icon

Jaké jídlo na cestu autem s malým dítětem?

esmeralda11
30. srp 2025

Ahoj🙂 pojedeme 10hodinovou cestu k moři s 3letým dítětem, zajímají mě tipy na jídlo s sebou do auta pro dospělé i dítě. Co máte nejosvědčenější? Ocením i zkuśensoti s již hotovými malými jídli, např. v Lidlu mají různé luštěninové saláty neno něco takového.

petrasipkova1
30. srp 2025

Na cestu dělám minirizecky, které když na ně nedojde jíme u moře dopoledne. Toasty, a kopce zeleniny a ovoce- umyté víno, nakrájená jablka, nektarinky, okurka mrkev, na hranolky nakrájený tvrdý syr. Syrovy a kečup dinosaury krupky. Peču perník a bábovku. Pak mam různé tyčinky nakoupené. Syn má rád borůvkové z DM, cucaci presnidavky. Taky vezu rohlíky. Manžel hroznový cukr z DMka. Někdy jsem pekla malou sekanou.

petrasipkova1
30. srp 2025

Taky máme vždycky misky s orechama. Minule taky tuňákovo těstovinový salát.

petrasipkova1
30. srp 2025

Záleží co je zvyklý malý jíst a podle toho se zařídit. Ted už máme děti větší, ale jezdíme na dlouhé cesty od jejich 2 let.

kristyn86
31. srp 2025

Taky delam mini rizecky,tousty,zeleninu. Prihodim nejakou susenku. Zbytek jeste dojidame na miste 😀

misa_pise
31. srp 2025

Děláme si skoro vždycky domácí pizzu z listového těsta a tortilly. A většinou štrůdl nebo muffiny.

jana_zofie
31. srp 2025

Sendviče, hromada ovoce a zeleniny, piškoty, biosauří křupky. Pak k tomu obvykle přidáme jedno benzinkové/odpočívadlové jídlo (když je benzinka s bistrem/restaurací - polívka plus něco teplého, spíš pro děcka než pro nás. Co jsou starší, tak i nějaký z fastfoodů cestou).

ela_v1
20. říj 2025

Ahoj, my jsme jeli letos do Chorvatska taky kolem 10 hodin a osvědčilo se mi mít všechno v krabičkách po menších porcích, aby se dalo jíst i během krátké zastávky. Pro malého jsem měla mini sendviče s lučinou a šunkou, kousky ovoce (hlavně jablko, hrozny, borůvky) a kukuřičné křupky. Ještě doporučuju banány, oříšky, tyčinky a hodně vody. A jeden malý tip, vezmi i vlhčené ubrousky a pytlíky na odpad, ty se vždycky hodí 😄.