovišti. Takže loni děti 2,5 a 6. V tu ránu vzhůru a že už spát nebudou, v sedačka je to nebavilo, my úplně vyřízení... Takže naše záchranana televizory s pohádkami (máme je v autě jen na tyto dlouhé cesty) , vydržely koukat skoro tři hodiny. Jinak by to bylo peklo pro všechny. Ale když byly mladší, spaly bez problémů i při této pauze.

kamikzl
15. čer 2022

Můžu se zeptat? To máte polohovatelné autosedačky pro děti 3roky+? Mladší by se i vyspal v sedačce, dám jí do lehu a může spát. Ale starší už polohovatelnou nemá a nějak se mi příčí ho nechat spát x hodin skrčeného v autosedačce. Nebo jak vám to děti zvládají? Děkuji

kajka321
15. čer 2022

Jeli jsme v loni tři děti - 5l, 2r, a 11m. Dá se to. Nejlepe vyjet za dne v 5-6h, takže budou tak dvě hodiny koukat. Pak je to už nebude bavit a usnou, nebudit, když to půjde dobře probudí se až ráno. Držím palec. Letos jedeme zase a rozhodně přes noc. Přes den je to peklo. Zkusili jsme jednou a už nikdy v životě.

lcn162
16. čer 2022

@kamikzl mám joie Bold, je polohovatelna.

lcn162
16. čer 2022

Jezdíme zásadně přes den. Zkusili jsme jednou na noc a už nikdy. Dcera nemohla usnout, byla pretažená, protivná, plakala, manžel ujížděl před bouřkou, no mazec. Navíc když jsme přijeli na místo, děti "vyspane" a my ko. První dva dny dovolené jsme se vzpamatovavali. A děti protivné, protože se moc nevyspaly.
Jezdíme raději přes den. Děti se zabaví albi tužkou, zpíváme, počítáme značky aut... Manžel má předem zjištěné z mapy.cz, kde jsou dětská hřiště, tak tam zastavíme. Naposledy jsme si cestu rozdělili noclehem v Maďarsku, letos máme zaplacené 2 noci /cesta v chorvatskem aquaparku hned u hranic.

zuzineckah
16. čer 2022

@radkan91 jo, jezdili jsme od miminek a vždycky to bylo tak nějak v pohodě. Vyjížděli jsme kolem půlnoci, vždycky jsme to dali na jeden zátah, protože se v řízení střídáme (manžel rozjížděl, já dojížděla) a zvládlo se 9-10 hodin poměrně dobře🙂 Ale Už 4. rok i do Chorvatska lítáme, je to nesrovnatelně pohodlnější, kratší a komfortnější 🙂

krisstina93
16. čer 2022

Ne, jezdíme dlouhé cesty několikrát za rok a nikdy mi nespí celou cestu. Ale od těch dvou let už je to v pohodě, když se nudí dostanou do ruky tablet a je klid. S miminkama to bylo horší, to byl muž vždy nervní, když půlku cesty prorvali :D

Strana
z2